31. kolo
07.04.2019 16:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sevilla rozhodla o vítězství ve Valladolidu šest minut před koncem

Fotbalisté Sevilly zvládli utkání ve Valladolidu a i když se dlouho nemohli střelecky prosadit, nakonec v závěru utkání dvakrát udeřili. Nejprve se v 84. minutě prosadil Roque Mesa a v nastavení pečetil výsledek Munir El Haddadi. Andalusané si pojistili páté místo a na Ligu mistrů ztrácejí jen bod. Valladolid zůstává po další porážce v sestupovém pásmu.

I když byla Sevilla velkým favoritem, očekávalo se, že to ve Valladolidu nebude mít jednoduché. Domácí hrají o záchranu a potřebují každý bod, navíc se samotnou Sevillou nemají vůbec špatnou bilanci. V prvním zápase na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána vyhráli favorizovaní Rojiblancos "jen" 1:0.

Svěřenci Joaquína Caparróse začali dobře a v 10. minutě měli první velkou příležitost na vstřelení gólu. Po rohovém kopu totiž hlavičkoval na zadní tyči Gabriel Mercado, ovšem Masip zasahovat nemusel. Na druhé straně zase prověřil Soriana střelou z přímého kopu Míchel a španělský brankář, který plní roli dvojky za zraněným Tomášem Vaclíkem si připsal důležitý zákrok. Ve 35. minutě zahrávali Sevillští další rohový kop a tentokrát Vázquez dostal balón za brankovou čáru, radost hostí však byla okamžitě přerušena a gól kvůli útočnému faulu neuznán.

První polovina zápasu branku nepřinesla a i po změně stran se hrálo dlouho bez branek. Přitom nemuselo, kdyby v 51. minutě dostal za Masipova záda balón Ben Yedder. Sarabia mu před branku poslal ideální přihrávku, jenomže Ben Yedder v koncovce absolutně selhal. Valladolid měl zase dobrou příležitost po ráně Plaňa, kterou Soriano vyrazil.

Vyrovnané utkání nakonec dokázala Sevilla rozhodnout ve svůj prospěch. Šest minut před koncem si Roque Mesa navedl balón ke střele a zpoza šestnáctky přesně trefil spodní roh Masipovo branky. Sevilla vedla v důležitém zápase 1:0 a ještě v nastavení se dočkala druhého zásahu. Zpětnou přihrávku Gila přetavil v branku Munir El Haddadi. Sevilla vyhrála ve Valladolidu 2:0 a přiblížila se Lize mistrů. Co se týče domácích, ti musejí o záchranu stále bojovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele