32. kolo
29.06.2020 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Přímý souboj o Ligu mistrů zvládlo Getafe

Přímý souboj o možnost zahrát si milionářskou soutěž zvládlo lépe Getafe, které tak po dvaatřiceti odehraných kolech ztrácí na čtvrté místo dva body, zatímco Real Sociedad bodů sedm. Hvězdou naprosto zásadního utkání byl dvougólový Jaime Mata, rozhodující branku přitom vstřelil sedm minut před závěrečným hvizdem.

Pondělní večer nabídl ve Španělsku velmi důležitý souboj mezi madridským Getafe a Realem Sociedad, který také zajímal okruh největších soupeřů v boji o konečnou čtvrtou příčku. Real Sociedad potřeboval po několika zaváháních nutně zabrat, ovšem po další porážce takřka přišel o možnost klíčovou pozici získat.

Baskové vstoupili do zápasu s větší chutí, jenomže z jejich pohledu vše pokazil penaltový zákrok Le Normanda, který byl jen vyústěním předchozí chyby Álexe Remira. Jaime Mata si nedělal potíže, Remira poslal na druhou stranu branky a Getafe se ujalo ve 20. minutě vedení. Inkasovaná branka hosty poněkud paralyzovala a jejich aktivita z počátku zápasu byla ta tam.

Rozhodnuto samozřejmě nebylo a Getafe se samo přesvědčilo, že bude muset o výsledek bojovat do samotného konce. Zvláště, když v 57. minutě vyrovnal po skvělé kolmici Adnan Januzaj.

Finalista letošního ročníku Copa del Rey pak mohl vzápětí výsledek otočit, ale na pobídku Monreala Alexander Isak těsně nedosáhl. Baskové z tohoto zápasu potřebovali tři body, remíza jim byla vzhledem k situaci málo, ovšem hlavou neuspěl ani Elustondo.

Definitivní rozhodnutí přišlo sedm minut před koncem. Rychle rozehraný aut procedil z velkého úhlu do sítě Jaime Mata a to Realu Sociedad zlomilo vaz. Tři body zůstaly v Madridu a Getafe i nadále setrvává v boji o čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele