6. kolo
23.09.2021 19:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad otočil v Granadě nepříznivý vývoj a zvítězil 3:2

Pětigólové představení bylo k vidění na Estadio Nuevo Los Cármenes v Granadě, kam v rámci 6. kola španělské nejvyšší soutěže zavítal Real Sociedad. Baskové prohrávali po prvním poločase brankou Germána Sáncheze, ale po změně stran zaúřadoval především dvougólový Elustondo ke kterému se ještě brankou přidal Merino a obrat byl na světě.

Granada tedy ani na šestý pokus nevyhrála a její pozice se zhoršuje. Naopak Real Sociedad od úvodní porážky na Camp Nou ani jednou neprohrál a v tabulce už prorazil na pozice zaručující Ligu mistrů.

V Granadě se na nic nečekalo a první šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Už po pěti minutách měl Maximian plno ruce práce s pokusem Sørlotha. O chvíli později podnikli útok domácích a byla z toho vedoucí branka. Na Rochinův centr od rohového praporku si naskočil Germán Sánchez a balón směřující na branku si ještě srazil do vlastní sítě Guevara. Real Sociedad okamžitě přešel do protiofenzivu a velmi rychle mohl vyrovnat. Sørloth se opřel do balónu z voleje a v ideální pozici zblízka netrefil zařízení.

Baskové postupně získávali větší a větší převahu. Ve 35. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu za hru rukou v podání Ariase, nicméně sudí jejich tužby nevyslyšel.

Real Sociedad se dočkal až po změně stran. Se střelou Oyarzabala si Maximian ještě poradil, ale hned o minutu později mu vstřelil vyrovnávací gól Aritz Elustondo. Hostující hráč zůstal při rohovém kopu trestuhodně neobsazený a když k němu doplachtil Oyarzabalův centr, nekompromisně zakončil.

La Real se okamžitě dostal do ráže a zanedlouho už vedl. Oyarzabal motal zadáky Granady, načež jeho centr se odrazil od Duarteho k Mikelu Merinovi, který přesně mířenou ranou poslal balón do sítě. Merino byl navíc při chuti a po jeho dalším zakončení vytáhl zákrok Maximian.

Hosté měli převahu, ale ublížili si sami. Guevara zbytečně fauloval Baccu a protože to bylo v hostující šestnáctce, následoval pokutový kop. Luis Milla uklidil balón k tyči a srovnal na 2:2. S tím se Baskové nehodlali smířit a ještě jednou si vzali vedení zpátky. V 82. minutě zůstal ve vápně nehlídaný Januzaj, jeho střelu Maximian vyrazil, ale z druhé vlny vzápětí rozhodl Aritz Elustondo.

Granada byla znovu na tahu, ale k dispozici už měla málo času. Sudí nastavil ještě pět minut, ovšem ani během nich k vyrovnání nedošlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele