6. kolo
21.09.2021 22:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radamel Falcao (© AFP)

Bilbao překvapivě padlo, tři body díky Falcaovi získalo Rayo

Radamel Falcao může slavit a s ním i celé Rayo Vallecano. Nováček soutěže totiž potvrdil stoupající formu z posledních týdnů a překvapivě si poradil s domácím Bilbaem! Vděčí za to právě veteránovi Falcaovi, který mu vystřelil tři body v šesté nastavené minutě!

Bilbao bylo doma jasným favoritem i přesto, že Rayo po pomalejším startu začalo sbírat body. Baskové ale ještě ani jednou neprohráli. Že by to dnes mohlo přijít, začala naznačovat pátá minuta utkání. V ní totiž Mikel Vesga ztratil míč, kterého se chopil Sergi Guardiola. Ten poslal za obranu Álvara Garcíu, jemuž se povedlo chladnokrevně zakončit a přehodit brankáře Simóna - 1:0 parádní branka a šok pro Bilbao.

S dobrou střelou přišel o pár minut později Nico Williams, který však po rohovém kopu pálil jen do připraveného obránce Palazóna! Bilbao se ale každopádně začalo víc snažit a brzy za to bylo odměněno. Po půlhodině hry Iker Muniaín centroval před bránu a tam si míč do vlastní sítě dokázal tečovat Pathé Ciss!

Ještě před odchodem obou celků do kabiny Raúl García prostrčil míč do vápna na Nica Williamse a domácí mladíček zakončoval těsně vedle pravé tyče. Po změně stran se na hřišti ukázal i jeho starší bratr Iñaki Williams, ale Bilbau to stejně k ničemu platné nebylo. Druhá půle byla z jeho pohledu naprosto žalostná, protože směrem dopředu Athletic nic nevymyslel a za celé utkání pálil mezi tři tyče jen jednou!

Přesto se Iñaki Williams mohl stát hrdinou. Stačilo, kdyby ve čtvrté minutě nastavení centroval trochu lépe a Morcillo by hlavičkoval do prázdné. To ale nebylo to nejhorší, protože o dvě minuty později zahrávalo Rayo standardku. Bébé ji poslal do kapsy před brankářem a hlavičkující Radamel Falcao rozjásal outsidera utkání - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele