31. kolo
06.04.2019 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Valencia padla, Vallecano jí vstřelilo dva góly

Úchvatná valencijská série bez porážky skončila hodně nečekaně v Madridu na půdě Raya Vallecano. Předposlední tým LaLigy přistřihl Netopýrům křídla dvěma góly a prozatím odložil jejich posun na čtvrtou příčku. Nutno podotknout, že i když Valencia nebyla lepší, mohlo se utkání vyvinout zcela jinak, kdyby v prvním poločase proměnil pokutový kop Dani Parejo. Pro Rayo je to každopádně hodně důležité vítězství, kterému ponechává šance na konečnou záchranu.

Teoreticky to měla být v Madridu jasná záležitost. Valencia byla ve skvělé formě a navíc po výhře nad Realem stanovila nový klubový rekord v počtu zápasů bez porážky. Rayo se zase pohybuje na předposledním místě a má co dělat, aby se zachránilo. Prakticky tak rozhodla větší touha po bodech, kterou oplýval domácí tým.

Utkání bylo v prvních minutách opatrné, ovšem velké příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Po skvělém pasu postupoval sám na Alberta Garcíu Torres, jenomže branku trefit nedokázal. Vzápětí byl Torres znovu před Garcíou a i tuto šanci hostující brankář přečkal bez újmy. Na druhé straně zakončoval po chybě defenzívy Los Che Embarba, ale i jemu scházela větší přesnost. Ve 25. minutě došlo ke klíčovému momentu utkání. Po souboji Gálveze zůstal na trávník ležet Rodrigo a sudí bez váhání odpískal pokutový kop, což se Vallecanu v žádném případě nelíbilo. Sudí Alberola Rojas si však stál za svým a Dani Parejo měl obrovskou možnost poslat Valencii do vedení. Penaltu ale kopl mizerně, takže Alberto García bez problému vykryl a udržel domácím čisté konto.

Rayo přežitá penalta hodně nakopla ve 32. minutě ho poslal do vedení Raúl De Tomás. Velkou pochvalu zaslouží především Ba, který si na pravé straně pohrál s Diakhabym a přesnou přihrávkou na malé vápno připravil De Tomásovi úvodní gól.

Valencia měla na začátku druhého poločasu obrovskou možnost vyrovnat, ale Geoffrey Kondogbia naprosto trestuhodně nedokázal zblízka trefit prázdnou branku! Vallecano zase kontrovalo příležitostí, kterou svým centrem připravil Bébé, ovšem jak De Tomásovi, tak i Morenovi scházel kousek. Oba tábory měly do konce utkání dobré příležitosti, ale výborně si vedli brankáři García a Neto. V závěrečných minutách Valencia hru otevírala a Vallecano toho dokázalo využít a vstřelilo pojišťovací druhý gól. Na rohový kop, která zahrával Ba, si naskočil v první minutě nastavení Mario Suárez a hlavou definitivně přerušil valencijskou sérii neporazitelnosti.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele