31. kolo
07.04.2019 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta otočila výsledek a San Sebastian porazila 3:1

Celtě Vigo se povedl proti San Sebastianu parádní obrat a díky výhře 3:1 si drží nesestupové šestnácté místo. Hosté sice po prvním poločase vedli, ovšem obrat Celestes zařídil dvěma góly po obrátce Iago Aspas. Vítěznou branku přitom vstřelil v době, kdy už na hřišti nebyl vyloučený Willian José. Třetí zásah přidal už v nastavení Maxi Gómez.

Začátek utkání patřil zcela jednoznačně Baskům, kteří měli jen v úvodní desetiminutovce dvě velké příležitosti. Po sto osmdesáti sekundách nebezpečně zakončoval Theo Hernández a Rúben Blanco v brance Celty musel pohotově zasahovat. O pět minut později ho zase svým pokusem protáhl Igor Zubeldia.

Domácí se rozkoukávali pomalu a první vzrušení před Rullim předvedli ve 28. minutě po ráně Iaga Aspase, které scházel jen kousíček. Místo bleděmodré radosti přišlo vzápětí zklamání, Mikel Oyarzabal si uvnitř šestnáctky zpracovával balón, když jej fauloval jeden z obránců a sudí Lopez jednoduše musel nařídit pokutový kop. Willian José ho bezpečně proměnil a San Sebastian vedl na Estadio Balaídos 1:0. První poločas rovněž zpestřil kuriózní moment, neboť na trávník přilétl od někoho z fanoušků deštník a hra musela být na chvilku přerušena. Závěr prvního poločasu přinesl další nebezpečné situace, v nastavení například Sandro Ramírez opět donutil Blanca k zákroku.

Celta Vigo do toho potřebovala po změně stran šlápnout a začátek druhého poločasu byl v jejím podání o poznání lepší. Hned ve 46. minutě se brankář Rulli vrhl pod nohy útočícímu hráči a sudí Lopez odpískal v utkání druhý pokutový kop, tentokráte na druhé straně. Iago Aspas zvolil razantní přízemní střelu a srovnal na 1:1.

Další komplikace pro hosty přišla záhy. Willian José neudržel nervy na uzdě, ohnal se po spoluhráči a nemohlo následovat nic jiného, než červená karta. Bodové plány se začaly San Sebastianu sypat jako domek z karet. V 70. minutě navíc Rulli nedosáhl na centrovaný balón a Iago Aspas hlavou na zadní tyči dokonal obrat.

Real Sociedad se ještě mohl vytasit s rychlý vyrovnáním, ale Blanco vynikajícím zákrokem zlikvidoval koncovku Sangalliho. Definitivní rozhodnutí přinesl až závěr zápasu. V nastavení Boudebouz přihrál před branku a Maxi Gómez dorazil balón za brankovou čáru. Celta Vigo zvítězila 3:1 a drží se mimo sestupové pozice. San Sebastian je desátý.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele