31. kolo
06.04.2019 13:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Malé derby v Katalánsku ovládl Espanyol

Malé katalánské derby přineslo vítězství Espanyolu na hřišti Girony v poměru 2:1. Všechny góly přitom padly až po změně stran, z toho ta rozhodující v první minutě nastavení. Hrdinou Espanyolu se v tomto případě stal Sergi Darder, autor dvou branek.

Katalánsku vládne FC Barcelona, ale o roli neoficiální dvojky se spolu střetli Girona a Espanyol, přičemž v tabulce si o jeden bod vedl lépe hostující celek. Největší nebezpečí ze strany Girony hrozilo od Cristiana Portuguése a pochopitelně Cristhiana Stuaniho, první střelecký pokus měl na svědomí prvně jmenovaný bez většího úspěchu. O poznání blíže brance byl v 19. minutě hostující Darder, jehož volej musel krotit Yassine Bounou.

V prvním poločase šlo o jednu z mála příležitosti. Zápas totiž příliš fotbalové krásy nepobral. Girona to tedy zkusila jinou cestou a poté, co Rosales vypíchl balón Lozanovi, se marně dožadovala u sudího pokutového kopu. Úvodní pětačtyřicetiminutovka zkrátka žádný gól nepřinesla.

Ve 49. minutě se Girona po druhé dožadovala penalty, tentokrát po zákroku na Stuaniho a opět neuspěla. O deset minut později dokázal Espanyol konečně vstřelit gól, jenomže radost hostujícího publika byla zbytečná. Pomezní rozhodčí nakonec po velké prodlevě odpískal ofsajd, takže se pokračovalo za bezbrankového stavu.

Ten následně vydržel už jen dvě minuty, protože si na hranici pokutového území zpracoval těžký balón Sergi Darder a nádhernou střelou překonal brankáře Bounoua. Espanyol vedl, ale o těsný náskok osm minut před koncem přišel. Ve vlastním vápně zahrál rukou Rosales a sudí po shlédnutí videotechnologie nařídil pokutový kop, který Cristhian Stuani bezpečně proměnil. Zdálo se, že derby vítěze nepozná, jenomže v první minutě nastavení se znovu opřel do balónu Sergi Darder a i tentokrát slavil úspěch. Jeho střela překvapivě zapadla k tyči, přestože si Bounou na balón sáhl. Espanyol na poslední chvíli strhl vedení na svojí stranu a ze Girony si odváží plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele