31. kolo
06.04.2019 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Barcelona porazila Atlético a jde do jedenáctibodového trháku

Barcelona udělala ve 31. kole zcela zásadní krok k obhajobě mistrovského titulu, když v přímém souboji porazila Atlético Madrid 2:0 a v tabulce si vytvořila už jedenáctibodový náskok. Zápas na Camp Nou výrazně ovlivnilo brzké vyloučení bouřliváka Diega Costy. Atleti se sice dlouho Kataláncům úspěšně bránili, ale pět minut před koncem zařídilo hvězdné duo Suárez - Messi dva slepené góly, které definitivně rozhodly.

Kouč Atlética Diego "Cholo" Simeone asi Diega Costu nepochválí. Známý bouřlivák počastoval ve 28. minutě sudího Manzana naprosto zbytečně nelichotivými komentáři a jeho terč si nebral servítky. Naturalizovaného Španěla okamžitě vyloučil. Šlágr kola tím byl zásadně poznamenán. Barcelona do té doby marně hledala skulinky v dobře organizované defenzívě Atletů. Po čtvrthodině hry měl sice velkou příležitost Jordi Alba, ale hosty zachránila tyčka.

Barcelona byla po vyloučení dle předpokladů aktivnější a po chybné rozehrávce Atletů mohla udeřit, jenomže Suárez v dobré pozici místo zakončení přihrával a tím celou akci zazdil. V nastaveném čase prvního poločasu si Jan Oblak připsal důležitý zákrok po zakončení Coutinha hlavou a trenér Simeone mohl začít spřádat plány, jak udržet ofenzívu Barcy na uzdě i po změně stran.

Těžký úkol Atlético ale zvládalo dlouho celkem dobře. Po hodině hry se nadechl k sólu Lionel Messi, jeho střela pravačkou však neměla patřičnou razanci. Vzápětí byl po dalším Messiho průvanu v koncovce Suárez a výborný zákrok předvedl Oblak. Do třetice pak s balónem na noze prověřil slovinského brankáře Messi.

Lionel Messi dělal obraně Atlética velké problémy, ovšem hosté se stále dobře bránili a k udržení nerozhodného výsledku jim příliš nescházelo. Jenže pět minut před koncem vypálil zpoza šestnáctky milimetrově přesně Luis Suárez a Camp Nou začalo bouřit! Jan Oblak se k tyči natahoval jak mohl, ale rána byla natolik přesná, že i s pomocí tyčky skončila v síti. Barcelona navíc okamžitě přidala druhý gól, Lionel Messi si položil Giméneze a pak skrytou střelou na přední tyč překonal Oblaka podruhé.

Los Colchoneros už neměli na jakýkoliv obrat síly, Barceloně po bitvě podlehli 0:2 a na svého soupeře už ztrácí propastných jedenáct bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pharrell

2:2

Reagovat
dextroza_m

Atletico podle tabulek na CN nevyhrálo od 2006, očekávám výhru Barcy o gol, nejspíš 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
boryland

2:0...………..Leo 2.....……...

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat
HullCity

Baví tě to?

Reagovat
valloire

jo

Reagovat
HullCity

Dělat ze sebe idiota...

Reagovat
valloire

řekl bych, že ho teď ze sebe děláš ty

Reagovat
HullCity

Nepřijde mi.Já netipuji Barcu každoročně na sestup...

Reagovat
valloire

Tak já vim, že nesestoupí, ale snad si to přát můžu ne? A nechápu tu potřebu komentovat něčí tip.

Reagovat
Messi the Genius"10"

Athletico se za minutu rozpadlo

Reagovat
valloire

nauč se to aspoň psát ty génie

Reagovat
Messi the Genius"10"

ty nadelas z prkotin

Reagovat
valloire

ETA by nesouhlasila

Reagovat
adam77

70 minutě kurz na výhru Barcelony 1,50 a v 84 kurz 2,70

Reagovat
ttopi

A v 85. tipuju tak 1,05

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele