LaLiga - souhrn 32. kola

26.06.2020, 23:57, aktualizováno 30.06.2020, 00:05
Komentáře a souhrny
Real Madrid nejtěsnějším poměrem vyhrál na půdě Espanyolu a posunul se o dva body do čela před Barcelonu, která překvapivě ztratila po remíze 2:2 na hřišti Celty Vigo. Sevilla nedokázala doma přehrát Real Valadolid a počtvrté za sebou získala bod za remízu, tentokrát 1:1. Atlético naopak porazilo Alavés a upevnilo si třetí příčku. Ve hře o Ligu mistrů je Getafe, které přehrálo Real Sociedad a ztrácí na čtvrtou Sevillu jen dva body...

Getafe CF - Real Sociedad 2:1

29.06.2020 22:00

Góly: 20. Jaime Mata (pen.), 83. Jaime Mata - 55. Adnan Januzaj

Přímý souboj o možnost zahrát si milionářskou soutěž zvládlo lépe Getafe, které tak po dvaatřiceti odehraných kolech ztrácí na čtvrté místo dva body, zatímco Real Sociedad bodů sedm. Hvězdou naprosto zásadního utkání byl dvougólový Jaime Mata, rozhodující branku přitom vstřelil sedm minut před závěrečným hvizdem.

Pondělní večer nabídl ve Španělsku velmi důležitý souboj mezi madridským Getafe a Realem Sociedad, který také zajímal okruh největších soupeřů v boji o konečnou čtvrtou příčku. Real Sociedad potřeboval po několika zaváháních nutně zabrat, ovšem po další porážce takřka přišel o možnost klíčovou pozici získat.

Baskové vstoupili do zápasu s větší chutí, jenomže z jejich pohledu vše pokazil penaltový zákrok Le Normanda, který byl jen vyústěním předchozí chyby Álexe Remira. Jaime Mata si nedělal potíže, Remira poslal na druhou stranu branky a Getafe se ujalo ve 20. minutě vedení. Inkasovaná branka hosty poněkud paralyzovala a jejich aktivita z počátku zápasu byla ta tam.

Rozhodnuto samozřejmě nebylo a Getafe se samo přesvědčilo, že bude muset o výsledek bojovat do samotného konce. Zvláště, když v 57. minutě vyrovnal po skvělé kolmici Adnan Januzaj.

Finalista letošního ročníku Copa del Rey pak mohl vzápětí výsledek otočit, ale na pobídku Monreala Alexander Isak těsně nedosáhl. Baskové z tohoto zápasu potřebovali tři body, remíza jim byla vzhledem k situaci málo, ovšem hlavou neuspěl ani Elustondo.

Definitivní rozhodnutí přišlo sedm minut před koncem. Rychle rozehraný aut procedil z velkého úhlu do sítě Jaime Mata a to Realu Sociedad zlomilo vaz. Tři body zůstaly v Madridu a Getafe i nadále setrvává v boji o čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Madrid 0:1

28.06.2020 22:00

Góly: 45. Casemiro

LaLiga po delší době mění svého lídra. Real Madrid totiž využil zaváhání Barcelony a porazil jejího městského rivala, čímž se dostal na první příčku. O jedinou trefu utkání se krátce před koncem prvního poločasu postaral brazilský záložník Casemiro.

Bílý balet cítil obrovskou šanci dostat se na čelo a utéct katalánské Barceloně o dva body. I proto vyslal trenér Zidane do hry veškeré esa, která měla aspoň trochu formu. Brankář Diego López se mohl těšit na souboje s Iscem, Benzemou, Hazardem nebo kanonýrem posledních týdnů Ramosem. V prvních minutách jsme viděli hodně nepřesností, především na straně poměrně vlažného Realu, takže brankář López nemusel řešit nic vážného.

Přetažený centr si o chvíli později na zadní tyči našel Casemiro. Jeho tvrdá rána šla mimo prostor tří tyčí a López by zasahovat nemusel, jenže míč trefil Sergia Ramose. Ten si balon sice zpracoval, ale nedokázal ho poslat do brány. Real se pomalu rozehříval, ale na větší šanci jsme stále čekali. Marcelovu ránu zastavil obětavý obránce Bernardo, který se mu vrhl do rány, Iscova kombinace s Hazardem rovněž nevedla k úspěchu.

Deset minut před koncem první půle nahrál Kroos na Benzemu a ten krásným obloučkem hledal skulinu v bráně. Našel ale pouze ruku brankáře Lópeze, který dokázal skvělou ránu vytáhnout mimo tři tyče. Závěr prvního poločasu jasně patřil Realu. Diego López nejprve trestuhodně minul míč při vyběhnutí proti centru Carvajala. Casemiro napoprvé z velkého úhlu trefil obránce a neuspěl ani na podruhé. Celou akci pak zakončoval ještě Eden Hazard, jehož ránu o zem vyrazil López parádně nad břevno!

Espanyol si možná myslel, že to nejhorší má za sebou a už se těšil do šatny. Jenže o pouhou minutu později inkasoval. Karim Benzema vletěl do vápna, míč si dobře hlídal a pak jej ještě patičkou mezi nohama obránce poslal do druhé vlny. Tam si seběhl záložník Casemiro, jenž už neměl se zakončením problémy - 1:0 pro jasného favorita dnešního utkání.

Katalánci se samozřejmě pokoušeli ještě zdramatizovat utkání a zejména čínský útočník Lei Wu zaměstnával brankáře Courtoise poměrně často. V 50. minutě se prohnal kolem Varaneho a po zemi napálil míč do brány, ale na Courtoise si nepřišel. Celkově Espanyol ukazoval chuť bojovat, ale kvalitativně se Realu nemohl rovnat, což bylo znát.

Čerstvé síly Viníciuse Júniora a Rodryga, které vyslal trenér Zidane do hry, nic moc nezměnily. Naopak se snažil tlačit domácí celek, zejména díky osobě Raúla de Tomáse, jenž má s Realem nevyřízené účty. Zkušená obrana hostí si ale poradila i s několika jeho zakončeními. V závěru už si Real zkušeně pohlídal jednogólové vedení a zvítězil.

Více informací k zápasu

Granada CF - SD Eibar 1:2

28.06.2020 19:30

Góly: 48. Roberto Soldado - 16. Pablo de Blasis, 69. Kike

Velice důležité tři body získal Eibar na půdě Granady. Ve vyrovnaném utkání měl nakonec více štěstí a vstřelil rozhodující gól na 2:1. V tabulce se hosté zase o něco vzdálili sestupovým pozicím, Granada zůstává na desátém místě.

Granada sice měla sympatický začátek a mohla vést, kdyby v 11. minutě proměnil tutovku Darwin Machís. Antonio Puertas mu posílal přihrávku přesně před branku, ale z pozice hostí na poslední chvíli zasáhla defenzíva. Eibar byl nekompromisní a o pět minut později trestal. Pablo de Blasis možná studoval Karla Poborského, protože přesně po jeho vzoru nádherně přeloboval brankáře Escandellu. Hosté posléze kontrolovali hru a Granada nijak nebezpečná nebyla. To se však změnilo krátce po změně stran s příchodem Roberta Soldada.

Ve 48. minutě centroval Puertas a Roberto Soldado po třech minutách pobytu na hřišti srovnal na 1:1. Následně se hra přelévala ze strany na stranu, ale jak Granada, tak i Eibar své příležitosti nevyužili.

Více štěstí měli nakonec hosté, v 69. minutě Orellana našel ve vápně úplně volného Kikeho Garcíu a domácí museli zase dotahovat. Postupně byla Granada nucena otevírat obranu a tím se nabízely kontry Eibaru. Jeden z nich dvě minuty před koncem neproměnil především díky skvělému zákroku Escandelly.

Závěr utkání byl pořádně dramatický, Granada se cpala do šestnáctky a ve druhé minutě nastavení mohla vyrovnat. Propadlý balón napálil jen do brankáře Dmitroviće Carlos Fernández! Dmitrović šel do akce ještě jednou a nakonec se stal ústřední postavou konečného vítězství.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Valencia CF 2:0

28.06.2020 17:00

Góly: 14. Paco Alcácer, 44. Gerard Moreno

Villarreal si na domácí půdě poradil s Valencií o dvě branky a zlepšil své postavení. Tři body mu zaručily trefy útočníků Paca Alcácera s Gerardem Morenem, zatímco Valencia se mezi tři tyče přesně netrefila ani jednou.

Valencia cítila velkou šanci na přiblížení se k vysněné Lize mistrů. Jenže před zápasem se nacházela až na osmém místě a musela porazit domácí Villarreal. Ten zatím rozhodně nemá špatnou formu a ze šestého místa měl k pohárům mnohem blíž. V prvních minutách obranu Valencie dost zaměstnával Paco Alcácer, jemuž se dvakrát málem povedlo předběhnout posledního obránce Netopýrů.

Valencia s přibývajícím časem držela míč častěji na svých kopačkách, ale nedařilo se jí vymyslet něco navíc, něco překvapujícího. Dobře zformovaná obrana Žluté ponorky se naopak vynořovala s velkou flexibilitou přesně tam, kde jí bylo zapotřebí. A tahle jistota vzadu Villarrealu hodně pomohla k vedoucí brance. Valencia přišla na půlce o míč, kterého se zmocnil Moreno. Pak jej předložil do vápna Pacu Alcácerovi, který z voleje trefil přesně - 1:0.

Po dvaceti minutách mohlo být se skleslými Netopýry ještě hůř. Veterán Santi Cazorla totiž odcentroval míč na vzdálenější tyč, kde hlavičkoval Gerard Moreno a po jeho zakončení se ozvala právě tyč! Cazorla svou technikou i rychlostí ostatně hodně zlobil hostující obranu, byť mu několikrát scházelo pár čísel k dovedení akce do finiše.

Valencia směrem dopředu toho moc vymyslet nedokázala. Paco Alcácer naopak deset minut před koncem první půle dostal dostatek prostoru i času na střelu, leč neměl správně seřízená mířidla. O pár minut později se Valencii zranil obránce Gayá a musel střídat. A bylo ještě hůř. Santi Cazorla po standardní situaci využil chvíle času a naservíroval parádní pas na Gerarda Morena, který se nemýlil - 2:0.

Do druhé půle se v dresu hostí zapojil Gonçalo Guedes a odpočinout si šel Torres. O pár minut později opět účinkovalo v hlavní roli duo Cazorla - Alcácer. První nahrával, druhý jeho centr zakončil. Ovšem tentokrát dost mimo bránu. Na opačné straně pálil celkem pohotově zkušený záložník Dani Parejo, leč ani on nemířil zrovna nejpřesněji.

Druhý poločas ale každopádně zůstával daleko za očekáváním, protože ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit víc prostoru, nedejbože šancí. Nudnější pasáže vládly, Valencia se nedokázala dostat blíž k vápnu Villarrealu. V poslední fázi utkání jsme sledovali spíš velkou nudu, možná zaviněnou i přílišným horkem.

Ke konci utkání se dostal do šance Kévin Gameiro, jehož rána z 85. minuty mířila velmi dobře. A když střídající bomber Carlos Bacca pálil v páté nastavení minutě jen těsně mimo bránu, bylo o výsledku utkání jasno. Valencia na svého soka žalostně nestačila.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Betis 4:2

28.06.2020 14:00

Góly: 21. Borja Mayoral, 35. Enis Bardhi, 51. José Luis Morales, 59. Rubén Rochina - 70. Sergio Canales, 88. Juanmi

Levante stačila hodina na to, aby zničilo svého soka. Real Betis se v první půli vůbec nechytal na tempo, jaké jeho soupeř nastolil, a dostal dva góly. Krátce po změně stran navíc padly další dva góly opět do jeho sítě. Béticos sice skórovali, ale probudili se příliš pozdě.

Od začátku se hrálo v poměrně vysokém tempu a obě jedenáctky se střídaly u míče celkem pravidelně. Nabil Fekir upadl po souboji s Postigem na hranici pokutového území a dožadoval se odpískání pokutového kopu pro Betis, jenže sudí zůstal ledově chladný. Ačkoli v první fázi hry měl míč častěji na kopačkách Betis, do první vyložené šance se dostali domácí. Borja Mayoral si navedl míč na hranici pokutového území a technickým pokusem mířil těsně vedle tyče!

Proti ráně Sergia Canalese na opačné straně se zase musel činit Aitor Fernández, jenž těžký balon nakonec vyrážel alespoň na roh. První branka na sebe nenechala dlouho čekat. Nadmíru efektivní domácí totiž díky Borjovi Mayoralovi šli do útoku a někdejší talent Realu Madrid si po Bartrovi poradil také s brankářem Roblesem! Od té doby to s Betisem šlo z kopce.

Deset minut před koncem první půle se totiž po nenápadné akci dostal míč k Enisu Bardhimu, který si pohrál s obráncem před sebe a zpoza něj vystřelil k tyči, což brankář Robles nemohl mít - 2:0.

Druhou půli začal o něco lépe Betis, který si vytvořil šanci a dokonce vsítil branku, jenže asistent sudího viděl ofsajd a mával jej, takže gól neplatil. Radovalo se naopak Levante. V 51. minutě dostal krásnou nahrávku za obranu José Luis Morales, který obešel i brankáře Roblese a zakončil do prázdní brány! Obrana béticos v tu chvíli vůbec neexistovala a v 60. minutě nechala úplně volného Rubéna Rochinu zakončovat ve vápně dokonce dvakrát - 4:0.

Betis se samozřejmě nechtěl vzdát a zkusil ještě zdramatizovat utkání. Dvacet minut před koncem pálil přesně Sergio Canales, který dostal dlouhý míč za obranu a věděl si rady. V 89. minutě se po osobním souboji s gólmanem prosadil ještě důrazný Juanmi, ale to bylo vše.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Deportivo Alavés 2:1

27.06.2020 22:00

Góly: 59. Saúl Ñíguez, 73. Diego Costa (pen.) - 90+3. Joselu (pen.)

Kdepak, Atlético se své třetí příčky jen tak nevzdá. Svěřenci Diega Simeoneho si připsali další vítězství, 2:1 porazili po bezbrankové půli Deportivo Alavés a upevnili si stávající pozici v tabulce. Branky Colchoneros obstarali Saúl Ňíguez a z pokutového kopu Diego Costa. Jediný gól Deportiva má na svědomí taktéž z penalty Joselu.

Atlético si první větší šanci vytvořilo ve 12. minutě, kdy se o akrobatické zakončení nůžkami pokoušel Joao Félix a skutečně mu nechybělo mnoho, aby balón skončil v síti. Domácí měli zejména velkou územní převahu, jinak s nimi hrál Depor poměrně vyrovnanou partii, ačkoliv sám si žádnou šanci nevytvořil.

To nejdůležitější se událo až po přestávce. V 59. minutě prolomil gólové mlčení Saúl Ňíguez, ovšem velkou pochvalu zaslouží obránce Trippier, který svému kolegovi naservíroval parádní centr. Atlético se tak dostalo do sedla a bylo na Alavésu jak odpoví. O pět minut později sice Burke nebezpečně hlavičkoval, ale změnu skóre to zatím neznamenalo.

Vidina bodů se začala výrazně rozplývat v 71. minutě, kdy Rubén Duarte ve vlastním vápně fauloval Llorenteho a sudí bez odpískal pokutový kop. Celý verdikt také potvrdil systém VAR a tak mohl Diego Costa s přehledem zvýšit na 2:0. Atleti pak kontrolovali náskok a mířili za třemi body. Nerozhodila je ani Kokeho ruka v šestnáctce, po které kopali penaltu i hosté. Joselu už ve třetí minutě nastavení snížili, ale na vyrovnání už nebyli jednak síly a ani čas.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - CD Leganés 2:1

27.06.2020 19:30

Góly: 9. Enric Gallego, 90+6. Enric Gallego - 50. Javier Avilés

Tři body z důležitého zápasu mezi Osasunou a Leganésem zůstávají k nelibosti hostí v Pamploně. Osasuna zvítězila 2:1, ale pochvalu minimálně za krásné branky zaslouží obě strany. Dvěma góly se blýskl Enric Gallego.

Leganés nevstoupil do utkání dobře a už v 9. minutě se vyplatila domácí dravost, díky které následoval centr do šestnáctky a Enric Gallego vystřihl parádní nůžky. Hosté ve snaze co nejrychleji vyrovnat sice přidali plyn, ale vyrovnat se jim nedařilo i proto, že Bryan Gil v obrovské šanci nepotrestal rychlý kontr. Každopádně hra Leganésu šla nahoru a na začátku druhého poločasu se hosté dočkali.

V 50. minutě se nádherně opřel do balónu Javier Aviles a brankář Herrera s tím nemohl vůbec nic dělat. Navíc nechybělo mnoho a Kévin Rodrígues mohl otočit skóre ve prospěch Leganésu, kdyby tentokrát Herrera nepředvedl výtečný zákrok.

Utkání pomalu ale jistě směřovalo ke svému konci a zdálo se, že remíza bude vyhovovat oběma celkům. V nastavení si však Osasuna vytvořila tlak a nejprve zazdil tutovku Cardona a po něm odstartoval velkou euforii dalším gólem Enric Gallego, V šesté minutě nastavení si naskočil na rohový kop a umístěnou hlavičkou rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - FC Barcelona 2:2

27.06.2020 17:00

Góly: 50. Fjodor Smolov, 88. Iago Aspas - 20. Luis Suárez, 67. Luis Suárez

Celta Vigo pokračuje ve velmi dobrých výkonech a dnes opět uchvátila nečekaným úspěchem. Tým z Viga doma totiž dokázal vzdorovat Barceloně do té míry, že si s ní rozdělil body. A opět ho v nouzi nejvyšší spasil zkušený veterán Iago Aspas.

Barcelona si pořádně zkomplikovala svou pozici, protože dala šanci Realu Madrid na to, aby ji předběhl. Málokdo to asi čekal, ale Sétienovi svěřenci berou v utkání s Celtou jen bod. Na první trefu Luise Sáreze reagoval krátce po změně stran Fjodor Smolov. Luis Suárez se sice prosadil znovu, ale dvě minuty před koncem obral Barcelonu o výhru veterán Iago Aspas.

Přitom už v šesté minutě mohla Barcelona málem slavit. Chybělo jí málo, když Messiho roh zakončoval hlavou obránce Piqué jen do břevna. Celta se spoléhala spíš na dobrou obranu, kterou nepovolovala svému soupeři dostávat se do většího počtu šancí. Na opačné straně se k hlavičce protlačil Iago Aspas, jehož zakončení si brankář Ten Stegen pohlídal.

A pak už se jelo podle známých not. Ve 20. minutě kopala Barcelona standardní situaci, jíž zahrával Lionel Messi. Ten krásným pasem našel naskakujícího veterána Luise Suáreze, který opět ukázal, jak výborně se ve vápně dokáže orientovat. Jeho přesná hlavička na zadní tyči skončila v síti a Barcelona vedla.

Hosté si ale museli dávat také pozor. Denis Suárez a Smolov sehráli akci po levé straně a na jejím konci mířil obstřel Méndez z levé strany do vzdálenější tyče. Na opačné straně se po delším tlaku dostal Lionel Messi k další nahrávce a také tentokrát to mohla být tutovka. Jenže to by musel Ansu Fati dřív vypálit, neboť takhle se mu do střely položil pozorný obránce. První půli uzavřel Messi krásnou ranou, která však nakonec směřovala trochu výš, než by bylo zdrávo.

V nastaveném čase ještě jednou zkoušel Messi překvapit brankáře Blanca, jenže z rohu mu to nevyšlo. Blanco míč vyboxoval mimo bránu. A v 50. minutě už se dočkali i domácí. Yokuslu naběhl na pravou stranu a tentokráte v situaci dva na jednoho nahrál mezi nohama Piquého doleva. Tam viděl Smolova, který už sám před Ter Stegenem neselhal - 1:1.

Barcelona najednou pochopila, že bude muset znovu zabrat. Dlouho jí ale trvalo, než se dostala k pořádné šanci. V 67. minutě spadl ve vápně Piqué a Barcelona se hodně divila, že sudí nepískal penaltu. O pouhých 30 vteřin si ale vše vynahradila. Obrana Celty chybovala, když dala moc prostoru Messimu. Ten nahrál na Suáreze, jenž se umně obtočil kolem svého strážce a bodlem poslal míč k tyči!

Přesto Barcelona nedokázala utkání rozhodnout. Nejprve pálil Nolito jen do Ter Stegena. A když už si hosté mysleli, že mají vyhráno, z třiadvaceti metrů vypálil po standardní situaci Iago Aspas. Jeho krásná rána zaskočila jak obranu, tak Ten Stegena samotného - 2:2. V nastavení Celta málem vyhrála, když akci tří na jednoho zakončoval Nolito. Jenže Ter Stegen roztáhl nohy jako Hašek betony a míč úžasně vyrazil!

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - RCD Mallorca 3:1

27.06.2020 14:00

Góly: 16. Raúl García (pen.), 24. Oihan Sancet, 90. Asier Villalibre - 69. Ante Budimir (pen.)

Fotbalisté Mallorcy nezvládli další utkání a jejich pozice v ligové tabulce se tak zase o něco zhorší. Baskický celek měl po celou dobu převahu a dokázal jí zužitkovat třemi góly. Už v prvním poločase se trefili Raúl García a Sancet. Hosté sice snížili zásluhou pokutového kopu Budimira, ale poslední slovo měl Villalibre.

Mallorca tak bude bedlivě sledovat, jak si v nedělním zápase povede Eibar, protože pokud bude bodovat, ztráta na nesestupovou pozici naroste minimálně na sedm bodů a to může být šest kol před koncem soutěže velmi citelná ztráta.

Bilbao bylo favoritem a tuto roli začalo už v prvním poločase bez problému naplňovat. Po čtvrthodině hry se uvnitř šestnáctky provinil faulem Lago Junior a sudí odpískal poměrně spornou penaltu. Hosté sice vehementně protestovali, ale po poradě s dalšími sudími byl verdikt sudího nemilosrdný. Stejně nekompromisně si vedl v exekuci i Raúl García, takže Bilbao vedlo 1:0. A s hosty bylo hůře, o devět minut později Ohian Sancet dobře umístěnou ranou uvnitř vápna zvýšil na 2:0.

Ve 30. minutě měl konečně práci také brankář Simón, který pohotovým zákrokem zabránil vlastnímu gólu. Mallorca se postupně dostávala do tempa, alespoň co se držení balónu týče, ale málo zakončovala a v prvním poločase se korekce nedočkala.

Po změně stran si Baskové hlídali náskok, ale dvacet minut před koncem bylo zaděláno na problémy. Berchiche ve vápně postrčil Trajkovskiho a penalta byla na světě. Ante Budimir neměl problém a Mallorca cítila šanci na bodový zisk. O pár minut později nebezpečně pálil Dani Rodríguez a tahle šance nakonec hosty mrzela. V samotném závěru utkání Bilbao hrozilo rychlými kontry do otevřené obrany a v 90. minutě vstřelilo pojistku. Asier Villalibre zblízka propálil Reinu a rozhodl o vítězství Bilbaa 3:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Valladolid 1:1

26.06.2020 22:00

Góly: 83. Lucas Ocampos (pen.) - 25. Kiko

Ze Sevilly se pomalu stává remízový král, minimálně s ohledem na poslední týdny. V páteční předehrávce 32. kola si totiž opět jen rozdělila body s Realem Valladolid a to ještě měla co dělat, aby získala aspoň bod.

Aktuálně se Seville vůbec nedaří. Zatímco Atlético je na vzestupu a uzmulo jí třetí příčku, Sevilla se trápí. Dnes jí to opět neklapalo a ještě osm minut před koncem s Realem Valladolid na vlastní půdě šokujícím způsobem prohrávala! Pak se sice prosadil penaltový střelec Lucas Ocampos, ale z tohoto utkání měla Sevilla vytřískat mnohem víc než jen bod.

Kdokoli by si tipoval výsledek dnešního utkání, jedno by bylo jisté - Sevilla byla vždycky v roli favorita. Nakonec ale obrovský rozdíl mezi oběma týmy znázorňovala vlastně jen statistika držení míče, která ukazovala jasně ve prospěch Sevilly (75% času byl míč na kopačkách domácích).

Jako první se do šance začali pouštět hosté a brankáře Vaclíka se pokusil z klidu vyvést Hervías. Jeho skákavou ránu z osmé minuty ale český brankář kryl. Mnohem nebezpečnější charakter měla akce z 15. minuty, v níž Koundé rozeběhl Navase na pravé straně. Odražený míč potom umístil Ocampos ze čtrnácti metrů těsně vedle zadní tyče. O pár chvil později se opět ukázal Lucas Ocampos, když jeho zakončení po centru ze strany zastavilo břevno!

A pak se stal o něco nečekaného. Brankář Tomáš Vaclík hodně toužil po jubilejním stém čistém kontě, ale dnes se ho nedočkal. Zdánlivě nenápadný centr při standardce z pravé strany poslal Míchel na hlavu Kikeho Olivase, který krásným obloučkem překonal špatně postaveného Vaclíka a Real se ujal nečekaného vedení.

To si Sevilla samozřejmě nechtěla nechat líbit, vítězství dnes opravdu potřebovala. Jenže až do konce první půle se Sevilla nedokázala dostat do většího tempa, což Real Valladolid kvitoval. Munir pálil vedle, Banega v dobré šanci zakončil jen do brankáře Jordiho Masipa. Start druhé půle využil trenér Lopetegui (který ve druhé půli dostal za protesty žlutou kartu) k několika střídáním.

Zejména od Susa si sliboval velké věci a je pravda, že na začátku druhé půle Suso několikrát čaroval. Jeho krásný pas ale zastihl Évera Banegu zcela nepřipraveného. V minutě 55. se sice Sevilla dočkala vyrovnávací branky, když po pasu od Navase hlavičkoval před bránou stojící Munir El Haddadi, jenže sudí po konzultaci s videem branku pro jeho ofsajd odvolal.

Sevilla ale dál kontrolovala vývoj utkání a svého soka prakticky k ničemu nepouštěla. Vaclík si za prvních 30 minut druhé půle prakticky vůbec nesáhl na míč. Velké nasazení domácích se jim vyplatilo v 81. minutě, kdy po hlavičce Escudera zahrál Sánchez rukou. Nabídnutou šanci si vzal na starost Lucas Ocampos a střelou do protipohybu brankáře srovnal na konečných 1:1. A to ještě Vaclík musel vytáhnout parádní zákrok proti hlavičce Alcaraze.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid32218360:2171
2.FC Barcelona32216572:3369
3.Atlético Madrid321513441:2358
4.Sevilla FC321412645:3354
5.Getafe CF321410842:3052
6.Villarreal CF321561151:4051
7.Real Sociedad321451348:4147
8.Valencia CF3212101041:4646
9.Athletic Bilbao321112936:2845
10.Granada CF321271338:3843
11.Levante UD321251541:4641
12.CA Osasuna3210111138:4741
13.Real Betis329101343:5237
14.Real Valladolid327141127:3735
15.SD Eibar32981534:4835
16.Deportivo Alavés32981532:4835
17.Celta Vigo327131231:3734
18.RCD Mallorca32752030:5526
19.CD Leganés325101724:4625
20.Espanyol Barcelona32591826:5124

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (185)

Přidat komentář
Pharrell

VAR se fakt zase “předvedl” . I jako fanda Realu musím uznat že jsem plně pro zrušení VAR. Tento video systém nedokáže “férově” rozhodovat fotbal nýbrž ho začíná více a více ničit.

Reagovat
netopier

Najlepšie by bolo, ak by rozhodca subjektívne posúdil danú situáciu za pomoci VAR a ak by zistil, že útočník síce mal nohu v ofsajde, ale nezískal tým žiadnu výhodu, tak by gól uznal... Od toho sú tí rozhodcovia školení, aby vedeli posudzovať jednotlivé situácie v zápasoch a nie aby hľadali pod mikroskopom milimetrové ofsajdy. Toto je čistý grc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mass

Buď je ofsajd nebo není. Stačí že už sou mrtvý ofsajdy, a ještě by měl rozhodčí posuzovat i tohle, kdo jakym ofsajdem získal výhodu?

Reagovat
Salfovic

A jak můžeš posuzovat cm ofsajdy když nemůžeš přesně určit moment přihrávky.

Reagovat
netopier

Ofsajd bol zavedený na to, aby útočníci nestáli celý zápas pred brankárom a nie kvôli tomu, aby sa v budúcnosti riešili takéto milimetrové situácie... Posúdenie, či hráč získal/nezískal výhodu pri drobnom ofsajde by malo byť pre človeka, čo sleduje futbal úplne jednoduché. Je to ovela jednoduchšie a rýchlejšie ako súčasné riešenie...

Rozhodca subjektívne posudzuje fauly, žlté karty, outy a kopu iných vecí, tak prečo by nemohol posudzovať aj ofsajdy? Rozhodca je tam od toho, aby rozhodoval.

Reagovat
smazaný uživatel

je nepochopitelné, kolik lidí to nechápe

Reagovat
technecium

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Zizou

Subjektivní posuzování ofsajdů? Buď je ofsajd nebo ne proboha. A je jedno jestli centimetr nebo třeba 10 metrů. Hráč tím svým a i centimetrovým ofsajdovým postavením přece vždycky získá výhodu, když nakonec skóruje. A ještě tolik palců.

Reagovat
netopier

Akú výhodu získa útočník, ktorý dá hlavou gól, ale šnúrky na kopačkách mal v ofsajde? Akú výhodu získa útočník v malom ofsajde, ktorý dostane prihrávku na päty a ešte musí kvôli tomu pribrzdiť pohyb? Väčšinu tesných situácii obrana nemá pod kontrolou, je to celé len o blbej náhode...

Reagovat
netopier

aj faul buď j alebo neni... všetko záleží ako rozhodne rozhodca

Reagovat
Zizou

Pravidlo o ofsajdu je jasně dané a vůbec nechápu, jak tohle může někoho napadnout. Když je útočící hráč v ofsajdu, byť jen o kousek, tak právě tím kouskem tu výhodu získá. Nepleť do toho posuzování faulů, protože tam je ten výklad pravidel definovaný tak, že každý rozhodčí může na ten daný faul pohlédnout jinak a rozhodnout se dle svého subjektivního názoru. Jaká to komedie, když se teď o každém ne/odpískaném faulu vedou dlouhosáhlé debaty a ty bys do toho chtěl ještě přidat i subjektivní posuzování ofsajdu? Neblázni člověče, ofsajd je vždycky ofsajd, ať už jde o jakoukoliv míru.

Reagovat
netopier

Však o tom tu je tá diskusia, že pravidlá sú na hovno a treba ich zmeniť.

Reagovat
netopier

Ofsajdy sa budú subjektívne posudzovať tak isto ako sa subjektívne posudzujú fauly a vec je vybavená

Reagovat
Zizou

Ty to opravdu myslíš vážně, že? No ještěže takoví blázni o tomhle nerozhodují.

Reagovat
netopier

Bláznovstvo je posudzovať milimetrové ofsajdy, ktoré sa nedajú ovplyvniť a nikto bez detailných záberov nevie, či bol ofsajd alebo nebol... Tak poďme potom používať VAR aj na outové vhadzovania. Poďme používať VAR aj na rohové kopy. Poďme používať VAR pri každom faule v strede ihriska. Vlastne rozhodcov pošlime do prdele...

Reagovat
Zizou

Hooodně to teda přeháníš a motáš do toho stále víc věcí. Milimetry nikdo neposuzuje, protože to ani nejde. Když to je ze záznamu jasné, že je ofsajd, tak prostě je. Pokud ne, tak není. A jsi teda fakt dost mimo i co se týče autů a rohů. U těch by se dala použít určitě spíše goal line technology než VAR. Já nejsem nějaký zastánce ani odpůrce VARu, ale zrovna u ofsajdů to je využito tak, že se nikdo nehádá. Kdyby to bylo po tvém, hádali by se všichni a byla by spousta špatných rozhodnutí, jako tomu taky bylo před VARem. Tvůj názor na subjektivní posuzování ofsajdů rozhodčími je totálně mimo.

Reagovat
netopier

Teraz neviem či si tak nechápavý, alebo to len nechceš pochopiť... Dúfam že ti aspoň doplo, že sa bavíme o milimetrových ofsajdoch a nie o polmetrových.

Reagovat
Zizou

No ty toho nevíš evidentně daleko víc, když se mě na tohle ptáš. Díky za pokec, už mě to přestalo fakte bavit. Nech si svůj mokrý sen o subjektivním posuzování ofsajdů a už se v tom radši nehrabej. Ničemu tím neprospěješ. Měj se batmane.

Reagovat
netopier

Neviem prečo si tak neprijémny... Jednoducho som sem napísal svoj názor na VAR a buď súhlasíš alebo nie. O tom sú tie diskusie, aby sa mohol každý vyjadriť a nie aby si tu ludia nadávali...

Reagovat
Zizou

Nějak jsem nezaregistroval, že bych ti nadával. To spíš budeš asi moc vztahovačný. Tak si to tak neber a vesele si tu dál piš názory, jaké se ti jen zlíbí. Sportu zdar a fotbalu zvlášť.

Reagovat
netopier

Čiže je v poriadku označiť niekoho za blázna len preto, že má iný názor ako ty?

Reagovat
Zizou

Nezlob se, ale v případě tohoto názoru ano. Jinak budeš ale určitě naprosto v pořádku.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Video systém nic nerozhoduje. To "R" v názvu je rozhodčí.

Reagovat
pantondavo

Tak jako fandovi Realu by ti to vadit nemelo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla inkasovala ako prvá a znova nedokázala zápas otočiť. Lopetegui ukazuje, že na nepriaznivú situáciu nedokáže reagovať. Toto ukazoval aj v Reale Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom je to tak jednoduché viď odborniku, začít víc útočit

Reagovat
Largo

Reagovat
Phillipinho

Tak dneska vyhrat doma Alavesem a odskocit na 4 body Seville. S tim losem co maji souperi do konce souteze, by mel byt postup do LM tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

..atléti úplne krásne odskočili..na to ako vyzerala tabuľka pred mesiacom

Reagovat
Switchback

zoufalost

Reagovat
santini

Škoda Nolitooooo... Ale treba uznať, že Barca si dnes bod zaslúžila

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodcovia, iluminati, zidojasteri, juhozapadny vietor, vysoka trava

Reagovat
Teoretik

https://www.youtube.com/watch?v=_Nt2Z5GSH-k doporučuju se podívat na to, co tam dělali při stavění zdi

Reagovat
Ranoth

ved vy ste majstri v braneni standartiek, to sme videli uz viac krat

Reagovat
2miguel1

Rozpredajte ich vsetkych okrem stegena lea a frenkieho. A nech tam pride poriadny trener nie zas nejaky dedko.

Reagovat
Kixi Syhimour

Aspas

Reagovat
smazaný uživatel

..a nie je možné, že by bola chyba vo “fans” Barcelony? nemajú príliš vysoké nároky..

..Valverde aspoň získaval s prehľadom titul..v podstate prehral jeden zápas na poole a odvtedy bol na odstrel..v lige bol suverénny

Reagovat
CR7RONALDO

Nie len s Liverpoolom, ale aj rok predtým s AS Rímom.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0, 4-1 vyhrat doma a zesrat venku.

Byt trenerem, tak tem hracum useknu nohy.

Lemplove a to vcetne Messi. Tohle sel na triko hracum....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 tituly v suchým triku, výhra 5:0 ve finále Copy proti Seville..ale za všechno může Valverde

Reagovat
Cizinkx

A nebude to spíš tím jakým stylem s ním pod vedením hráli? Jak ostudně vypadli z LM. Samozřejmě i pod ním prohráli COPU s Vale. Nebude to tím že pod jeho vedením tu byl v lize jeden z nejhorších Realu za poslední dobu? Nebude to tím že v xx zápasech mu sám Leo zachranoval prdel? . Valverde mi nijak nevadí, ale to že to byl prostě Fail, co se týče spojení s Barcelonou je prostě fakt, prostě tam nepasoval :).

Reagovat
smazaný uživatel

..ale Vám nepasuje nikto, to jo je na tom smutné..

..zle vedenie, zlí tréneri, zlí hráči ..žijete z jednej éry Guardiolu (a to tiež mali párkrát namále, zápasy s Chelsea..a pod)

Reagovat
Cizinkx

No nevím jak to ted mají spíš mají naprosto demetní sportovní vedení a ještě horšího Prezidenta. Který k tomu přidává nemalou měru :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Messi zachraňoval snad všechny trenéry Barcelony s ním, to není argument Ale ve výsledku na tohle historie zapomene, ale trofeje zůstanou. Ta LM se nepovedla...ale zase je otázka, jestli na ní kádr Barcelony ty poslední roky reálně měl. A jak říká itchy, možná za tím bude přehnaná bohorovnost a ambicióznost fanoušků Barcy. Ostatně sám Messi měl Valverdeho evidentně rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"nemáme každý rok treble = trenér na hovno"

Reagovat
ADM

Cital som celkom zaujimavy clanok na zaklade toho, ako sa Setien a spol stale intenzivne rozčuľujú nad našou hrou pocas zapasov. Akoby vobec nehrali to, co od nich chce. Uvažovali tam nad tym, ci je teda vina v hracoch, ktori nefungovali ani pod Ernestom ani teraz.

Reagovat
blaugrana

stare psy novym kuskom nenaucis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hrají si evidentně co chtějí. Jediná možnost je zbavit se Leo, Suareze, Piqueho a Busquetse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to tu v PD sekci psal/pisu porad, ze Valverde byl TOP trener pro Barca v momentalni situaci.

Ikdyz v LM je to lempl, ale proste vysledky mel a vysledky v LM ? Vzdyt doma dali 4-1 Rimanum a 3-0 proti LFC.

Tohle slo na triko hracu, kteri byli jak zesrani a hrali uplne na hovno a to vcetne Messiho.

Skoda slov...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Barca stáli jste mě tiket výjimečně na ně dávám.

Reagovat
Rattlesnake

klídek, real rupne na espaňolu, protože ti se umí proti bílým vždycky hecnout.....eh

Reagovat
REPLIKATOR

Griezmann

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rave

"Barcelona překvapivě ztratila po remíze 2:2 na hřišti Celty Vigo..."

Strašné překvápko, když tam naposled dokázal vyhrát velký Tata Martino.

Reagovat
smazaný uživatel

Olé Barcelona jde ke dnu voléééé

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát mě mrzí, že téhle nemohoucnosti Realu a Barcelony nevyužije konkurence, to by se La Lize teď hodilo, ale Betis, Atlético, Sevilla, Valencia nějak mimo...

Reagovat
H.N.T.

Ta tabulka se mi zacina libit

Reagovat
Ed_Hazard

Celta pekne

Reagovat
Visca el barca

Hakimi hotovo, bez zpětného odkupu.

Reagovat
smazaný uživatel

P+t důkežitých poznámek: 1) Puig za dva zápasy ukázal víc herní inteligence, odvahy a zejména pohybu než tučňák Arthur za rok. 2) Pokud je Messi absolutně bez střelecké formy jako v současnosti, nikdo jiný než Suárez gól nedá a říkám to už roky. 3) Braithwaite je zbytečná lopata, ale nemůže za to. 4) Nedík Setiénvi a taky už od pohledu přechytralému všeználkovi Sarabiovi za to, že jim stačila necelá půlsezona za naprosté domrdání šancí na titul. 5) Vždy jsem měl a mám pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

6) Uhýbající Griezmann ve zdi je PIČA, Právě dosáhl levelu kundy Coutinha s dlaní u ucha a klidně zítra může pálit do pekel.

Reagovat
Visca el barca

Byl to tvůj oblíbenec ne?

Reagovat
smazaný uživatel

V jiných klubech a v repre hrál bez hoven v trenkách. Ve finále MS si dovolí nafilmovat přímák, ale ve zdi při souboji o titul uhýbá balonu. Já už fakt nevím. To se všichni kromě Suáreze a Neymara tak podělají z toho, že je Messi tak dobrý nebo co?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy si neměl a nemáš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Argumentuj nebo nereaguj.

Reagovat
smazaný uživatel

Argumentoval sem tu 3 roky, už na tuhle píčovinu nereaguji.

3 roky si nechapal nic, tak nepochopíš nic ani teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, argument Valverdeout, Rakitičout, Suárezout, Robertoout...to známe. Zkus si na wikipedii najít, co je to argument.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi normální?

Reagovat
Eichel

nie je, je to magor ten chlap vie len nadávať na Atrhura, Griezmanna či Coutinha a nonstop po každom zápase trepat o Valverdem a o tom, že ľudia ktorí vyhadzovali Rakitica a chceli napr normálne RB sú idioti..

Reagovat
smazaný uživatel

A psal jsem argumentuj nebo NEREAGUJ. Reagoval jsi zbytečným shlukem nějakých písmen, takže jsi opět nic nepochopil. Dojemné.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je u prdele co píšeš ty. Prej “psal sem”

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a proto, očekávaje hysterické výlevy směšných osůbek jako jsi ty, jsem dopředu psal ARGUMENTUJ NEBO NEREAGUJ. KDYŽ JE TI TO U PRDELE, TAK NEREAGUJ. Největší důkaz toho, že je ti něco u prdele podáš tím, že nebudeš reagovat na něco, co je ti u prdele. Že ty jsi nechodil na hodiny argumentační logiky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si o sobě opravdu myslíš, že si tak chytrý? Jaká je tvoje logika? Když teď kritizuješ věc, kterou jsme my “blbý” většinový culés kritizovali 3 roky? Jaká vole?

Ernestovi střídání se dokolečka opakovaly, tak dokolečka se sem věděl kdo a jak vystřídá a pokud si dobře pamatuji, tak sme se tomu tad i smáli.

Já si nebudu dopředu připravovat argumenty v poznámkovým bločku jak to děláš ty.

Opravdu vtipný bylo, jak si ho po Liverpoolu vyhazoval i ty, ale potom sis zase uvědomil, že tvoje mise tím selže, tak ses zase vrátil do zajetých kolejí. Já, ten blbej většinovej culé, sem už před 2 roky psal, že Valverde ten tým tak dojebe, že se z toho budem vyhrabávat déle. Ale počkat no měl sem pravdu.

Dál si zapisuj časy střídání, kolikrát Arthur špatně zpracoval míč a potom si načítej zápasy na whoscored, tohle je naposled, co sem na tebe, jakož na ultrapičuse, reagoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde už NENÍ. Nový trenér si s týmem může dělat CO UMÍ. Pokud neumí, dopadá jak nyní Setién.Takoví jako ty a určitě i ty sám jste psali věci jako "horší už to být nemůže" a "nehorší Barcelona v historii". Já vždy říkal, že Valverde ví co dělá, má plán a i když se vám jeho plán nelíbí, funguje, důkazy v podobě dvou titulů vybojovaných během 78 zápasů v lize a dalších zápasů v Copě jsou zcela nezvratné. Vždy jsem říkal, že jste rozmazlení frackové a může být mnohem, mnohem hůř než bylo za Valverdeho. Co se nestalo, nastoupí Setién a je výrazně horší než Valverde, jak herně, tak výsledkově, jeho trenérství zatím začalo a skončilo u slov. Dokud nedokážeš, že za současný stav - tedy že Setién neumí přehrát většinu silných nebo jinak nepříjemných soupeřů a neumí si proti nim vytvořit větší množství šancí nebo vstřelit více než 1,5 gólu na zápas a často nad nimi ani vyhrát - může Valverde, který na nynější tým má NULOVÝ VLIV, nemáme se o čem bavit. Jelikož to dokázat nemůžeš, tak bys už měl mlčet.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

1) A tučňák Arthur za podzim víc, než Rakitič za poslední dva a půl roku.

2)

Reagovat
Kokesh

Podle Squawy měl Messi za poslední dva zápasy 14 střel, z toho ani jedna nešla na bránu.

Ještě, že není jako Cristiano a nepotřebuje každý zápas střílet nesmysly.

Mimochodem z tohoto gifu https://twitter.com/allumadridista/status/1276921621295452160 je dost evidentní, Griezmann i kdyby jen stál, s tím neudělá vůbec nic...

Reagovat
smazaný uživatel

No vždyť to říkám, je naprosto z formy, netrefí ani stodolu, i přímáky mu lítají na tribunu, ale přesto dokáže i tak aspoň asistovat a proto je výjimečný.

Není to průkazné. Kdyby skákal čelem k míči, třeba o míč zavadil, i kdyby jenom milimeterm nohy, furt by to byla teč a balon by nešel do brány. A už jenom ten jeho pohyb, kdy vyskočí a ve skoku se otáčí směrem od balonu k bráně a zcela vědomě zmenšuje svoje tělo (protože nastavuje v podstatě bok), je na facku, je nelogický a je zcela nepochopitelné, že si to vůbec dovolí, když si musí být v 88.minutě vědom důležitosti probíhajícího okamžiku.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
O.Giroud

No keby to Barcelona vyhrala aj so Setienom tak by to fakt dali s Messim aj keby ich trenuje G. Neville. Konecne Real

Reagovat
smazaný uživatel

Setién je dno. Bez Messiho levačky a Suáreze bychom zas dali 0 gólů.

Reagovat
Ed_Hazard

Nepredbiehajme.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktický génius Setién vystřídá v 69.minutě Fatiho, který i kdyby nemohl chodit, je schopný udržet míč na kopačkách déle než 1 sekundu. Mistr Setién místo toho v 69.minutě pošle na hřiště budižkničema a dítě štěstěny Breaithawaita, který neudrží míč na kopačkách ani jednu sekundu a kromě splašeného stínování a dvou faulů na žlutou kartu není užitečný vůbec nijak. Taktický génius Setién v 86.minutě, dvě minuty před obdrženým gólem, vystřídá nejaktivnějšího a i v tom čase stále živě se pohybujícího hráče Puiga a nahradí ho Arthurem, aby se klidně i za cenu ztracených dvou bodů v souboji o titul dojemně rozloučil s nepovedeným angažmá v Barceloně. Taktický géńius Setién po doslova vymodleném a extrémně důležitém gólu v 67.minutě neudělá s týmem nic, tým se tudíž následující půlhodinu zmateně pohybuje po hřišti a vůbec to nevypadá, že by ho zajímalo třeba něco tak logického, jako pojistit výhru ještě jedním gólem. Na tohle už ani nestačí nadávky. Škoda že už sem nepíše místní guru Hristo Stoichkov, určitě by mi všechno řečené vyvrátil a nezvratnými důkazy dokázal, jak si mistr Setién vede neporovnatelně lépe než Valverde, držitel dvou zasloužených titulů.

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdele, tak teď si budeš stěžovat na blbá střídání? Teď? Ty argumentační geniusi. Proč sis nestěžoval, když dělal naprosto šílené střídání Ernesto?

Každému tady lezeš na nervy a to se ti líbí, si hipster, ktery si libuje v tom, že má vždycky odlišný názor než ostatní culés. Teď kdyby začali úplně všichni obhajovat a vyzdvihovat Luise, tak to budeš ty, který v něm začne hledat chyby, Setien jak by smet. Takže si dál tady onanuj 30 komenty za minutu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, protože Setién střídá stupidně a ztrácí důležité zápasy - minule Sevilla, dnes to samé. Valverde střídal tak, aby v důležitých zápasech získal, to co potřebuje a dařilo se mu to. Důkazy si můžeš najít v kolonce mistr ligy 2017/18 a 2018/19.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš si jak máš ten fotbal zmaklej, ale pravda je taková, že o něm víš úplnou tužku a chceš být jen zajimavej

Reagovat
smazaný uživatel

Právě jsi popsal 90% uživatelů Eurofotbalu. Včetně sebe, Plastiku. A já nechci být zajímavej. Já zajímavej jsem. A to je velký rozdíl.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To, že Setién nemá tým pod kontrolou, je naprosto očividný. Stejně tak jako to, že jde zcela proti svým zásadám i myšlenkám, který prezentoval při svým představení. Důvody pro to mohou být různý, každopádně je jasný, že není správným řešením pro budoucnost klubu. Ale nijak to nesnímá zodpovědnost i z Valverdeho, který společně s vedením dal hráčům takovou moc, že pokud se budeme chtít někam posunout, budeme muset ten kádr rozbít a přebudovat. A ty hloupý narážky si můžeš odpustit, narozdíl od ostatních jsem se do tebe nikdy nenavážel...

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

U Valverdeho se neuvěřitelně řešilo každé bezvýznamné střídání i za rozhodnutých stavů. Nevidím důvod, proč neřešit očividné taktické chyby v případě Setiéna, který tím navíc ztratil dva veledůležité zápasy během dvou týdnů. A jistě, je to naprosto očividně, stejně jako bylo naprosto očividné, že Valverde drtivou většinu ligových zápasů zvládá, ač tzv. "nehezkou hrou", což je stejně subjektivní, protože nyní hrajeme ještě podstatně hůře. Takže nevidím důvod, proč neprobírat Setiénovy chyby, když na Valverdem se hledalo úplně všechno a připisovalo se mu snad vysychání řek v Gambii. A ano hráči mají takovou moc, že si po domácí výhře 3:0 nebo 4:1 dělají v odvetě co chtějí, tedy nic. Proto jsem vždy říkal, že větší vina za LM leží na nezodpovědných a líných hráčích, než na trenérovi, protože trenér v Barceloně by neměl mít roli vychovatele ve školce. A tu poznámku neber jako navážení, spíš konstatování faktu, většina zdejších culés bere tvoje slovo jako bernou minci, přestože se občas mýlíš, stejně jako kdokoliv jiný.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já rozhodně nejsem proti tomu, aby byl Setién kritizovaný, to jsme se asi nepochopili. Ba naopak, během svýho působení v Barce popřel řadu věcí, kterými se dlouhodobě vyznačuje. Podobně jako u Valverdeho podle mě dospěl k tomu, že buď se bude snažit být úspěšný díky tomu, že podrží zkušený hráče (navzdory výkonům), nebo mu podrazí židli. To bylo vidět už na začátku působení, kde přišel s nějakými ideály, zejména Sarabia se snažil být náročný a bylo z toho dost zlý krve. V Barce je momentálně kultura práce (nebo jak to nazvat) taková, že zkušení hráči ovládají celý klub a sestřelí každýho, kdo by chtěl pracovat, hrát rychlý fotbal s nasazením a prací i bez míče. A to se můžeme bavit i o Messim, který je kapitánem “Club de amigos”, jak se populárně a celkem i trefně začala tato skupina nazývat.

Jinak Setién se musí pochválit za to, jak dokázal do našeho stylu opět po letech zabudovat konstruktivní rozehrávku odzadu. Ale poslední třetina hřiště je stejná tragédie jako v Betisu. Ono taky co čekat jinýho, když nemáš křídla, kteří budou držet šířku hřiště a dělat neustálý náběhy. Tohle je tak čitelný styl, že nás ubrání prakticky kdokoliv, pokud nepočítáme individuální záblesky, zejména díky genialitě Messiho.

Vina samozřejmě leží na hráčích, ale daleko víc i na těch, kteří klub vedou a neměli by dopustit, aby k takovýmu přístupu docházelo. Tady už je možná jediná změna, která může otočit kormidlem - nástup novýho vedení a razantní změna přístupu. Momentální situaci v Barce by už neotočil žádný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem pocit, že ho budeš za každou cenu bránit, ale pokud to vidíš takhle, tak v podstatě souhlasím a promiň za předsudek.

Reagovat
Gazdo

K tym Setienovym vyjadreniam.. na nom je aspon zaujimavejsie ze rozprava trochu viac priamo a k veci asi tak ako sa odvazil Valverde ked ho vyrazili. Ten posledny rozhovor co som s nim cital bol v mnohom celkom odvazny lebo priamo/nepriamo sa naviezol do vedenia. Opat sa otazka tykala odchovancov a preco im nedava tolko sanci a on na to odvetil nieco v zmysle ze problem odchovancov v barce je ten ze vedenie nakupilo x hracov na vsetky posty za vela milionov a tym padom mame strasne velky kader a ti hraci ktori boli kupeni proste hrat musia lebo klub do nich vlozil peniaze tym padom je tazsie stavat odchovancov. Dalej povedal nieco v zmysle ze ak nasadi do zapasu pat odchovancov a zacne prehravat tak ho vyrazia a ak nasadi pat starsich hracov a vyhra sa tak sa udrzi v kresle. Na jednu stranu je to nechutne lebo presne tak to je a vedenie by ho jednoducho nepodrzalo a chcu jednoducho len vysledky lebo prinasaju zisky a dalsia vec je ze fanusikovia by boli mrzuti lebo su rozmaznani a aj ked vela z nich vola po odchovancoch ale keby sa zacalo prehravat tab by volali aby sa vyvodila zodpovednost pretoze nie je trpezlivost ako u fanusikov tak u vedenia. Na druhu stranu je smutne ze Setien nedrzi slovo lebo ked nastupoval tak som si myslel ze bude mat gule a pojde si svoje ci sa bude darit ci nie a on sa v podstate stava alibistom ala Valverde a vsetko podriaduje uspechu aby sa udrzal. Smutne je ze z jeho vyjadreni je ocividne ze hraci stale nehraju to co chce a ze je z tohi pomaly ale isto frustrovany a tu uz to ani nedavam za vinu trenerovi ale vedeniu lebo tuto gardu hracov uz jednoduch treba vymenit pretoze uz ich nikto neprinuti nic ine robit ako to co uz su nauceni a preto sa nikam nepohneme. Ako pises ten tym jednoducho treba rozbit a prekopat nanovo. Je nemyslitelne aby kazdy hrac ktory k nam pride do roka uplne zomrie. Frenkie ked prisiel tak bol zjavenie lebo behal ponukal sa a nahraval a bol frustrovany z toho ze ho nikto nechape a teraz je z neho akurat mladsi rakitic. Griezman aj ked je na nom deka a hra mimo poziciu lebo ta jeho je obsadena tiez na zaciatku podaval uplne ine vykony ako teraz, Arthur uz upada uplne (v jeho veku vyzera na 50 rocneho hraca) atd. Ten kolektiv proste podla mna kazdeho noveho hraca casom zomelie a to je zle a ziadny trener ktory nedostane podporu vedenia s tym nepohne

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je přesně to, o čem jsem mluvil. Může mluvit hezky na konferencích, ale žádná pozitivní změna v přístupu tam oproti Valverdemu fakt není. Ať už jsou důvody jakýkoliv, během pár týdnů spadnul přesně tam, kde byl Ernesto. Pokud nemá koule, tak úspěšný být nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

..boha to len Simeone nevidí že morata nemôže hrať s felixom ale s llorentem..a naopak Félix musí hrať s costom ..či čakáme že si Alavés dá zase vlastný gól

Reagovat
LAM

Opět se potvrzuje co jsem psal a to že je extrémně těžký vyhrát ligu 3krát za sebou jako za Pepka kde byl ten herní projev )úplně jinej.Lucho měl dva za sebou a teď Valverde.

Prostě tomu vždy ve třetí sezoně chybí ten hlad po výhře a s tim co hrajeme to už ani samo nepřijde.

V LM letos taky nic velkýho letos nečekám.

Jinak ale potěšili opět Fati a Puig(je vidět že mají hrát daleko víc a dá se na nich do budoucna stavět)

Jinak si ale neodpustim výkon rozhodčího ve druhym poločase.Opravdu bych se divil kdyby jeden nejmenovaný klub nekopal aspoň jednu penaltu za ty situace co jsme tam měli.Loket do obličeje Alby,byl taky podle varu jasně vidět a ta standartka co předcházela golu na 2:2 nebyla ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zákrok na Messiho v okamžiku střely by v současné VAReal formě byl naprosto jasně odpískaná penalta.

Reagovat
santini

Dosť som sa čudoval, prečo nepiskal..podľa mňa 99% penalta. O to viac sa čudujem, že z 5 brejkov za zápas využijeme jeden

Reagovat
CHONG

Já teda nikdy nevěřil na ty kecy Duška a dalších "guru" o duševní stravě a podobných nesmyslech, ale musím říct, že tvůj nářek mě skutečně krmí a sytí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi na tom ještě hůř, než sem si myslel. Já vždycky myslel, že tě krmí a sytí sledování Miláčka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

ani by som sa necudival, keby dnes Setiena Barto vyhodil

Reagovat
YNWA__MSN

Vyměnit 23 leteho Arthura (ktereho museli donutit, aby přestoupil) za 30leteho Pjanice A nejvtipnější je, ze už jednoho super drahyho ofenzivního stredopolare mají, ale rvali ho na levý křídlo a teď putuje po hostováních. AMATERISMUS! Je neskutečný porovnat tu koncepcni práci Liverpoolu a nahodile rozhazovani obrovských penez v Barceloně.... Kdoví až Messi skončí, jestli ještě budu mít chuť je sledovat

Reagovat
blaugrana

Je to deal, ktory ma zachranit klub pred banom. Co sa tyka Aethura, tak toho prenasleduju zranenia, tla zivotosprava a neprofesiinalne chovaniem. Do toho sa nikam neposunul. Maval naznaky geniality, ale Xavi to nikdy nebude.

Reagovat
YNWA__MSN

Jasně a Pjanic po třicítce novej Xavi bude jo? Správně měl náznaky geniality, hrál dobře, odehrál za své první dva roky v Evropě 48 zápasu v La lize... Arthur hrál lépe než Bus a Rakitic za zenitem... Jen ať ten ban dostanou, protože za takovéhle hospodaření si nic jiného nezaslouží

Reagovat
blaugrana

nikde neisem, ze bude, lebo nebude...navyse budd brat 7,5..ale snad jeho prichod bude znamenat odchod vidala a rakitica....a ak by dosiel nejaky kreativny hrac, tak by to nemuselo byt take strasne

Reagovat
YNWA__MSN

Nezlob se na mě, ale zažil jsi někdy v Barceloně takovej guláš, resp. bordel jako teď za posledních pár let?

Reagovat
blaugrana

07/08

Reagovat
drussbarb

Ze sportovního hlediska to nedává smysl, takže jsme cirkus

Reagovat
CHONG

A čím přesně vás má tenhle deal zachránit před banem?

Reagovat
blaugrana

tym, ze Barca zarobi 70 mega pred 30. junom.

Reagovat
CHONG

Vždyť je to výměna kus za kus, ne?

Reagovat
Gazdo

Myslim ze to bude tak ze Juve nam za neho da to 30 juna 80 mega a my im ho v juli kupime za 70 aby sa nam vyrovnalo uctovnictvo. Odrb na FFP pretoze tuto sezonu este musime predat hracov tusim za nejakych 59,4 mil coz u rakitica s vidalom nehrozi. Ano v podstate je to vymena ale inak spravena. Sme cirkus

Reagovat
CHONG

Mně je vás skoro až líto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Ako ja som cakal utlm a trosku ustup od tych pozicii kym sa znova nadychneme ale ze sa staneme onedlho druhym AC je kazdym dnom viac a viac realne a s tym som teda neratal

Reagovat
teenz

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to kvoli FFP. Barcelona a napr Real fungujú ako spoločnosť s tým že nato aby si sa stal prezidentom a mal svoj board existuje tzv 15% rule - to znamená že board musí zložiť ako záruku 15% obratu Barcelony a tieto peniaze sa použijú len v prípade ak sa barcelona dostane do straty. Čiže ak je v strate board to platí z vlastného. Preto je tento prestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo tu házel twitter s vysvětlením. Ve zkratce, prodeje jdou do výnosů hned v okamžiku provedení, kdežto nákupy se rozpočítávají po dobu smlouvy, kterou příchozí hráč dostane. Takže pokud půjde Arthur za 70 a opačným směrem Pjanič za 60 se čtyřletou smlouvou, tak do výnosů jde 70 a do nákladů jen 15 (60/4), takže 55 účetní zisk.

Reagovat
O.Giroud

ban by sa vam aj hodil pokial by islo len o kupovanie hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si našel přítelkyni a už ani nesleduji, max ligu mistrů. Přestalo mě to bavit. Počkám si, až se změní vedení příští rok. A vrátí se Guardiola nebo si počkám na Xaviho.

Reagovat
Gazdo

Ja tiez uz zapasy ani moc nesledujem tuto sezonu (videl som ich asi 5-6).. uz max tak zostrihy a dianie v klube. Do toho sa mi narodila dcera cize uz si dva krat rozmyslim ci zabijem dve hodiny z dna nepozeratelnou nudou alebo si radsej pustim ine timy ktore este stale hraju futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si frajer a hrdina

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím Barce, ale taky se teď skoro vůbec nekoukám. Ta kombinace otřesné hry a našeho vedení mě odradila.

Dáváš tomu svůj volný čas, svým způsobem to je koníček a já osobně nejsem takový masochista, abych se dobrovolně mučil něčím, co mě nenaplňuje. Nevidím z balkonu na Camp Nou, jsem jen fanda z ČR, kterého to nijak extrémně semlít ani nemůže.

Jen mě mrzí to, že to odnáší Messi ve finální fázi své kariéry.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdybychom ztráceli 15 bodů, byli venku z LM a už o nic nešlo, tak to pochopím...ale furt je o co hrát. Vždycky je šance, že se tým třeba i krátkodobě nakopne.

Reagovat
YNWA__MSN

Tady nejde o výsledky, ale o ničení filozofie klubu a o to otřesný vedení, které dřív nebo později udělá z Barcelony druhý AC Milán

Reagovat
Footballer

Reagovat
mesyas

Zasr*anej Valverde, jenom to tam kazí!

Reagovat
netopier

tak ako Wenger v Arsenale alebo Allegri v Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback
Reagovat
REPLIKATOR

posral se z toho

Reagovat
REPLIKATOR

Valencia druhý zápas po sobě netrefila bránu Rozpusťte ten cirkus už...

Reagovat
Footballer

Reagovat
Kily8

Ajaj, v zostave Realu Isco aj Hazard . Mladí Brazílčania na lavičke aj s Modričom. Síce slabý súper, ale v tejto zostave ohrozený výsledok!

Reagovat
Mateo16

S brazilcanmi je to ešte horšie ako v prvom polcase

Reagovat
Kily8

Odkedy prišli na ihrisko, patrili k najlepším na ihrisku. Boli nebezpeční, vybojovali aj dosť lopt, svojou rýchlosťou. Hrali pár minút, keď už sa skor udržiaval výsledok. Nechápem, prečo má Hazard stále nekonečnú doveru, bez ohľadu na to ako hrá a má nulovú produktivitu. Asi za svoje výkony v Chelsea?

Reagovat
Arnar Resmusonn

Vedení Valencie je opravdu banda kokotu. Zbaví se skvělého kouče, celades je jen panáček na střídačce. Tým který má rozhodně kádr na boj o třetí místo bude rád za evropské poháry.

Hrůza jak majitel dokáže dojebat tým

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ángel di María 22

Dulezita vyhra!!

Pristi kolo by mohli trochu pomoct Atleti.

Reagovat
Mateo16

ok teraz moze prist druha vlna

Reagovat
celeb

skoda, ze Marcelo nemieril presnejsie

ono to nakoniec este moze byt napinave az do konca.

Reagovat
mesyas

Špekatej Hazard zas na hovno.

Reagovat
Kily8

Už nie je až tak špekatý, ale výkony sú stále, stále dokola nahovno.

Reagovat
RealC.F.

Asi největší ukládání letošní sezóny... Neměl jsem daleko k ejakulaci, když přestupoval do Reálu a ještě, že se tak nestalo. Ta technika se mu odepřít nedá, ale rychlost, nasazení, naka myšlenka...Snad se chytne příští sezonu

Reagovat
RealC.F.

Zklamání*

Reagovat
smazaný uživatel

Tabulka v pořádku

Reagovat
Visca el barca

Fakt by mě zajímalo, jak vedení Arthura dotlačilo k tomu přestupu. Ty fotky z letiště vypadají, že je dost hotovej. Z toho mi je fakt na blití.

Reagovat
ttopi

To je asi ten nejmenší problém někomu vysvělit, že by měl poslechnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Dali mu nabídku, kterou nešlo odmítnout.

Reagovat
blaugrana

Mu povedali, ze mu uz ziadna kurva v Barcelone neda a bolo to.

Reagovat
drussbarb

Jsme cirkus, Val má pravdu

Reagovat
valloire

no konečně....

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
technecium

Jako zpětně musím říci, že bych byl asi radši, kdyby tam zůstal. Setién nic nezměnil a ještě navíc se zhoršily výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde měl dobrý výsledky v podstatě všude, kde trénoval

Reagovat
pantondavo

Komecne spravna tabulka. Zitra to snad Atleti posveti

Reagovat
CHONG

Konečně za tři body, navíc v hodně důležitém zápase, EL už si pohlídáme a třeba ještě zabojujene o LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele