LaLiga - souhrn 37. kola

12.05.2019, 20:30
Komentáře a souhrny
Barcelona potvrdila dominanci výhrou nad Getafe. Průběžně druhé Atlético Madrid se rozešlo smírně se Sevillou, zatímco Real Madrid překvapivě nestačil na Real Sociedad. Valencia zvládla utkání s Alavésem a posunula se na průběžnou čtvrtou pozici. Bilbao porazilo Celtu Vigo, která zůstává jen těsně nad pásmem sestupu. Body potřebné k záchraně získaly Villarreal a Levante...

Athletic Bilbao - Celta Vigo 3:1

12.05.2019 18:30

Góly: 16. Raúl García (pen.), 17. Raúl García, 40. Iñaki Williams - 89. Iago Aspas (pen.)

Hráči Bilbaa zvládli poslední domácí zápas tohoto ročníku a Celtu Vigo zdolali po výsledku 3:1, uchovali si tak reálnou naději na účast v evropských pohárech pro příští ročník. Momentálně se nacházejí na sedmém místě tabulky s třiapadesáti body a za šestou Sevillou zaostávají o body tři. Právě s tímto soupeřem si to na závěr rozdají o přímý přesun do základní skupiny Evropské ligy, k jistotě sedmé příčky potřebují získat alespoň bod.

Hosté sice prohráli poprvé po čtyřech ligových střetnutích, i přesto si zajistili prvoligovou účast pro nadcházející sezónu. Momentálně jim totiž patří sedmnáctá příčka se čtyřiceti body a před osmnáctou Gironou mají náskok tří bodů. O konečném pořadí ve španělské nejvyšší soutěži rozhodují vzájemná utkání a v nich má Celta navrch, proto si může závěrečný duel s již sestupujícím Vallecanem v poklidu užít.

Přitom hosté začali aktivněji a už po čtyřech minutách se mohli dostat do vedení z přímého volného kopu. Zakončující Maxi Gómez sice rozvlnil síť, ale jeho trefa nakonec nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení. Po čtvrthodině hry se dostal Athletic do vedení z pokutového kopu. Ten byl naprosto správně nařízen za nevybíravý skluz na Muniaina, míč si vzápětí postavil Raúl García a naprosto přesně se trefil doprostřed branky.

Neuběhla ani minuta a stejný hráč navýšil vedení svého celku. Po nabídce od Muniaina stanul před hranicí brankového území a pak bez větších potíží zamířil do odkryté branky. Po dvaceti minutách hry mohl na druhé straně snížit Lobotka, avšak zblízka neprostřelil připraveného gólmana Herrerína. Bilbao se mohlo definitivně uklidnit zhruba pět minut před přestávkou, kdy se prosadil Iñaki Williams.

Čtyřiadvacetiletý útočník využil obrovské hrubky při odkopu od brankáře Blanca a zcela prázdný prostor tří tyčí nemohl minout - 3:0. Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, v 80. minutě nebyl uznán druhý gól Williamse po poradě s VAR kvůli předchozímu ofsajdu Capy. Celta zaznamenala alespoň čestný úspěch o devět minut později, po ruce Adurize ve vlastní šestnáctce proměnil následnou penaltu Iago Aspas.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Sevilla FC 1:1

12.05.2019 18:30

Góly: 30. Koke - 70. Pablo Sarabia

Atlético Madrid jen remizovalo se Sevillou na domácí půdě. Jako první skóroval Koke a po změně stran také Correa, ale jeho branka uznána nebyla. Na druhé straně se dvacet minut před koncem utkání prosadil Sarabia.

Sevilla se ocitá v hodně smutném momentu, protože se jí nedaří herně ani výsledkově. V současnosti je až na šestém místě a tolik vytoužená Liga mistrů je každým dalším týdnem dál a dál. Na stadion Wanda Metropolitano dnes vyběhli hráči jako Kjaer, Vazquez, Ben Yedder, Gnagnon nebo Vaclík.

Domácí Atlético si výhrou mohlo pojistit druhou příčku, o kterou se zajímá ještě jeho městský rival. K tomu chtěl využít služeb Juanfrana, Oblaka, Godína, Rodriho nebo Moraty s Griezmannem. A v prvních minutách se mu opravdu dařilo zamknout svého soupeře kolem vlastního vápna, Sevilla se dlouho nemohla dostat do tempa. Míč na kopačkách hostí přistál poprvé až v sedmé minutě!

Hned z toho ale byla solidní šance. Brankář Oblak musel ukázat svou mrštnost i své reflexy, aby ránu z blízkosti dokázal alespoň vyrazit. Hodně horko bylo i před českým brankářem Vaclíkem. Útočník Álvaro Morata totiž v 15. minutě spálil velkou příležitost, když si naběhl za obranu a střelou nepřekonal padajícího Vaclíka! Pak Sevilla chybovala v rozehrávce a k míči se za vápnem dostal Thomas Partey. Jeho rána ale mířila hodně vysoko nad bránu.

Do zajímavé šance se po chvíli kombinace dostával Álvaro Morata, jehož perfektní kličky ale skončily na posledním obránci, kterým byl Sergi Gómez. Sevilla postupně přebrala aktivitu a kombinovala. Munir El Haddadi vymýšlel rychlou a pohlednou akci, na jejímž konci byl centr. S ním měl brankář Oblak poměrně velké problémy a nakonec byl rád, že zvládl míč odvrátit mimo.

Ve 30. minutě už se Atlético dokázalo prosadit. Záložník Koke sprintoval přes polovinu hřiště a nikdo se k němu nestahoval, takže toho využil a krásnou ranou posílal míč na Vaclíka. Ten by možná balon měl, jenže jeden z jeho obránců jej tečoval takovým způsobem, že Vaclík nedokázal reagovat - 1:0.

Ben Yedder krátce před koncem první půle z levé strany vápna poslal centr na tu pravou, kde Sarabia střílel z voleje, ale nevyšlo mu to. Míč do prázdné branky neusměrnil. Hned po změně stran se po nahrávce od Moraty dostal k míči Thomas Partey, který mohl zakončit prakticky do prázdné brány, jenže tu nepochopitelně minul!

Po hodině hry sice po Griezmannově nahrávce postupoval sám na bránu Correa, který obešel brankáře Vaclíka i jeho obranu a pálil, jenže sudí po přezkoumání videa gól neuznal! Uznal až ten Sevilly o deset minut později. Záložník Franco Vázquez našel přesně Pabla Sarabiu, který dokumentoval svůj skvělý výkon a srovnal!

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Getafe CF 2:0

12.05.2019 18:30

Góly: 39. Arturo Vidal, 89. Djené (vl.)

Barcelona se naposledy v letošní sezoně představila na Camp Nou a v souboji s Getafem dala alespoň částečně zapomenout na těžké vyřazení z Ligy mistrů. Trenér Ernesto Valverde tentokrát ponechal v sestavě největší hvězdy a ti se mu odvděčily dvěma brankami. Barcu poslal v první poločase do vedení Arturo Vidal a vše pojistil minutu před koncem božský Lionel Messi. Getafe si porážkou výrazně zkomplikovalo plány na čtvrté místo.

Getafe tak trošku doplatilo na výsledek z Liverpoolu, porážka 0:4 totiž stavěla Barcelonu do situace, ve které si musela výhrou udobřit zklamané fanoušky. Madridský klub potřeboval na Camp Nou nejlépe vyhrát, ale to byl za těchto okolností dost těžko zvládnutelný cíl, zvláště když Valverde poslal na hřiště některé hvězdy včetně Lionela Messiho.

Katalánci ale od začátku zápasu nepůsobili jistým dojmem a Getafe mělo dobré příležitosti udeřit. V 11. minutě přestřelil Cillessenovu branku Molina a stejný hráč o několik minut později znovu mířil hodně nad. Až po dvaceti minutách zkusila něco vymyslet i Barcelona a po Messiho pasu hlavičkoval do Sorii Jordi Alba. Pak už zase spěchal do dobré příležitosti Molina a tentokrát Jespera Cillessena překonal, ke smůle Getafe ale z ofsajdu, takže branka nebyla uznána. Defenziva Katalánců byla hodně nervózní a kupila jednu chybu za druhou, Molina toho ale nevyužil. Getafe nakonec za své nevyužité šance proti Barceloně tvrdě zaplatilo. Ve 40. minutě prodloužil Messiho centr Piqué a Arturo Vidal rychlou dorážkou rozjásal Camp Nou. Jen o pár minut později zachránil Soria Getafe od druhé inkasované branky, když vyrazil střelu Malcoma a následná další Vidalova dorážka byla zablokována.

Barcelona vedla 1:0 a pohodu z konce prvního poločasu si přenesla i do druhé půle. Hned na jejím začátku spálil velkou možnost Lionel Messi, toho zblízka vychytal Soría. Následně si brankář Getafe připsal další výtečný zákrok proti Malcomovi a zahozené barcelonské šance začaly výrazně přibývat. Getafe se tolik do hry nedostávalo, přesto mohlo dvě minuty před koncem vyrovnat, ale Molina podtrhl svůj zmar v dnešním utkání střelou do tyče! A Barcelona byla nekompromisní a v poslední minutě zápasu pojistila výsledek na 2:0. Lionel Messi se pustil do trojnásobné převahy hráčů, se štěstím dostal balón na Sergi Roberta, který mu přihrávku vrátil a Messi do prázdné uzavřel střelecký účet. Barcelona se pro letošní sezonu rozloučila s Camp Nou výhrou 2:0.

Více informací k zápasu

Real Betis - SD Huesca 2:1

12.05.2019 18:30

Góly: 22. Joaquín, 90+8. Joaquín - 55. Juanpi Añor (pen.)

Betis se dokázal rozloučit s vlastními fanoušky vítězně, ovšem proti poslední a už jistě sestupující Huesce se pořádně nadřel. Svého protivníka zdolal nejtěsnějším poměrem 2:1, vítěznou branku vsítil až v osmé minutě nastavení. Obě jeho branky vstřelila klubová ikona Joaquín. Domácí proto přerušili svou sérii pěti ligových utkání bez vítězství a posunuli se na desáté místo se sedmačtyřiceti body.

Zelenobílí se navíc určitě budou chtít udržet v horní polovině tabulky a tu na závěr budou hájit v Madridu proti věhlasnému Realu. Huesca je stále poslední dvacátá s třiceti body a příště proti Leganésu se pokusí poskočit alespoň o jednu příčku vzhůru před Vallecano. Sevillský celek začal aktivněji a v úvodní polovině první části měl výraznou převahu. Poprvé zahrozil v 9. minutě, kdy se Tello dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky.

Pak se ho snažil po zemi nasměrovat k levé tyči, ale tu přeci jen minul o několik decimetrů. Po necelých dvaceti minutách se ukázal pozdější hrdina Joaquín, jenž z vyložené pozice mířil trestuhodně příliš vysoko. Betis zužitkoval svůj tlak ve 24. minutě, kdy Joaquín obdržel centr před branku od Firpa a hlavou z deseti metrů zamířil přímo k levé konstrukci. Od tohoto momentu se začali hosté osmělovat a blízko k vyrovnání byli ve druhé nastavené minutě.

Ve středu šestnáctky se zjevil Melero a z první orazítkoval bližší tyč, při domácích vskutku stálo velké štěstí. Huesca se přeci jen dočkala gólového úspěchu deset minut po přestávce. Maročan Feddal totiž jasně podrazil ve vlastním pokutovém území Juanpiho Añora, k nařízenému pokutovému kopu se postavil sám postižený a zkušeně se trefil do protipohybu gólmana Roblese. Domácí od tohoto momentu opět přidali.

V 68. minutě jim mohl vrátit vedení Joaquín, jenomže tváří v tvář proti brankáři Jovanovičovi neuspěl. Dvacet minut před závěrečným hvizdem si SD výrazně zkomplikovalo situaci, když Jorge Pulido zasáhl nohou do hrudi Mexičana Guardada a rozhodčí Cordero mu po přezkoumání videa udělil přímou červenou kartu. Když už se zdálo, že vítěz sobotního utkání znám nebude, tak v poslední možnou chvíli převrhl misky vah na stranu Realu sedmatřicetiletý Joaquín nádhernou ranou z necelých třiceti metrů do levé šibenice.

Více informací k zápasu

Girona FC - Levante UD 1:2

12.05.2019 18:30

Góly: 60. Cristhian Stuani - 62. José Luis Morales, 86. Enis Bardhi

V klíčovém souboji o záchranu nakonec uspělo Levante, klub z Valencie zvítězil v přímé bitvě na půdě Girony po výsledku 2:1 a zajistil si tak setrvání v nejvyšší španělské soutěži i pro příští ročník. V tabulce mu díky tomu patří patnácté místo se čtyřiatřiceti body a právě před svým nedělním rivalem si vytvořil nedostižný šestibodový odstup. Naopak pro FC znamená tato porážka pád o patro níže, se sedmatřiceti body je osmnáctý.

Domácí opouštějí La Ligu po dvou letech, za sedmnáctou Celtou Vigo zaostávají o tři body a vzhledem k horší bilanci vzájemných zápasů se příště rozloučí s prvoligovou příslušností na půdě Deportiva Alavés. Utkání mělo od samého začátku obrovský náboj a o vyložené možnosti nebylo nouze. První byla k vidění již v 7. minutě, kdy po obrovské hrubce od Robera zachránil hostující tým gólman Aitor a vychytal osamoceného Cristhiana Stuaniho.

Neuběhla ani minuta a v další obrovské možnosti se ocitl Argentinec Lozano, jehož prudkou hlavičku ze čtyř metrů po rohovém kopu z levé strany famózně odvrátil připravený Aitor. Ve 13. minutě mohl potrestat druhé zaváhání Robera záložník Portu, ovšem proti jeho tvrdé ráně znovu výtečně zasáhl hostující strážce. UD se poprvé ozval až minutu před poločasovou přestávkou, pozdější hrdina Enis Bardhi mířil z hranice šestnáctky o metr vedle pravé tyče.

Deset minut po změně stran mohl otevřít skóre tohoto střetnutí aktivní Lozano, jenomže po křižném centru z levé strany od Portua hlavičkoval o metr nad břevno. Girona se přeci jen dočkala přesně po odehrané hodině, kdy po bombě Lozana a následném zákroku Aitora dorazil balón do odkryté branky dobře postavený Stuani. Neuběhly však ani dvě minuty a Levante okamžitě vyrovnalo, zpět do hry o vítězství ho dostal José Luis Morales.

Zkušený jednatřicetiletý záložník obdržel načechraný pas za defenzívu protivníka od střídajícího Pedra Lopéze a hlavou ze sedmi metrů zavěsil do pravého dolního rohu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nařídil rozhodčí pokutový kop ve prospěch Girony a navíc vyloučil Aitora za zmaření vyložené brankové možností, nicméně po přezkoumání videa své rozhodnutí změnil a odvolal jak penaltu, tak i červenou kartu.

S přibývajícím časem začali domácí hrát na stále větší riziko a nakonec na to doplatili v 86. minutě. Těsně předtím neuspěl Muniesa a prostor tří tyčí o kousek minul, vzápětí na opačné straně obdržel již zmiňovaný Bardhi přesně načasovanou kolmici do běhu od Campañy a ze čtrnácti metrů prostřelil brankáře Bounoua. Girona se na žádný souvislý tlak už nezmohla a po závěrečném hvizdu na ní bylo znát obrovské zklamání.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Valladolid 1:2

12.05.2019 18:30

Góly: 73. Álvaro Medrán - 6. Enes Ünal (pen.), 80. Sergi Guardiola

Fotbalisté Valladolidu zvládli klíčovou bitvu na půdě již sestupujícího Vallecana a po vítězství 2:1 si definitivně zajistili udržení v nejvyšší soutěži, momentálně jim patří šestnácté místo s jednačtyřiceti body a před osmnáctou Gironou si vytvořili nedostižný čtyřbodový náskok. Madridský celek se tak před vlastními fanoušky nerozloučil úspěšně se španělskou ligou a zůstává na devatenácté pozici s jednatřiceti body.

Po závěrečném utkání ve Vigu se navíc může propadnout na poslední dvacátou příčku i za Huescu, na kterou má náskok jediného bodu. Naopak Real si bude moci užít závěrečný souboj s favorizovanou Valencií. Valladolid vstoupil do nedělního zápasu velmi dobře a již po šesti minutách hry vedl. Guardiola obdržel přihrávku na levou stranu pokutového území a už chtěl zakončovat, ovšem v tu chvíli ho evidentně podrazil Ba a sudí Sánchez ihned nařídil penaltu.

Balón si vzápětí postavil dvaadvacetiletý turecký záložník Enes Ünal a nekompromisně zavěsil do pravé šibenice. Gólman Dimitrievski sice vystihl směr střely, ale o decimetry na ní nakonec nedosáhl. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého výběru po necelé čtvrthodině hry, jenomže po průnikové přihrávce od Michela ho ve vyložené možnosti zastavil praporek asistenta rozhodčího kvůli ofsajdovému postavení.

Pak se hra na více než dvacet minut uklidnila, následně po centru od Bebého zakončoval z první Álvaro García a prostor tří tyčí těsně netrefil. Ve 36. minutě bylo Rayo ještě blíže k vyrovnání, nicméně po pasu Álvara Medrana z levého křídla hlavičkoval Catena o decimetry vedle. Ve druhém poločase se po vyložených možnostech doslova slehla zem, Vallecano z ničeho nic vyrovnalo v 73. minutě zásluhou Medrana.

Pětadvacetiletý záložník obdržel načechraný centr z levého křídla do brankového území od Álvara Garcíi a prudkou hlavičkou ze tří metrů nedal brankáři Masipovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Hosté to však nezabalili a o sedm minut později opět převrhl misky vah na jejich stranu Sergi Guardiola. Ten si po vyhraném hlavičkovém souboji od Ünala udělal místo na hranici šestnáctky a po zemi pak zamířil přímo do vzdálenějšího dolního rohu.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Deportivo Alavés 3:1

12.05.2019 18:30

Góly: 29. Carlos Soler, 34. Santi Mina, 68. Kévin Gameiro - 12. Ximo Navarro

Kolo před koncem LaLigy se na čtvrté místo posouvá Valencia. Los Che se po vyřazení z Evropské ligy zkoncentrovali na zápas proti Alavésu, který vyhráli 3:1. Deportivo navzdory brzkému vedení znovu ztratilo všechny body a prodloužilo svojí sérii bez výhry. O góly domácích se postupně postarali Carlos Soler, Santi Mina a Kevin Gameiro.

Kouč Marcelino měl plné ruce práce, aby dal do pořádku tým na veledůležité utkání proti Alavésu, který jeho svěřenci potřebovali bezpodmínečně zvládnout za tři body. Po vyřazení z Evropské ligy už vede cesta do Ligy mistrů jedině skrz čtvrté místo, které teď mají valencijští na dosah.

Na hráčích Los Che byla ještě patrná únava ze zápasu s Arsenalem a vstup do utkání proti Deportivu se jim vůbec nepovedl. V 11. minutě ještě Rolánovu střelu Doménech vyrazil, ale z následného rohového kopu udeřil Ximo Navarro a Valencia byla v problémech. Domácí se ale dokázali rychle oklepat a po půlhodině hry potrestal chybující defenzivu Alavésu Carlos Soler, jenž zblízka střelou mezi nohy překonal brankáře Pacheca. O pět minut později Valencia dokonala obrat, když si na rohový kop nejvýše naskočil Santi Mina a Pacheco se jen ohlédl za balónem, který skončil v síti. První poločas ještě nabídl dvě velké gólovky na obou stranách. Nejprve odmítl vyrovnání Rolán, jehož technická rána skončila těsně vedle a na druhé straně z voleje trestuhodně přestřelil zařízení Rodrigo.

Valencia sice neměla územní převahu, tou oplýval Alavés, jenže v efektivitě za domácími zaostával. V 68. minutě přiblížil Valencii důležité vítězství Kevin Gameiro. Po centru Guedése hlavičkoval na zadní tyči od země pod břevno a Pacheco složitý balón nedokázal zkrotit. Valencia pak kontrolovala hru a v závěru mohla ještě přidat čtvrtou branku, kdyby Carlos Soler z mírného úhlu trefil zařízení. Valencii zvítězila 3:1 a jelikož jí nahráli i ostatní výsledky, posouvá se kolo před koncem na kýžené čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - SD Eibar 1:0

12.05.2019 18:30

Góly: 59. Karl Toko Ekambi

Villarreal zvládl vyrovnanou bitvu s konkurenčním Eibarem a po vítězství 3:1 si tak zcela jistě zajistil záchranu v nejvyšší španělské soutěži, ovšem na tento ligový ročník i přesto bude chtít co nejdříve zapomenout. V Evropské lize sice dokráčel až do čtvrtfinále, jenže v La Lize se momentálně nachází na čtrnáctém místě se čtyřiatřiceti body a prožil si v ní opravdu velké nervy. Naopak SD definitivně přišel o naději na evropské poháry.

K té by mu nakonec nepomohlo ani případné vítězství, neboť jeho rival Athletic Bilbao zdolal Celtu Vigo 3:1. Eibar je před závěrečným domácím vystoupením s mistrovskou Barcelonou dvanáctý se šestačtyřiceti body. Úvodní větší příležitost nedělního zápasu se urodila po necelé čtvrthodině hry a dostala se do ní Žlutá ponorka. Po křižné přihrávce z pravého křídla pálil z první Fornals, ale brankář Dmitrović famózním zákrokem jednoruč odvrátil míč do strany.

V 18. minutě se mohl prosadit pozdější hrdina Karl Toko Ekambi, jenomže z levé strany minul vzdálenější tyčku o několik decimetrů. Domácí pokračovali v tlaku i nadále, o tři minuty později spálil obrovskou možnost Chukwueze. Teprve devatenáctiletý nigerijský záložník přelstil ofsajdovou past, nicméně vzápětí trestuhodně zakončil svůj čtyřicetimetrový únik jen přízemním pokusem o půl metru vedle pravé konstrukce.

Poté se hra na několik desítek minut uklidnila a obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran. Po necelé hodině hry z ničeho nic vsítil vítěznou trefu Villarrealu již zmiňovaný Ekambi. Šestadvacetiletý kamerunský reprezentant si po tečované nahrávce z levé strany od Jaumeho Costy seběhl před hranici brankového území a z pěti metrů chytře přehodil bezmocného Dimitroviče, balón přešel brankovou čáru zhruba o půl metru.

Od tohoto okamžiku Eibar přidal a hned dvakrát dokázal překonat gólmana Fernándeze. Nejprve v 69. minutě zamířil hlavou do černého Álvarez, avšak vybíhal z jasného ofsajdového postavení a jeho branka proto nebyla uznána. O čtvrthodiny později dokázal rozvlnit síť s pomocí břevna střídající Kike. Rozhodčí González po poradě s VAR ani jeho zásah neuznal vinou těsného ofsajdu, CF pak těsný náskok udržel až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Espanyol Barcelona 0:2

12.05.2019 18:30

Góly: 35. Borja Iglesias, 71. Borja Iglesias (pen.)

V souboji o uchování naděje na Evropskou ligu byl nakonec úspěšnější hostující Espanyol, který zvítězil na půdě celku z madridského předměstí po výsledku 2:0 a prozatím se posunul na deváté místo s padesáti body, za sedmým Bilbaem v tuto chvíli zaostává o body tři. Domácí výběr se naopak propadl na patnáctou pozici se čtyřiatřiceti body, nicméně důležité pro něj je, že si zajistil prvoligovou příslušnost i pro příští sezónu.

Hosté se dostali do vedení zhruba deset minut před přestávkou a pak mu soupeř výrazně ulehčil situaci v samém závěru první půle, kdy byl vyloučen Unai Bustinza. SD sice mohl i v oslabení vyrovnat, jenomže své příležitosti neproměnil a naopak dvacet minut před závěrečným hvizdem obdržel druhou rozhodující branku. První větší příležitost se urodila po necelé půlhodině hry, kdy domácí brankář Lunin zneškodnil přízemní pokus od Melenda.

Ve 35. minutě se barcelonský klub přeci jen dostal do vedení. Po dlouhém nákopu za obranu soupeře vypálil z hranice pokutového území Lei Wu a Lunin vyrazil balón přímo na kopačku dobíhajícího Borjy Iglesiase, jenž svou dorážku usměrnil do poloprázdné branky. Bustinza o deset minut později příliš horlivě atakoval Venezuelana Rosalese a od sudího Melera uviděl druhou žlutou kartu, velmi předčasně se proto pakoval do útrob stadionu.

Ihned po změně stran se mohl zapsat podruhé do listiny střelců Iglesias, ale v samostatném úniku nevyzrál na pohotového Lunina. Přesně po odehrané hodině se z ničeho nic ozvalo Leganés. Braithwaite uvolnil krásnou kolmicí En-Nesyriho, jenž mířil ke vzdálenější tyči a gólman López brilantně vytěsnil balón konečky prstů na rohový kop. V 67. minutě se naopak na opačné straně vytáhl Lunin, jenž ránu směřující pod břevno vytáhl nad svou branku.

Espanyol se definitivně uklidnil v 71. minutě, kdy Omeruo zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou a k nařízenému pokutovému kopu se postavil jediný střelec večera Iglesias. Šestadvacetiletý španělský útočník zachoval chladnou hlavu a nekompromisně zamířil do pravé šibenice do protipohybu Lunina. V závěrečné desetiminutovce selhali ve vyložených možnostech hostující Darder i domácí Arnaiz, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Madrid 3:1

12.05.2019 18:30

Góly: 26. Mikel Merino, 57. Joseba Zaldúa, 67. Ander Barrenetxea - 6. Brahim Díaz

Real Sociedad si v letošní sezoně připsal už druhou výhru nad Realem Madrid, což se mu naposledy podařilo v sezoně 2003/2004. Bílý balet prohrál na Anoetě i díky tomu, že už v prvním poločase přišel o vyloučeného Jesúse Valleja. Baskové pak třemi góly otočili nepříznivý vývoj a vyhráli.

Porážka na postavení Realu Madrid vůbec nic nemění. Zidanovi svěřenci se i tak s předstihem kvalifikovali do Ligy mistrů a na Anoetě mohli zkoušet sestavu. Francouzský kouč vsadil na osvědčená jména v čele s útočníkem Karimem Benzemou.

Real vstoupil do zápasu dle očekávání dobře. Snaha odčinit domácí porážku proti stejnému soupeři byla evidentní a v 6. minutě z toho těžil Brahim Díaz, když sólo přes tři hráče korunoval tím, že Rullimu nasadil potupné jesle. Domácí sice rychle odpověděli, ale branka Mikela Oyarzabala nemohla být pro ofsajd uznána. Dobře rozehrané utkání se Realu začalo ještě v prvním poločase sypat jako domeček z karet. Ve 26. minutě překonal Courtoise po krásné akci Mikel Merino a zhruba za dalších třináct minut uviděl rovnou červenou kartu za hraní rukou Jesús Vallejo. Ofenziva Realu Sociedad už překonala Courtoise, jenomže jistému gólu zabránila Vallejova ruka a sudí nemohl rozhodnout jinak, než Real "odměnit" několikanásobným trestem. Vallejo šel ze hřiště a navíc následovala penalta. Madrid měl štěstí v neštěstí, Willian José kopl penaltu opravdu bídně a Courtois jí bez potíží chytil.

Real Madrid sice držel na Anoetě nerozhodný stav, ale po změně stran ho čekala těžká šichta. Po hodině hry Baskové využili početní převahu, když se do vzduchu z poměrně velké vzdálenosti pověsil Joseba Zaldua a podklouznuvšího Courtoise překonal.

V 67. minutě pak domácí zvyšovali na 3:1 a s Realem to začínalo být špatné. Po Muňozově centru orazítkoval tyčku Oyarzabal, ale dorážkou překonal belgického brankáře Ander Barrenetxea Muguruza! Od většího přídělu nakonec zachránilo hosty štěstí nebo dobré zákroky brankáře Courtoise. Pět minut před koncem utkání orazítkoval brankovou konstrukci i Januzaj a to bylo také to poslední, co se v utkání odehrálo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona37268388:3486
2.Atlético Madrid37229653:2775
3.Real Madrid372151163:4468
4.Valencia CF371416749:3558
5.Getafe CF371513946:3358
6.Sevilla FC371681360:4756
7.Athletic Bilbao3713141041:4353
8.Real Sociedad3713111345:4450
9.Espanyol Barcelona3713111346:5050
10.Real Betis371381642:5247
11.Deportivo Alavés3712111437:4947
12.SD Eibar3711131344:4846
13.CD Leganés3711121436:4145
14.Villarreal CF3710131447:5043
15.Levante UD3711101657:6443
16.Real Valladolid3710111632:4941
17.Celta Vigo3710101751:6040
18.Girona FC379101836:5137
19.Rayo Vallecano37872239:6831
20.SD Huesca376121941:6430

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (214)

Přidat komentář
Jordi Alba

To bych blil.

Reagovat
Anacron

Co máme říkat my tvl

Reagovat
Jordi Alba

Můžeme blejt společně.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
Kokesh

-6...to už je skoro jasný padák.

Reagovat
Jordi Alba

Je, tam bylo potřeba porazit Levante a ještě doufat, že Valladollid ztratí. Naneštěstí teda jak Pucela, tak Celta mají v těch posledních 2 kolech největší žebráky z Vallecana, no.

Reagovat
aurelio

Paradne kolo!

Reagovat
mastakillah

Joaquín takovej gól v 98 minutě, to fakt klobouk dolů. Je to pán fotbalista

Reagovat
el Principito

Reagovat
Phillipinho

Valencia se dostala ve 37 kole poprve v sezone na 4. misto

Reagovat
aurelio

Tak sa to robi

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
el Principito

a už tam doufam zůstane

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ADM

A to v takom 10. kole boli 14. napríklad...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pospech11

Reagovat
Jordi Alba

Mi mluvíš z duše.

Reagovat
smazaný uživatel

Vale

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Osasuna fakt půjde do ligy, skvělý nejmíň zajímavý tým... Deportivo si to pěkně po*ralo. Výborně Albecete, ještě by se mohli dostat na 2 místo, těm hrozně přeju postup! Ještě by mě potěšil Cadiz, i ta Mallorca by celkem šla

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca musi

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna do ligy jednoznačně patří.

Reagovat
Xavi

Reagovat
madridcan

Nic zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Spanielska liga a spanielsky futbal vôbec je vo velkej krize. Napriek tomu mi spravilo ohromnu radost dnesne kolo, nemal som sice tu moznost, ale prajem si, aby Valencia uhrala to 4. miesto. Ak by sa jej to nepodarilo a teda by nemohla hrat LM malo by to dosledky pre rozpocet a ak chce spanielsky futbal napredovat, potrebuje, aby Valencia kupovala kvalitných hracov, lebo ak to tak nebude, bude to vyzerat presne tak, ako ste videli v dvojzapase s Arsenalom.

Reagovat
aurelio

S väčšinou súhlasím, avšak trvám na tom, že prvý zápas s Arsenalom bol prekauč Marcelina. Ak by tam netrapošil Roncaglia, neskončí to prehrou o dva góly a aj odveta by vyzerala úplne inak. Skôr ma štve to, že sme si ani neškrtli v Lige majstrov

Reagovat
RadekVonCZE

Nevíte někdo, co se stalo s Malágou?

Reagovat
smazaný uživatel

Došli prachy...

Reagovat
X-bano-X

Karma

Reagovat
roman1978

Reagovat
madridcan

Podla toho na ktore obdobie narazas

Reagovat
ADM

Valverde: "At no time I have considered resigning."

"For us, a victory was essential to get rid of the ghosts in our heads."

Dobre teda, že sme v zbytočnom zápase pošetrili Riqiho na lavičke

Reagovat
smazaný uživatel

Ale debut Abela Ruize nezmíníš, co?

Reagovat
ADM

Sám ho po LM odvolávaš, a teraz sa tu ešte ideme baviť, že mu nedávam kredit za debut Abela? Mohol hrať Riqui, mohol hrať Alena, mohol hrať Abel. Od začiatku. Tam nebolo čo riešiť. Nechápem, čím si dnes zaslúžil miesto v zostave taký Coutinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho by měl vypadnout okamžitě, to je pravda. Ale Aleňa má 1000 minut. Projeď si posledních pět sezon a řekni, který odchovanec těsně nad 20 let dostal za ty roky víc šancí. Pokud se nemýlím, tak jenom Munir. Jinak za Lucha by místo Aleni hrál Vidal, Turan nebo Denis.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc jmenované mladíky nasadil do základu v opravdových pouťácích, tzn. Huesce a Celtě a taky to tak dopadlo výsledkově. Ale hrát po výprasku doma proti 4.týmu má pořád nějakou váhu. Vyčítat mu zrovna to, že nechtěl na Nou Campu zbytečně prohrát, je fakt nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já jsem chtěl prohrát!!!! zvedla by se zase o kousíček šance na odvolani

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, presne. Ocakaval som ze Todibo, Abel, Alena aj Puig budu hrat od zaciatku a nie ze v absolutne nedolezitom zapase este na konci pojdeme takticky branit vysledok. WTF?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. místo a 18 bodů na Real je fantastický vysledek. Finále poháru, semifinále Lm. To všechno zní výborně. Ale ten dobakl u Brouku je ohromný, vaz lamajici, vsepozirajici memento. Možná to preboli, ale chce to čas.

Do příští sezóny to chce změny. Ernesto si zaslouží kredit za to, jak nás provedl poneymarovskym obdobím, zaslouží si kredit za 2 tituly, ale má na triku 2 největší postupy v novodobé historii vEvrope. Přitom ta druhá je jen a jen jeho chyba. To se nedá akceptovat. Jeho největší zbraň je zároveň jeho největší slabinou. Rozvaznost. Ernesto, díky, ale je čas se rozloučit.

Další změna je taky jasná - Couts out. Nejde mi o cenu, klidně přiznám ohromný fail, ale jeho v našem dresu už vidět nechci. Náhrada M(S)ane. Obávám se, že jeden nebude mít zájem a druhého nepustí Pep. Ze zálohy musí odejít Raketa nebo Arturo. Dle nabízených částek. Pokud by přišly nabídky na oba, asi bych zvážil možnost oba pustit.

De ligt je u mě pořád na stejným názoru - může být, ale musí mu někdo uvolnit místo. A já bych ještě počkal, jak to s tím kolenem bude.

A teď to nejdůležitější - trenér. Nevěřím, že přijde nějaký odborník že zahraničí, takže se nechám podat. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho musí hrát uprostřed a mít volnost. Pak by mu to šlo. Pod Valverdem se toho ale nedočká. Kdyby Valverde odešel, tak bych mu ještě dal sezonu.

Na křídlo by to chtělo spíš praváka s pořádným zakončováním. Prioritou bych zkusil Maného a jako zálohu Sona s Martialem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedavno sa hral zapas Brazilie s Panamou. Coutinho hral zo stredu, avsak vykon vraj nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako moze hrat v zalohe Barcelony hrac, ktory to nezvlada pozicne a co je hlavne, je linej jako prase spravit co i len krok dozadu, ked strati loptu, a ze ju teda straca.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně jak debilne dokáže ty míče ztrácet. Je nezodpovědny.

Já už bych ho odepsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to pořádnýho trenéra, který ho naučí zodpovědnosti. Coutinho se nejlépe hodí na ofenzivního záložníka, kterýho kryjou dva defenzivní.

Reagovat
alcantara

Cize bude hrat tam, kde Messi, co sa urcite stane

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tie zapasy aj pozeras?

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelonu sleduju kolem 30 zápasů za sezonu. Občas, když se nudím, tak si pustím LM nebo PL, pokud se hraje nějaký zajímavý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho je prostě tragický, tam se už nic nezmění. A kupovat Martiala, z kterého rostou i fanoušci MU, kteří jsou teda zvyklí na mnohem větší dřeváky a lemply než my...bravo

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho byl v Liverpoolu a první sezonu u nás skvělý. On to v sobě má. Martiala jsem zmínil jen jako záložní plán, kdyby nevyšli lepší hráči. Ale to levý křídlo je potřeba. Za mě by byla ideální tahle sestava:

Ter Stegen

Semedo - De Ligt - Lenglet - Alba

Arthur - De Jong

Dembelé - Messi - Mané

Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

Dalších 100+ mega na křídlo fakt nemáme, když dáme 100 za útočníka. Kupovat hvězdu je zbytečné, radši bych šel cestou třeba Lozana, Oyarzabala nebo Sarra.

Reagovat
smazaný uživatel

I když Sarra snad raději ani ne, to by byl nový Malcom.

Reagovat
technecium

Lozano

Reagovat
Kixi Syhimour

Dle toho jednoho fandy PSV je to vcelku hype

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud odejdou Coutinho, Rakitic a Gomes, tak na křídlo bude. Ideální by bylo Messiho postavit natrvalo v záloze (stejně tam už hraje) a na křídlech mít 2 rychlý hovada. Teď dává Messiho na křídlo, ale on tam stejně nehraje a nevyužije se ten volný prostor, kde by mohl být třeba Mané.

Pokud by za Messim hráli v záloze Arthur s De Jongem, tak by to byla hodně kreativní záloha, vyborná v driblingu a zároveň dost dobrá v bránění, ale museli by se vracet obě křídla, aby pokryli kraje.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já se asi začínám smiřovat s tím, že bude pokračovat, ačkoliv to pro mě bylo nepředstavitelný. Určitě jsou jména, za který bych ho vyměnil hned (není jich moc), ale u vážných spekulací o Koemanovi jsem si opět uvědomil, že současný vedení žádnýho silnýho trenéra hledat nebude a přivede loutku, kterou bude ovládat a zároveň se za něj v případě neúspěchu může schovat. A to radši ať zůstane Valverde... Liverpool sice podělal, ale nelíbí se mi, jak chránění jsou hráči, kteří na té ostudě mají minimálně srovnatelný podíl.

Podle mě zůstane Valverde, dorazí de Ligt, Griezmann a nějaký levý bek.

Reagovat
Visca el barca

Bude to tak no. Ale pokud chceme bejt opravdu v LM příští rok úspěšní, musí odejít Rakitic. Suaréz musí mít daleko míň minut na úkor Griezmanna a pak můžeme vůbec myslet na titul v LM. Problém je v tom, že letos byla opravdu velká šance, protože vypadlo dost velkých vah. To se za rok nemusí opakovat. Každopádně pokud opravdu dorazí Grizi, tak jsem zvědav kým ho Atlético nahradí a samozřejmě kde skončí Couts, u něj tipuji PSG/Arsenal.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já mám pocit, že jsme tou Ligou mistrů až příliš posedlí (podobně jako Juventus), což je nejspíš dáno dominancí Realu. Mě osobně se to teda úplně netýká, radši bych kádr postupně přebudovával a omlazoval. Spousta hráčů musí přijít o (už neoprávněný) statut nedotknutelnosti, některé z nich prodat. Valverdemu složit kádr, odevzdat mu ho na sezónu a ať se stará pouze o trénování. Arsenal si Coutinha nemůže dovolit.

Reagovat
Visca el barca

Bohužel jsme...Ale to je i tím, že je v týmu Messi a vyhrává se liga pomalu rok co rok. Takže logicky fanoušci chtějí víc a víc. Tak si to shrneme. Do Liverpoolu se nevrátí. Chelsea má Ban. Spurs a Arsenal na něj nemají. United? V Itálii asi nikdo. Španělsko taky nikdo. A zbývá Bayern a PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by mohol byt mozno aj prva moznost, kedze Robbery koncia a James zrejme tiez pujde.

Reagovat
Visca el barca

A je schopen Bayern vysázet 80-100? Už jenom Lucas a Pavard je stál randál.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bayern je co sa tyka financii dlhodobo vo velmi dobre kondicii co viem, takze by to nemusel byt pre nich problem. Ale ruku do ohna by som za to nedal

Reagovat
Hristo Stoichkov

Chelsea/PSG, jiný reálný možnosti tam asi nevidím. Takže se budeme spoléhat na to, že Chelsea odloží ban.

Reagovat
Visca el barca

Já někde četl, že jim ho neodložili ne?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak ještě mají tuším jednu možnost odvolání u soudu, kde to odložili nám i Atletům, takže doufat snad stále můžeme.

Reagovat
alcantara

Koho mas na mysli? Rakitic, Suarez, Coutinho?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Rakitiće i Coutinha prodat. Ze současnýho kádru by neměl podle mě mít neotřesitelnou pozici nikdo kromě MAtSe a Messiho.

Reagovat
X-bano-X

Asi tak

Reagovat
Jordi Alba

Podle mě je to hodně tím Realem, kdyby to vyhrál 2x za 5 let, furt by to byl úctyhodný počin, ale takto to zůstalo hodně fanouškům v hlavách, tak chtějí tu LM. Něco jako LL pro Realisty. Osobně sem teda vždy za LL, i když LM má prostě svoje kouzlo, které těžko najít jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem si toho Griezmanna u nas celkom predstavit. Posledne roky mu neskutocne narastlo egicko, je zvyknuty byt jednotka, plus jeho pozicia na ihrisku celkom krici, ze si s Messim na ihrisku dokazu pekne zavadzat, plus jeho plat tiez nebude ziadna almuzna. Nehovoriac o tom ako ho diskvalifikuje ta komedia minuly rok. To uz by som fakt radsej videl v nasom drese toho Lacazetteho.

Reagovat
Mercury

Reagovat
Hristo Stoichkov

https://mobile.twitter.com/barca_natics/status/1127992412285079554

Zajímavý poznatky k možný Griezmannově roli v Barce.

Reagovat
smazaný uživatel

paradny takticky rozbor. Tak snad sa to muzstvo podari vyrazne osviezit, aj novym trenerom.

Reagovat
smazaný uživatel

He He, teď koukám, že se mi z potupy staly postupy. No, kezby.

Hráči? Ti, kteří si kritiku zasloužili, tak ti kritizován byli. Liverpool jde za ernestem.

Ohledně Griezmana - psal jsem to loni, napíšu to znovu. Nejsme na to tak dobře, abychom si mohli dovolit odmítat takovéhle hráče.

Reagovat
Visca el barca

Mě by spíš zajímalo jak by zareagovali Atleti. Dybala?

Reagovat
Mercury

Není na něm nic tak úžasného fotbalově a charakterově už vůbec ne. Nebrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
patas92

Wut Dlouhodobě patří mezi 5 nejlepších hráčů na světě.

Reagovat
patas92

*ofenzivních hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale je mu 28 a hraje na pozici messiho

Reagovat
remeslnik

Inteligentní hráči jako Messi, Griez, Hazard si dokážou vyhovět, ikdyby hráli současně a v jednom mančaftu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ernesto to podělal, ale ty školácký individuální chyby (Alba, Rakitić či koncentrace při rozhodujícím gólu) jdou za hráči.

U Griezmanna souhlas. Fotbalově je skvělý a pokud je ochoten jít dolů s platem, beru ho všema deseti. Coutinho dostal spoustu šancí, další si nezaslouží. Navíc Griez podle mě dokáže daleko líp dostat do hry Dembélého, což je obrovský rozdíl proti Suárezovi, který na něj řve po každým pokaženým kontaktu s míčem.

Reagovat
ADM

Ako Dembeleho dostane do hry, ked budu hrat Messi, Luis a Griez?

Reagovat
Jordi Alba

Já bych do těch 2 potup dal asi vyřazení od Bayernu. Jasně, AS je menší klub a o to větší překvapení, ale asi i tak.

Reagovat
smazaný uživatel

no on bayern byl hroznej valec ale, oproti AS a navic my byli v hroznym rozpolozeni tenkrat

Reagovat
smazaný uživatel

Messi měl zdravotní komplikace a celkově nejslabší sezónu.

Letos máme nejlepšího messiho a měli jsme Liverpool na lopatkach.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern byl válec a přejel nás v obou zápasech, ale vypadnout se trigolovym náskokem? To je prostě ostuda jak blázen.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
CHONG

Nevím, jestli napsat, že vypadnutí s Liverpoolem je jen a jen chyba Valverdeho, je úplně férové zhodnocení situace, jasně zvolil špatnou taktiku a nebyl schopný adekvátně reagovat na průběh zapasu, ale neproměněné tutovky, hrubé individuální chyby Piqueho a Alby a škrábání se vašich hráčů na zadku místo bránění rohu, to za ním asi úplně nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Největší vinu na tom má Alba. Ten je plně zodpovědný za 2 góly a na 4. má podíl jako všichni ostatní. Bez jeho chyb by jsme postoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

celú sezónu bol fantastický a odohral to bez rotácie a podpory. Nevyšiel mu jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

to je skôr problem co predvadza 2 sezony. ZZ tiez nie je taktická hviezda rovnako ako Valverde ale vie motivovať hráčov a udrzal sudrznu kabinu s hviezdami ala ronaldo. Valverde to nevie.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nezkusit Carrasca na hostování s možností odkupu? Je pořád mladý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, ty máš chodit kanálama.

Reagovat
CHONG

Ta expreska o Gironě je dobře? To se i v rámci ligy hraje na góly vstřelené na hřišti soupeře?

Reagovat
Jordi Alba

Mělo by to být body, výsledek vzájemnýho bez těch gólů na hřišti soupeře a celkový skóre myslím. Každopádně tak jako tak, je vymalováno. Bohužel to smrdí dost prodejema, což by znamenalo problémy i v Segundě.

Reagovat
CHONG

Vymalováno je, ale taky myslím, že góly na hřišti soupeře nejsou relevantní, takže to ještě není oficiální a ta expreska je tím pádem špatně.

Reagovat
Jordi Alba

Jinak gratulace Getafe k Evropě, ono je jedno, jestli to bude LM nebo EL, pro ten tým je to už tak velký úspěch.

Reagovat
CHONG

Díky, LM je nahnuté, Valladolid už o nic nehraje a Valencie na ně vletí a podle mě to urve, ale jak říkáš, i EL je pro Getafe velký úspěch. Holt se půjde postupnými kroky, předloni postup do LL, loni těsně za poháry, letos EL, příští rok LM a za dva roky titul

Reagovat
el Principito

jen aby příští rok nehrálo zase o sestup

Reagovat
CHONG

Možné je vše, uvidíme, co udělá s týmem boj na více frontách a jestli se podaří udržet po kupě celý kádr a hlavně Bordaláse.

Reagovat
Phillipinho

Tak tam je to vsechno o Bordalasovi. Pokud odejde, tak to pujde do kytek

Reagovat
smazaný uživatel

Titul v segundě.

Reagovat
X-bano-X

Je zle. Girona nevypadne ked celta prehra a girona vyhra + rozdiel v skore bide z posledneho kola +7 pre Gironu. Tj staci ked Celta doma rupne s Rayom 0:3 a Girona vyhra u baskov o 4 goly.....

Reagovat
santini

myslím, že viac ako 0-2 doma s Rayom neprehráme

Reagovat
X-bano-X

Veď ja to ani nečakám, bol to príklad keďže som to písal ako debil.

Reagovat
Visca el barca

Barcelona by během letní přestávky mohla přijít o Ivana Rakitiče. Chorvatský reprezentant, jenž má s Blaugranas kontrakt do roku 2021, se podle posledních zpráv po pěti letech rozhodl změnit dres. Účka by ho mohla vzít!!!!!

Reagovat
technecium

Měl by radši jít Bus. Ten je vyhořelý, líný na krok, neschopný se hecnout. Raketa by byla dobra záplata kamkoliv do zálohy.

Reagovat
Visca el barca

Ne a ne a ne. Busi je o level jinde než Rakitic. Který umí nahrávat jen směrem vzad. Ernesto mi ho tak zhnusil, že otevřu šampus až odejde

Reagovat
technecium

Klidně můžou odejít oba.

Reagovat
Visca el barca

A budeme to hrát jen s mladejma?

Reagovat
Gazdo

kludne aspon bude sranda

Reagovat
Messiáš

Kdyby třeba Pepek trval, ze chce Buse do City, tak bych jej poslal i s mašlí. Jeho výkony ve velkých zápasech mne ubijí a prostě celkově jde strašně dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

BUse hlavně ubíjí Ernestova hra.

Reagovat
technecium

Ale hovno

Reagovat
smazaný uživatel

To taky

Reagovat
smazaný uživatel

ted jeste udat toho brazilskyho nekopu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podle mě mu dají nějakou dlouhodobější smlouvu pouze v Itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter skupuje staříky

Reagovat
Mateo16

7 odchádzajúci hrac Keylor

Keby aspoň to belgické hovno za niečo stalo ale čo tam včera predvádzal na to sa ťažko pozeralo

Reagovat
ADM

Vidal najproduktívnejší člen zálohy s 3+6. Pritom sú to úplne biedne čísla

Eriksen túto sezónu 10+17

De Bruyne minulú 12+21

Alebo Xavi 08/09 10+30

Reagovat
CHONG

To je dobrá bída

Reagovat
smazaný uživatel

Docela překvapení ale Modric u vás taky 3+6 a to jsou jeho snad nejlepší čísla co je v Realu.

Zato Kross velká bída oproti minulé sezóně.

Reagovat
CHONG

U nás snad letos není hráč, který by nebyl oproti minulé sezóně bídný

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole.

Reagovat
smazaný uživatel

To na tom byl o kousek líp i Paulinho 9+2

Reagovat
Mateo16

Zaloznik v RM a FCB neni na to aby zbieral body. Eriksen by tie cisla v RM ci FCB nikdy nemal

Reagovat
Mateo16

KdB tiez

Reagovat
Kokesh

Ten by je měl určitě. Tak jako Pogba.

Reagovat
Kluivert9

Pogba když nebude kopat penalty, tak bude mít hovno.

Reagovat
vilp

Nesmysl.

Reagovat
Kokesh

Po příští sezoně nezapomeň napsat něco podobného.

Bez nechtěného Rakety, ale s Frenkiem a Arthurem na CM. To ti možná bude stačit na počítání jen jedna ruka.

Reagovat
ADM

Tak minimálne s tým počítam. Naschvál som pozeral štatistiky De Beeka, ktorý by sa mi tiež páčil, a ten má 17+13

Reagovat
Visca el barca

Aleňa bude gólový. Jinak typem tohoto záložníka měl být Couts.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

De Jong a Arthur nebudou mít dohromady ani deset gólů. K nim je potřeba někdo jiný než Busquets

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přemýšlel jsem, jak by to dopadlo, kdyby to léto po odchodu Neymara přivedlo vedení místo Dembelého Mbappého. Nejspíš by jsme ho měli levněji než PSG (tam je podle mě osolilo Monako hlavně protože šel ke konkurentovi v lize) a v zimě by určitě nepřišel Couts. Zpráv o tom, že nějaká jednání v té době proběhla, je dost.

Reagovat
CHONG

Pochybuju, že ta jednání se dostala do nějaké pokročilejší fáze, my za něj nabídli stejné peníze jako PSG a stejně si vybral PSG, protože chtěl ranec zlaťáků a k tomu zůstat ve Francii.

Reagovat
9augi9

Už daroval Vidal tie vajcia?

Reagovat
Visca el barca

De Ligt otázkou pár dní?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Visca el barca

On i ten Griezmann vypadá docela reálně že?

Reagovat
smazaný uživatel

A ten by hrál teda hrot místo Suaréze? A nebo PK s tím že by se Messi posunul do středu, kde vlastně hraje už teď. A za ním 2 Záložníci?

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann sa rad vyjadril,ze nerad hra na kridle. Ja by som pustil Suareza a Griezmanna dal na hrot.

Reagovat
Visca el barca

Luisita bych taky klidně pustil, ale to je nereálné.

Reagovat
Footballer

bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

francouzska kolonie hadr

Reagovat
Phillipinho

Godin, Filipe, Juanfran, Lucas, Griezmann a spekuluje se Rodri do City. Pekny

Reagovat
Phillipinho

a jeste mozna Costa

Reagovat
Messiáš

Rodri zůstane, je to odchovanec a srdcař, který neodejde po jedné sezóně

Reagovat
Visca el barca

Kým by jste nahrazovali Griziho?

Reagovat
smazaný uživatel

Cavanim

Reagovat
Visca el barca

To je úplně jinej hráč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to iny hrac, ale v nedavnej minulosti hrali s dvojkou D. Costa - Falcao, a ono to fungovalo pomerne dobre, ak si dobre pamatam.

Reagovat
Phillipinho

Doufam a tipuju Dybalou. Costu bud Icardim nebo Cavanim.

Reagovat
Phillipinho

Anebo bych pozici Griziho sveril Lemarovi, ktery se tam muze podle me chytit. A misto Griezmanna koupit Oyarzabala, ktery nema takovy hype a potencial ma neskutecnej.

Reagovat
Visca el barca

Ten Dybala mě napadl hned. Pohybuje se taky nejradši v podobnejch prostorech. Jen jestli by ho Juve pustilo. Protožě věřím, že on by pod Chola šel.

Reagovat
Messiáš

Oyarzabala bych bral nehlede na Dybalu, je v ideálním věku a umí hrát na obou křídlech. To se nedá ignorovat

Reagovat
Hristo Stoichkov

Hodně reálně. Podle mě to záleží už jenom na tom, jestli se na jeho příchod seženou prostředky, ideálně z prodeje Coutinha.

Reagovat
Footballer

Pokud bychom vyměnili Coutinha za Griezmanna s doplatkem do 50 mega, tak bych to bral všemi deseti (samozřejmě nemyslím odchod Coutinha do Atletica, ale někam jinam).

Reagovat
Visca el barca

Akorát to nemíním číst zas někde dva měsíce. To mě fakt vždycky hrozně nebaví.

Reagovat
Footballer

Chtělo by to vyřešit co nejdřív, taky mě ty telenovely nebaví... No ale Griez by to měl právě po té loňské telenovele hodně složité

Reagovat
smazaný uživatel

tak uz to vypada ze griezz bude jist s messim u jednoho stolu, kdyz teda nemuze jak bych to rekl..metafyzicky (pro andyho )

Reagovat
smazaný uživatel

Messi pousti ke stolu jen ty, kteri si jsou vedomi skutecnych vlastnich kvalit (tj. napr. Griez bude jist na zemi)

Reagovat
culé

Sa rysuju cachre machre na ose Hazard - Coutinho - Griezmann - ?

Hazarda by som videl v Spanielsku rad.

Coutinha by som rad nevidel.

Griezmann.. fakt netusim, jak to s nim poskladat. Neverim, ze by sa pred Suarez.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně Mane, Salah, Kane, Eriksen by byl totální výsměch té ceně a o VVD fakt pochybuji, Když Varan s LM a MS skončil minule až 7

Tenhle rok to je prostě Messi pak dlouho nic pak Mbappe a nejspíš ten VVD.

Reagovat
CHONG

S Messim souhlas, ale Mbappé ani omylem.

Reagovat
technecium
Reagovat
ADM

Škoda, že hovorí tak strašne pomaly. Pustil som si s ním už kopu analýz a rozhovor ale len zlomok dopozeral...

Reagovat
smazaný uživatel

Si to zrychli Já si to pustil na 1,5x a už to celkem jde.

Reagovat
smazaný uživatel

I když 1,25x je lepší.

Reagovat
ADM

Luis Enrique: “If they can score 4 against us, we can score 6. We are ready.”

DON Ernesto: "If we can score 3 against them, they will score 4. It is what it is."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Koresponduje to s legendárním článkem s Xaviho názory... DNA Barcy je dominance, určování tempa,hra s míčem proti jakémukoliv soupeři v jakékoliv soutěži.

Někdy to sice nemusí vyjít,ale tak prostě chtějí vidět fanoušci Barcu hrát.

Tohle prostě Valverde nedělá. Vzpomínám si, že přicházel právě proto, že zná DNA Barcy a že pracuje s mladými hráči... Znělo to fajn. Ale na hřišti jsem si toho nevšiml v jediném zápase.

Co se týče hráčského materiálu,nevím jak moc do toho může mluvit,ale i z toho co má tu pravou Barcu může postavit, s trochou snahy.

Třeba záloha Rakitič,Coutinho,Arthur... Ať mi nikdo neříká,že by to nefungovalo. A nebo ještě líp Roberto,Arthur,Aleňa...

Příští rok Puig, De Jong k tomu fighter Vidal... Co by s takovým materiálem asi udělal takový Guardiola? Nebo kterýkoliv jiný trenér,který nemá jako hlavní gen své DNA připosranost?

Stejne tak mi vadí,že Malcom hraje pravé křídlo v zápase s Realem,kde spolu se Semedem jsou naprosto skvělí a skoro ve dvou ho sami zničí a pak se spolu na hřišti už snad neobjeví. Malcom vlastně vůbec.

A pak ho Valverde pošle hrdinsky do už posraného semifinále ligy mistrů aby to zachránil?

Další věc je, že v tak nabitém kadru, kdy v každém zápase sedí tři miliardy na tribuně, vlastně nemáme náhradu za hrotového útočníka (a jo Boateng, jasně) a za levého beka. Jak je to možné? To si toho nikdo při sčítání lidu v Barceloně nevšiml?

Chce to opravdu restart. A pořádný.

Jako tomu bylo v roce 2008....Tohle jsem našel na Barcelonských stránkách a dávám za pravdu. Ernesto nikdy nic nezkusí a aby výměna Griezmann Couts nedopadla stejně. Ještě teď si vzpomínàm jak hrál, když k nám přišel... to na něj měl totiž vliv ještě Klopp....

Reagovat
technecium

S Barcelonskou mentalitou to je složitý a řekl bych dvousečný.

V roce 2008 se nastoupilo na "Barcelonskou DNA" tři roky se vyhrávalo, ale pak se na to naučily týmy reagovat - Real, Bayern, Atleti... A náhle 2013,2014 všichni volali po tom, aby se Barcelona přizpůsobila modernímu fotbalu - přímočarost, fyzično atd. Že Barcelonské DNA je přečtené a barokní. Přišel Lucho, ustoupil od Barcelonského DNA a rozbil Evropu rekordním způsobem. Takovou dominantní jízdu nikdo jiný nikdy nepředvedl. No a je 2019 a voláme zpět po návratu k Barcelonské DNA, protože nám to dřív neslo úspěchy. Ale já si myslím, že dnešní fotbal už neposkytuje prostor pro Tiki-Taka. Pro Barcelonskou DNA.

Já jsem jednoznačně pro to, abychom využívali především naše hráče, ale čím dál víc začínám pochybovat o tom, že je pro ně v dnešním top fotbale místo, respektive, že je pro modelové absolventy La Masie místo ve větším počtu v jednom týmu. Já si nedovedu představit, že by proti takovému letošnímu Liverpoolu nastoupila záloha s Puigem, Alenou a Oriolem Busquetsem například (když vezmu do úvahy, že naplní svůj top potenciál). Ti hráči by si sice dokázali přihrávat, udrželi by teoreticky míč, ale byli by totálně zničení po fyzické stránce. Hlavičkování neexistuje výbušnost ani výdrž, presing pro získání míče by byl proti nadupanému soupeři naprosto neúčinný, po šedesáti minutách bychom z nastoleného tempa odpadli a začali kupit chyby, a výsledku bychom pravděpodobně prohráli podobně.

Fotbal se brutálně zrychlil, brutálně zfyzičnil. Porovnejte si muskulaturu dnešních top hráčů a těch dřív. Vezměte si statistiky naběhaných kilometrů. A půjde to tímto směrem dál. Prosazovat se budou čím dál mladší a fyzicky lépe vybavení hráči. Očekávám podobný vývoj jako v NHL. Je to logické. Sportovní věda ti umožňuje zdokonalit metabolismus, umožňuje posouvat kondici, ale techniku nezlepší. Proto se bude fotbal vyvíjet čím dál víc tímto fyzickým směrem, protože to je jednodušší a efektivnější a já se dost reálně obávám, že pro Barcelonské DNA v něm pomalu přestává být místo.

A bez toho, aby se Barcelonský styl přizpůsobil aspoň částečně měnícímu se fotbalu to prostě jít nemůže.

A proto si myslím, že tyto výkřiky o návratu ke kořenům jsou konkrétně v tomto bodu kontraproduktivní, protože podruhé už to fungovat nebude. Ani nemůže. Ano, je třeba, aby existovaly charakteristické prvky Barcelonské hry, ale rozhodně ne na úkor ignorování vývoje fotbalu. To by totiž mohla dost dobře být cesta do ústranní.

Reagovat
misinho7

to je taky komediant ..minuly rok to natahoval jak debil aby naoniec dal videjko ze zostava a po roku to zmeni.. a chcete ho vobec? akoze fanusici? vobec mi neprede taky dobry uz plus on ide ako nahrada za Countinha?

Reagovat
technecium

Nechci ho. Předražený, za zenitem. Potřebujem jiné typy hráčů. Především mladší.

Reagovat
LAM

Neříkám že bych nebral někoho jinýho ale starej?Před dvěma měsíci mu bylo 28 takže je v nejlepším věku,stejně přišel Suarez.Jinak dávat průměrně 25-30 golů za sezonu v defenzivním Atleticu je dle mě skvělá statistika

Reagovat
Visca el barca

Kdyby bylo po mém, tak bych prodal Luisita. Sice by z něj nebyli tolik peněz, ale podle mě nastal čas. Takhle si myslím, že odejde Couts.

Reagovat
Visca el barca

Mně se upřímně loni hrozně zhnusil.

Reagovat
Kluivert9

Děkuji, nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Nech tahne radsej do toho PSG. Hrac je to urcite kvalitny, ale verim, ze na trhu je vela inych, lepsich a mladsich moznosti. Hlavne ale bude samozrejme zohnat trenera s poriadnymi gulami, ktory uprace v satni.

Reagovat
vilp

Nice.

Reagovat
smazaný uživatel

šašek

Reagovat
Juan Román Riquelme

Doce,y hezky zapadne do toho klubu....a stejne to skonci jako Couts....prinos nulovy a vsemi nenavideny.....

Reagovat
Majk91

Griezmann bude skvely, len skoda toho divadla pred rokom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Jo a kde bude hrat? Jeho idealni pozice je podhrot, kde ma volnost a muze tvorit. V Barcelone je tahle role pro nej samozrejme nepristupna. Takze pujde na kridlo, na ktere uz nema takovou rychlost a ani kvalitu jeden na jednoho?

Reagovat
Majk91

Čo som ho videl hrať v Atlleticu, či reprezentácii, tak vedel zahrať aj z ľavej strany. Tá Coutinhova pozícia z tejto sezóny by mu mohla sadnúť. Nie úplne čistokrvné krídlo, ale skôr tvorivý hráč do kombinácie ktorý bude hrať z ľava, teda ak bude na ihrisku Suarez. Griez bude podľa mňa dobrý hlavne z toho dôvodu, že on nemá problém s kreativitou a je to rozdielový hráč, čo mi veľmi chýba u Coutinha. Konečne by tak nebola celá útočná fáza postavená na Messim.

Reagovat
Phillipinho

Z leva hral jeste v dobach za Real Sociedad. V Atleticu si sbira pro balony zprava. Proste jako Messi.

Reagovat
Majk91

chápem, skôr som narážal na to, že proste z tej ľavej strany vie zahrať.

Reagovat
technecium

Povíme si za rok. Bude to úplně stejné, ne-li horší než letos

Reagovat
Majk91

to si ani neviem predstaviť, že by mal byť niekto horší ako Couts. Navyše Griezovi hrá do karát aj to, že je ostrieľaný ligou.

Reagovat
Visca el barca

A co když se stane překvapení a odejdou Suaréz a Busi?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele