32. kolo
27.06.2020 14:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Mallorca prohrála i v Bilbau a její situace zůstává kritická

Fotbalisté Mallorcy nezvládli další utkání a jejich pozice v ligové tabulce se tak zase o něco zhorší. Baskický celek měl po celou dobu převahu a dokázal jí zužitkovat třemi góly. Už v prvním poločase se trefili Raúl García a Sancet. Hosté sice snížili zásluhou pokutového kopu Budimira, ale poslední slovo měl Villalibre.

Mallorca tak bude bedlivě sledovat, jak si v nedělním zápase povede Eibar, protože pokud bude bodovat, ztráta na nesestupovou pozici naroste minimálně na sedm bodů a to může být šest kol před koncem soutěže velmi citelná ztráta.

Bilbao bylo favoritem a tuto roli začalo už v prvním poločase bez problému naplňovat. Po čtvrthodině hry se uvnitř šestnáctky provinil faulem Lago Junior a sudí odpískal poměrně spornou penaltu. Hosté sice vehementně protestovali, ale po poradě s dalšími sudími byl verdikt sudího nemilosrdný. Stejně nekompromisně si vedl v exekuci i Raúl García, takže Bilbao vedlo 1:0. A s hosty bylo hůře, o devět minut později Ohian Sancet dobře umístěnou ranou uvnitř vápna zvýšil na 2:0.

Ve 30. minutě měl konečně práci také brankář Simón, který pohotovým zákrokem zabránil vlastnímu gólu. Mallorca se postupně dostávala do tempa, alespoň co se držení balónu týče, ale málo zakončovala a v prvním poločase se korekce nedočkala.

Po změně stran si Baskové hlídali náskok, ale dvacet minut před koncem bylo zaděláno na problémy. Berchiche ve vápně postrčil Trajkovskiho a penalta byla na světě. Ante Budimir neměl problém a Mallorca cítila šanci na bodový zisk. O pár minut později nebezpečně pálil Dani Rodríguez a tahle šance nakonec hosty mrzela. V samotném závěru utkání Bilbao hrozilo rychlými kontry do otevřené obrany a v 90. minutě vstřelilo pojistku. Asier Villalibre zblízka propálil Reinu a rozhodl o vítězství Bilbaa 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele