37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Valladolid zvítězil na půdě Vallecana 2:1 a španělskou nejvyšší soutěž tak bude hrát i příští sezónu

Fotbalisté Valladolidu zvládli klíčovou bitvu na půdě již sestupujícího Vallecana a po vítězství 2:1 si definitivně zajistili udržení v nejvyšší soutěži, momentálně jim patří šestnácté místo s jednačtyřiceti body a před osmnáctou Gironou si vytvořili nedostižný čtyřbodový náskok. Madridský celek se tak před vlastními fanoušky nerozloučil úspěšně se španělskou ligou a zůstává na devatenácté pozici s jednatřiceti body.

Po závěrečném utkání ve Vigu se navíc může propadnout na poslední dvacátou příčku i za Huescu, na kterou má náskok jediného bodu. Naopak Real si bude moci užít závěrečný souboj s favorizovanou Valencií. Valladolid vstoupil do nedělního zápasu velmi dobře a již po šesti minutách hry vedl. Guardiola obdržel přihrávku na levou stranu pokutového území a už chtěl zakončovat, ovšem v tu chvíli ho evidentně podrazil Ba a sudí Sánchez ihned nařídil penaltu.

Balón si vzápětí postavil dvaadvacetiletý turecký záložník Enes Ünal a nekompromisně zavěsil do pravé šibenice. Gólman Dimitrievski sice vystihl směr střely, ale o decimetry na ní nakonec nedosáhl. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého výběru po necelé čtvrthodině hry, jenomže po průnikové přihrávce od Michela ho ve vyložené možnosti zastavil praporek asistenta rozhodčího kvůli ofsajdovému postavení.

Pak se hra na více než dvacet minut uklidnila, následně po centru od Bebého zakončoval z první Álvaro García a prostor tří tyčí těsně netrefil. Ve 36. minutě bylo Rayo ještě blíže k vyrovnání, nicméně po pasu Álvara Medrana z levého křídla hlavičkoval Catena o decimetry vedle. Ve druhém poločase se po vyložených možnostech doslova slehla zem, Vallecano z ničeho nic vyrovnalo v 73. minutě zásluhou Medrana.

Pětadvacetiletý záložník obdržel načechraný centr z levého křídla do brankového území od Álvara Garcíi a prudkou hlavičkou ze tří metrů nedal brankáři Masipovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Hosté to však nezabalili a o sedm minut později opět převrhl misky vah na jejich stranu Sergi Guardiola. Ten si po vyhraném hlavičkovém souboji od Ünala udělal místo na hranici šestnáctky a po zemi pak zamířil přímo do vzdálenějšího dolního rohu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele