LaLiga - preview 31. kola

06.04.2019, 09:00, aktualizováno 07.04.2019, 09:47
Previews
Už v poledne rozehrají nedělní porci duelů v LaLize Alavés s Leganésem. Zajímavý duel slibuje večerní utkání mezi Realem Betis a nevyzpytatelným Villarrealem. Už předtím se Bilbao představí na půdě Getafe a může zaútočit na šesté místo Sevilly, která hraje ve Valladolidu. Celta Vigo nastoupí doma proti Realu Sociedad a v případě výhry by mohla teoreticky konečně opustit sestupové pozice. Jednu z posledních šancí oživit naději na záchranu má Huesca, ale musela by vyhrát v Levante...
Deportivo Alavés - CD Leganés  (neděle 12:00)
Leganés se díky posledním dvěma povedeným výkonům posunul na solidní dvanáctou příčku a jen málo mu chybí k definitivě záchrany. V pravé nedělní poledne by rád přidal třetí výhru v řadě na půdě Alavésu, který má za sebou naopak nepovedené chvíle.

Leganés se potýká s hodně nestálou formou, která ho donutila bojovat o samotnou prvoligovou příslušnost. Prakticky po většinu dosavadní sezony se Leganés potácel ve druhé polovině tabulky, aniž by dokázal sbírat body pravidelně. V posledních dvou kolech se mu to ale povedlo výborně. Po vítězství a čistém kontě proti Getafe zopakoval podobný výsledek také ve vloženém 30. kole na domácí půdě proti Valladolidu.

Další tři body a další čisté konto ho vyneslo na 12. příčkou s devětatřiceti body na kontě. V tomto případě už to bylo hodně vydřené vítězství, protože domácí dali rozhodující gól díky Carrillovi až ve třetí nastavené minutě zápasu. Čistá konta z těchto dvou zápasů mají svůj význam také proto, že to Leganés zvládl i bez hlavního stopera Guillerma Maripána, který je zraněn. A ještě nějakou chvíli mimo hru zůstane, stejně jako záložník Burgui.

Leganés také není kompletní, neboť bude postrádat Guida Carrilla, který musí stát kvůli kartám. Do hry se mu ale vrací alespoň Martin Braithwaite. Zraněni jsou kromě toho také En-Nesyri a Szymanowski. Oba týmy spolu už leccos sehrály v první i druhé nejvyšší soutěži a jeden trend se dá dobře odpozorovat - rozhodující je domácí prostředí. Za předchozích patnáct let se totiž ani jednou nestalo, že by vyhrál hostující celek.

Teď má tu výhodu Deportivo Alavés, které uvítá svého soka na stadionu Mendizorrotza. Alavés je favoritem i díky svému postavení v tabulce, kde zaujal sedmé místo. Aktuálně není daleko ani odvážný sen o Lize mistrů, protože na čtvrté Getafe ztrácí jen tři body. Pokud to ale Alavés myslí s poháry vážně, bude muset přidat vepředu. Zatím se jeho střelci radovali jen z jednatřiceti branek, což je ligový podprůměr. Ve dvou minulých kolech navíc nedal ani branku a sám dostal čtyři.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Laguardia, Ximo Navarro, Ely - Jony, Wakaso, Pina, Inui - Calleri, Borja Bastón
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Silva, Siovas, Tarin, Bustinza, Moreno - Óscar Rodríguez, Pérez, Recio - Santos, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.05 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Athletic Bilbao  (neděle 14:00)
Getafe se sice stále drží na čtvrtém místě, ale v poslední době ztratilo dech a přestalo se mu dařit. Jeho pravým opakem je Bilbao, které naopak nový dech chytilo a ve třech minulých kolech dokázalo vyhrát. Čtvrtý pokus navíc chystá právě proti domácímu Getafe.

V neděli odpoledne se na Coliseum Alfonso Perez pokusí domácí hráči o nápravu své reputace, která v poslední době značně utrpěla. Getafe totiž ve třech posledních duelech nevyhrálo ani jednou a k jedné porážce si připsalo dvě remízy. Naposledy si rozdělilo body s Espanyolem, který na domácí půdě ještě patnáct minut před koncem vedl. Díky trefě Ángela Rodrígueze nicméně hosté vybojovali alespoň bod.

Přesto jim tento výsledek dost možná komplikuje život. Umožnil totiž žralokům kroužících kolem Getafe, aby na něj vytvořili ještě větší tlak. Valencia je od něj vzdálena jen jeden bod, Deportivo Alavés pouze tři. Getafe navíc od roku 2013 nad Bilbaem nevyhrálo a obecně se mu duely s ním vůbec nedaří. Ve třech minulých střetech se urodila remíza, která by pro Getafe nebyla moc dobrým výsledkem ani nyní.

To si hráči dobře uvědomují, o čemž svědčí slova zkušeného útočníka Jaimeho Maty. "Bilbao je teď ve velmi dobré kondici a je jasné, že to bude hodně náročný zápas. Nám se naopak poslední dobou nedaří udržet si čisté konto a na tom chceme pracovat. Bilbao má velmi rychlé a technické hráče, takže to od nás bude vyžadovat hodně úsilí a spolupráce. Ta je pro nás vždycky klíčová," dodal zkušený střelec a autor letošních třinácti ligových branek.

Bilbao zvládlo své poslední tři duely naprosto senzačně, přestože nemělo snadné soupeře. Po výhrách s Atléticem Madrid a Gironou si poradilo i s Levante.

To byl hodně náročný zápas, ve kterém Bilbao dokonale promrhalo dvoubrankový náskok a vyrovnávací trefu zaznamenali hosté v 90. minutě. Přesto měli poslední slovo domácí a na San Mamés rozhodla úspěšná penalta střelce Muniaina ze třetí minuty nastavení. Baskické Bilbao je v tuto chvíli na osmé příčce, přičemž na svého soupeře ztrácí jen čtyři body.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damián Suárez, Djené, Cabrera, Olivera - Foulquier, Mauro Arambarri, Flamini, Portillo - Mata, Jorge Molina
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Yuri, Martinez, Yeray, De Marcos - San José, Etxebarría - Cordoba, Kodro, Ibai - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.03 - 3.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Sevilla FC  (neděle 16:15)
Napínavý duel bude k vidění na Estadio José Zorrilla ve Valladolidu. Domácí hrají o udržení v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu, zatímco hosté ze Sevilly se snaží zachránit slibně rozjetou sezonu a vrátit se do první čtyřky.

Valladolid vytěžil z posledních tří zápasů cenné čtyři body, avšak nezvládl poslední zápas s Leganésem, se kterým padnul 1:0. Tomuto zápasu předcházelo vítězství 2:1 na půdě Eibaru a posléze domácí remíza s Realem Sociedad. Aktuálně 17. celek má na nejbližšího pronásledovatele z Viga náskok již pouhého bodu a vypadá to, že o sestup se bude letos bojovat až do samotného konce sezony. Do těchto bojů je namočeno stále řada týmů z dolní poloviny tabulky.

Domácí mají v letošní sezoně problém především se střílením gólů. Během uplynulých 30 kol vstřelili pouhých 24 branek, což z nich dělá nejhůře mířící tým soutěže. Valladolid nebude moci nasadit proti Seville vykartovaného Nacha. Dále na marodce zůstávají Luismi, Toni Villa a Pablo Herviás.

Sevilla se po výhře nad Alavésem posunula na 5. místo tabulky a na čtvrtou příčku ztrácí jediný bod. Hosté tak odčinili předchozí domácí porážku od Valencie, která jim stále šlape na paty a nyní mají shodný počet bodů. Jak je zamotaný boj o záchranu, tak to vypadá, že bude stejně zamotaný i o pohárové příčky. O čtvrtou příčku, která zaručuje účast v příštím ročníku LM usiluje několik týmů. Rozdíl mezi osmým Bilbaem a čtvrtým Getafe jsou pouhé 4 body.

Joaquin Caparros bude pro duel s Valladolidem postrádat vykartovaného Sergia Escudera a Jesuse Navase. K dispozici mu s největší pravděpodobností nebude ani český gólman Tomáš Vaclík. Další na marodce zůstávají Maximilian Wober, Nolito nebo Gabriel Mercado.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Antonito, Olivas, Calero, Moyano - Alcaraz, Mohamed, Michel - Keko, Guardiola, Plano
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soriano - Vidal, Kjaer, Carrico, Arana - Sarabia, Gonalons, Banega, Promes - Yedder, Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.99 - 3.72 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Real Sociedad už ve třech duelech neprohrál a stoupá tabulkou. V neděli v podvečer se navíc chystá na Estadio Balaídos do Viga, kde jej čeká až 18. Celta. Galicijskému týmu se i přes zlepšené výkony nedaří dostat se mimo ohrožení sestupu.

Možná největším překvapením v negativním slova smyslu je pro znalce španělské LaLigy zcela jistě Celta Vigo. Ambiciózní tým schopný pohybovat se víceméně pravidelně v první polovině tabulky se totiž nachází až v sestupovém pásmu! Za dosud odehraných 30 kol totiž Celta nasbírala jen 29 bodů a porážky se na jejím kontě kupí velkou rychlostí. Z patnácti utkání hraných na domácí půdě se jí povedlo vyhrát jen pětkrát, takže ani dříve obávaný stadion Balaídos už není pevností.

Alespoň, že se její střelci už stačili probudit ze zimního spánku. V posledních dvou duelech Celta nasázela už šest branek a to jí pomohlo ke čtyřem bodům. V minulém kole uhrála Celta remízu s Huescou a k vidění bylo šest gólů. Další dobrá zpráva míří z marodky, kde zůstávají pouze dva hráči - Méndez a Juncá. Naopak se do hry naplno dostává Iago Aspas, k jehož návratu mnoho fanoušků vzhlíželo.

Celta toho s Realem Sociedad sehrála už hodně a s potěšením sleduje, že se Baskům se na půdě soupeře moc nedaří. Od roku 2000 se jim totiž povedlo vyloupit Balaídos jen ve třech případech. Baskický celek je na tom ale v této sezoně mnohem lépe než pýcha z Viga, protože mu patří solidní devátá příčka. Po dvou remízách v nedávné době se mu povedlo minulé kolo možná lépe, než čekal.

V San Sebastiánu si totiž poradil s Realem Betis jakožto pohárovým účastníkem. Byly to ale pořádné nervy, protože ještě deset minut před koncem Celta brala jen bod.

Poslední desetiminutovka se mu ale povedla náramně a díky brance Mikela Oyarzabala bral Real Sociedad tři body. Menší potíže bude mít při skládání základní sestavy, protože mu chybí několik pilířů. Mimo hru jsou pro zranění David Zurutuza, Asier Illarramendi a Adnan Januzaj. Hrát zřejmě nebude ani Kévin Rodrigues.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Hoedt, Costas, Mallo - Boufal, Okay, Lobotka, Boudebouz - Maxi Gómez, Aspas
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Theo Hernández, Navas, Llorente, Zaldúa - Sangalli, Zubeldia, Merino - Oyarzabal, Willian José, Juanmi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.45 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - SD Huesca  (neděle 18:30)
Nedělní podvečer nabídne souboj domácího Levante s Huescou. Oba protagonisté jsou namočeni do bojů o udržení v LaLize. Hosté z Huescy jsou na samém dně tabulky a v případě prohry by se jim záchrana již velice zkomplikovala. Domácí Levante se po sérii špatných výsledků propadá tabulkou nebezpečně dolů a na sestupové příčky má náskok tří bodů.

Levante nedokázalo zvítězit již v 6 ligových utkáních v řadě. Pouhé dva body dokázalo vytěžit po remízách 2:2 s Eibarem a 1:1 v San Sebastianu. To dostalo Levante do nepříjemné situace a nebezpečně blízko do kontaktu se sestupovým pásmem. Do konce sezony nezbývá již mnoho kol a pokud pohlédneme na soupeře, se kterými se ještě Levante musí utkat, nesmí již ztrácet body se soupeři z dolní poloviny tabulky.

Domácímu Levante se daří střílet poměrně dost branek. Zároveň však společně s Vallecanem má nejprostupnější obranu. Té navíc budou v duelu s Huescou chybět vykartovaní Eric Cabaco a Rubén Vezo. Dále nebudou moci nastoupit zranění Cheick Doukouré a Nikola Vukcevic.

Huesca je přikována na samém dně LaLigy. Na první nesestupovou příčku ztrácí již 7 bodů a vzhledem k její formě a příštím soupeřům, zůstává nejžhavějším kandidátem na sestup. Hosté nevyhráli 4 poslední utkání v řadě. Jediný bod, který vytěžili, přišel v posledním kole po domácí remíze 3:3 s Celtou Vigo.

Aby toho nebylo pro Huescu málo, bude se muset v neděli obejít bez řady hráčů. Chybět bude především Xabier Etxeita, který nebude moci nastoupit kvůli karetnímu trestu. Dále to jsou zranění Luisinho, Pablo Insua nebo Carlos Akapo.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Pier, Postigo, Rodriguez - Coke, Bardhi, Campana, Luna - Rochina - Morales, Roger
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaria - Pulido, Dieguez, Mantovani - Ferreiro, Herrera, Rivera, Gomez, Galan - Gallego, Avila
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.87 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Villarreal CF  (neděle 20:45)
Atraktivní duel slibuje nedělní večer ve městě Sevilla. Domácí Betis potřebuje zabrat, pokud se chce ještě vrátit do bojů o pohárové příčky a hosté z Villarealu, bojující stále v EL, si chtějí co nejrychleji zajistit záchranu v soutěži.

Betis nedokázal na plno bodovat již 3 utkání v řadě. Domácí porážka s Barcelonou 1:4, následovaná remízou 1:1 ve Vallecanu a hlavně porážka 1:2 od Realu Sociedad drží Betis až na 10. místě tabulky. Aktuálně tak ztrácí 6 bodů na pohárové příčky, což se nemusí jevit jako něco nedosažitelného, ale to by se již měl Betis vyvarovat dalších ztrát.

Domácí mají v letošní sezoně značně rozkolísané výsledky. Tým, který staví především na kompaktní týmové hře, postrádá ve svém středu typického zakončovatele do vápna. Nejlepším střelcem Setienova výběrů zůstává sedmigólový Sergio Canales. Pokud jde o zranění, postrádá domácí trenér pouze Juniora Firpa a Francise.

Villareal v úterý potrápil Barcelonu. O senzační vedení a možnou výhru ho připravil až v nastaveném čase Lionel Messi. Konečná remíze 4:4 a především předváděná hra však musela hráčům i fanouškům dodat notnou dávku sebedůvěry a přesvědčení, že s takovými výkony se tento tradiční celek v lize udrží. Villareal se může těšit na čtvrtfinále EL, kde vyzve rovněž španělskou Valencii, nicméně v LaLize má náskok pouhého jednoho bodu na sestupové pásmo. Ve spodní polovině tabulky se vede nemilosrdná řežba o samotné udržení. Do těchto bojů jsou mimo Villarealu namočeny další mužstva a bodové rozestupy mezi nimi jsou zcela minimální.

Hosté se musí vypořádat s celou řadou absencí pro nedělní utkání. Chybět jim bude především nejlepší střelec Ekambi, který se ještě nestačil zcela doléčit. Na marodce ho doplňují Bruno Soriano, Manu Tigueros a také Miguleon. Dále nebudou moci nastoupit kvůli karetnímu trestu Pablo Fornals a Alvaro Gonzales.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopez - Mandi, Bartra, Sidnei - Barragan, Canales, Guardado, Carvalho, Tello - Moron, Jesé
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Bonera, Mori, Ruiz - Gaspar, Iborra, Cazorla, Morlanes, Pedraza - Bacca, Chukwueze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.61 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girona FC - Espanyol Barcelona  (sobota 13:00)
Nahuštěný program ve španělské LaLize dál utěšeně pokračuje a v sobotu se do sebe jako první pustí Girona s Espanyolem. Domácí budou na Estadio Municipal de Montilivi odvracet třetí porážku v řadě, což jim naopak nebude chtít jejich tabulkový soused dovolit.

Větší šance bych osobně dával hostujícímu Espanyolu. Například proto, že má jasně lepší formu. V posledních deseti zápasech prohrál jen třikrát a jeho výkony jsou poměrně stálé. Ani v rámci vloženého 30. kola neodešel s prázdnou, neboť si po sympatickém výkonu rozdělil body s Getafe. Na domácí půdě navíc předvedl velmi solidní výkon a byl lepším týmem, jenže dvacet minut před koncem inkasoval vyrovnávací branku od Ángela Rodrígueze.

Po této remíze je Espanyol na třináctém místě a teď má ideální šanci odskočit svým soupeřům zase o kousek dál. Pro Espanyol navíc hovoří i to, že je hostujícím týmem. S Gironou sehrál Espanyol v novém tisíciletí tři soutěžní duely a vždy platilo to samé - pokaždé totiž vyhrál právě hostující tým. A obránce Roberto Rosales teď doufá, že se jeho týmu povede tuto tradici neporušit.

"Myslím, že si zatím vedeme dobře. Jarní část sezony je naší oblíbenou, takže věřím, že se nám povede uhrát ještě dostatek bodů na to, abychom skončili co nejvýš. Je pravda, že hrát tolik zápasů po sobě je opravdu náročné, ale jsme profesionálové a musíme si s tím umět poradit. Proti Gironě bude důležité neinkasovat jako první, protože potom míváme problémy s tím, abychom se vrátili do zápasu."

V předchozích třech duelech je jasně vidět jeden trend: v každém dalším zápase této dvojice padá vždy více branek než v tom předchozím.

Na celém souboji je pikantní také to, že oba soupeře od sebe dělí jen jeden jediný bod. Girona aktuálně sídlí na 14. místě a nasbírala 34 bodů. Dala sice o jeden gól méně než Espanyol, ale také o tři branky méně dostala. V minulém kole vyšla střelecky naprázdno a není se čemu divit, protože jejím soupeřem bylo perfektně hrající Atlético Madrid. To se ke třem bodům na domácí půdě dostalo díky dvěma gólům ze závěrečných patnácti minut.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - García, Alcalá, Juanpe, Ramalho - Granell, Pons, Douglas Luiz - Borja García, Stuani, Portu
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Javi López, Hermoso, Naldo, Rosales - Granero, Roca, Darder - Wu Lei, Iglesias, Sergio García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.22 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - SD Eibar  (sobota 16:15)
Real Madrid poprvé pod navrátilcem Zidanem prohrál a bude se své zaváhání snažit co nejdřív napravit. Na stadion Santiaga Bernabéua se v sobotu odpoledne dostaví Eibar, který v minulém kole vyhrál a navíc naposledy nasázel Realu Madrid potupné tři branky.

Jen dva zápasy vydržel trenér Zinédine Zidane na lavičce královského klubu jako vítěz. V tom třetím se jeho staronový celek utkal s Valencií a rozhodně si jeho fanoušci představovali lepší výsledek. Real totiž na Valencii nestačil a z Mestally odjížděl jako poražený. Dokázal vstřelit jen jednu branku díky Benzemovi, ale prosadil se až v nastavení, takže neměl už dost času ani sil na odpověď domácím, kteří tou dobou vedli už o dvě branky.

Real Madrid se zatím ztráty průběžného třetího místa obávat nemusí, avšak pro trenéra Zidana to bylo jasné varování. Navíc mu už na rozdíl pěti bodů odskočilo druhé Atlético, které se s vloženým kolem popasovalo mnohem lépe. O třetí příčku se Real zase tak moc starat nemusí, protože od čtvrtého Getafe ho dělí celých deset bodů. V sobotu odpoledne navíc uvítá více než hratelného soupeře, od něhož by si tři body měl vzít bez potíží.

Eibar totiž Real překvapil snad jen jednou. V minulém vzájemném klání na půdě Eibaru se Real totiž nezmohl ani na jeden gól a potupně prohrál. Pořádný průšvih znamenalo především nečekané skóre 3:0, které dokázal Eibar uhrát. Jinak se samozřejmě ve většině duelů daří Realu, který tradičně nemá potíže nasázet svému soupeři i čtyři branky.

Eibar je zatím jedním z mála týmů v první desítce, který má záporné skóre. Aktuálně desátý celek LaLigy dostal 43 branek, přičemž jich dal jen 41. Zatím postupně směřuje za záchranou, neb má 39 bodů. Ale měl by zapracovat na svých výkonech při výjezdech. Venku totiž zatím vyhrál jen jednou a za 14 duelů si připsal jen deset bodů.

Minulé kolo se Eibaru povedlo mnohem lépe než Realu, protože z domácího zápasu proti Rayu bral tři body. Nerodily se ale snadno, neboť od 40. minuty Eibar prohrával. Nakonec se mu však podařilo otočit utkání ve svůj prospěch, za což děkuje především vedoucí brance Pedra Leóna ze 74. minuty. V předchozích deseti soutěžních duelech Eibar navíc prohrál jen dvakrát.

Mladý útočník Marc Cardona, který v Eibaru hostuje z barcelonského béčka, k zápasu říká: "Jsem moc rád, že se nám v minulém kole povedlo vyhrát. Tři body mají nesmírně velkou cenu i pro naše sebevědomí, které bude v zápasu s Realem klíčové. Bílý balet bude chtít napravit svůj poslední nezdar, takže musíme očekávat velmi silného a odhodlaného soupeře. Pokud však budeme táhnout za jeden provaz, můžeme uhrát dobrý výsledek."
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Odriozola, Varane, Ramos, Reguilón - Kroos, Casemiro, Modrić - Bale, Benzema, Asensio
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cucurella, Ramis, Paulo, Pena - Orellana, Escalante, Jordán, Pedro León - Sergi Enrich, Charles
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.42 - 7.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Valencia CF  (sobota 18:30)
Valencia v minulém kole dosáhla na skvělý výsledek a získala tři body proti favorizovanému Realu Madrid. Zvýšené sebevědomí bude chtít ukázat při návštěvě Estadio Teresa Rivero, kde na ni bude čekat předposlední a letos hodně matné Rayo Vallecano.

Valencia se opět veze na vítězné vlně a zdá se, že nepovedený začátek ligy je nadobro pryč. Valencia neprohrála už v sedmnácti soutěžních zápasech v řadě, takže se jedná o nový rekord v historii španělského klubu. A ještě větší radost mohli mít fanoušci ze jména posledního soupeře, který na Valencii nestačil. Netopýři totiž ve vloženém kole sehráli skvělé utkání se samotným Realem Madrid a nebýt závěrečné branky Karima Benzemy z nastavení, udrželi by s favoritem čisté konto.

Po perfektním utkání není divu, že se kapitán Dani Parejo rozplýval. "Jsme šťastní, jelikož jsme porazili skvělý tým. Po reprezentační pauze nás v Seville a Realu Madrid čekali dva velmi silní soupeři a získali jsme šest bodů. Každopádně nesmíme začít bláznit, je třeba zůstat nohama na zemi, stále jsme nic nedokázali. Teď nás čeká další finále proti Rayu," dodal zkušený hráč před zápasem s Vallecanem.

Proti Rayu se Valencii vždycky dařilo a za posledních 18 let se Rayu povedlo Netopýry porazit jen ve třech případech. Problém by pro Netopýry mohl spočívat v absenci kapitána Pareja, který má příliš mnoho karet. Kromě něj nejsou úplně zdraví Coquelin nebo Sobrino. I domácí se trápí s absencemi, neboť jim z různých důvodů schází Imbula, Di Santo, Amat nebo Eslustondo.

Valencia vyhrála sedm z posledních deseti soutěžních utkání a směle se může těšit i na pokračování v Evropské lize. Rayo na domácí půdě porazilo Los Che naposledy před více než pěti lety.

A v současné době se mu vůbec nedaří. Rayo obydlelo až předposlední příčku a stále se z pásma sestupu nemůže dostat. V minulém kole sice Rayo výborně začalo na půdě Eibaru a po první půli nad svým sokem vedlo, ale Eibar dokázal dorovnat a v závěru také strhnout vedení na svou stranu.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Moreno, Gálvez, Ba, Advíncula - Pozo, Suárez, Medrán - Bebé, De Tomás, Kakuta
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Gayà, Paulista, Garay, Wass - Čeryšev, Soler, Kondogbia, Ferrán Torres - Rodrigo, Santi Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 3.75 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Atlético Madrid  (sobota 20:45)
Šlágr 31. kola LaLigy nabídne souboj vedoucí Barcelony s druhým Atléticem. Oba soupeři mají za sebou vložené kolo, které se hrálo v úterý a zatímco domácí Blaugranas se nečekaně zapotili a pouze remizovali s Villarealem, Atlético nezaváhalo a alespoň částečně stáhlo náskok svého soupeře na osm bodů.

Barcelona i nadále vede LaLigu právě před svým sobotním soupeřem z Madridu. Hráči Barcelony mají před sebou náročný program a boje stále na několika frontách. S Atléticem je čeká veledůležitý zápas, který již může mnohé napovědět, kdo bude mít po 31. kole blíže k vysněnému titulu. V LM je čeká čtvrtfinále se znovuzrozeným Manchesterem United a ve finále Copa del Rey napínavý duel s Valencií. Jak již bylo zmíněno, v úterním zápase s Villarealem se Blaugranas nečekaně dlouho trápili a až v nastavení zajistil alespoň bod opět Lionel Messi. Trenér Valverde ho šetřil a Messi se tak dostal na hřiště až v 61. minutě za nepříznivého stahu 2:4 z pohledu Barcelony. Messi opět potvrdil svou výjimečnost a nepostradatelnost pro současnou Barcelonu, když v samotném závěru utkání vstřelil dva góly a zajistil tak svému týmu alespoň bod za konečnou remízu 4:4. Aktuálně má Blaugranas sérii 18 zápasu LaLigy bez porážky, přičemž 15 utkání dokonce vyhrálo.

Trenér Valverde na předzápasové konferenci hovořil o utkání s Atleticem: "Tři body jsou důležité pro oba týmy. Pokud bychom vyhráli, vytvořili bychom si pro zbývající kola velký náskok a Atlético by mohlo naopak zmenšit mezeru mezi námi." Valverde se bude muset obejít bez vykartovaného Artura Vidala a zraněných Rafinhy s Ousmanem Dembélém.

Atléti mají za sebou úspěšný duel proti Gironě, kterou pohodlně přehráli a zvítězili 2:0. Hosté jsou jediným týmem, který se ještě z povzdálí snaží znepříjemnit Barceloně cestu za titulem a ačkoliv do konce sezony nezbývá již mnoho kol, tak případná výhra na Camp Nou by snížila rozdíl mezi týmy na 5 bodů.

Hosté se tradičně spoléhají na pevnou a nepropustnou defenzivu. V ofenzivě se v letošním ročníku spoléhají především na Griezmannovo góly, který je se 13 góly nejlepším střelcem svého týmu. Trenér Simeone se bude muset obejít bez několika zraněných opor jakými jsou Lucas Hernández, Thomas Lemar a také Álvaro Morata.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Arthur - Messi, Suarez, Coutinho
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Gimenez, Godin, Luis - Niguez, Partey, Rodrigo, Koke - Griezmann, Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.78 - 5.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona30217279:3170
2.Atlético Madrid30188445:1962
3.Real Madrid30183953:3657
4.Getafe CF301211737:2747
5.Sevilla FC301371049:3746
6.Valencia CF301016433:2446
7.Deportivo Alavés301281031:3744
8.Athletic Bilbao301013733:3443
9.Real Sociedad3010101036:3540
10.Real Betis301171234:3940
11.SD Eibar30912940:4139
12.CD Leganés301091130:3439
13.Espanyol Barcelona30981333:4435
14.Girona FC308101232:4134
15.Levante UD30881442:5432
16.Villarreal CF306121238:4330
17.Real Valladolid30791424:4130
18.Celta Vigo30781542:5229
19.Rayo Vallecano30661832:5424
20.SD Huesca30581733:5323

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (474)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele