32. kolo
28.06.2020 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal doma zvládl utkání s Valencií

Villarreal si na domácí půdě poradil s Valencií o dvě branky a zlepšil své postavení. Tři body mu zaručily trefy útočníků Paca Alcácera s Gerardem Morenem, zatímco Valencia se mezi tři tyče přesně netrefila ani jednou.

Valencia cítila velkou šanci na přiblížení se k vysněné Lize mistrů. Jenže před zápasem se nacházela až na osmém místě a musela porazit domácí Villarreal. Ten zatím rozhodně nemá špatnou formu a ze šestého místa měl k pohárům mnohem blíž. V prvních minutách obranu Valencie dost zaměstnával Paco Alcácer, jemuž se dvakrát málem povedlo předběhnout posledního obránce Netopýrů.

Valencia s přibývajícím časem držela míč častěji na svých kopačkách, ale nedařilo se jí vymyslet něco navíc, něco překvapujícího. Dobře zformovaná obrana Žluté ponorky se naopak vynořovala s velkou flexibilitou přesně tam, kde jí bylo zapotřebí. A tahle jistota vzadu Villarrealu hodně pomohla k vedoucí brance. Valencia přišla na půlce o míč, kterého se zmocnil Moreno. Pak jej předložil do vápna Pacu Alcácerovi, který z voleje trefil přesně - 1:0.

Po dvaceti minutách mohlo být se skleslými Netopýry ještě hůř. Veterán Santi Cazorla totiž odcentroval míč na vzdálenější tyč, kde hlavičkoval Gerard Moreno a po jeho zakončení se ozvala právě tyč! Cazorla svou technikou i rychlostí ostatně hodně zlobil hostující obranu, byť mu několikrát scházelo pár čísel k dovedení akce do finiše.

Valencia směrem dopředu toho moc vymyslet nedokázala. Paco Alcácer naopak deset minut před koncem první půle dostal dostatek prostoru i času na střelu, leč neměl správně seřízená mířidla. O pár minut později se Valencii zranil obránce Gayá a musel střídat. A bylo ještě hůř. Santi Cazorla po standardní situaci využil chvíle času a naservíroval parádní pas na Gerarda Morena, který se nemýlil - 2:0.

Do druhé půle se v dresu hostí zapojil Gonçalo Guedes a odpočinout si šel Torres. O pár minut později opět účinkovalo v hlavní roli duo Cazorla - Alcácer. První nahrával, druhý jeho centr zakončil. Ovšem tentokrát dost mimo bránu. Na opačné straně pálil celkem pohotově zkušený záložník Dani Parejo, leč ani on nemířil zrovna nejpřesněji.

Druhý poločas ale každopádně zůstával daleko za očekáváním, protože ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit víc prostoru, nedejbože šancí. Nudnější pasáže vládly, Valencia se nedokázala dostat blíž k vápnu Villarrealu. V poslední fázi utkání jsme sledovali spíš velkou nudu, možná zaviněnou i přílišným horkem.

Ke konci utkání se dostal do šance Kévin Gameiro, jehož rána z 85. minuty mířila velmi dobře. A když střídající bomber Carlos Bacca pálil v páté nastavení minutě jen těsně mimo bránu, bylo o výsledku utkání jasno. Valencia na svého soka žalostně nestačila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele