37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Bilbao zdolalo Celtu 3:1 a zachovalo si naději na EL, hosté jsou zachráněni

Hráči Bilbaa zvládli poslední domácí zápas tohoto ročníku a Celtu Vigo zdolali po výsledku 3:1, uchovali si tak reálnou naději na účast v evropských pohárech pro příští ročník. Momentálně se nacházejí na sedmém místě tabulky s třiapadesáti body a za šestou Sevillou zaostávají o body tři. Právě s tímto soupeřem si to na závěr rozdají o přímý přesun do základní skupiny Evropské ligy, k jistotě sedmé příčky potřebují získat alespoň bod.

Hosté sice prohráli poprvé po čtyřech ligových střetnutích, i přesto si zajistili prvoligovou účast pro nadcházející sezónu. Momentálně jim totiž patří sedmnáctá příčka se čtyřiceti body a před osmnáctou Gironou mají náskok tří bodů. O konečném pořadí ve španělské nejvyšší soutěži rozhodují vzájemná utkání a v nich má Celta navrch, proto si může závěrečný duel s již sestupujícím Vallecanem v poklidu užít.

Přitom hosté začali aktivněji a už po čtyřech minutách se mohli dostat do vedení z přímého volného kopu. Zakončující Maxi Gómez sice rozvlnil síť, ale jeho trefa nakonec nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení. Po čtvrthodině hry se dostal Athletic do vedení z pokutového kopu. Ten byl naprosto správně nařízen za nevybíravý skluz na Muniaina, míč si vzápětí postavil Raúl García a naprosto přesně se trefil doprostřed branky.

Neuběhla ani minuta a stejný hráč navýšil vedení svého celku. Po nabídce od Muniaina stanul před hranicí brankového území a pak bez větších potíží zamířil do odkryté branky. Po dvaceti minutách hry mohl na druhé straně snížit Lobotka, avšak zblízka neprostřelil připraveného gólmana Herrerína. Bilbao se mohlo definitivně uklidnit zhruba pět minut před přestávkou, kdy se prosadil Iñaki Williams.

Čtyřiadvacetiletý útočník využil obrovské hrubky při odkopu od brankáře Blanca a zcela prázdný prostor tří tyčí nemohl minout - 3:0. Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, v 80. minutě nebyl uznán druhý gól Williamse po poradě s VAR kvůli předchozímu ofsajdu Capy. Celta zaznamenala alespoň čestný úspěch o devět minut později, po ruce Adurize ve vlastní šestnáctce proměnil následnou penaltu Iago Aspas.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele