32. kolo
26.06.2020 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sevilla znovu pouze remizuje, o body ji obral Valladolid

Ze Sevilly se pomalu stává remízový král, minimálně s ohledem na poslední týdny. V páteční předehrávce 32. kola si totiž opět jen rozdělila body s Realem Valladolid a to ještě měla co dělat, aby získala aspoň bod.

Aktuálně se Seville vůbec nedaří. Zatímco Atlético je na vzestupu a uzmulo jí třetí příčku, Sevilla se trápí. Dnes jí to opět neklapalo a ještě osm minut před koncem s Realem Valladolid na vlastní půdě šokujícím způsobem prohrávala! Pak se sice prosadil penaltový střelec Lucas Ocampos, ale z tohoto utkání měla Sevilla vytřískat mnohem víc než jen bod.

Kdokoli by si tipoval výsledek dnešního utkání, jedno by bylo jisté - Sevilla byla vždycky v roli favorita. Nakonec ale obrovský rozdíl mezi oběma týmy znázorňovala vlastně jen statistika držení míče, která ukazovala jasně ve prospěch Sevilly (75% času byl míč na kopačkách domácích).

Jako první se do šance začali pouštět hosté a brankáře Vaclíka se pokusil z klidu vyvést Hervías. Jeho skákavou ránu z osmé minuty ale český brankář kryl. Mnohem nebezpečnější charakter měla akce z 15. minuty, v níž Koundé rozeběhl Navase na pravé straně. Odražený míč potom umístil Ocampos ze čtrnácti metrů těsně vedle zadní tyče. O pár chvil později se opět ukázal Lucas Ocampos, když jeho zakončení po centru ze strany zastavilo břevno!

A pak se stal o něco nečekaného. Brankář Tomáš Vaclík hodně toužil po jubilejním stém čistém kontě, ale dnes se ho nedočkal. Zdánlivě nenápadný centr při standardce z pravé strany poslal Míchel na hlavu Kikeho Olivase, který krásným obloučkem překonal špatně postaveného Vaclíka a Real se ujal nečekaného vedení.

To si Sevilla samozřejmě nechtěla nechat líbit, vítězství dnes opravdu potřebovala. Jenže až do konce první půle se Sevilla nedokázala dostat do většího tempa, což Real Valladolid kvitoval. Munir pálil vedle, Banega v dobré šanci zakončil jen do brankáře Jordiho Masipa. Start druhé půle využil trenér Lopetegui (který ve druhé půli dostal za protesty žlutou kartu) k několika střídáním.

Zejména od Susa si sliboval velké věci a je pravda, že na začátku druhé půle Suso několikrát čaroval. Jeho krásný pas ale zastihl Évera Banegu zcela nepřipraveného. V minutě 55. se sice Sevilla dočkala vyrovnávací branky, když po pasu od Navase hlavičkoval před bránou stojící Munir El Haddadi, jenže sudí po konzultaci s videem branku pro jeho ofsajd odvolal.

Sevilla ale dál kontrolovala vývoj utkání a svého soka prakticky k ničemu nepouštěla. Vaclík si za prvních 30 minut druhé půle prakticky vůbec nesáhl na míč. Velké nasazení domácích se jim vyplatilo v 81. minutě, kdy po hlavičce Escudera zahrál Sánchez rukou. Nabídnutou šanci si vzal na starost Lucas Ocampos a střelou do protipohybu brankáře srovnal na konečných 1:1. A to ještě Vaclík musel vytáhnout parádní zákrok proti hlavičce Alcaraze.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

Sevilla remizový “mistři”

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele