37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla veze z Madridu po utkání s Atléticem jen bod

Atlético Madrid jen remizovalo se Sevillou na domácí půdě. Jako první skóroval Koke a po změně stran také Correa, ale jeho branka uznána nebyla. Na druhé straně se dvacet minut před koncem utkání prosadil Sarabia.

Sevilla se ocitá v hodně smutném momentu, protože se jí nedaří herně ani výsledkově. V současnosti je až na šestém místě a tolik vytoužená Liga mistrů je každým dalším týdnem dál a dál. Na stadion Wanda Metropolitano dnes vyběhli hráči jako Kjaer, Vazquez, Ben Yedder, Gnagnon nebo Vaclík.

Domácí Atlético si výhrou mohlo pojistit druhou příčku, o kterou se zajímá ještě jeho městský rival. K tomu chtěl využít služeb Juanfrana, Oblaka, Godína, Rodriho nebo Moraty s Griezmannem. A v prvních minutách se mu opravdu dařilo zamknout svého soupeře kolem vlastního vápna, Sevilla se dlouho nemohla dostat do tempa. Míč na kopačkách hostí přistál poprvé až v sedmé minutě!

Hned z toho ale byla solidní šance. Brankář Oblak musel ukázat svou mrštnost i své reflexy, aby ránu z blízkosti dokázal alespoň vyrazit. Hodně horko bylo i před českým brankářem Vaclíkem. Útočník Álvaro Morata totiž v 15. minutě spálil velkou příležitost, když si naběhl za obranu a střelou nepřekonal padajícího Vaclíka! Pak Sevilla chybovala v rozehrávce a k míči se za vápnem dostal Thomas Partey. Jeho rána ale mířila hodně vysoko nad bránu.

Do zajímavé šance se po chvíli kombinace dostával Álvaro Morata, jehož perfektní kličky ale skončily na posledním obránci, kterým byl Sergi Gómez. Sevilla postupně přebrala aktivitu a kombinovala. Munir El Haddadi vymýšlel rychlou a pohlednou akci, na jejímž konci byl centr. S ním měl brankář Oblak poměrně velké problémy a nakonec byl rád, že zvládl míč odvrátit mimo.

Ve 30. minutě už se Atlético dokázalo prosadit. Záložník Koke sprintoval přes polovinu hřiště a nikdo se k němu nestahoval, takže toho využil a krásnou ranou posílal míč na Vaclíka. Ten by možná balon měl, jenže jeden z jeho obránců jej tečoval takovým způsobem, že Vaclík nedokázal reagovat - 1:0.

Ben Yedder krátce před koncem první půle z levé strany vápna poslal centr na tu pravou, kde Sarabia střílel z voleje, ale nevyšlo mu to. Míč do prázdné branky neusměrnil. Hned po změně stran se po nahrávce od Moraty dostal k míči Thomas Partey, který mohl zakončit prakticky do prázdné brány, jenže tu nepochopitelně minul!

Po hodině hry sice po Griezmannově nahrávce postupoval sám na bránu Correa, který obešel brankáře Vaclíka i jeho obranu a pálil, jenže sudí po přezkoumání videa gól neuznal! Uznal až ten Sevilly o deset minut později. Záložník Franco Vázquez našel přesně Pabla Sarabiu, který dokumentoval svůj skvělý výkon a srovnal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zápas doma by se měl vyhrát. Neskutečně mě sejří kurz na jedničku 2,05. Já bych dal max. 1,6. Snad se nic nechystá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele