32. kolo
28.06.2020 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Madrid díky Casemirovi porazil Espanyol a dostal se na čelo

LaLiga po delší době mění svého lídra. Real Madrid totiž využil zaváhání Barcelony a porazil jejího městského rivala, čímž se dostal na první příčku. O jedinou trefu utkání se krátce před koncem prvního poločasu postaral brazilský záložník Casemiro.

Bílý balet cítil obrovskou šanci dostat se na čelo a utéct katalánské Barceloně o dva body. I proto vyslal trenér Zidane do hry veškeré esa, která měla aspoň trochu formu. Brankář Diego López se mohl těšit na souboje s Iscem, Benzemou, Hazardem nebo kanonýrem posledních týdnů Ramosem. V prvních minutách jsme viděli hodně nepřesností, především na straně poměrně vlažného Realu, takže brankář López nemusel řešit nic vážného.

Přetažený centr si o chvíli později na zadní tyči našel Casemiro. Jeho tvrdá rána šla mimo prostor tří tyčí a López by zasahovat nemusel, jenže míč trefil Sergia Ramose. Ten si balon sice zpracoval, ale nedokázal ho poslat do brány. Real se pomalu rozehříval, ale na větší šanci jsme stále čekali. Marcelovu ránu zastavil obětavý obránce Bernardo, který se mu vrhl do rány, Iscova kombinace s Hazardem rovněž nevedla k úspěchu.

Deset minut před koncem první půle nahrál Kroos na Benzemu a ten krásným obloučkem hledal skulinu v bráně. Našel ale pouze ruku brankáře Lópeze, který dokázal skvělou ránu vytáhnout mimo tři tyče. Závěr prvního poločasu jasně patřil Realu. Diego López nejprve trestuhodně minul míč při vyběhnutí proti centru Carvajala. Casemiro napoprvé z velkého úhlu trefil obránce a neuspěl ani na podruhé. Celou akci pak zakončoval ještě Eden Hazard, jehož ránu o zem vyrazil López parádně nad břevno!

Espanyol si možná myslel, že to nejhorší má za sebou a už se těšil do šatny. Jenže o pouhou minutu později inkasoval. Karim Benzema vletěl do vápna, míč si dobře hlídal a pak jej ještě patičkou mezi nohama obránce poslal do druhé vlny. Tam si seběhl záložník Casemiro, jenž už neměl se zakončením problémy - 1:0 pro jasného favorita dnešního utkání.

Katalánci se samozřejmě pokoušeli ještě zdramatizovat utkání a zejména čínský útočník Lei Wu zaměstnával brankáře Courtoise poměrně často. V 50. minutě se prohnal kolem Varaneho a po zemi napálil míč do brány, ale na Courtoise si nepřišel. Celkově Espanyol ukazoval chuť bojovat, ale kvalitativně se Realu nemohl rovnat, což bylo znát.

Čerstvé síly Viníciuse Júniora a Rodryga, které vyslal trenér Zidane do hry, nic moc nezměnily. Naopak se snažil tlačit domácí celek, zejména díky osobě Raúla de Tomáse, jenž má s Realem nevyřízené účty. Zkušená obrana hostí si ale poradila i s několika jeho zakončeními. V závěru už si Real zkušeně pohlídal jednogólové vedení a zvítězil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
boryland

2:2................

Reagovat
Pharrell

Jasná neprohra hostů

Tak “dík” noo

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Real ztratí hned příští zápas proti Getafe a Barca půjde opět do čela

Reagovat
Pharrell

To snad ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele