32. kolo
27.06.2020 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Celta pokračuje v úžasných výkonech, Aspas obral Barcu o dva body

Celta Vigo pokračuje ve velmi dobrých výkonech a dnes opět uchvátila nečekaným úspěchem. Tým z Viga doma totiž dokázal vzdorovat Barceloně do té míry, že si s ní rozdělil body. A opět ho v nouzi nejvyšší spasil zkušený veterán Iago Aspas.

Barcelona si pořádně zkomplikovala svou pozici, protože dala šanci Realu Madrid na to, aby ji předběhl. Málokdo to asi čekal, ale Sétienovi svěřenci berou v utkání s Celtou jen bod. Na první trefu Luise Sáreze reagoval krátce po změně stran Fjodor Smolov. Luis Suárez se sice prosadil znovu, ale dvě minuty před koncem obral Barcelonu o výhru veterán Iago Aspas.

Přitom už v šesté minutě mohla Barcelona málem slavit. Chybělo jí málo, když Messiho roh zakončoval hlavou obránce Piqué jen do břevna. Celta se spoléhala spíš na dobrou obranu, kterou nepovolovala svému soupeři dostávat se do většího počtu šancí. Na opačné straně se k hlavičce protlačil Iago Aspas, jehož zakončení si brankář Ten Stegen pohlídal.

A pak už se jelo podle známých not. Ve 20. minutě kopala Barcelona standardní situaci, jíž zahrával Lionel Messi. Ten krásným pasem našel naskakujícího veterána Luise Suáreze, který opět ukázal, jak výborně se ve vápně dokáže orientovat. Jeho přesná hlavička na zadní tyči skončila v síti a Barcelona vedla.

Hosté si ale museli dávat také pozor. Denis Suárez a Smolov sehráli akci po levé straně a na jejím konci mířil obstřel Méndez z levé strany do vzdálenější tyče. Na opačné straně se po delším tlaku dostal Lionel Messi k další nahrávce a také tentokrát to mohla být tutovka. Jenže to by musel Ansu Fati dřív vypálit, neboť takhle se mu do střely položil pozorný obránce. První půli uzavřel Messi krásnou ranou, která však nakonec směřovala trochu výš, než by bylo zdrávo.

V nastaveném čase ještě jednou zkoušel Messi překvapit brankáře Blanca, jenže z rohu mu to nevyšlo. Blanco míč vyboxoval mimo bránu. A v 50. minutě už se dočkali i domácí. Yokuslu naběhl na pravou stranu a tentokráte v situaci dva na jednoho nahrál mezi nohama Piquého doleva. Tam viděl Smolova, který už sám před Ter Stegenem neselhal - 1:1.

Barcelona najednou pochopila, že bude muset znovu zabrat. Dlouho jí ale trvalo, než se dostala k pořádné šanci. V 67. minutě spadl ve vápně Piqué a Barcelona se hodně divila, že sudí nepískal penaltu. O pouhých 30 vteřin si ale vše vynahradila. Obrana Celty chybovala, když dala moc prostoru Messimu. Ten nahrál na Suáreze, jenž se umně obtočil kolem svého strážce a bodlem poslal míč k tyči!

Přesto Barcelona nedokázala utkání rozhodnout. Nejprve pálil Nolito jen do Ter Stegena. A když už si hosté mysleli, že mají vyhráno, z třiadvaceti metrů vypálil po standardní situaci Iago Aspas. Jeho krásná rána zaskočila jak obranu, tak Ten Stegena samotného - 2:2. V nastavení Celta málem vyhrála, když akci tří na jednoho zakončoval Nolito. Jenže Ter Stegen roztáhl nohy jako Hašek betony a míč úžasně vyrazil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
boryland

1:2............Leo 2............

Reagovat
Lamskej#RMCF

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Lamskej#RMCF

Tady celta ztratila body..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele