37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Levante zvítězilo v Gironě 2:1 a zachránilo se, naopak domácí sestoupili do druhé ligy

V klíčovém souboji o záchranu nakonec uspělo Levante, klub z Valencie zvítězil v přímé bitvě na půdě Girony po výsledku 2:1 a zajistil si tak setrvání v nejvyšší španělské soutěži i pro příští ročník. V tabulce mu díky tomu patří patnácté místo se čtyřiatřiceti body a právě před svým nedělním rivalem si vytvořil nedostižný šestibodový odstup. Naopak pro FC znamená tato porážka pád o patro níže, se sedmatřiceti body je osmnáctý.

Domácí opouštějí La Ligu po dvou letech, za sedmnáctou Celtou Vigo zaostávají o tři body a vzhledem k horší bilanci vzájemných zápasů se příště rozloučí s prvoligovou příslušností na půdě Deportiva Alavés. Utkání mělo od samého začátku obrovský náboj a o vyložené možnosti nebylo nouze. První byla k vidění již v 7. minutě, kdy po obrovské hrubce od Robera zachránil hostující tým gólman Aitor a vychytal osamoceného Cristhiana Stuaniho.

Neuběhla ani minuta a v další obrovské možnosti se ocitl Argentinec Lozano, jehož prudkou hlavičku ze čtyř metrů po rohovém kopu z levé strany famózně odvrátil připravený Aitor. Ve 13. minutě mohl potrestat druhé zaváhání Robera záložník Portu, ovšem proti jeho tvrdé ráně znovu výtečně zasáhl hostující strážce. UD se poprvé ozval až minutu před poločasovou přestávkou, pozdější hrdina Enis Bardhi mířil z hranice šestnáctky o metr vedle pravé tyče.

Deset minut po změně stran mohl otevřít skóre tohoto střetnutí aktivní Lozano, jenomže po křižném centru z levé strany od Portua hlavičkoval o metr nad břevno. Girona se přeci jen dočkala přesně po odehrané hodině, kdy po bombě Lozana a následném zákroku Aitora dorazil balón do odkryté branky dobře postavený Stuani. Neuběhly však ani dvě minuty a Levante okamžitě vyrovnalo, zpět do hry o vítězství ho dostal José Luis Morales.

Zkušený jednatřicetiletý záložník obdržel načechraný pas za defenzívu protivníka od střídajícího Pedra Lopéze a hlavou ze sedmi metrů zavěsil do pravého dolního rohu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nařídil rozhodčí pokutový kop ve prospěch Girony a navíc vyloučil Aitora za zmaření vyložené brankové možností, nicméně po přezkoumání videa své rozhodnutí změnil a odvolal jak penaltu, tak i červenou kartu.

S přibývajícím časem začali domácí hrát na stále větší riziko a nakonec na to doplatili v 86. minutě. Těsně předtím neuspěl Muniesa a prostor tří tyčí o kousek minul, vzápětí na opačné straně obdržel již zmiňovaný Bardhi přesně načasovanou kolmici do běhu od Campañy a ze čtrnácti metrů prostřelil brankáře Bounoua. Girona se na žádný souvislý tlak už nezmohla a po závěrečném hvizdu na ní bylo znát obrovské zklamání.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele