37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Betis v utkání o čest přehrál poslední Huescu díky dvěma gólům Joaquína

Betis se dokázal rozloučit s vlastními fanoušky vítězně, ovšem proti poslední a už jistě sestupující Huesce se pořádně nadřel. Svého protivníka zdolal nejtěsnějším poměrem 2:1, vítěznou branku vsítil až v osmé minutě nastavení. Obě jeho branky vstřelila klubová ikona Joaquín. Domácí proto přerušili svou sérii pěti ligových utkání bez vítězství a posunuli se na desáté místo se sedmačtyřiceti body.

Zelenobílí se navíc určitě budou chtít udržet v horní polovině tabulky a tu na závěr budou hájit v Madridu proti věhlasnému Realu. Huesca je stále poslední dvacátá s třiceti body a příště proti Leganésu se pokusí poskočit alespoň o jednu příčku vzhůru před Vallecano. Sevillský celek začal aktivněji a v úvodní polovině první části měl výraznou převahu. Poprvé zahrozil v 9. minutě, kdy se Tello dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky.

Pak se ho snažil po zemi nasměrovat k levé tyči, ale tu přeci jen minul o několik decimetrů. Po necelých dvaceti minutách se ukázal pozdější hrdina Joaquín, jenž z vyložené pozice mířil trestuhodně příliš vysoko. Betis zužitkoval svůj tlak ve 24. minutě, kdy Joaquín obdržel centr před branku od Firpa a hlavou z deseti metrů zamířil přímo k levé konstrukci. Od tohoto momentu se začali hosté osmělovat a blízko k vyrovnání byli ve druhé nastavené minutě.

Ve středu šestnáctky se zjevil Melero a z první orazítkoval bližší tyč, při domácích vskutku stálo velké štěstí. Huesca se přeci jen dočkala gólového úspěchu deset minut po přestávce. Maročan Feddal totiž jasně podrazil ve vlastním pokutovém území Juanpiho Añora, k nařízenému pokutovému kopu se postavil sám postižený a zkušeně se trefil do protipohybu gólmana Roblese. Domácí od tohoto momentu opět přidali.

V 68. minutě jim mohl vrátit vedení Joaquín, jenomže tváří v tvář proti brankáři Jovanovičovi neuspěl. Dvacet minut před závěrečným hvizdem si SD výrazně zkomplikovalo situaci, když Jorge Pulido zasáhl nohou do hrudi Mexičana Guardada a rozhodčí Cordero mu po přezkoumání videa udělil přímou červenou kartu. Když už se zdálo, že vítěz sobotního utkání znám nebude, tak v poslední možnou chvíli převrhl misky vah na stranu Realu sedmatřicetiletý Joaquín nádhernou ranou z necelých třiceti metrů do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele