LaLiga - souhrn 31. kola

06.04.2019, 14:54, aktualizováno 07.04.2019, 22:40
Komentáře a souhrny
Barcelona zdolala oslabené Atlético Madrid a momentálně si před svým nejbližším konkurentem drží na čele tabulky jedenáctibodový odstup. Na městského rivala se navíc pomalu dotahuje Real Madrid, který si poradil s Eibarem. Konečně zabralo Getafe, které doma vyhrálo nad Bilbaem. Tři body oslavila rovněž Sevilla, naopak zaváhala Valencia. Polepšila si o záchranu bojující Celta Vigo, naopak další zápas nezvládl Villarreal...

Real Betis - Villarreal CF 2:1

07.04.2019 20:45

Góly: 11. Giovani Lo Celso, 63. Giovani Lo Celso - 13. Ramiro Funes Mori

Sedm kol před koncem soutěže si Villarreal stále zahrává a po porážce na stadionu Benito Villamarín zůstává v bezprostředním sestupovém ohrožení. Betis porazil Žlutou ponorku 2:1, díky dvěma trefám argentinského talentu Giovaniho Lo Celsa, přičemž vítězná trefa padla až po změně stran. Betis vyhrál poprvé po třech kolech a stále může pomýšlet na evropské poháry pro příští rok.

Villarreal čeká už ve čtvrtek utkání Evropské ligy proti Valencii, ale mnohem větší důraz teď musí klást na domácí soutěž, kde bojuje o záchranu. V neděli večer nastoupil v Andalusii proti Betisu a utkání nezačal vůbec dobře.

Betis se totiž ujal vedení už v 11. minutě, kdy vyslal perfektní kolmici za obranu uzdravený Guardado a Giovani Lo Celso šikovným obloučkem překonal brankáře Asenja. Hosté se však dokázali rychle vzpamatovat a o dvě minuty později z rohového kopu srovnali na 1:1. Na Cazorlův povedený centr si naskočil hlavičkující Ramiro Funes Mori.

Villarreal musel už v prvním poločase střídat zraněného stopera Boneru a uvolněné místo zacelil nově příchozí Santiago Cáceres. Na souhře defenzivní čtveřice nebyla absence Bonery příliš znát, na druhou stranu Betis vyjma první branky nic nepředvedl.

Ještě do konce prvního poločasu měla Žlutá ponorka zajímavé příležitosti dostat se do vedení, ale střelecký pokus Santiho Cazorly vyrazil López. Druhý poločas už byl ze strany domácích o poznání lepší a v 63. minutě nejprve napálil boční síť Jesé a hned vzápětí zakončil sérii dorážek před brankou Giovani Lo Celso! Betis znovu vedl, tentokrát 2:1 a na tahu byli hosté.

Od druhého gólu Betisu se však hra Villarrealu nedařila a jak ubíhal čas, zdálo se, že Betis už na cestě za třemi body nic nezastaví. Náhlý zvrat přišel minutu před koncem, kdy sudí nařídil ve prospěch Villarrealu pokutový kop. Obrovskou šanci vyrovnat měl na kopačce zkušený Santi Cazorla, jenomže penaltu vůbec nezvládl a pokutový kop poslal přímo doprostřed, kde zůstal Pau López stát. Hostům pak nepomohlo ani nastavení, zápas v Seville prohráli a nadále se musejí o nejvyšší soutěž pro příští rok strachovat.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad 3:1

07.04.2019 18:30

Góly: 51. Iago Aspas (pen.), 70. Iago Aspas, 90+1. Maxi Gómez - 32. Willian José (pen.)

Celtě Vigo se povedl proti San Sebastianu parádní obrat a díky výhře 3:1 si drží nesestupové šestnácté místo. Hosté sice po prvním poločase vedli, ovšem obrat Celestes zařídil dvěma góly po obrátce Iago Aspas. Vítěznou branku přitom vstřelil v době, kdy už na hřišti nebyl vyloučený Willian José. Třetí zásah přidal už v nastavení Maxi Gómez.

Začátek utkání patřil zcela jednoznačně Baskům, kteří měli jen v úvodní desetiminutovce dvě velké příležitosti. Po sto osmdesáti sekundách nebezpečně zakončoval Theo Hernández a Rúben Blanco v brance Celty musel pohotově zasahovat. O pět minut později ho zase svým pokusem protáhl Igor Zubeldia.

Domácí se rozkoukávali pomalu a první vzrušení před Rullim předvedli ve 28. minutě po ráně Iaga Aspase, které scházel jen kousíček. Místo bleděmodré radosti přišlo vzápětí zklamání, Mikel Oyarzabal si uvnitř šestnáctky zpracovával balón, když jej fauloval jeden z obránců a sudí Lopez jednoduše musel nařídit pokutový kop. Willian José ho bezpečně proměnil a San Sebastian vedl na Estadio Balaídos 1:0. První poločas rovněž zpestřil kuriózní moment, neboť na trávník přilétl od někoho z fanoušků deštník a hra musela být na chvilku přerušena. Závěr prvního poločasu přinesl další nebezpečné situace, v nastavení například Sandro Ramírez opět donutil Blanca k zákroku.

Celta Vigo do toho potřebovala po změně stran šlápnout a začátek druhého poločasu byl v jejím podání o poznání lepší. Hned ve 46. minutě se brankář Rulli vrhl pod nohy útočícímu hráči a sudí Lopez odpískal v utkání druhý pokutový kop, tentokráte na druhé straně. Iago Aspas zvolil razantní přízemní střelu a srovnal na 1:1.

Další komplikace pro hosty přišla záhy. Willian José neudržel nervy na uzdě, ohnal se po spoluhráči a nemohlo následovat nic jiného, než červená karta. Bodové plány se začaly San Sebastianu sypat jako domek z karet. V 70. minutě navíc Rulli nedosáhl na centrovaný balón a Iago Aspas hlavou na zadní tyči dokonal obrat.

Real Sociedad se ještě mohl vytasit s rychlý vyrovnáním, ale Blanco vynikajícím zákrokem zlikvidoval koncovku Sangalliho. Definitivní rozhodnutí přinesl až závěr zápasu. V nastavení Boudebouz přihrál před branku a Maxi Gómez dorazil balón za brankovou čáru. Celta Vigo zvítězila 3:1 a drží se mimo sestupové pozice. San Sebastian je desátý.

Více informací k zápasu

Levante UD - SD Huesca 2:2

07.04.2019 18:30

Góly: 19. Roger, 65. José Luis Morales (pen.) - 63. Enric Gallego, 69. Ezequiel Ávila

Huesca si veze ze hřiště valencijského Levante jen bod, což je pro ní v této situaci málo. Na druhou stranu domácí byli o chlup lepší a navíc v zápase pokaždé vedli.

Výsledek 2:2 je ve finále pro obě strany nevýhodný. Levante se sice dál drží mimo sestupové pásmo, ale jeho náskok se ztenčil už na rozdíl tří bodů. Huesca zůstává se sedmibodovou ztrátou poslední.

Levante si vytvořilo první gólovku v 9. minutě, Bardhiho střela z volného přímého kopu sice nebyla tolik nebezpečná, jenomže Santamaría předvedl nejistý zákrok a balón mu z náruče vypadl. Situaci nakonec vyřešil odkopem na rohový kop. O deset minut později už domácí vedli. Morales předvedl po pravé straně dravý průnik a přihrávkou před prázdnou branku doslova donutil skórovat Rogera Martího! Levante mělo v prvním poločase navrch a převahu mohlo zužitkovat i ve 39. minutě, ale proti střele Moralese z úhlu se natáhl Santamaría.

Huesca vzhledem k prvnímu poločasu nevypadala na to, že by měla na hřišti Levante uspět. Po změně stran ale přidala a v 63. minutě se dočkala vyrovnání. Aňor ze standardní situace zakroutil balón na hlavu Enrica Gallega a Fernández na něho nedosáhl. Levante se okamžitě vrhlo do útoku a po faulu na Moralese mělo k dispozici pokutový kop. Radost z vyrovnání hostů trvala jen chvíli, José Luis Moráles střelou doprostřed Santamaríu překonal a Levante znovu vedlo.

Ani na valencijské straně netrvala radost dlouho. Čtyři minuty po Morálesově proměněné penaltě se po propadlém dlouhém centru prosadil přízemní střelou k tyči Luiz Ezequiel Ávila. Blíže třem bodům nakonec byla překvapivě Huesca. Čtvrthodinu před koncem rozehráli hosté standardní situaci a prodloužený balón Chemy poslal do břevna Gallega. Ve zbytku utkání už se nic zásadního nestalo, oba celky si tak připisují po bodu a boj o záchranu pokračuje.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Sevilla FC 0:2

07.04.2019 16:15

Góly: 84. Roque Mesa, 90+2. Munir El Haddadi

Fotbalisté Sevilly zvládli utkání ve Valladolidu a i když se dlouho nemohli střelecky prosadit, nakonec v závěru utkání dvakrát udeřili. Nejprve se v 84. minutě prosadil Roque Mesa a v nastavení pečetil výsledek Munir El Haddadi. Andalusané si pojistili páté místo a na Ligu mistrů ztrácejí jen bod. Valladolid zůstává po další porážce v sestupovém pásmu.

I když byla Sevilla velkým favoritem, očekávalo se, že to ve Valladolidu nebude mít jednoduché. Domácí hrají o záchranu a potřebují každý bod, navíc se samotnou Sevillou nemají vůbec špatnou bilanci. V prvním zápase na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána vyhráli favorizovaní Rojiblancos "jen" 1:0.

Svěřenci Joaquína Caparróse začali dobře a v 10. minutě měli první velkou příležitost na vstřelení gólu. Po rohovém kopu totiž hlavičkoval na zadní tyči Gabriel Mercado, ovšem Masip zasahovat nemusel. Na druhé straně zase prověřil Soriana střelou z přímého kopu Míchel a španělský brankář, který plní roli dvojky za zraněným Tomášem Vaclíkem si připsal důležitý zákrok. Ve 35. minutě zahrávali Sevillští další rohový kop a tentokrát Vázquez dostal balón za brankovou čáru, radost hostí však byla okamžitě přerušena a gól kvůli útočnému faulu neuznán.

První polovina zápasu branku nepřinesla a i po změně stran se hrálo dlouho bez branek. Přitom nemuselo, kdyby v 51. minutě dostal za Masipova záda balón Ben Yedder. Sarabia mu před branku poslal ideální přihrávku, jenomže Ben Yedder v koncovce absolutně selhal. Valladolid měl zase dobrou příležitost po ráně Plaňa, kterou Soriano vyrazil.

Vyrovnané utkání nakonec dokázala Sevilla rozhodnout ve svůj prospěch. Šest minut před koncem si Roque Mesa navedl balón ke střele a zpoza šestnáctky přesně trefil spodní roh Masipovo branky. Sevilla vedla v důležitém zápase 1:0 a ještě v nastavení se dočkala druhého zásahu. Zpětnou přihrávku Gila přetavil v branku Munir El Haddadi. Sevilla vyhrála ve Valladolidu 2:0 a přiblížila se Lize mistrů. Co se týče domácích, ti musejí o záchranu stále bojovat.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Athletic Bilbao 1:0

07.04.2019 14:00

Góly: 78. Ángel Rodríguez

Bilbao zaváhalo a jeho dobrou sérii ukončilo Getafe. Domácímu týmu k výhře stačilo čisté konto a jediná vstřelená branka, o kterou se v závěru utkání postaral Ángel Rodríguez. Getafe zabralo v příhodnou chvíli a zůstává na čtvrtém místě LaLigy.

V prvních minutách to byla spíš taková oťukávaná bez výraznějších šancí. Hostující útočník Iñigo Córdoba si naskakoval na míč po centru z pravé strany na zadní tyči, jenže svůj výskok si špatně načasoval. Kdyby míč trefil, zakončoval by prakticky sám před brankářem Soriou. Bilbau vepředu něco scházelo a při žádné své akci nedokázalo vytvořit nebezpečnou šanci.

První střely na bránu jsme se dočkali až ve 30. minutě a měl ji na svědomí Iñigo Córdoba. Obránci Getafe vytvořili vlastní chybou prostor před bránou, do kterého si naběhl Córdoba. Ten se protlačil až ke střele, jenže mířil jen do středu brány, kde předvedl jistý zákrok brankář David Soria. Getafe posléze strávilo konce první půli převážně u vápna soupeře, ale větší šanci si kromě držení míče nedokázalo vypracovat.

Druhou půli začalo Getafe lépe a vyvíjelo na hosty tlak dobrým napadáním. Z velké dálky se rozhodl vystřelit Mauro Arambarri, ale míč mu vůbec nesedl. Deset minut po změně stran se do hry dostal Ángel Rodríguez a jak se později ukázalo, trenér José Bordalás měl při výběru střídajícího hráče šťastnou ruku.

Do obrovské šance se v 57. minutě dostal Jaime Mata, který si zpracoval míč ve vápně Bilbaa a obešel i bránícího Mikela San Josého, jenže pak nasměroval míč pravou nohou mimo tři tyče! Domácí sice víc tlačili svého soka, jenže jim chyběla přesnost v zakončení. Bilbau se rovněž nedařilo nic vymyslet, takže to zkoušelo pokusy z větší vzdálenosti.

Kombinačně se nevedlo ani jednomu týmu a moc krásy dnešní utkání nenabízelo. Měření sil nakonec dopadlo lépe pro Getafe, neboť Francisco Portillo v 78. minutě našel nabíhajícího Ángela Rodrígueze, který parádní přihrávku za obranu zužitkoval tím nejlepším způsobem a překonal padajícího brankáře Herrerína - 1:0 pro Getafe.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - CD Leganés 1:1

07.04.2019 12:00

Góly: 18. Jonathan Calleri - 90+3. Jonathan Silva

Ve čtvrtek dokázal Leganés urvat vítězství nad Valladolidem až v šesté minutě nastavení a dnes na hřišti Deportiva Alavés zachránil fantastickým gólem v nastavení remízu 1:1. Pro domácí je to v boji o evropské poháry ztráta a po 31. kole zůstanou nejlépe na sedmém místě.

Deportivo se mohlo v případě vítězství dostat na dělené páté a šesté místo, jenomže ze zápasu s Leganésem bere jen bod, který je v konečném důsledku zasloužený. Leganés byl totiž po většinu utkání lepším týmem, což ale bylo i dáno rychle inkasovaným gólem, po kterém musel skóre dohánět.

Hosté Deportivu poprvé zatopili ve 14. minutě, kdy postupoval sám na brankáře Pacheca Sabin Merino, domácí brankář situaci zvládl a poradil si i s technickou střelou Javiho Erasy. O dvě minuty později došlo ke gólovému momentu Deportiva. Uvnitř šestnáctky fauloval Bustins Calleriho a rozhodčí Lahoz nařídil pokutový kop. Jonathan Calleri ho suverénně proměnil a Alavés vedl na Mendizorrotze 1:0.

Tempo zápasu po první brance výrazně opadlo a až do konce prvního poločasu nebyla k vidění žádná zajímavá příležitost a ani moment, který by diváky zvedl ze sedadel. Snad jen Nyonův centr, který pohladil hlavou Gumbau, ale Pacheco s tím neměl problémy.

Nudné utkání pomalu směřovalo k nerozhodnému konci, když ve třetí minutě nastavení předvedl neuvěřitelný kop Jonathan Silva. Na levé straně hřiště se dostal k centru, balón mu ale po kopačce sklouzl a neuvěřitelnou trajektorií překvapil brankáře Pacheca, který se jen ohlédl.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Atlético Madrid 2:0

06.04.2019 20:45

Góly: 85. Luis Suárez, 87. Lionel Messi

Barcelona udělala ve 31. kole zcela zásadní krok k obhajobě mistrovského titulu, když v přímém souboji porazila Atlético Madrid 2:0 a v tabulce si vytvořila už jedenáctibodový náskok. Zápas na Camp Nou výrazně ovlivnilo brzké vyloučení bouřliváka Diega Costy. Atleti se sice dlouho Kataláncům úspěšně bránili, ale pět minut před koncem zařídilo hvězdné duo Suárez - Messi dva slepené góly, které definitivně rozhodly.

Kouč Atlética Diego "Cholo" Simeone asi Diega Costu nepochválí. Známý bouřlivák počastoval ve 28. minutě sudího Manzana naprosto zbytečně nelichotivými komentáři a jeho terč si nebral servítky. Naturalizovaného Španěla okamžitě vyloučil. Šlágr kola tím byl zásadně poznamenán. Barcelona do té doby marně hledala skulinky v dobře organizované defenzívě Atletů. Po čtvrthodině hry měl sice velkou příležitost Jordi Alba, ale hosty zachránila tyčka.

Barcelona byla po vyloučení dle předpokladů aktivnější a po chybné rozehrávce Atletů mohla udeřit, jenomže Suárez v dobré pozici místo zakončení přihrával a tím celou akci zazdil. V nastaveném čase prvního poločasu si Jan Oblak připsal důležitý zákrok po zakončení Coutinha hlavou a trenér Simeone mohl začít spřádat plány, jak udržet ofenzívu Barcy na uzdě i po změně stran.

Těžký úkol Atlético ale zvládalo dlouho celkem dobře. Po hodině hry se nadechl k sólu Lionel Messi, jeho střela pravačkou však neměla patřičnou razanci. Vzápětí byl po dalším Messiho průvanu v koncovce Suárez a výborný zákrok předvedl Oblak. Do třetice pak s balónem na noze prověřil slovinského brankáře Messi.

Lionel Messi dělal obraně Atlética velké problémy, ovšem hosté se stále dobře bránili a k udržení nerozhodného výsledku jim příliš nescházelo. Jenže pět minut před koncem vypálil zpoza šestnáctky milimetrově přesně Luis Suárez a Camp Nou začalo bouřit! Jan Oblak se k tyči natahoval jak mohl, ale rána byla natolik přesná, že i s pomocí tyčky skončila v síti. Barcelona navíc okamžitě přidala druhý gól, Lionel Messi si položil Giméneze a pak skrytou střelou na přední tyč překonal Oblaka podruhé.

Los Colchoneros už neměli na jakýkoliv obrat síly, Barceloně po bitvě podlehli 0:2 a na svého soupeře už ztrácí propastných jedenáct bodů.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Valencia CF 2:0

06.04.2019 18:30

Góly: 32. Raúl de Tomás, 90+1. Mario Suárez

Úchvatná valencijská série bez porážky skončila hodně nečekaně v Madridu na půdě Raya Vallecano. Předposlední tým LaLigy přistřihl Netopýrům křídla dvěma góly a prozatím odložil jejich posun na čtvrtou příčku. Nutno podotknout, že i když Valencia nebyla lepší, mohlo se utkání vyvinout zcela jinak, kdyby v prvním poločase proměnil pokutový kop Dani Parejo. Pro Rayo je to každopádně hodně důležité vítězství, kterému ponechává šance na konečnou záchranu.

Teoreticky to měla být v Madridu jasná záležitost. Valencia byla ve skvělé formě a navíc po výhře nad Realem stanovila nový klubový rekord v počtu zápasů bez porážky. Rayo se zase pohybuje na předposledním místě a má co dělat, aby se zachránilo. Prakticky tak rozhodla větší touha po bodech, kterou oplýval domácí tým.

Utkání bylo v prvních minutách opatrné, ovšem velké příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Po skvělém pasu postupoval sám na Alberta Garcíu Torres, jenomže branku trefit nedokázal. Vzápětí byl Torres znovu před Garcíou a i tuto šanci hostující brankář přečkal bez újmy. Na druhé straně zakončoval po chybě defenzívy Los Che Embarba, ale i jemu scházela větší přesnost. Ve 25. minutě došlo ke klíčovému momentu utkání. Po souboji Gálveze zůstal na trávník ležet Rodrigo a sudí bez váhání odpískal pokutový kop, což se Vallecanu v žádném případě nelíbilo. Sudí Alberola Rojas si však stál za svým a Dani Parejo měl obrovskou možnost poslat Valencii do vedení. Penaltu ale kopl mizerně, takže Alberto García bez problému vykryl a udržel domácím čisté konto.

Rayo přežitá penalta hodně nakopla ve 32. minutě ho poslal do vedení Raúl De Tomás. Velkou pochvalu zaslouží především Ba, který si na pravé straně pohrál s Diakhabym a přesnou přihrávkou na malé vápno připravil De Tomásovi úvodní gól.

Valencia měla na začátku druhého poločasu obrovskou možnost vyrovnat, ale Geoffrey Kondogbia naprosto trestuhodně nedokázal zblízka trefit prázdnou branku! Vallecano zase kontrovalo příležitostí, kterou svým centrem připravil Bébé, ovšem jak De Tomásovi, tak i Morenovi scházel kousek. Oba tábory měly do konce utkání dobré příležitosti, ale výborně si vedli brankáři García a Neto. V závěrečných minutách Valencia hru otevírala a Vallecano toho dokázalo využít a vstřelilo pojišťovací druhý gól. Na rohový kop, která zahrával Ba, si naskočil v první minutě nastavení Mario Suárez a hlavou definitivně přerušil valencijskou sérii neporazitelnosti.

Více informací k zápasu

Real Madrid - SD Eibar 2:1

06.04.2019 16:15

Góly: 59. Karim Benzema, 81. Karim Benzema - 39. Marc Cardona

Fotbalisté Realu Madrid byli znovu v problémech, ale domácí zápas s Eibarem nakonec dokázali otočit a zvítězit 2:1. Hrozící blamáž odvrátil po změně stran dvěma góly francouzský kanonýr Karim Benzema, přičemž vítěznou branku vstřelil až čtyři minuty před koncem. Real alespoň výsledkově odčinil porážku na hřišti Valencie, zatímco Eibar nemusí ztráta tolik mrzet, v tabulce mu patří klidné jedenácté místo.

Real zažil v minulém kole první porážku pod Zinedinem Zidanem a svým příznivcům se chtěl revanšovat v zápase s Eibarem, ve kterém byl obrovským favoritem. Domácí dle očekávání udávali tempo a v osmé minutě byl ve velké šanci Baleovi odpískán ofsajd s velkým zpožděním. O tři minuty později vstřelil branku Benzema, ale znovu bylo odmáváno postavení mimo hru. Eibar útoky Realu dobře zachytával a i když nebyl směrem dopředu nijak nebezpečný, dokázal se před koncem prvního poločasu dostat do vedení. Ve 41. minutě předvedli hráči Eibaru velice pohlednou akci, kdy Escalante ve vápně prostrčil balón na Marca Cardonu, jenž si položil Navase a poslal balón do sítě.

Příznivci Bílého baletu nebyli spokojeni především s výkonem Garetha Bala, jenž si několikrát za zápas vysloužil pískot. Real musel ve druhém poločase přidat plyn a tak se také stalo. Další možnost Karima Benzemy nebyla v 58. minutě ještě proměněna, ovšem za další dvě minuty už se francouzský útočník radoval. Marco Asensio odcentroval z pravé strany přes De Blasise a Benzema hlavou uklidil balón k tyči.

Madridský celek byl sice lepší, ale o velké převaze nemohla být řeč. A to ani po vyrovnání. Eibar stále dobře bránil, ale Real dokázal před koncem zápas přeci jenom zlomit ve svůj prospěch a šlo o podobnou akci jako v případě vyrovnání. Z pravé strany tentokrát přilétl centr od Toniho Kroose a Benzema opět hlavou k tyči překonal brankáře Dmitroviće.

Až za stavu 2:1 začal Real skutečně hrát a na Dmitroviće se valil jeden útok za druhým. Skvělé zákroky brankáře Eibaru ale znamenaly, že další gól už nepadl a utkání skončilo výsledkem 2:1 pro domácí.

Více informací k zápasu

Girona FC - Espanyol Barcelona 1:2

06.04.2019 13:00

Góly: 80. Cristhian Stuani (pen.) - 59. Sergi Darder, 89. Sergi Darder

Malé katalánské derby přineslo vítězství Espanyolu na hřišti Girony v poměru 2:1. Všechny góly přitom padly až po změně stran, z toho ta rozhodující v první minutě nastavení. Hrdinou Espanyolu se v tomto případě stal Sergi Darder, autor dvou branek.

Katalánsku vládne FC Barcelona, ale o roli neoficiální dvojky se spolu střetli Girona a Espanyol, přičemž v tabulce si o jeden bod vedl lépe hostující celek. Největší nebezpečí ze strany Girony hrozilo od Cristiana Portuguése a pochopitelně Cristhiana Stuaniho, první střelecký pokus měl na svědomí prvně jmenovaný bez většího úspěchu. O poznání blíže brance byl v 19. minutě hostující Darder, jehož volej musel krotit Yassine Bounou.

V prvním poločase šlo o jednu z mála příležitosti. Zápas totiž příliš fotbalové krásy nepobral. Girona to tedy zkusila jinou cestou a poté, co Rosales vypíchl balón Lozanovi, se marně dožadovala u sudího pokutového kopu. Úvodní pětačtyřicetiminutovka zkrátka žádný gól nepřinesla.

Ve 49. minutě se Girona po druhé dožadovala penalty, tentokrát po zákroku na Stuaniho a opět neuspěla. O deset minut později dokázal Espanyol konečně vstřelit gól, jenomže radost hostujícího publika byla zbytečná. Pomezní rozhodčí nakonec po velké prodlevě odpískal ofsajd, takže se pokračovalo za bezbrankového stavu.

Ten následně vydržel už jen dvě minuty, protože si na hranici pokutového území zpracoval těžký balón Sergi Darder a nádhernou střelou překonal brankáře Bounoua. Espanyol vedl, ale o těsný náskok osm minut před koncem přišel. Ve vlastním vápně zahrál rukou Rosales a sudí po shlédnutí videotechnologie nařídil pokutový kop, který Cristhian Stuani bezpečně proměnil. Zdálo se, že derby vítěze nepozná, jenomže v první minutě nastavení se znovu opřel do balónu Sergi Darder a i tentokrát slavil úspěch. Jeho střela překvapivě zapadla k tyči, přestože si Bounou na balón sáhl. Espanyol na poslední chvíli strhl vedení na svojí stranu a ze Girony si odváží plný počet bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona31227281:3173
2.Atlético Madrid31188545:2162
3.Real Madrid31193955:3760
4.Getafe CF311311738:2750
5.Sevilla FC311471051:3749
6.Valencia CF311016533:2646
7.Deportivo Alavés311291032:3845
8.Athletic Bilbao311013833:3543
9.Real Betis311271236:4043
10.Real Sociedad3110101137:3840
11.CD Leganés3110101131:3540
12.SD Eibar319121041:4339
13.Espanyol Barcelona311081335:4538
14.Girona FC318101333:4334
15.Levante UD31891444:5633
16.Celta Vigo31881545:5332
17.Villarreal CF316121339:4530
18.Real Valladolid31791524:4330
19.Rayo Vallecano31761834:5427
20.SD Huesca31591735:5524

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (344)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele