31. kolo
07.04.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Betis přetlačil Villarreal a stále může pomýšlet na Evropskou ligu pro příští rok

Sedm kol před koncem soutěže si Villarreal stále zahrává a po porážce na stadionu Benito Villamarín zůstává v bezprostředním sestupovém ohrožení. Betis porazil Žlutou ponorku 2:1, díky dvěma trefám argentinského talentu Giovaniho Lo Celsa, přičemž vítězná trefa padla až po změně stran. Betis vyhrál poprvé po třech kolech a stále může pomýšlet na evropské poháry pro příští rok.

Villarreal čeká už ve čtvrtek utkání Evropské ligy proti Valencii, ale mnohem větší důraz teď musí klást na domácí soutěž, kde bojuje o záchranu. V neděli večer nastoupil v Andalusii proti Betisu a utkání nezačal vůbec dobře.

Betis se totiž ujal vedení už v 11. minutě, kdy vyslal perfektní kolmici za obranu uzdravený Guardado a Giovani Lo Celso šikovným obloučkem překonal brankáře Asenja. Hosté se však dokázali rychle vzpamatovat a o dvě minuty později z rohového kopu srovnali na 1:1. Na Cazorlův povedený centr si naskočil hlavičkující Ramiro Funes Mori.

Villarreal musel už v prvním poločase střídat zraněného stopera Boneru a uvolněné místo zacelil nově příchozí Santiago Cáceres. Na souhře defenzivní čtveřice nebyla absence Bonery příliš znát, na druhou stranu Betis vyjma první branky nic nepředvedl.

Ještě do konce prvního poločasu měla Žlutá ponorka zajímavé příležitosti dostat se do vedení, ale střelecký pokus Santiho Cazorly vyrazil López. Druhý poločas už byl ze strany domácích o poznání lepší a v 63. minutě nejprve napálil boční síť Jesé a hned vzápětí zakončil sérii dorážek před brankou Giovani Lo Celso! Betis znovu vedl, tentokrát 2:1 a na tahu byli hosté.

Od druhého gólu Betisu se však hra Villarrealu nedařila a jak ubíhal čas, zdálo se, že Betis už na cestě za třemi body nic nezastaví. Náhlý zvrat přišel minutu před koncem, kdy sudí nařídil ve prospěch Villarrealu pokutový kop. Obrovskou šanci vyrovnat měl na kopačce zkušený Santi Cazorla, jenomže penaltu vůbec nezvládl a pokutový kop poslal přímo doprostřed, kde zůstal Pau López stát. Hostům pak nepomohlo ani nastavení, zápas v Seville prohráli a nadále se musejí o nejvyšší soutěž pro příští rok strachovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele