31. kolo
06.04.2019 16:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Madrid s problémy otočil zápas proti Eibaru, dvakrát se trefil Benzema

Fotbalisté Realu Madrid byli znovu v problémech, ale domácí zápas s Eibarem nakonec dokázali otočit a zvítězit 2:1. Hrozící blamáž odvrátil po změně stran dvěma góly francouzský kanonýr Karim Benzema, přičemž vítěznou branku vstřelil až čtyři minuty před koncem. Real alespoň výsledkově odčinil porážku na hřišti Valencie, zatímco Eibar nemusí ztráta tolik mrzet, v tabulce mu patří klidné jedenácté místo.

Real zažil v minulém kole první porážku pod Zinedinem Zidanem a svým příznivcům se chtěl revanšovat v zápase s Eibarem, ve kterém byl obrovským favoritem. Domácí dle očekávání udávali tempo a v osmé minutě byl ve velké šanci Baleovi odpískán ofsajd s velkým zpožděním. O tři minuty později vstřelil branku Benzema, ale znovu bylo odmáváno postavení mimo hru. Eibar útoky Realu dobře zachytával a i když nebyl směrem dopředu nijak nebezpečný, dokázal se před koncem prvního poločasu dostat do vedení. Ve 41. minutě předvedli hráči Eibaru velice pohlednou akci, kdy Escalante ve vápně prostrčil balón na Marca Cardonu, jenž si položil Navase a poslal balón do sítě.

Příznivci Bílého baletu nebyli spokojeni především s výkonem Garetha Bala, jenž si několikrát za zápas vysloužil pískot. Real musel ve druhém poločase přidat plyn a tak se také stalo. Další možnost Karima Benzemy nebyla v 58. minutě ještě proměněna, ovšem za další dvě minuty už se francouzský útočník radoval. Marco Asensio odcentroval z pravé strany přes De Blasise a Benzema hlavou uklidil balón k tyči.

Madridský celek byl sice lepší, ale o velké převaze nemohla být řeč. A to ani po vyrovnání. Eibar stále dobře bránil, ale Real dokázal před koncem zápas přeci jenom zlomit ve svůj prospěch a šlo o podobnou akci jako v případě vyrovnání. Z pravé strany tentokrát přilétl centr od Toniho Kroose a Benzema opět hlavou k tyči překonal brankáře Dmitroviće.

Až za stavu 2:1 začal Real skutečně hrát a na Dmitroviće se valil jeden útok za druhým. Skvělé zákroky brankáře Eibaru ale znamenaly, že další gól už nepadl a utkání skončilo výsledkem 2:1 pro domácí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
boryland

1:1...………….

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele