6. kolo
21.09.2021 22:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Celta se konečně dočkala tří bodů, které si přivezla z Valencie

Šest kol trvalo Celtě Vigo, než se v novém ročníku konečně dočkala tří bodů. Pomohlo jí k tomu utkání ve Valencii, kde narazila na domácí Levante. První půle ještě skončila bez branek, ale v závěru se prosadili Aspas s Méndezem.

O první šanci se trochu netypicky pokoušel Hugo Mallo, který se z pozice stopera vysunul do vápna kvůli rohovému kopu. Jenže jeho rána poté, co si míč efektivně zpracoval na hrudi, mířila příliš vysoko. První povedenější akci domácího Levante vymyslel José Luis Morales, který našel krásnou nahrávkou Pabla Martíneze. Tomu se ale míč svezl z kopačky a letěl mimo bránu.

Jinak první půle skončila tragickým fotbalem bez větších šancí a se skóre, které zůstalo nezměněné. To samozřejmě nestačilo ani jednomu týmu a především Celta potřebovala nový impuls. Do hry proto nastoupili Nolito s Denisem Suárezem.

Krátce poté málem udeřili domácí. Obránce Miramón zavezl míč až k vápnu a v něm našel Rogera Martího, kterému se nikdo z obránců nevěnoval. Martí si mohl vybrat, na jakou stranu míč pošle, ale zamířil příliš vysoko! A Celta trestala. Po hodině hry sehrála Celta rychlý kontr vedený Santim Minou, jemuž se povedlo najít kolegu Aspase. A pro něj už nebylo problémem otevřít skóre dnešního duelu.

Levante mělo jen o pár minut později šanci srovnat, když jeden z hráčů Celty zahrál ve vápně rukou, jenže k penaltě se postavil dnešní palič Roger Martí a nechal vyniknout brankáře Ditura! Gólový účet zápasu pět minut před koncem uzavřel až Brais Méndez, který si ve vápně obhodil dva protihráče a z úhlu propálil brankáře Cárdenase.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele