6. kolo
22.09.2021 19:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Papu Gomez (© AFP)

Sevilla zvládla šlágr s Valencií

Šlágr vloženého kola mezi Sevillou a Valencií zvládli lépe domácí Rojiblancos. Už během průběhu prvního poločasu si vytvořili tříbrankový náskok a i když Valencia snížila, o vítězství se připravit nenechali. Sevilla si drží postavení v první čtyřce, zatímco Los Che zřejmě tyto pozice vyklidí.

Na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána se potkaly dva týmy, které mají ambice hrát Ligu mistrů. Sevilla zatím v lize neprohrála a špatně si nevedou ani Netopýři, kteří našli přemožitele až v Realu Madrid.

To nejpodstatnější se událo v prvním poločase. Sevilla měla opravdu parádní začátek a už ve 3. minutě šla proti Valencii do vedení. Rychlý protiútok posunul Lamela na rozeběhnutého Alejandra Gómeze a ten skvělou ranou bez přípravy překonal Mamardashviliho. Valencia možná chtěla co nejrychleji odpovědět, ovšem do žádné šance se nedostala a místo toho inkasovala druhý a nutno podotknout, že velice laciný gól. V 15. minutě odcentroval Gonzalo, balón se přitom odrazil od zad Toniho Lata prapodivně od země rovnou do branky.

Pro Valencii to byl velice smolný okamžik, na druhou stranu hosté nic nepředvedli a dál nabízeli domácím vhodné příležitosti. Po nákopu Fernanda se urval na ofsajdové hranici Rafa Mir, ustál souboj s protihráčem a technickým lobem zvyšoval už na 3:0. Los Che byli zralí na ručník.

Hotovo ale ještě nebylo. Tím spíš, že po půlhodině hry se dostal k odraženému balónu Hugo Duro a tvrdou ranou nedal Bonovi mnoho šancí. Sevilla si chtěla vzít tříbrankové vedení zpátky, ale zákrok na Lucase Ocampose v pokutovém území zůstal bez povšimnutí.

Trenér hostujícího celku José Bordalás na nic nečekal a hned po přestávce osvěžil sestavu dvojím střídáním. Do hry přišli Diakhaby a Musah. Valencia se dostala hned ve 48. minutě do dobré příležitosti, ovšem pokus Foulquiera dobře vykryl Bono. Tempo hry ve druhém poločase nebylo takové, jak by si asi diváci přáli.

Sevilla měla celkem pohodlný náskok a podle toho také průběh druhého poločasu vypadal. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho nikam nespěchali a protože hra Valencie byla bezzubá, nic zásadního se na hrací ploše nedělo. Čas utíkal hostům rychle a velká gólová šance ne a ne přijít. Výsledek 3:1 se nezměnil ani během nastaveného času, takže Sevilla může slavit důležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele