37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

San Sebastian poráží Real Madrid i po druhé

Real Sociedad si v letošní sezoně připsal už druhou výhru nad Realem Madrid, což se mu naposledy podařilo v sezoně 2003/2004. Bílý balet prohrál na Anoetě i díky tomu, že už v prvním poločase přišel o vyloučeného Jesúse Valleja. Baskové pak třemi góly otočili nepříznivý vývoj a vyhráli.

Porážka na postavení Realu Madrid vůbec nic nemění. Zidanovi svěřenci se i tak s předstihem kvalifikovali do Ligy mistrů a na Anoetě mohli zkoušet sestavu. Francouzský kouč vsadil na osvědčená jména v čele s útočníkem Karimem Benzemou.

Real vstoupil do zápasu dle očekávání dobře. Snaha odčinit domácí porážku proti stejnému soupeři byla evidentní a v 6. minutě z toho těžil Brahim Díaz, když sólo přes tři hráče korunoval tím, že Rullimu nasadil potupné jesle. Domácí sice rychle odpověděli, ale branka Mikela Oyarzabala nemohla být pro ofsajd uznána. Dobře rozehrané utkání se Realu začalo ještě v prvním poločase sypat jako domeček z karet. Ve 26. minutě překonal Courtoise po krásné akci Mikel Merino a zhruba za dalších třináct minut uviděl rovnou červenou kartu za hraní rukou Jesús Vallejo. Ofenziva Realu Sociedad už překonala Courtoise, jenomže jistému gólu zabránila Vallejova ruka a sudí nemohl rozhodnout jinak, než Real "odměnit" několikanásobným trestem. Vallejo šel ze hřiště a navíc následovala penalta. Madrid měl štěstí v neštěstí, Willian José kopl penaltu opravdu bídně a Courtois jí bez potíží chytil.

Real Madrid sice držel na Anoetě nerozhodný stav, ale po změně stran ho čekala těžká šichta. Po hodině hry Baskové využili početní převahu, když se do vzduchu z poměrně velké vzdálenosti pověsil Joseba Zaldua a podklouznuvšího Courtoise překonal.

V 67. minutě pak domácí zvyšovali na 3:1 a s Realem to začínalo být špatné. Po Muňozově centru orazítkoval tyčku Oyarzabal, ale dorážkou překonal belgického brankáře Ander Barrenetxea Muguruza! Od většího přídělu nakonec zachránilo hosty štěstí nebo dobré zákroky brankáře Courtoise. Pět minut před koncem utkání orazítkoval brankovou konstrukci i Januzaj a to bylo také to poslední, co se v utkání odehrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát že naopak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele