6. kolo
22.09.2021 22:00 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

Marco Asensio (© AFP)

Real Madrid deklasoval Mallorku šesti góly a je znovu první

Na to, jak málo padá v LaLize v poslední době gólů, jsme zažili neuvěřitelně produktivní večerní utkání. Villarreal dal Elche čtyři branky a Real Madrid zvládl vměstnat do sítě Mallorky ještě o dvě branky navíc. A to především díky dvojici Asensio - Benzema, která se dohromady postarala hned o pět branek Bílého baletu.

Real Madrid se díky vítězství vrátil na první příčku a na druhé Atlético má v tuto chvíli náskok dvou bodů. Na stadionu Santiaga Bernabéua jsme viděli hodně atraktivní večer, který nabídl téměř všechno, co si divák může přát. Někteří diváci se možná ani neusadili, když už se skóre utkání měnilo poprvé. Hostující bek Josep Gayá podklouzl při rozehrávce a nabídl tak samostatný únik Karimu Benzemovi. To je střelec s velkým S a poradil si před brankářem Reinou i nyní - 1:0.

Po dalších čtyřech minutách měla Mallorca velké štěstí, že obránce Oliván stál tam, kde stál, protože jinak by Marco Asensio zakroutil svůj rohový kop přímo do brány. Takhle ho Oliván vykopl z brankové čáry! Brankáře Courtoise prověřil až po dvaceti minutách Lago Junior, který nakonec pálil po nahrávce od Kang-ina nad. Jak se to dělá, mu ukázal Marco Asensio. Rodrygův přízemní pas do šestnáctky byl tečován od brankáře tak nešťastně, že dobíhající Asensio měl práci notně usnadněnou.

Smršť branek pokračovala smrtícím tempem, protože jen minutu po inkasované brance hosté vymysleli krásný gól. Kang-in Lee obešel několik svých soupeřů a zpoza šestnáctky vypálil krásnou ránu, na kterou neměl Courtois nárok. Jenže naděje hostům moc dlouho nevydržela. Na rozdíl dvou branek upravil jen o tři minuty později opět Asensio, jemuž sklepl míč Karim Benzema tak šikovně, že na Asensia zbýval už jen brankář Manolo Reina - 3:1.

Deset minut před koncem poločasu gólové představení Asensia mohlo málem pokračovat jeho třetí brankou, jenže po nádherném pasu od Viníciuse trefil Asensio jen Martina Valjenta v bráně Mallorky. První poločas uzavřel domácí Vinícius Júnior osobně, jenže tentokrát se brankář Reina ukázal coby hbitý sportovec a jeho ránu skvěle vyrazil.

Exhibice Realu pokračovala ve velkém stylu. Tři minuty po změně stran pálil Vinícius jen do Reiny a gól Karima Benzemy po průnikové nahrávce od Rodriga nebyl uznán po zásahu VARu kvůli Benzemově faulu na Sastreho. Další branky na sebe ale nenechaly dlouho čekat. Deset minut po začátku druhé půle dostal plno volného prostoru Marco Asensio a zpoza vápna nedal brankáře Reinovi žádnou šanci zasáhnout - 4:1.

Real dohrával utkání v naprosté pohodě a projevilo se to na skóre ještě dvakrát. V 78. minutě se podruhé dočkal i Benzema, který si zpracoval přesný centr od Alaby a díky teči Valjenta skóroval. Celé utkání pak z pohledu Realu uzavřel na krásných 6:1 střídající Isco, který dostal míč od Viníciuse a sám před Reinou chladnokrevně zakončil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
valloire

4-1

Reagovat
Kily8

Už bolo 4:1 po krásnej Rodrygovej akcii...

Reagovat
Tomik111

Stejně, jak moc jsem si nepřál Carlův odchod, tak jsem nedávno doufal v jeho příchod. Za mě super trenér. I přes všechny úspěchy ZZ je Carlo můj nejoblíbenější, protože mě ten fotbal zkrátka baví. Ještě změnit časy zápasů, abych v poločase neusínal a budu úplně spokojenej. Konečně jsou zase náhradníci adekvátní náhradou. Teď už jen více minut pro Joviče, aby se chytil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele