31. kolo
07.04.2019 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bilbao se vrací s nepořízenou, rozhodl střídající Rodríguez

Bilbao zaváhalo a jeho dobrou sérii ukončilo Getafe. Domácímu týmu k výhře stačilo čisté konto a jediná vstřelená branka, o kterou se v závěru utkání postaral Ángel Rodríguez. Getafe zabralo v příhodnou chvíli a zůstává na čtvrtém místě LaLigy.

V prvních minutách to byla spíš taková oťukávaná bez výraznějších šancí. Hostující útočník Iñigo Córdoba si naskakoval na míč po centru z pravé strany na zadní tyči, jenže svůj výskok si špatně načasoval. Kdyby míč trefil, zakončoval by prakticky sám před brankářem Soriou. Bilbau vepředu něco scházelo a při žádné své akci nedokázalo vytvořit nebezpečnou šanci.

První střely na bránu jsme se dočkali až ve 30. minutě a měl ji na svědomí Iñigo Córdoba. Obránci Getafe vytvořili vlastní chybou prostor před bránou, do kterého si naběhl Córdoba. Ten se protlačil až ke střele, jenže mířil jen do středu brány, kde předvedl jistý zákrok brankář David Soria. Getafe posléze strávilo konce první půli převážně u vápna soupeře, ale větší šanci si kromě držení míče nedokázalo vypracovat.

Druhou půli začalo Getafe lépe a vyvíjelo na hosty tlak dobrým napadáním. Z velké dálky se rozhodl vystřelit Mauro Arambarri, ale míč mu vůbec nesedl. Deset minut po změně stran se do hry dostal Ángel Rodríguez a jak se později ukázalo, trenér José Bordalás měl při výběru střídajícího hráče šťastnou ruku.

Do obrovské šance se v 57. minutě dostal Jaime Mata, který si zpracoval míč ve vápně Bilbaa a obešel i bránícího Mikela San Josého, jenže pak nasměroval míč pravou nohou mimo tři tyče! Domácí sice víc tlačili svého soka, jenže jim chyběla přesnost v zakončení. Bilbau se rovněž nedařilo nic vymyslet, takže to zkoušelo pokusy z větší vzdálenosti.

Kombinačně se nevedlo ani jednomu týmu a moc krásy dnešní utkání nenabízelo. Měření sil nakonec dopadlo lépe pro Getafe, neboť Francisco Portillo v 78. minutě našel nabíhajícího Ángela Rodrígueze, který parádní přihrávku za obranu zužitkoval tím nejlepším způsobem a překonal padajícího brankáře Herrerína - 1:0 pro Getafe.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je celkem častým jevem , že jakýkoliv klub po prohře vyhraje následující zápas , přestože je na něj vypsán vyžší kurz.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem tím Getafe v 29. kole rupli za 1,97. A nyní pochopitelně vyhráli za 2,64.Děje se to i obráceně . Bukwice mají Zatím spoustu nástroju , jak odrbat sázkaře. I na ně dojde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele