32. kolo
27.06.2020 22:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético má další výhru, Alavés porazilo 2:1

Kdepak, Atlético se své třetí příčky jen tak nevzdá. Svěřenci Diega Simeoneho si připsali další vítězství, 2:1 porazili po bezbrankové půli Deportivo Alavés a upevnili si stávající pozici v tabulce. Branky Colchoneros obstarali Saúl Ňíguez a z pokutového kopu Diego Costa. Jediný gól Deportiva má na svědomí taktéž z penalty Joselu.

Atlético si první větší šanci vytvořilo ve 12. minutě, kdy se o akrobatické zakončení nůžkami pokoušel Joao Félix a skutečně mu nechybělo mnoho, aby balón skončil v síti. Domácí měli zejména velkou územní převahu, jinak s nimi hrál Depor poměrně vyrovnanou partii, ačkoliv sám si žádnou šanci nevytvořil.

To nejdůležitější se událo až po přestávce. V 59. minutě prolomil gólové mlčení Saúl Ňíguez, ovšem velkou pochvalu zaslouží obránce Trippier, který svému kolegovi naservíroval parádní centr. Atlético se tak dostalo do sedla a bylo na Alavésu jak odpoví. O pět minut později sice Burke nebezpečně hlavičkoval, ale změnu skóre to zatím neznamenalo.

Vidina bodů se začala výrazně rozplývat v 71. minutě, kdy Rubén Duarte ve vlastním vápně fauloval Llorenteho a sudí bez odpískal pokutový kop. Celý verdikt také potvrdil systém VAR a tak mohl Diego Costa s přehledem zvýšit na 2:0. Atleti pak kontrolovali náskok a mířili za třemi body. Nerozhodila je ani Kokeho ruka v šestnáctce, po které kopali penaltu i hosté. Joselu už ve třetí minutě nastavení snížili, ale na vyrovnání už nebyli jednak síly a ani čas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele