37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol uspěl na půdě Leganés a stále tak živí šanci na EL

V souboji o uchování naděje na Evropskou ligu byl nakonec úspěšnější hostující Espanyol, který zvítězil na půdě celku z madridského předměstí po výsledku 2:0 a prozatím se posunul na deváté místo s padesáti body, za sedmým Bilbaem v tuto chvíli zaostává o body tři. Domácí výběr se naopak propadl na patnáctou pozici se čtyřiatřiceti body, nicméně důležité pro něj je, že si zajistil prvoligovou příslušnost i pro příští sezónu.

Hosté se dostali do vedení zhruba deset minut před přestávkou a pak mu soupeř výrazně ulehčil situaci v samém závěru první půle, kdy byl vyloučen Unai Bustinza. SD sice mohl i v oslabení vyrovnat, jenomže své příležitosti neproměnil a naopak dvacet minut před závěrečným hvizdem obdržel druhou rozhodující branku. První větší příležitost se urodila po necelé půlhodině hry, kdy domácí brankář Lunin zneškodnil přízemní pokus od Melenda.

Ve 35. minutě se barcelonský klub přeci jen dostal do vedení. Po dlouhém nákopu za obranu soupeře vypálil z hranice pokutového území Lei Wu a Lunin vyrazil balón přímo na kopačku dobíhajícího Borjy Iglesiase, jenž svou dorážku usměrnil do poloprázdné branky. Bustinza o deset minut později příliš horlivě atakoval Venezuelana Rosalese a od sudího Melera uviděl druhou žlutou kartu, velmi předčasně se proto pakoval do útrob stadionu.

Ihned po změně stran se mohl zapsat podruhé do listiny střelců Iglesias, ale v samostatném úniku nevyzrál na pohotového Lunina. Přesně po odehrané hodině se z ničeho nic ozvalo Leganés. Braithwaite uvolnil krásnou kolmicí En-Nesyriho, jenž mířil ke vzdálenější tyči a gólman López brilantně vytěsnil balón konečky prstů na rohový kop. V 67. minutě se naopak na opačné straně vytáhl Lunin, jenž ránu směřující pod břevno vytáhl nad svou branku.

Espanyol se definitivně uklidnil v 71. minutě, kdy Omeruo zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou a k nařízenému pokutovému kopu se postavil jediný střelec večera Iglesias. Šestadvacetiletý španělský útočník zachoval chladnou hlavu a nekompromisně zamířil do pravé šibenice do protipohybu Lunina. V závěrečné desetiminutovce selhali ve vyložených možnostech hostující Darder i domácí Arnaiz, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele