37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal zdolal Eibar 1:0 a ve španělské lize se zachránil

Villarreal zvládl vyrovnanou bitvu s konkurenčním Eibarem a po vítězství 3:1 si tak zcela jistě zajistil záchranu v nejvyšší španělské soutěži, ovšem na tento ligový ročník i přesto bude chtít co nejdříve zapomenout. V Evropské lize sice dokráčel až do čtvrtfinále, jenže v La Lize se momentálně nachází na čtrnáctém místě se čtyřiatřiceti body a prožil si v ní opravdu velké nervy. Naopak SD definitivně přišel o naději na evropské poháry.

K té by mu nakonec nepomohlo ani případné vítězství, neboť jeho rival Athletic Bilbao zdolal Celtu Vigo 3:1. Eibar je před závěrečným domácím vystoupením s mistrovskou Barcelonou dvanáctý se šestačtyřiceti body. Úvodní větší příležitost nedělního zápasu se urodila po necelé čtvrthodině hry a dostala se do ní Žlutá ponorka. Po křižné přihrávce z pravého křídla pálil z první Fornals, ale brankář Dmitrović famózním zákrokem jednoruč odvrátil míč do strany.

V 18. minutě se mohl prosadit pozdější hrdina Karl Toko Ekambi, jenomže z levé strany minul vzdálenější tyčku o několik decimetrů. Domácí pokračovali v tlaku i nadále, o tři minuty později spálil obrovskou možnost Chukwueze. Teprve devatenáctiletý nigerijský záložník přelstil ofsajdovou past, nicméně vzápětí trestuhodně zakončil svůj čtyřicetimetrový únik jen přízemním pokusem o půl metru vedle pravé konstrukce.

Poté se hra na několik desítek minut uklidnila a obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran. Po necelé hodině hry z ničeho nic vsítil vítěznou trefu Villarrealu již zmiňovaný Ekambi. Šestadvacetiletý kamerunský reprezentant si po tečované nahrávce z levé strany od Jaumeho Costy seběhl před hranici brankového území a z pěti metrů chytře přehodil bezmocného Dimitroviče, balón přešel brankovou čáru zhruba o půl metru.

Od tohoto okamžiku Eibar přidal a hned dvakrát dokázal překonat gólmana Fernándeze. Nejprve v 69. minutě zamířil hlavou do černého Álvarez, avšak vybíhal z jasného ofsajdového postavení a jeho branka proto nebyla uznána. O čtvrthodiny později dokázal rozvlnit síť s pomocí břevna střídající Kike. Rozhodčí González po poradě s VAR ani jeho zásah neuznal vinou těsného ofsajdu, CF pak těsný náskok udržel až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele