LaLiga - preview 37. kola

12.05.2019, 08:50, aktualizováno 12.05.2019, 08:50
Previews
Getafe se stále drží na skvělé čtvrté pozici a nyní ho čeká těžký zápas v Barceloně, během něhož bude sledovat i počínání svých konkurentů - Valencia hraje doma s trápícím se Alavésem, Sevillu čeká prověrka na půdě Atlética Madrid. Girona potřebuje bodovat proti Levante, jinak může přijít o zbylé šance na záchranu...
Athletic Bilbao - Celta Vigo  (neděle 18:30)
LaLiga jde do finiše a zbývají už jen dvě kola. V tom minulém Celta udivila výhrou nad slovutnou Barcelonou, ale nehodlá usnout na vavřínech. Tým z Viga stále nemá zaručenou záchranu, takže tři body z utkání proti Bilbau by se mu náramně hodily.

Dlouhou to vypadalo, že tradiční tým z Viga bude jedním z hlavních kandidátů na sestup. Nedařilo se mu v obraně ani v útoku a jeho výkony byly hodně smutné. Když se ale po vleklém a dlouhém zranění vrátila do hry opora v podobě Iaga Aspase, tým znovu zabral. Přítomnost zkušeného harcovníka se ihned projevila i v útoku, který byl do té doby hodně podprůměrný. Celta náhle opustila sestupovou propast a začala sbírat body.

V posledních deseti duelech prohrála jen třikrát a minulé kolo se jí povedlo výtečně. Ačkoliv karty v duelu s Barcelonou byly jasně rozdány, Celta si toho nevšímala a i díky proměněné penaltě Aspase si s favoritem poradila! Před startem v neděli hraného 37. kola je pouze vinou horšího skóre na 15. místě. Problém je, že na půdě Bilbaa se jí zas tak moc nedaří. Od roku 2000 se Celta na San Mamés radovala ze tří bodů jen třikrát.

Minulé utkání v Bilbau skončilo remízou 1:1, za kterou byla tehdy se trápící Celta hodně ráda. Vyrovnávací trefu totiž dal Brais Méndez až v 90. minutě. Výhodou Celty je fakt, že nemá žádné vážně zraněné hráče. S menšími obtížemi bojují jen Junca a Mor.

Domácí jsou na tom obdobně, ze hry je totiž jen Gorka Guruzeta. Inigo Martinez a Beňat Etxebarría se ale vrací, což je pro fanoušky vítaná zpráva. I proto, že Bilbao potřebuje nový impuls.

Minulé kolo mu totiž mnoho radosti nepřineslo. Po remíze s Alavésem totiž Bilbao nedokázalo sebrat ani jeden bod Realu Valladolid, což byl hodně nečekaný výsledek. Bilbao se kvůli tomu nachází až na sedmém místě se ztrátou pěti bodů na pohárové příčky, což už se bude dohánět těžko.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Yuri, Yeray, Martinez, Capa - Beňat, Dani Garcia - Cordoba, R. García, De Marcos - Williams
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araujo, Cabral, Olaza - Boufal, Lobotka, Okay, Boudebouz - Maxi Gomez, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.51 - 3.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Sevilla FC  (neděle 18:30)
Seville reálně hrozí, že přijde o Ligu mistrů, která byla jejím předsezónním cílem. Po dvou porážkách v řadě spadla na současné páté místo a bude v závěrečných dvou kolech potřebovat každý bod. První překážkou je ale Atlético Madrid, jenž nerozdává body zadarmo.

Sevilla má před sebou dva poslední duely a oba potřebuje vyhrát. Přesto se nemusí do Ligy mistrů dostat. Tým, který se v poslední době proslavil jako nepopiratelný vládce Evropské ligy, nemá situaci ve svých rukou. Momentálně čtvrté Getafe má před Sevillou náskok tří bodů, což je pouhá dvě kola před koncem solidní náskok.

Seville se závěr sezony nedaří. Problémy stíhají hráče i vedení, mezi nímž se dle médií objevují často velmi prudké výměny názorů. Je to následek toho, že Sevilla vyhrála jen jedno z posledních čtyř utkání. Poradila si s ní Girona a také Leganés, což byl pro mnoho fanoušků velký šok. Leganés Seville na její půdě dokonce nasázel potupné tři branky, aniž by sám inkasoval.

Ve dvou posledních duelech Sevilla nedala ani gól, což bude muset urychleně napravit. Proti Atléticu se jí však moc nedaří. V rámci ligy jej porazila naposledy před téměř třemi lety, dvakrát se ale radovala v Copa del Rey. Ve venkovních duelech se Seville také moc nevede, protože za osmnáct zápasů vyhrála jen pětkrát a je na desátém místě v této specifické tabulce.

To Atléticu samozřejmě prostory stadionu Wanda Metropolitano naprosto vyhovují. Dokonce tak, že nikdo jiný v celé lize nemá na domácí půdě lepší statistiky! Atlético doma prohrálo jen jednou a hodně těžké je zejména překonat jeho obranu. Ta zatím dostala jen pouhých devět branek!

Další z nich by brankář Jan Oblak jen nerad pustil. "Jsme na druhém místě a v tomto ohledu můžeme říct, že to je povedená sezona. Nechceme ale zapomínat na to, že jsme povinni vždy udělat maximum pro to, abychom vyhráli a naši fanoušci mohli odcházet domů spokojení. Jsme profesionálové, takže i do posledních zápasů vložíme veškerou energii. Sevilla si určitě přijede pro tři body," dodal zkušený slovinský brankář.

Atlético by si v tomto kole mohlo pojistit druhou příčku, protože jeho současný náskok na městského rivala Real činí šest bodů. I Atlético ale dokáže nepříjemně překvapit své fanoušky. V březnu prohrálo s Bilbaem, z Ligy mistrů už jej Juventus také dávno vyprovodil a zrovna se mu nepovedlo ani minulé kolo. V něm totiž dostalo tři branky na půdě Espanyolu a opět to v jeho podání nebyl optimální výkon. Potvrdí alespoň domácí fazónu?
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Rodrigo, Godin, Felipe Luis - Lemar, Saúl, Partey, Koke - Morata, Griezmann
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Escudero, Mercado, Gomez, Navas - Munir, Gonalons, Amadou, Sarabia - Vazquez, Ben Yedder
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.65 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Getafe CF  (neděle 18:30)
Barcelona si s předstihem zajistila mistrovský titul a prošla do finále Copa del Rey, přesto v jejím táboře panují rozpaky. Katalánský celek vyhořel v odvetě semifinále Ligy mistrů na půdě Liverpoolu a přišel o šanci na treble, svým fanouškům se nyní pokusí alespoň částečně revanšovat v souboji s Getafe...

Barcelona loni prohospodařila tříbrankovou výhru z prvního zápasu proti AS Řím a nyní se jí stalo něco podobného. Vlažný přístup k zápasu v kombinaci s vynikajícím výkonem soupeře nakonec znamenal porážku 0:4 a s ní spojené vyřazení, vedle toho se začalo znovu nahlas mluvit o tom, zda je tím správným trenérem Ernesto Valverde.

"Nejbolestivější na tom je, že totéž se stalo v Římě. Když prohrajete 0:4, nemůžete se na nic vymlouvat. Byli lepší než my a to musíme přijmout. Upřímně se fanouškům omlouváme. Hrajeme proto, aby na nás byli pyšní. Všichni od nás očekávají, že budeme neustále vítězit, ale tentokrát jsme prohráli, navíc velmi bolestivým způsobem. V Lize mistrů jsme v sezoně prohráli poprvé a hned jsme skončili. Hráči trpí víc, než kdokoli jiný. Nevím, jak tahle porážka ovlivní mou budoucnost. Neměli jsme čas nad tím přemýšlet. Ale teď jsme tady a je jasné, že kouč musí převzít zodpovědnost," prohlásil zklamaný Valverde.

Někdejší kouč Athleticu či Valencie na lavičce Barcelony dokončí letošní sezonu a následně bude čekat na postoj vedení. To se sejde a otázku trenéra projedná na přelomu května a června po finále poháru s Valencií.

Na marodce Barcelony se dlouhodobě nachází Rafinha a od minulého týdne mu společnost dělá Dembélé. Během tréninku se navíc zranil Arthur a k dispozici není ani Luis Suárez, ten půjde na operaci s kolenem a svému zaměstnavateli letos už k dispozici nebude.

Getafe je velmi příjemným překvapením letošní sezony a dvě kola před koncem stále okupuje čtvrtou příčku znamenající Ligu mistrů. Po týden staré výhře nad Gironou má k dobru tříbodový náskok na duo Valencia, Sevilla, andaluský celek navíc v neděli odpoledne čeká těžká prověrka na půdě Atlética Madrid.

"Liga mistrů znamená moc pro všechny. Jak už jsem řekl, ať to dopadne jakkoli, tým odehrál skvělou sezonu a zaslouží si pochvalu. Dlouhé měsíce si nikdo nedokázal ani představit, že bychom mohli být takhle vysoko a ať se stane cokoli, byla to fantastická jízda. Všichni jsme nadšení a víme, že to bude složité, naši soupeři jsou papírově kvalitnější," nechal se slyšet kouč madridského celku José Bordalás.

Hostující trenér si v neděli odpyká druhou polovinu ze svého trestu za urážky rozhodčího a duel na Camp Nou bude sledovat jen z tribuny. Nejedná se o jediného hříšníka v týmu Getafe, kvůli kartám nesmějí hrát Mata a Bruno, zranění navíc jsou Antunes, Bergara a Amath.

Getafe na Barcelonu neumí a naposledy jí porazilo v listopadu roku 2011, na výhru nad tímto soupeřem čeká už čtrnáct utkání. Začátkem ledna přitom nebylo daleko od bodového zisku, v domácím prostředí podlehlo těsně 1:2.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitić, Busquets, Vidal - Malcom, Messi, Coutinho.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damián, Djené, Miquel, Cabrera - Foulquier, Maksimović, Arambarri, Olivera - Molina, Ángel.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.62 - 6.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - SD Huesca  (neděle 18:30)
Na stadionu Benito Villamarín v Seville se odehraje hodně napínavý souboj. Domácí Real Betis v něm bude chtít konečně posbírat tři body a rozloučit se s domácím prostředím, protože příští kolo stráví v Madridu. Jeho soupeřem nyní bude Huesca, která se chce alespoň odlepit z posledního místa.

Víc možností prakticky nemá. Huesca už v každém případě sestoupí a stráví další ročník ve druhé nejvyšší soutěži. Real Valladolid, který má sedmnáctou příčku ve své moci, už má nedostižný náskok osmi bodů. K už jistému osudu přispělo i hodně nepovedené minulé kolo.

To naplno odkrylo tristní obrannou práci Huescy, kterou Valencia před vlastními fanoušky pořádně zostudila. Do sítě brankáře Santamaríi dokázala Valencia za 52 minut poslat ohromujících šest branek! S Betisem se Huesca většinou utkávala ve druhé lize a tam bylo skóre jednoznačně pro Betis. V LaLize na sebe tito soupeři narazili jen jednou a trochu paradoxně se radovala právě Huesca. Ačkoliv tým ze Sevilly poslal do vedení úspěšný penaltový střelec Tonny Sanabria, domácí dokázali otočit na 2:1.

Béticos od té doby zažili hodně pádů i zlepšení, ale v posledních měsících převládá spíš negativní pocit ze sezony. Od poloviny března vyhrál Real Betis jen tři zápasy a v pěti už prohrál. Minulé kolo nebylo jiné, protože Real Betis nedokázal navázat na solidní remízu s Espanyolem. Místo toho prohrál s Eibarem, jelikož neproměnil penaltu, kterou brankář Dmitrović úspěšně chytil.

Tým, který měl ambice zopakovat úspěšnou sezonu a znovu se dostat do pohárů, se potýká s jedním problémem za druhým. Odvolání trenéra Quiqueho Sétiena je podle španělských médií již delší dobu hotová věc.

Hlavním cílem tedy zůstává dohrát co nejlépe aktuální sezonu a eventuálně se pokusit proniknout mezi první desítku, což by v závěrečném hodnocení vypadalo přeci jen o trochu lépe. Na desátou příčku ztrácí Real Betis jen tři body, takže tohle přání klidně může být vyslyšeno. Nejprve je ale nutné porazit poslední tým tabulky.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Mandi, Bartra, Sidnei - Junior, Guardado, Carvalho, Tello - Joaquin, Lo Celso - Loren
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaria - Ferreiro, Etxeita, Mantovani, Galan - Rivera, Musto, Juanpi - Ávila, Gallego, Melero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.74 - 5.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Levante UD  (neděle 18:30)
Na Estadio Municipal de Montilivi bude v neděli odpoledne k vidění boj na ostří nože. Domácí Girona se totiž nachází na osmnácté příčce a pokud nechce sestoupit, musí v posledních dvou kolech bodovat. Její výhodou je to, že na její půdu dorazí podobně ohrožené Levante.

Girona má ideální šanci udělat rozhodující krok k záchraně v první lize. Aktuálně je totiž na 18. místě a dosáhla na metu 37 bodů. To jí samozřejmě nemusí vůbec stačit, takže ve dvou posledních kolech musí bodovat. Problém je, že forma rozhodně není na její straně. V posledních deseti kolech totiž Girona dokázala vyhrát jen ve dvou případech!

Její jindy opěvovaní střelci jsou téměř na nule, což dokazuje i fakt, že za posledních deset kol dokázali vsítit jen osm branek. Girona se tak rázem propadla až na 18. místo, které by ji odeslalo do druhé ligy. V minulém kole se jí nepovedlo zaujmout v zápase proti Getafe, které vyhrálo domácí mužstvo. Hodně problémů způsobil také Borja García, který dostal dvacet minut před koncem červenou kartu a v dalším duelu hrát nebude.

Girona se s Levante zná především ze Segundy, ale ani tam s ním moc štěstí nemívá. Od roku 2008 vyhrála na domácí půdě jen jednou! Poslední tři duely přinesly vždy remízu, která by nyní výrazně nepomohla ani jednomu týmu.

Ani Levante na tom totiž není zrovna dobře. Ve skutečnosti ho od sestupových pozic dělí jen pouhé tři body, takže pokud by nebodovalo proti Gironě, v posledním kole by mělo nůž na krku. Výhra nad Gironou by mu naopak zajistila záchranu.

O motivaci hostí tedy bude postaráno. V poslední době se navíc Levante ukázalo jako zdatný soupeř, který obral o body nejedno slavnější jméno. V deseti minulých kolech prohrálo Levante jen čtyřikrát a naposledy nastřílel čtyři branky Rayu Vallecano. Prostředí Girony by mu také mohlo sedět, protože žádný jiný tým nenasbíral doma tak málo bodů jako Girona. Před vlastními fanoušky totiž vyhrála jen třikrát.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Porro, Bernardo, Juanpe, Muniesa - Aleix García, Pons, Granell - Roberts, Portu, Stuani
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Garcia, Pier, Vezo, Coke - Rochina, Campaňa, Bardhi - Jason, Morales, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.67 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Real Valladolid  (neděle 18:30)
Letošní ročník španělské nejvyšší soutěže zná už dva sestupující a jedním z nich je domácí Rayo, to pak o patro níže může doprovodit Valladolid. Hostující celek nyní jede do hlavního města a jeho jediným úkolem bude vyhrát...

Valladolid zlepšil výkony na domácím trávníku, vyhrál tam poslední dva domácí duely a v tabulce se posunul na sedmnácté místo před Gironu, rozdíl mezi oběma celky je jednobodový.

"Jsme si moc dobře vědomi toho, co je před námi, zatím jsme nic nedokázali," krotí trenér Sergio euforii po týden starém triumfu nad Athleticem.

"Podali jsme dobrý výkon a po této stránce se zlepšili. Na druhou stranu víme, že je před námi stále spousta práce. A snadné to rozhodně nebude," dodal.

"Každý soupeř, ať už je na tom v tabulce jakkoli, chce vyhrát. Rayo čeká poslední zápas na vlastním trávníku a bude chtít potěšit fanoušky. My budeme muset hrát svojí hru, Rayo naproti tomu bude uvolněnější," vyhlíží Sergio nedělní duel.

Domácí sezonu špatně začali a k záchraně jim nepovedl konec roku 2018 a následně skvělý leden, kdy z pěti duelů vyválčili třináct bodů. V závěru sezony doma dokázali zastavit sérii neporazitelnosti Valencie a nedávno porazili i Real Madrid, kamenem úrazu ale byly vzájemné duely s papírově slabšími protivníky. Platilo to i minulý týden na půdě Levante (1:4).

Domácím proti Valladolidu nepomohou vykartovaní Embarba a Mario Suárez, zranění jsou pak Velázquez, Gorka Elustondo a Gálvez. V sestavě Valladolidu se zase neobjeví Anuar, Luismi, Hervías a Stiven Plaza.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Alberto - Advíncula, Amat, Catena, Akieme - Medrán, Comesaňa - Álvaro, Pozo, Bebé - Raúl de Tomás.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko, Calero, Nacho - Plano, Míchel, Alcaraz, Waldo - Ünal, Guardiola.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.22 - 3.95 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Deportivo Alavés  (neděle 18:30)
Valencia v průběhu první poloviny sezony poztrácela spoustu bodů a ty jí nyní chybějí. Netopýři se stále nemohou posunout na vytouženou čtvrtou příčku a další příležitost k tomu budou mít nyní, v domácím prostředí hostí trápící se Deportivo Alavés, zatímco jejich dva konkurenti cestují na půdu dvou nejlepších klubů sezony...

Valencia před týdnem nastřílela šest branek Huesce a posunula se na 55 bodů, stejně jich na svém kontě má i Sevilla, o tři body více pak Getafe. Do karet pak Valencii hrají dva faktory - s oběma soupeři má lepší vzájemnou bilanci, andaluský celek se navíc nyní představí na půdě Atlética Madrid a Getafe jede do Barcelony.

Zatímco vyhlídky na možné ztráty konkurentů v tomto kole jsou pro Valencii optimistické, tolik radosti do jejího tábora už nepřinesla čtvrteční odveta semifinále Evropské ligy proti Arsenalu. Ten si do Španělska přivezl náskok 3:1 a na Mestalle díky skvělé produktivitě zvítězil 4:2.

"Selhali jsme v defenzívě. Udělali jsme chyby, kterým jsme se měli vyvarovat," litoval trenér Marcelino špatné defenzivní činnosti, která ve čtvrtek zastínila jinak povedený výkon na polovině Arsenalu.

Na marodce Valencie se stále nacházejí Kondogbia a Čeryšev a v neděli nebude moci hrát ani Coquelin, toho na trávník nepustí karetní trest.

Ještě v polovině března by duel Valencie s Alavésem byl přímým soubojem o Ligu mistrů, baskickému celku ovšem od té doby došel dech a z osmi zápasů vydoloval jen tři remízy. V tabulce to znamenalo pád až na desáté místo.

"Musíme jít na trávník se správným přístupem a riskovat podobně jako proti Realu Sociedad. Musíme hrát odvážně, k tomu, abychom skončili na sedmém místě, jiná cesta ani nevede. Je třeba vyhrát ve Valencii a čekat na ztráty soupeřů. Poslední dva měsíce se nám nevydařily, i tak je sezona úspěšná," domnívá se trenér Abelardo.

Alavés v prvním zápase Valencii porazil a k odvetě nedorazí kompletní, mimo hru jsou Inui, Maripán a Burgui.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Garay, Paulista, Gayá - Soler, Diakhaby, Parejo, Guedes - Rodrigo, Mina.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Vigaray, Laguardia, Ely, Duarte - Martín, Pina, Manu García, Jony - Calleri, Bastón.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.24 - 8.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - SD Eibar  (neděle 18:30)
Eibaru se povedly dva předchozí duely a stoupá tabulkou. V neděli odpoledne ale jede na Estadio de la Cerámica, kde se mu nikdy nedařilo. Villarreal navíc konečně zabral a dostal se mimo sestupové pozice, od nichž se bude chtít držet co možná nejdál.

Od poloviny dubna se Villarrealu začalo dařit a jeho výsledky šly strmě nahoru. Žlutá ponorka tím dala zapomenout na prakticky celou pokaženou sezonu, která fanouškům ani hráčům moc radosti nepřinesla. Chvílemi to vypadalo, že se Žlutá ponorka úplně potopí a příští rok stráví ve druhé lize. V ten nejpotřebnější moment ale hráči zabrali a dostali se mimo ohrožení.

Samozřejmě ještě není konec a Villarreal se musí dál snažit. Před začátkem předposledního kola má ale náskok tří bodů na osmnáctou Gironu, takže by na tom mohl být daleko hůř. Teď se navíc naposledy v sezoně představí na domácí půdě, neboť v posledním kole jej čeká výlet na půdu Getafe. A to bude zápas, ve kterém se tři body rozhodně nebudou rodit snadno, takže tohle utkání bude pro Villarreal stěžejní. Problém spočívá v tom, že na Estadio de la Cerámica domácí moc bodů nesbírají.

Za osmnáct odehraných utkání se jim povedlo vyhrát jen ve třech případech, takže hůř jsou na tom jen tři týmy v celé lize. Villarreal ale bojuje a vidět to bylo i v minulém kole. Jeho úsilí na tři body sice nestačilo, ale Real Madrid se pořádně zapotil, aby utkání po těsném skóre 3:2 vyhrál.

Villarreal bude v neděli postrádat hráče jako Daniele Bonera, Miguelón nebo Bruno Soriano. Ani hosté nepřijedou kompletní, neboť jim schází Cardona, Arbilla, Peňa nebo Bigas. Pro karetní trest utkání navíc mine i Escalanteho.

Eibar z Villarrealu body zase tak často nevozí. Od roku 2014 se mu to povedlo jen jednou. Blízkost propasti s ním ale udělala velké věci a současný jedenáctý tým tabulky po Valencii porazil v minulém kole i Real Betis. Navíc ani v jednom z těchto duelů nedostal branku. Dokáže to i do třetice?
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Mario, Alvaro, Mori, Quintilla - Iborra, Fornals - Chukwueze, Cazorla, Ekambi - Bacca
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Ramis, Paulo, De Blasis - Cucurella, Jordan, León, Orellana - Enrich, Charles
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.36 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Espanyol Barcelona  (neděle 18:30)
Leganés v minulém kole šokoval jasným vítězstvím nad Sevillou a povedlo se mu dostat do bezpečné vzdálenosti od pásma sestupu. V neděli by to na domácí půdě rád potvrdil. Hosté z Barcelony však neprohráli už sedm utkání v řadě.

Na Estadio Municipal de Butarque se v neděli odpoledne utkají dva týmy, kterým se minulé kolo shodně povedlo na výbornou. Domácí Leganés totiž po remíze s Celtou Vigo naplno zabral a nelekl se ani Sevilly. Té nasázel tři branky a navíc si sám zachoval čisté konto. I díky této výhře je Leganés na skvělém dvanáctém místě a boj o záchranu se ho netýká. Díky pětačtyřiceti bodům na kontě má na sestupové pozice solidní náskok osm bodů.

Jednu misi splnil, ale přesto nehodlá ustat. Rád by se totiž v posledním domácím utkání rozloučil s fanoušky tím nejlepším možným způsobem. Obránce Unai Bustinza k tomu poznamenal: "Už cítíme menší únavu, která je v této fázi sezony běžná. Ale o to víc je potřeba se soustředit a vyvarovat se chyb. Před námi je náročný duel s Espanyolem, ve kterém nejsme favoritem. Ale věřím, že pokud předvedeme stejný výkon jako proti Seville, můžeme uspět," dodává Bustinza.

Leganés na domácí půdě zatím posbíral 29 bodů v osmnácti duelech a jednu ze dvou návštěv Espanyolu na své půdě vyhrál. Skvělou zprávou pro zkušeného trenéra Mauricia Pellegrina je to, že kromě lehce zraněného Rubéna Péreze má k dispozici kompletní kádr.

Hosté už takový luxus nemají. Stále jsou totiž bez dlouhodobě zraněných Pabla Piattiho s Davidem Lópezem. Rovněž Espanyol ale v minulém kole zažil úžasnou zkušenost, která ho může nakopnout k dalším výhrám.

Povedlo se mu totiž porazit hvězdně složené Atlético Madrid. A nejen ho porazit, ale dokonce slavnějšímu soupeři nasázel tři góly! Z obrany slavného soupeře si udělal trhací kalendář a díky těmto třem bodům je aktuálně na skvělé deváté příčce. Na poháry to tento rok znovu nebude, protože od šesté Valencie dělí Espanyol v tuto chvíli už nedostižných osm bodů.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Silva, Omeruo, Siovas, Bustinza, Nyom - Rodriguez, Perez, Vesga - Braithwaite, Carrillo
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Rosales, Naldo, Hermoso, Pedrosa - Granero, Roca, Darder - Melendo, Iglesias, Wu Lei
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.33 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Real Madrid  (neděle 18:30)
Real Sociedad v lednu vyhrál na půdě Realu Madrid 2:0 a tento výsledek by nyní rád napodobil. Baskický klub má stále o co hrát, v závěrečných dvou kolech se může posunout na sedmou příčku, Bílý balet dokončí sezonu na třetí pozici...

Letošní sezona v podání domácích je jako na houpačce a po podzimu plném nezdarů přišel skvělý leden a únor, osm zápasů bez prohry znamenalo posun do horní poloviny tabulky a boj o evropské poháry. Těch se v San Sebastianu stále nevzdávají a mají šanci, vše ale mohlo být z jejich pohledu mnohem veselejší.

Domácí tak mohou těšit alespoň poslední dva zápasy a v nich triumfy nad Getafe a Deportivem Alavés. Se 47 body jsou osmí, stejným bodovým ziskem se mohou chlubit i Alavés a Espanyol, o tři body více má sedmý Athletic.

V Realu Madrid budou chtít co nejrychleji zapomenout na letošní sezonu a vedení už spřádá plány pro tu další, v níž se Bílý balet hodlá znovu plnohodnotně účastnit boje o trofeje. Otázkou je, zda součástí kádru zůstane Gareth Bale, ten není spokojen se svou situací a podruhé v řadě se jeho jméno neobjevilo v nominaci na zápas.

"Nebudu na nic odpovídat, jsem trenérem Realu a dělám svou práci, stejně jako jeho agent. Musím se koncentrovat na zápas, abychom podali dobrý výkon, nic jiného mě nezajímá. Hovořil jsem s Balem a o tom vám nebudu nic říkat, osobní rozhovor je osobní záležitostí," řekl na toto téma trenér Zinedine Zidane.

"Nastoupíme proti soupeři, který rád hraje fotbal, bude to skvělý zápas. Real Sociedad bude mít velkou motivaci, toho jsme si velmi dobře vědomi," vyjádřil se francouzský kouč k nedělnímu utkání.

Do sestavy Realu Madrid se po zranění vrací Karim Benzema a znovu fit je i Vinícius Júnior. Bale pak nepředstavuje jedinou absenci, zranění jsou Reguilón, Odriozola a Sergio Ramos, vinou zdravotních potíží navíc v sobotu netrénoval Keylor Navas.

Kompletní nebudou ani domácí, na jejich poměrně početné marodce se nacházejí Aritz, Sangalli, Guevara, Zurutuza a Illarramendi.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Llorente, Moreno, Aihen - Barrenetxea, Merino, Zubeldia, Pardo - Oyarzabal, Willian José.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Nacho, Vallejo, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Vinícius.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.67 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona36258386:3483
2.Atlético Madrid36228652:2674
3.Real Madrid362151062:4168
4.Getafe CF361513846:3158
5.Sevilla FC361671359:4655
6.Valencia CF361316746:3455
7.Athletic Bilbao3612141038:4250
8.Real Sociedad3612111342:4347
9.Espanyol Barcelona3612111344:5047
10.Deportivo Alavés3612111336:4647
11.SD Eibar3611131244:4746
12.CD Leganés3611121336:3945
13.Real Betis361281640:5144
14.Villarreal CF369131446:5040
15.Celta Vigo3610101650:5740
16.Levante UD3610101655:6340
17.Real Valladolid369111630:4838
18.Girona FC369101735:4937
19.Rayo Vallecano36872138:6631
20.SD Huesca366121840:6230

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (245)

Přidat komentář
Gazdo

No po tlacovke to vyzera tak ze konecne budem mat buducu sezonu cas na to aby som si pozrel zapasy inych klubov.

Reagovat
ADM

It is what it is

Reagovat
technecium

Tak aspon tu zůstanou jen oddani fanoušci, kteří nefandi jen když se hraje skvěle.

Reagovat
LAM

Co to je za žvást.S tim materiálem co máme musíme hrát úplně jinej fotbal.Doufám že po tom co to mamlasovi nevyšlo ani napodruhý po loňskym AS už nikdo nebude říkat jakej je to taktik a potáhne.

Reagovat
Gazdo

Ja nezijem len barcelonou. Ja mam rad futbal ako taky a do barcelony som sa zamiloval prave za dob Dinha ked ten chlapik predvadzal to co predvadzal. Ako vieme potom prisiel guardiola a mne to ucarovalo este viac. Nadychal som sa atmosfery klubu, jeho historie a jeho identity vtedajsej a to mi neskutocne ucarovalo. K tomu nadherny futbal a bolo hotovo. Ale v podstate od nuteneho odchodu Tita pozorujem nejaky odklon od toho co tam nastavil Guardiola a nepaci sa mi to. A ked sa mi to nepaci tak to poviem. Vrcholom boli pre mna posledne tri sezony. Hlavne tuto sezonu som si tak nejak uvedomil ze sledujem v podstate uz len kvoli Leovi. A je mi smutno z toho lebo barcelona sa mi pacila vtedy ako klub ako taky. Nemusim vidiet trofeje ale musim vidiet futbal pretoze to je pre mna podstatne. Dokazal hrat pekny futbal Ajax, dokaze to Pool, dokazal to Bayern pod Heynckessom a Real pod Carlo . Preco nie barcelona? Primarne mam rad futbal kvoli futbalu nie kvoli poharom a kym sa to v barcelone nezmeni nemam dovod fandit (mozno iba Lea)

Reagovat
Hristo Stoichkov

Musíš chvíli vydržet a přetrpět, jestli se to tak dá nazvat, teď máme krizi identity, ale myslím, že během pár let budeme zpátky se vší parádou. A tohle celý jde daleko víc za klubovým vedením než Valverdem. Dalo hráčům obrovskou moc, prodlužuje jim smlouvy prakticky kdykoliv si řeknou, v kombinaci s Ernestovým dbáním na zkušenost je to smrtící kombinace. Nikdy nebudou ochotni udělat tak riskantní krok, jako například Laporta s Guardiolou, na to prostě nemají koule. A jestli opravdu má být Koeman náhradou, tak to radši “přetrpím” Valverdeho a počkám si na pořádnýho kouče, ať už to bude Tuchel, ten Hag, Xavi či ještě někdo další. V roce 2021 budou volby do vedení klubu a tam se dá snad čekat pořádná revoluce.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.marca.com/en/football/barcelona/2019/05/08/5cd3181a268e3ecc2a8b45ae.html

Pěkná slova Laporty o ztrátě modelu klubu a že opouští svou filozofii. Možná si znova vybojuje předčasné volby

Reagovat
Gazdo

suhlas so vsetkym. Ale len v navaznosti na to nemienim trpiet tym ze budem kazdy tyzden (niekedy dvakrat do tyzdna) stracat dve hodiny tym ze budem pozerat v telke barcu. Radsej teda si rozsirim obzory a pozriem si aj zapasy mensich klubov lebo to som poslednych rokoch zanedbaval.

Reagovat
celeb

najviac tu stratu identity umocnili tie 2 sialene nakupy Dembeleho a Coutinha. Ako bez ohladu na to, ako to dopadlo teraz - tak to bola sialenost uplne od zaciatku. 120+40 mega by sme nemali dat za ziadneho hraca. Bodka. To, ze mame labilne vedenie, ktore po odchode Neymara okamzite preplo do panic modu a rozhadovalo stomiliony je takisto strata identity. K tomu skandalozne vypadnutie z LM, ktore sa len tak zabudunut nebude dat. Ale to uz je iny pribeh, aj ked mozno len ina kapitola.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Rudnevs

Tuchel a poriadny kouč

Reagovat
Hristo Stoichkov

Co je na tom ke smíchu?

Reagovat
patas92

No, zatím se to o něm na základě štací v BVB a PSG fakt nedá říct.

Reagovat
Rudnevs

Neboli by ste s ním spokojní. On je dobrý tréner, ale po mnohých stránkach má veľké mínusy, je to komplikovaná povaha (v Mainzi, v BVB i v PSG mal nejake nezhody), nesympaťák a zas asi ani až tak špičkový tréner to úplne neni, čo teraz ukazuje v PSG.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Komplikovaný je určitě, to by mě na něm docela i lákalo, jelikož několik hráčů zpohodlnělo kvůli tomu, že po nich dlouhodobě nikdo nešlape. Zkus se mrknout třeba na rozhovor Ria Ferdinanda s Danim Alvésem, kde na Tuchela přišla řeč. PSG je dost zvláštně fungující velkoklub, nebral bych to jako jediný měřítko. V Dortmundu ukázal, jak skvělým trenérem může být.

Reagovat
Messiáš

Mě by se Tuchel taky hodně líbil. Je to hodně náročný kouč s ofenzivním stylem a hlavně s určitou osobností, která by snad jen na všechno každému nekývala

Reagovat
Hristo Stoichkov

Asi tak no, teď je ideální doba na podobný typ trenéra. Aspoň by dokázal rozdělit kádr na ty, kteří chtějí makat a stále se zlepšovat a ty, kteří už těžko hledají motivaci. U Ernesta je to těžký, ten o každým zkušeným hráči tvrdí, že je stoprocentní profesionál, čímž si získal přízeň všech klíčových hráčů. A když přišlo do tuhýho, “krásně” se mu odvděčili.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
messi80

A nemyslíš že to je aj o Tom že guardiolovi roky boli možno neopakovateľné?že je chýba porovnávať neustále súčasný tím s tým ktorý tu bol pred 10 rokmi?bol to najlepší tím v histórii barcy a nevieme či sa to ešte zopakuje.ja som to písal už predtým som za valverdeho odchod kvôli jeho pragmatizmu.ale očakávať že so súčasným mužstvom sa bude hrať to čo v 2011 je utopia.ked si spomeniem napr. Na semifinále lm 2008 s ďaleko ofenzivnejsim trénerom ako bol valverde tak to teda lepšie nebolo.a to sme skončili v lige 3.

Reagovat
messi80

A ďalšia vec naozaj nechápem čo sa ti nepáčilo napr. Na luchovej prvej sezóne,veď ten futbal bol krásny..aj keď nie v úplne každom zápase ale to sa ani nedá.

Reagovat
Gazdo

Mas asi problem citat. Posledne tri sezony su tieto dve valverdeho a posledna luchova. Uz druha luchova bola na povazenie. A mne je jasne ze guardiolove roky boli mozno neopakovatelne. Ale to neznamena ze potrebujem teraz vidiet kazdu sezonu treble ako som aj pisal vyssie trofeje pre mna nie su az tak podstatne ak sa nevyhravaju dobrou pracou a peknym futbalom. A to momentalne v barcelone nevidim. Ani dobru pracu vedenia ani pekny futbal

Reagovat
messi80

Ale ty si napísal že od odchodu tita.mimochodom s niečím súhlasím ale na druhú stranu ten futbal nebol vždy zlý...veď sme preboha porazili real 5:1 ,Sevillu a veľa ďalších pekných zapasov...horšie je to vonku to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Falešný fandové jsou ty, co si počítají trofeje a je jim jedno za jakou cenu, viz úvahy o angažováni Mourinha. Já obětuji rok bez trofeje, když uvidím, že jsme šli nějakým směrem. Valverde je podobný kouč co Enrique, vymačkat z toho kádru co nejvíc a odejít s tím, že kádr bude někde v.... Akorát, že Enrique ještě zvládal hrát lepší fotbal.

Reagovat
LAM

Já tomu nevěřim.Po tom co to nezvládl i napodruhý bude ten tlak na odchod obrovskej

Reagovat
ADM

Ja som hlavne zvedavy, co sa bude dnes diat na NC. Zvlast proti Ernestovi a Coutsovi

Reagovat
technecium

Jestli dneska vyběhne záloha Rakitič, Busquets, Vidal, tak vůči Ernestovi ztratím i tu poslední špetku zdrženlivosti v kritice

Puig, Busquets, Alena

Reagovat
smazaný uživatel

Nominace: Ter Stegen,Semedo, Pique, Rakitic, Sergio, Todibo, Coutinho, Messi, Cillessen, Malcom, Lenglet, Alba, Roberto, Aleňa, Vidal, Umtiti, Puig, Abel Ruiz.

Takže tipuji:

Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Rakitic, Busquets, Vidal - Malcom, Ruiz, Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? celý 2 roky se tu semnou hádáš, že hrát se 2-3 CDM je dobrý a že to jinak nejde a najednou obrat o 180 st.

Reagovat
technecium

Protože teď o nic nejde a je možnost dát minuty mladým?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže na finale CdR to bude zase v pohodě tam jít Rakitič-Bus-Vidal?

Reagovat
technecium

Jop

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo

Reagovat
valloire

už se perou, už se perou

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
technecium

Getafe musíme klepnout.

Reagovat
technecium

Proč nechceme Blanca? Prostředí zná, s hvězdami pracovat umí, má autoritu a za sebou i dobré úspěchy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak ono není úplně normální, že už tři roky nikde netrénuje. Jaký k tomu má důvod?

Reagovat
technecium

Třeba chce jít jen do top klubu

Reagovat
technecium

Tak co jsem našel je, že čekal na nabídku od United, ale že místo něj se rozhodli pro Oleho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

20 let nazpátek 28 zápasů. Ten ani neví kde máte hajzly na chodbe, natož aby znal prostředí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Dělají machry a hajzly mají na chodbě!

Reagovat
LAM

Kdo to je?

Reagovat
valloire

no jenom mistr světa a Evropy

Reagovat
Kokesh

Dost trefný.

Reagovat
messi80

Odporúčal by som všetkým nastrocnym fanúšikom pozrieť si celé video aby ste videli kedy sme boli naozaj v srackach,priebežne 16. Miesto v lige ..a nie titul a semifinále lm...áno aj ja som za valverdeho odchod ale nie preto že sa vypadlo o jeden gól s liverpoolom,ale preto že opustil to čím sa prezentovali Rijkaard,Guardiola či Lucho a to je ofenzívny futbal za každých okolnosti....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u toho vypadnutí všechny akorát štve to jak jsme vypadli ne to že jsme vypadli. A byla to jen taková třešnička na dortu k tomu co tady píšeš ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
remeslnik

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je poslední možnost, aby Katalánci dali najevo, co si o Ernestovi všichni myslíme. Musí to být pořádný kravál, který nemůže přeslechnout ani Bart. Camp Nou se musí otřást v základech.

Všichni vám věříme.

Reagovat
technecium

Pokud náhradou za Valverdeho má být Koeman, tak to snad radši ať Valverde zůstane

Reagovat
messi80

Koeman určite nepríde momentálne...reprezentáciu pred eurom neopustí.

Reagovat
technecium

To se o Lopem říkalo taky

Reagovat
CHONG

Co je to za blbost?

Reagovat
smazaný uživatel

viz nick

Reagovat
messi80

A Lopez ju takisto nechcel opustiť pred ms

Reagovat
smazaný uživatel

A to já už bych ho radši zkusil. Sorry, ale 3 góly naskolu by ani Koeman ani Martino neztratil. Co se týká předvedene hry, tak ani Martino nebyl tak děsný.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v nějakou pořádnou ostudu a výhru Getafe 4:0!!!

Reagovat
CHONG

Reagovat
Gazdo

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Cillessen podle všeho za 25m€ do Benficy.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Miguel19

Někdo tu za něj chtěl 60 mega..

Reagovat
ADM

Tak na svete asi (?) aktualne nemas lepsieho dostupneho golmana, ktory chce prestupit, a na dnesnom trhu... kludne sa mohol niekto zblaznit

Reagovat
Gazdo

https://www.forcabarca.sk/clanok/32882/v-satni-barcelony-vladnu-hraci-nie-trener

Akoze slovenska forcabarca nie je nic moc ale toto je podla mna trefne. Nase hviezdicky uz nie su take pokorne ako byvali a preto je otazka ci by aj taky trener ako Ten Hag dokazal spravit nieco s tymom ako nas. Mal s tym problem aj Lucho a to bolo ovela vacsie meno vo svete futbalo ako on a aj tak ho to skoro stalo krk. Smejeme sa z madridu ze tam hraci vystvavaju trenerov ale u nas by to bolo pravdepodobne dost podobne keby tam nebol niekto kto by drzal hubu

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad to pro nás nějak dobře dopadne... zázrakem 1:2

Reagovat
Hristo Stoichkov

NOS reporter Joep Schreuder asked Edwin van der Sar earlier if Barcelona representatives were in Amsterdam last week for the transfer of De Ligt. Van der Sar answered with: “I can’t confirm that, but your sources are good.”

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný co mě zajímá je jak se s tím případně Valverde popasuje. Umtiti, Lenglet, Pique, De Ligt a Todibo. Asi bude muset jeden z kola ven a vzhledem k financím to vidím bohužel na Umtitiho.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
messi80

Márquez odišiel 2010 a ani caceres nehral za barcu v tej sezóne ,bol tuším na hostovani

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
messi80

No veď ideál pre mňa by bol piquého,do ligt,umtiti a todibo.nemam nič proti lengletovi ale myslím že je slabší ako zdravý umtiti a niekoho predať treba

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vzdy ratam s tym, ze sa niekto moze dlhodobo zranit. Medzitym sa niekto vykartovat. Hrat semifinale LM s Todibom v zakladnej zostave by som fakt nechcel, takze pre mna je ideal: Pique, Umtiti, De Ligt, Lenglet, Todibo.

Inak Pique povedal, ze neplanuje mat dlhu karieru.

Reagovat
messi80

Na súpiske v eurofotbale byť môžu.ja to proste viem .pozri si marquezovu kariéru a v roku 2010 odišiel z barcy.a caceres tam tiež nebol v tej sezóne iba 08/09.ono možno tam boli na začiatku sezóny a potom odišli alebo také niečo ale márquez ani caceres lm v roku 2011 nevyhrali

Reagovat
Footballer

Ideální pro Conteho 3-5-2

Reagovat
LAM

Lenglet,Pique,De Light-Alba,De jong,Sergio,Arthur,Dembele-Griezmann,Messi?

Reagovat
messi80

Osobne by som radšej predal lengleta ako umtitiho.ok mal problémy zdravotné ale to neznamená že ich bude mať aj buducu sezónu.bola by veľká škoda keby sme sa zbavili umtitiho ,stále to môže byť jeden z najlepších stoperov na svete..

Reagovat
LAM

Zas tak blbě to nevypadá,uvidíme jak to bude vypadat ve skutečnosti.Jinak další rok by se mě líbily dresy na styl sezony 2008/2009

Reagovat
Gazdo

Ja grcam

Reagovat
valloire

klaunskej

Reagovat
Rudnevs

© Rakitić

Reagovat
patas92

Reagovat
LAM

Sergio,Raktič,Vidal To je fakt dement.S nim by jsme mohli mít do zálohy De Jonga,Arthura uig nebo další a stejně by tam dával tyhle 30.S touhle zálohou nikdy nebudem moc hrát kombinační fotbal.

Reagovat
ADM

Reagovat
ADM

Coutinho dnes isto dostane nádherný feedback, už sa teším

Reagovat
Jordi Alba

Jde o hovno, dá hattrick.

Reagovat
ADM

Prehratý súboj, strata lopty, inkasovaný gól po jeho chybe?

Reagovat
Jordi Alba

Ani bych se nedivil.

Reagovat
smazaný uživatel

raketa? couts?

cilessen

Reagovat
LAM

Snad tam dává hráče ktteří odcházej-Raketa,Coutinho,Cillessen

Reagovat
smazaný uživatel

To by tam mohl poslat kulhajícího Luise

Reagovat
LAM

Jinak co na naší zálohu říká technecium

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

pohonil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Valverde out!

Reagovat
Mateo16

Thiboa - Daní, Vellejo, Nacho, Marcelo- Isco, Casemiro, Kroos - Brahim, Benzema, Asensio

Reagovat
Mercury

Valverde je opravdu blázen. Proč dnes nehrají Alena nebo Puiq od začátku? Zajímal by mě jediný posraný důvod.

Reagovat
Rox

Protože je to žebrák kterej nemá na tým žádnej vliv a bez Messiho by prohrál i s Getafe

Reagovat
roman1978

Sané i Jesus se netvari moc nadšeně a to právě vyhrávají titul. Zkusil bych nabídnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Sane by byl sen.

Reagovat
Gazdo

to by bola krasa mat tych dvoch. Ale sane ak niekam pojde tak bayern

Reagovat
Kokesh

Na to že tu dle diskuzí máte minimálně 2x lepší kadr do budoucnosti, než RM, se to tu hemží solidními jmény...

Reagovat
smazaný uživatel

noví hráči a nový trenér a nový prezident vyřeší vše a budeme válcovat svět 10 let v kuse

Reagovat
smazaný uživatel

Barcu dnes dava Digisport 7.

Reagovat
Cizinkx

Tak fanoušci Barcelony radši na zápas nepřišli ne? :D Tam je uplně prazdný stadion :D A nevím přijde mi to jako pískot?

Reagovat
smazaný uživatel

Píská se jenom na Coutinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by přihrát Valverdemu, ať si to taky vychutná

Reagovat
Kokesh

Btw. ta situace s Balem je fakt na prd. Ale po delší době cítím, že agent a kontrakt neurčuje základní sestavu. I když na něm možná prodělame, tak je to docela dobrý znameni pro nadcházející sezónu...

Reagovat
misinho7

Brahim bozsky, kurva ten tie posleden zapasy dokazuje ze moze nieco z neho byt. Len tak dalej

Reagovat
Kixi Syhimour

Nechci být nějak kritický, ale ty bys byl nadšený i z Woodgatea

Reagovat
misinho7

tak ten gol bol pekny..ale nepopieram ze som skorej typ fanusika ktory svojich hracov viac chvali a vidi v nich to dobre ale Brahim posobi dobre, samozrejme nechcem aby to bol nejaky hype ale jeho styl futbalu mi imponuje..to co hovori stale Zizu...hrac co sa pozera len na branu a ide priamo dopredi

Reagovat
X-bano-X

Nejaký dobrý stream na barcu?

Reagovat
X-bano-X

Díky kámo

Reagovat
ADM

Reagovat
valloire

Reagovat
ADM

Aspon ze ten Couts podava stabilne vykony

Reagovat
smazaný uživatel

Už se píská i na Buse?

Reagovat
smazaný uživatel

Co barca jak hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc, křídla uplně v lese a celkově je to taková snaha jenom na půl.

Reagovat
ADM

Ako sme sa od nasej kridelnej hry s Pedrom, Villom ci Neymarom dostali k tomuto, to je vykon...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne by zajimalo co arthur udelal spatne ze ho nestavi..mel par slabsich mist, ale jinak nasi zalohu posouva dal..

Reagovat
smazaný uživatel

Je zraněný a měl údajně nějaké problémy už před LM...

Reagovat
ADM

Dlhodobe problemy s trieslom vraj

Reagovat
LAM

Valverdeho styl

Reagovat
ADM

Ak sa neda hodit lopta Leovi, tak ide naspat Piquemu

Reagovat
smazaný uživatel

A pak ke golmanu, nakop a ztrata..dokazu si predstavit

Reagovat
Mass

Valencie paráda, teď ještě Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

VIDAL OUT!

Reagovat
CHONG

Kurva, a ještě k tomu zrovna ten dement bez varlat

Reagovat
ADM

Co mas proti Varysovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

To ani nevím, kdo je.

Reagovat
LAM

Jinak já koukám na GoT někdy od ledna a včéra jsem se zatim dostal do bitvy bastardů.Naprostá parádička.

Reagovat
ADM

Este jedna epizodka a tam by som aj skoncil

Reagovat
smazaný uživatel

Těš se na 8. sezónu, ta je nedostizna.

Reagovat
roman1978

Tak sedma nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Ironie?

Reagovat
roman1978

Ne

Reagovat
roman1978

První dva díly si jen povídali a nic se nedělo. Třetí díl byla velká bitva, která nebyla vidět a nikdo hlavní nezemřel. Čtvrtý díl umřel drak. Oproti prvním šesti seriim prostě zklamání.

Reagovat
smazaný uživatel

Však 7 a 8 jsou špatný, dyť to říkám

Reagovat
ADM

SPOILER !!!

Reagovat
valloire

co máš proti Daenerys?

Reagovat
smazaný uživatel

Honíš na ní?

Reagovat
valloire

jistě

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Moc malý kozy na mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Horňák?

Reagovat
smazaný uživatel

50:50, jakej má zadek nevím, nesleduju to

Reagovat
valloire

Kozy nejsou fšechno hombre...https://youtu.be/00mdcc9o28A?t=88. Je boží.

Reagovat
Rudnevs

No neviem, mne sa tiež nepáči, a to ani keď neberiem ohľad na kozy.

Reagovat
smazaný uživatel

No nefím, taková normální.

Reagovat
ADM

Preafektovaná pí*a hombré. A to ani nekomentujem jej herecké kvality a nemám ani chuť sa baviť o GOT, už teraz sa bojím, čoho sa ráno dočkám

Reagovat
valloire

Podle mě je bezprostřední hezká holka. Co se týče GoT, nechápu, že má někdo problém s její postavou. Začala jako hračka drsnýho pouštního bojovníka a vypracovala se narozdíl od bráchy až před brány hlavního města se 2 armádama a 3 drakama. Nebejt Nočního krále, nějaká Cersei by neměla šanci. Teď se dozví, že existuje někdo, kdo má větší nárok na trůn, aniž by si pro to šel jako ona. Bejt já na jejím místě, fšechno to zmasakruju kurva.

Reagovat
boryland

pohádka...……...třetí princ lepší...…...

Reagovat
valloire

Reagovat
roman1978

A to se i stalo

Reagovat
valloire

Reagovat
boryland

jsou....voe…..

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Co na ní říkáš teď?

Reagovat
valloire

Teď jsem to dokoukal. No co asi, fšechno to zmasakrovala, jak jsem předvídal. Jestli se divíš, nedokážeš se do toho vcítit. Je to buchta, jede podle emocí. Když se kácí les, lítají třísky a líheň neřesti se musí vypálit. Doslova. (no ale jinak scenáristi popřeli všechno, co do teď dělali...kvůli zvratu)

Reagovat
LAM

Jinak u smrti Hodora jsem zatlačil slzu.Parádně vymyšlená scéna

Reagovat
smazaný uživatel

Hold the door!

Reagovat
valloire

já od prosince a jedu teď live, měl jsem to akorát...jenom se vystříhej diskuzí o GoT a idiotů se spoilerem jako je ten na drogách

Reagovat
LAM

Tak já do toho čtu knížky v AJ,ale v seriálu jsme už před nima(nečekaně když dvě knížky chyběj )

Jinak jsem dřív četl že 6 serie nic moc,ale ty dvě epizody na konci byly naprosto parádní(6x09 možná nejlepší seriálovej díl kterej jsem viděl-scéna kde stojí Jon sám proti armádě .Hodorův konec taky libovka

Jinak čím se ještě GoT liší od ostatních seriálů je dle mě soundtrack.Ten nemá prostě chybu

Reagovat
valloire

Soundtrack mi jede pořád v hlavě. Ramin umí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal (opět) nejlepší hráč

Reagovat
Dr. Admess

Tak Guardiola prej nepřímo kritizoval pozici Messiho v Barce. A doufám v to.

Ale ano, my tomu nerozumíme, když hlásíme Valverde OUT.

Reagovat
Kixi Syhimour

Takové ošemetné trvzení, ke kritice je ta závislost na něm

Reagovat
Dr. Admess

A co přesně řekl, prosím?

Reagovat
Kixi Syhimour

Nevím, jen vycházím z toho, že kritizoval jeho pozici

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta závislost na něm je šílená od té doby co odešel Neymar, to vidí snad i slepý.

Reagovat
Dr. Admess

S tím samozřejmě souhlasím a taky to tvrdím a taky vím, že je to špatně. A taky proto chci Ernesta pryč už druhým rokem.

Reagovat
valloire

to dělam taky

Reagovat
Teoretik

Řekl, že City hrají týmově a nestojí na jednom hráči, který se snaží přejít sám přes 5 hráčů. To neznamená, že by to byla přímá výtka Messimu, ale minimálně z toho bylo cítit jakési rýpnutí aspoň směrem k Barceloně.

Reagovat
Dr. Admess

Díky moc. Každopádně jo, určitě to myslel směrem k nám. Furt je náš velkej fanoušek, byl i na prvním zápase s L'poolem přímo na stadionu a takovej fantastickej trenér to bezpochyby hned vidí. Kéž by tu frázi trošku rozkřikli v Katalánsku, ať se tam to vedení probere už.

Reagovat
LAM

Do golu naprosto příšernej výkon.Sergio na párku,Rakitič v lese.Nepamatuju si na období kdy by jsme hráli nudnější fotbal.Valverde musí vypadnout.

Reagovat
Dr. Admess

Já to zase v 15. minutě vypnul. Letos fakt vidím nejméně zápasů od 07/08. To je brutální holomajzna co hrajem. O ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s Coutinhem a Malcomem těžko čekat nějaké ofenzivní hody. Druhý jmenovaný si za celý poločas dovolil přesně dva momenty, kdy udělal něco jiného, než naučený pohyb dopředu a dozadu a přihrávku zpátky. Jednou jedinkrát se pokusil předběhnout obránce a podruhé ten závar v šestnátce. Neuvěřitelně nudný hráč.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
LAM

dostává asi 5 šanci v základu v sezoně.Jak má nabrat sebevědomí?Ve Francii hrál úplně jinak,ale Valverde naprosto neumí pracovat z mladejma a proto musí vypadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, porovnávej Bordeaux, kde až donedávna hrál stoletý Plašil základ, s Barcelonou.

Reagovat
smazaný uživatel

Do plných je absolutně tragický. Proto taky jeho jediný velkolepý megavýkon pochází ze zápasu s hořícím Realem.

Reagovat
LAM

A jak by jsi zhodnotit hru naší zálohy a celkově náš ofenzivní systém?To jsou trojúhelníky co?

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
roman1978

Ze se s tím tupcem vůbec bavite. Rakitice je super, Suarez na začátku sezony podával parádní výkony, Arthur nemá na áčko, liga se vyrovnává, Malcom si nezasloužil ani minutu, Puig na to nemá a hlavně - Ten picu na lavičce je výborný trenér pro Barcelonu.

Reagovat
Dr. Admess

Asi tak, no. S ním to nemá cenu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
CHONG

Na NC vůbec nikdo, srdcaři

Reagovat
LAM

No máme letos lepší návštěvy než vy

Reagovat
CHONG

To je asi jako machrovat s tím, že máš větší péro než Švancara.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nekomentuj péra druhých, když jsi Švancara.

Reagovat
CHONG

Budu

Reagovat
smazaný uživatel

tak proc svancara machruje?

Reagovat
smazaný uživatel

Malcom

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
sensei25

Strasne by som chcel vidiet messiho v inom klube.Keby tak chce odist a skusit nieco nove.

Reagovat
Dr. Admess

Z jakého důvodu?

Reagovat
sensei25

Dovod?Asi len zo zvedavosti ako by mu to slo a hlavne zmenit ten stereotyp.Vobec by som mu to nemal za zle keby ma chut vyskusat nieco nove

Reagovat
Dr. Admess

"ako by mu to slo" ...

Reagovat
remeslnik

z jakého důvodu? No třeba z takového, že to vypadá, že do konce Messiho kariéry se v Barce nic zásadního nezmění, vč. trenéra a potažmo s ním i hra a hráči. Vždyť si to v momentální Barce nemá s kým dát, jako kdysi s Xavim, Iniestou, Villou nebo Alvesem.

Reagovat
smazaný uživatel

Bart se vydal cestou Pereze.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Neapole s ním.

Reagovat
Visca el barca

Rakitic musí odejít. Ten hráč nám nedává vůbec nic.

Reagovat
sensei25

Ja si zas myslim ze by mal odist Bus.A to si myslim uz tak 3 sezony.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

No podle mě by měla odejít celá záloha s útokem krom Lea

Reagovat
remeslnik

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
technecium

Jasná věc

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
gonzalesl_is_back

Kouká někdo na Real? To je fakt tak strašný humus, úplné dno včele s nosáčem.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel.. nikdo nekouká

Reagovat
Anacron

A kazit si neděli? To určitě. Stačí že následuje pondělí.

Reagovat
smazaný uživatel

Real

Reagovat
smazaný uživatel

chvili koukam a semedo nema na to bejt RB, zkratka je to prumer jako roberto, kazdej trochu jinej

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Ruiz

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně Leo a Roberto pěkná asistence

Reagovat
Hakha

Vlastnák Dakonama?

Reagovat
roman1978

Vlastní

Reagovat
smazaný uživatel

Leo !!

Reagovat
ADM

vlastný

Reagovat
CHONG

Taková haluz, nedáš, dostaneš, no Poslední kolo bude ještě pořádná šavlovačka, snad se Valladolid vytáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Porazili jsme druhou nejlepší obranu ligy s Coutinhem a Malcomem v základu. Další tři body na Real. Valverde ligový

Reagovat
smazaný uživatel

Další tří humusácké body na Real jsou velice důležité

Reagovat
smazaný uživatel

každé zesměšnění Realu se počítá

Reagovat
LAM

¨Díky Valverde ale stačilo:

OUT:Coutinho,Malcom,Rakitič,Rafinha,Vermaelena a konec hostovaček pro Boatenga,Murilla.+prodej Gomese

In:De Jong,De Light,Griezmann,Felix a Puig

Reagovat
remeslnik

IN: Lacazette - jsou potřeba běhaví bojovníci

Reagovat
smazaný uživatel

Plus OUT Suarez a asi by nechyběl ani Roberto a vytáhnout Wagueho nebo přivést toho brazilce, co má být nový Dani.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
marke7

Boha přestaňte už psát De LigHt...

Reagovat
smazaný uživatel

De Light, Malcolm, Semendo

Reagovat
Majk91

De Lajt

Reagovat
marke7

Přesně, to je furt jak "dám si Colu Light prosím"

Reagovat
smazaný uživatel

86/89 bodů by stačilo na první místo jen v sezóně 2008/2009, kdy jsme byli první s 87, ale zárověn jsme to podrtili v LM a v lize dali 100g a o fotbale ani nemluvím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele