6. kolo
22.09.2021 22:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Manu Trigueros (© AFP)

Villarreal rozebral obranu Elche čtyřmi góly

Villarreal slaví první výhru v novém ročníku. Dočkal se jí na domácí půdě Estadio de la Cerámica a za oběť mu padlo Elche. A to doslova, protože domácí se do jeho sítě prosadili hned čtyřikrát a o jejich vítězství nikdy nebylo pochyb.

První půle ještě nabídla docela vyrovnaný fotbal, protože i Elche se snažilo, mělo šance a dokázalo díky trefě Mojici odpovědět na brzký gól Yeremiho. Druhý poločas už se ale odehrál zcela podle not domácího Villarrealu. Ten svému soupeři už nic nepovolil a sám dal další dvě branky, o které se podělili Danjuma s Morenem.

Vstup do utkání se Žluté ponorce povedl na výbornou a trenér Emery mohl být spokojen. Po několika rychlých přihrávkách Paco Alcácer přihrál z levé strany po zemi na zadní tyč, kde balon uklidil do branky ve skluzu Yeremi Pino a domácí slavili. Ne moc dlouho, protože hned ze své první šance v utkání udeřili také hosté. Brankář Asenjo zřejmě počítal s nahrávkou, jenže Johan Mojica po dvou přešlapovačkách místo centru překvapivě vypálil na bližší tyč a Asenjo, možná s trochou podcenění, míč nezachytil!

Elche se osmělilo a zejména zkušený útočník Lucas Pérez dělal obraně Villarrealu dost potíží svým pohybem i aktivním napadáním. Naštěstí pro domácí se jim povedl rychlý kontr. Táhl ho rychlík Pino, který na vápně našel Manuela Triguerose, nesobecky mu nahrál do výhodnější pozice a mohl se radovat z další asistence - 2:1.

Villarreal sice po půli vedl, ale nemohl si dovolit nahodit autopilota. Protože Elche ukazovalo i po změně stran, že když dostane šanci, tak zaútočit rozhodně umí. Utkání se začalo lámat až kolem hodiny odehraného času. Arnaut Danjuma se dokázal díky chytré kličce prosmýknout až do zakončení a i když brankář Casilla jeho první ránu vyrazil, neposedný míč se chtěl k Danjumovi vrátit jako prsten moci k Sauronovi. Takže mladý útočník v pohodě poslal míč do sítě.

Ani několikanásobné střídání Elche nepomohlo, byť například Javier Pastore se dostal do zajímavé palebné pozice. Jeho přízemní ránu ale vyrazil pohotový brankář Asenjo. V samém závěru naopak udeřili domácí hráči. Villarrealu stačil jeden rychlý protiútok, který vedl Boulaye Dia. Ten si všiml nabíhajícího Alberta Morena a adresoval mu krásnou přihrávku mezi dva obránce. Moreno už si poradil perfektně a uzavřel skóre na konečných 4:1 pro Žlutou ponorku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele