37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia se po výhře nad Alavésem posouvá na čtvrté místo

Kolo před koncem LaLigy se na čtvrté místo posouvá Valencia. Los Che se po vyřazení z Evropské ligy zkoncentrovali na zápas proti Alavésu, který vyhráli 3:1. Deportivo navzdory brzkému vedení znovu ztratilo všechny body a prodloužilo svojí sérii bez výhry. O góly domácích se postupně postarali Carlos Soler, Santi Mina a Kevin Gameiro.

Kouč Marcelino měl plné ruce práce, aby dal do pořádku tým na veledůležité utkání proti Alavésu, který jeho svěřenci potřebovali bezpodmínečně zvládnout za tři body. Po vyřazení z Evropské ligy už vede cesta do Ligy mistrů jedině skrz čtvrté místo, které teď mají valencijští na dosah.

Na hráčích Los Che byla ještě patrná únava ze zápasu s Arsenalem a vstup do utkání proti Deportivu se jim vůbec nepovedl. V 11. minutě ještě Rolánovu střelu Doménech vyrazil, ale z následného rohového kopu udeřil Ximo Navarro a Valencia byla v problémech. Domácí se ale dokázali rychle oklepat a po půlhodině hry potrestal chybující defenzivu Alavésu Carlos Soler, jenž zblízka střelou mezi nohy překonal brankáře Pacheca. O pět minut později Valencia dokonala obrat, když si na rohový kop nejvýše naskočil Santi Mina a Pacheco se jen ohlédl za balónem, který skončil v síti. První poločas ještě nabídl dvě velké gólovky na obou stranách. Nejprve odmítl vyrovnání Rolán, jehož technická rána skončila těsně vedle a na druhé straně z voleje trestuhodně přestřelil zařízení Rodrigo.

Valencia sice neměla územní převahu, tou oplýval Alavés, jenže v efektivitě za domácími zaostával. V 68. minutě přiblížil Valencii důležité vítězství Kevin Gameiro. Po centru Guedése hlavičkoval na zadní tyči od země pod břevno a Pacheco složitý balón nedokázal zkrotit. Valencia pak kontrolovala hru a v závěru mohla ještě přidat čtvrtou branku, kdyby Carlos Soler z mírného úhlu trefil zařízení. Valencii zvítězila 3:1 a jelikož jí nahráli i ostatní výsledky, posouvá se kolo před koncem na kýžené čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele