LaLiga - souhrn 22. kola

01.02.2020, 14:54, aktualizováno 02.02.2020, 22:54
Komentáře a souhrny
Real Madrid se veze na vítězné vlně, zvládl derby s Atléticem a pojistil si postavení na čele tabulky, Barcelona zareagovala triumfem nad Levante. Valencia utrhla výhru nad Celtou, zatímco Granada veze body z Bilbaa. Sevilla ztratila s Alavésem, Villarreal přehrál Osasunu...

FC Barcelona - Levante UD 2:1

02.02.2020 21:00

Góly: 30. Anssumane Fati, 31. Anssumane Fati - 90+2. Rubén Rochina

Rozdíl na čele LaLigy se po tomto víkendu nezměnil. Na výhru Realu navázala i Barcelona, takže oba celky od sebe dál dělí tři body. Utkání proti Levante rozhodl dvěma góly mladíček Anssumane Fati, jemuž pokaždé asistoval Lionel Messi. Barca měla i další příležitosti, ale nevyužila je a hosté v nastaveném čase prostřednictvím Rubéna Rochiny snížili.

Důležitější jsou pro tuto chvíli tři body, které drží Barcelonu v závěsu za Realem Madrid. Mnozí fanoušci možná očekávali větší kanonádu, ale je nutné si přiznat, že Levante mělo místy velké štěstí.

Barcelona poprvé zahrozila ve 14. minutě, Lionel Messi dostal na vápně přihrávku a pohotově vypálil, balón však zamířil vedle branky. Za chvíli byl Messi přesnější, ale dobře zasáhl Fernández. Do třetice pak Antoine Griezmann lehkým dloubáčkem netrefil zařízení. Barcelona byla lepší a gól takříkajíc visel ve vzduchu. Diváci na Camp Nou se dočkali přesně po půlhodině hry. Messi kolmicí vysunul mladičkého Anssumaneho Fatiho a ten procedil balón mezi Fernándezovými nohami do sítě. Pak uběhly dvě minuty a Messi znovu adresoval Fatimu přihrávku, přičemž i napodruhé mladík mířil přesně. Během dvou minut si tak Barca zařídila dvoubrankový náskok a měla i další příležitosti. Tu největší napálil Semedo do břevna a na sklonku poločasu selhal ve velké šanci před brankou Griezmann.

Krátce po změně stran byli Katalánci znovu blízko třetímu gólu, ale Messimu střelu zachytili na brankové čáře a Busquets branku překopl. Až v 53. minutě přišla první příležitost hostů a ter Stegen musel do akce. Proti střele dobře zasáhl a dorážku pak José Luis Moráles poslal nad branku. Levante se osmělovalo čím dál více a ter Stegen musel několikrát prokázat svůj um. V 67. minutě vytěsnil střelu Hernaniho nad břevno. Šance měli jak domácí, tak i hosté. Skóre se na Camp Nou ještě jednou změnilo a to ve prospěch Levante. Ve druhé minutě nastavení propálil vše, co mu stálo v cestě Rubén Rochina. Balón směřoval do středu branky a ter Stegen si jej při nejistém zákroku srazil do branky. Víc se však už nestalo, Barcelona vyhrála 2:1 a snížila náskok Realu na tři body.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Deportivo Alavés 1:1

02.02.2020 18:30

Góly: 77. Lucas Ocampos (pen.) - 70. Joselu

Napravit šokující vyřazení z Copa del Rey se hráčům Sevilly nepodařilo. Celek z Andalusie doma pouze remizoval s Deporitvem Alavés, což zároveň znamená, že přepustil třetí místo Getafe. Boj o pozice zaručující Ligu mistrů se tak nadále dramatizuje, jen s minimálními odstupy jsou na pátém respektive šestém místě Valencia nebo Atlético.

Kouč Julen Lopetegui musel v týdnu vysvětlovat fanouškům nečekané vyřazení od Mirandésu a jako omluvu chtěl nad Alavésem zvítězit. Domácí určitě byli v roli favorita, na druhou stranu Deportivo se nechce namáčet v sestupovém pásmu a z Andalusie chtělo body.

Sevilla chtěla a také vstoupila do utkání aktivně, ale narážela na zásadní problém - dobře zformovanou obranu Deportiva. Domácí si s taktikou, kterou hosté aplikovali, jednoduše nevěděli rady a první poločas nenabídl jedinou vážnější šanci. Jestli se o Seville dá říci, že se směrem dopředu alespoň snažila, o hostech to tvrdit nelze. Divákům pak nezbývalo nic jiného, než doufat, že se obraz hry na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána změní.

Dopomoci k tomu mělo dvojí střídání, které Lopetegui nachystal na 52. minutu. Na trávník se podívala i nová posila z AC Milán Suso. A skutečně o tři minuty později měli Rojiblancos první možnost, po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle Koundé. Na úvodní gól se nakonec čekalo do 71. minuty, kdy se prosadili hosté. Brankář Vaclík hlavičku do malého vápna jen vyškrábl k nohám Josela a pro něho nebyl problém trefit odkrytou branku. Vedení Deportiva dlouho netrvalo, po ruce sudí nařídil pokutový kop a Lucas Ocampos srovnal.

V závěru už byla Sevilla lepší a snažila se rozhodnout, pokusy Susa ale Pacheco zvládl chytit a tím i udržel pro svůj tým cenný bod.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - CA Osasuna 3:1

02.02.2020 18:30

Góly: 45+1. Paco Alcácer, 54. Rubén Peña, 59. Santi Cazorla (pen.) - 48. Aridane Hernández

Jestli má někdo ve Španělsku dobrou formu, pak je to Žlutá ponorka. Villarreal byl proti Osasuně nesmírně produktivní a třemi góly si zajistil další tři body. Od loňského prosince vyhrál jen v lize pátý zápas a z bojů o záchranu se vyšplhal až k předním příčkám. K výhře nad Osasunou přispěla i nová akvizice útočník Paco Alcácer.

V prvé řadě je nutné říci, že Osasuna nebyla výrazně horší, než její hostitel. Na Estadio de la Cerámica sehrála poměrně vyrovnané utkání, jenom nebyla tolik efektivní. Od začátku to byl také litý boj a dlouho se žádná strana nedokázala prosadit. Zdálo se, že první poločas skončí nezáživnou bezbrankovou podívanou, ale na jeho sklonku přeci jenom padl gól. Paco Alcácer obdržel na polovině hřiště ideální pas, obrana Osasuny se úplně otevřela a pak útočníka marně naháněla. Alcácer svůj postup na branku zvládl a poslal Villarreal do vedení.

Osasuna se o přestávce probrala a hned na začátku druhého poločasu vyrovnala na 1:1. Na centr od rohového praporku si na zadní tyči naskočil Aridane a Asenjo nemohl nic dělat. Villarreal se s remízou nehodlal spokojit a vedení si zase rychle vzal zpátky. Po pěkné kombinaci a zasekávačce se střelou na zadní tyč prosadil Rubén Peňa.

V 57. minutě šel do akce opět Alcácer a po faulu na jeho osobu sudí odpískal pokutový kop. Takové věci má ve Villarrealu na starosti Santi Cazorla a nabídku odskočit na rozdíl dvou branek vřele přijal. Osasuna byla v těžké pozici, nikoli však v neřešitelné. Na rozdíl jednoho gólu mohl hosty přiblížit Arnáiz, ale v tutovce orazítkoval břevno. To byla zároveň poslední velká šance hostů, protože ve zbytku zápasu už se nic zásadního nestalo.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Getafe CF 0:2

02.02.2020 16:00

Góly: 36. Damián Suárez, 50. Jaime Mata (pen.)

Už na třetí místo poskočilo madridské Getafe. Svěřenci Josého Bordaláse zvítězili na San Mamés 2:0, když se trefili v obou poločasech. Getafe nejprve poslal do vedení Damian Suárez a po změně stran zvýšil z pokutového kopu Jaime Mata. Hosté vyhráli na San Mamés poprvé po takřka osmi letech.

Getafe se veze na vítězné vlně a na nepopulární půdě v Baskicku to znovu potvrdilo. Athletic měl místy drtivou územní převahu, v celém utkání přes 70% držení míče, ale nebylo mu to nic platné. Madridský celek byl zkrátka efektivnější a díky dvěma gólům si vítězství zasloužil.

Hosté si také vytvořili první příležitost, ve 3. minutě se dostal k hlavičce Mathias Oliveira, branku domácích ale přestřelil. Posléze to nebyla zrovna ideální podívaná, k vidění nebyly žádné šance, přesto došlo na změnu skóre. Ve 36. minutě se šikovně prosmýkl mezi dvěma obránci Damian Suárez a přesnou střelou k tyči zařídil hostům vedení. Athletic mohl do šaten srovnat, ale Iňaki Williams nejenže napálil tyč, ale ještě mu byl máván ofsajd.

Druhý poločas začal pořádně zostra, Getafe chtělo co nejrychleji vstřelit druhý gól a to se nakonec podařilo. Simón sice zprvu uchránil domácí před inkasovaným gólem, ale ve vápně došlo k hraní rukou (Lekue), což si sudí ověřil u videa a odpískal pokutový kop. Jaime Mata ho s naprostým přehledem proměnil a hosté už byli třem bodům velice blízko.

Netrvalo to dlouho a Getafe mohlo vstřelit i třetí gól. Jaime Mata hlavičkoval uvnitř vápna úplně sám, ale netrefil. V 68. minutě přichystali Baskové hned trojí střídání, ale kýženou branku i přes velké šance nedali. Ibai v té největší orazítkoval brankovou konstrukci. Getafe zvítězilo na San Mamés 2:0 a poskočilo na třetí místo.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Betis 1:1

02.02.2020 14:00

Góly: 15. Fabián Orellana (pen.) - 7. Nabil Fekir

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Eibarem a Betisem, přičemž z výsledku nemá radost ani jedna strana. Oba góly padly v úvodní čtvrthodině, což diváky muselo nutně nabudit, ovšem na třetí zásah už pak čekali marně.

Eibar potřeboval vyhrát aby se více vzdálil sestupovým příčkám, Real Betis zase aby konečně prorazil do první poloviny tabulky. Nestalo se ani jedno, remíza 1:1 je ztrátou pro oba.

Nutno podotknout, že Betis měl v utkání trvalejší převahu i více možností. Však už ho také v 7. minutě poslal do vedení nádhernou střelou ze střední vzdálenosti Nabil Fekir. Bohužel pro Andalusany to nemělo dlouhého trvání a o osm minut později vyrovnal z pokutového kopu Fabio Orellana. Sudí se rozhodl odpískat pokutový kop po zákroku Edgara Gonzáleze zcela po právu. Bezprostředně před tím, než k vyrovnání došlo, zahodil obrovskou příležitost Moreno a to se ukázalo být jako klíčový okamžik. První půle ještě některé zajímavé momenty nabídla, předně nebezpečnou střelu Sergio Enricha, která skončila těsně vedle.

Po hodině hry si Betis vypracoval zajímavou možnost dokonce s gólovým koncem, ovšem pohotová dorážka Iglesiase nemohla pro ofsajdové postavení platit. Vše z pohledu domácích dobře rozkryl systém VAR. Skóre se neměnilo ani v samotném závěru, kdy vypálil Fekir a výtečný zákrok předvedl Dmitrović. Nic dalšího už se v utkání nestalo, takže oba celky získaly po jednom bodu za celkem spravedlivou remízu.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Real Sociedad 2:1

02.02.2020 12:00

Góly: 49. Kenneth Omeruo, 90+5. Óscar Rodríguez - 20. Alexander Isak

Tři nesmírně důležité body vyválčil doslova za pět dvanáct Leganés. V domácím utkání s Realem Sociedad poměrně rychle prohrával, ale po změně stran srovnal a v páté minutě nastavení strhl vítězství na svojí stranu. Hrdinou dramatického okamžiku se stal Óscar Rodríguez a jeho úspěšný volný přímý kop.

Leganés se zároveň dočkal prvního ligového vítězství v novém roce. Real Sociedad byl na Estadio Municipal de Butarque favoritem, přeci jenom si brousí zuby na evropské poháry a od Leganésu je vzdálen na míle daleko. I když se Baskové pyšnili větším držením balónu, tak směrem dopředu to žádná sláva nebyla.

Hosté prakticky ze své jediné střely na branku vstřelili gól, avšak nepředbíhejme. Leganés začal aktivně a Braithwaite už v 7. minutě nechal vyniknout brankáře Remira. Neproměněná příležitost vyšla domácí draho, ve 20. minutě střílel z hranice šestnáctky Alexander Isak a to byla ona zmíněná jediná střela na branku. Real Sociedad se ujal vedení a na tahu byl logicky Leganés. Inkasovaný gól domácí lehce znervóznil a po zákroku na Januzaje místní příznivci trnuli, zdali sudí neodpíská pokutový kop. Neodpískal ho a i díky tomu skončil poločas jen jednobrankovým rozdílem.

Leganés se své chvíle slávy dočkal poprvé na začátku druhého poločasu. Centr Recia nedokázala obrana Basků účinně odvrátit a Kenneth Omeruo střelou k tyči vyrovnal. Následně byl k vidění velmi vyrovnaný obraz hry a žádná strana neměla vyloženě navrch. Až v nastavení Leganés vycítil šanci a svého soupeře přikoval v šestnáctce. Ve druhé minutě nastavení ještě neuspěl Carrillo ani na zadní tyči Recio, nicméně o tři minuty později přeci jen domácí stadion radostí explodoval. Óscar Rodríguez se postavil k poslední šanci zápasu a svůj volný přímý kop zakroutil nechytatelně do branky.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Celta Vigo 1:0

01.02.2020 21:00

Góly: 77. Carlos Soler

Další tři body si na své konto připsala Valencia. Před týdnem doma porazila slovutnou Barcelonu a tentokrát skolila houževnatou Celtu Vigo. Diváci na stadionu Mestalla viděli jen jeden gól, který vstřelil čtvrthodinu před koncem Soler.

Valencia má dobrou formu a v sobotu večer se očekávalo, že porazí o záchranu bojující Celtu Vigo. Právě fakt, že hosté hrají o záchranu mohl vést k podcenění. Celestes sehráli na Mestalle zcela vyrovnanou partii, ale domácím nakonec kvůli své neproduktivitě stejně podlehli.

Zcela vyrovnané držení balónu a dokonce častější střelba v podání Celty Vigo. Valencia to v žádném případě neměla jednoduché, nicméně už ve 3. minutě mohla vést, kdyby skvělý zákrok po střele Wasse nepředvedl Blanco. O několik minut později se uvedla i nová akvizice Florenzi, který přišel z římského AS. Italský obránce či záložník si seběhl na ideální pas, ale naneštěstí pro domácí trefil jen boční síť. Celta Vigo postupem času hru vyrovnala, ale větší šanci si v průběhu prvního poločasu nevypracovala. Svěřenci trenéra Celadese museli ještě před koncem poločasu střídat a zraněného obránce Ezequiela Garaye nahradil Mouctar Diakhaby. Nepříjemný zásah do sestavy však neměl hlubší následky.

V 53. minutě dohrál svůj debut i Florenzi a na hřiště se dostal Rodrigo. Valencia v tu dobu marně hledala recept na zformovanou obranu Viga. Domácí postupně zasypávali pokutové území Blanca centry a čtvrthodinu před koncem přišel jediný, rozhodující gól. Akci z levé strany hřiště nedokázali Celestes odvrátit, načež se z druhé vlny dostal ve vápně ke střele Carlos Soler a přesně umístěnou ranou rozhodl. V závěrečných dvaceti minutách se Vigo nedokázalo přeskupit a vytvořit si souvislejší tlak, takže na Mestallle prohrálo.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Valladolid 0:1

01.02.2020 18:30

Góly: 56. Enes Ünal

Mallorca naprosto nezvládla utkání na domácí půdě a přenechala všechny tři body Realu Valladolid. Ten naopak přijel skvěle připraven a k výhře mu stačila jediná branka. Tu měl v 55. minutě na svědomí mladý útočník Enes Ünal.

Real Valladolid vůbec nepůsobil zastrašeně, naopak se od prvních chvil nebál hnát do útoku, kdykoli to bylo třeba. Zároveň nezapomínal na přesnou obranu, která sklapla kdykoli, kdy jen hrozil brejk domácích. Toni Villa se postaral o první zajímavější střelu, ale nakonec mířila těsně vedle tyče.

Zakončení Daniho Rodrígueze ve 28. minutě bylo výtečné a míč nakonec zapadl do sítě, nicméně dle všeho se nahrávající hráč již ocitl mimo hrací plochu. Sudí si ještě nechal zkontrolovat celou situaci a nakonec opravdu pokazil radost fanoušků Mallorky. Ze střední vzdálenosti se prezentoval solidní střelou Salva Sevilla, ale ani on neměl správně seřízená mířidla. První polovina rozhodně nenabídla moc dobrou podívanou a fanoušci museli doufat, že po změně stran se jejich šance na oslavu vstřelené branky zvýší.

Pravdou je, že první minuty druhé půle přineslo alespoň nějakou akci. Hráč se slavným příjmením Guardiola se prezentoval velmi tvrdou ranou, která však nakonec opět zamířila mimo. Přesnost dnes nebyla předností ani jednoho týmu. Nepříliš pohledné utkání nakonec rozhodla jediná branka, kterou měli na svědomí hostující hráči.

Deset minut po změně stran se balon dostal ke Guardiolovi, který si pořádně rozmyslel, kam pošle míč. Měl na to dostatek času, protože k němu nikdo z domácích hráčů nedorazil dostatečně včas. Guardiolův pas nakonec zamířil před bránu, kde jej našel Enes Ünal. Mladý střelec nebyl dostatečně hlídán a nastavil hlavu do správného úhlu, aby poslal míč přesně do sítě!

Mallorca potřebovala nový impuls, pokud se chtěla dočkat bodů, a ten měl představovat mladý talent Takefusa Kubo. Po jeho centru se dostal k hlavičce Ante Budimir, ale dnes mu nebylo přáno. Jeho zakončení opět zamířilo mimo. Nešťastníkem posledních minut utkání se mohl snadno stát Herrera, který tečoval bombu Valjenta tak, že měl brankář Masip plné ruce práce, aby jeho zakončení vyrazil aspoň na roh.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Atlético Madrid 1:0

01.02.2020 16:00

Góly: 56. Karim Benzema

Real Madrid udolal v nepříliš záživném madridském derby svého městského konkurenta Atlético, když jedinou branku vstřelil obvyklý střelec Karim Benzema. Z výsledku mají pochopitelně pramalou radost v Barceloně, Real Madrid už má totiž na čele šestibodový náskok. Naopak Atlético zůstává po další ztrátě mimo pozice zaručující Ligu mistrů.

Jak Zinedine Zidane, tak Diego Simeone žádné velké změny v sestavách neučinili. Na lavičce Atletů už se objevila staronová posila Yannick Carrasco.

První poločas žádnou atraktivní podívanou nepřinesl. Samotný začátek a vlastně celý průběh byl hodně opatrný. Atlético se soustředilo výhradně na defenzívu, což je u něho zvykem a Real nehodlal za každou cenu bezhlavě útočit. Na branku Atletů vystřelil za pětačtyřicet minut jen jednou, což průběh poločasu celkem vystihuje. Nejvzrušivější okamžik přišel ve 42. minutě, kdy před Courtoisem zakončoval těsně vedle Correa. Vzrušení ale bylo zbytečné, protože útočník Atlética se nacházel v ofsajdu.

S průběhem prvního poločasu nemohla panovat spokojenost. Trenér Zidane se tak rozhodl hned pro dvojí střídání a na plac poslal Viníciuse Júniora a Lucase Vázqueze, zatímco dohráli Toni Kroos s Iscem. Změnu přichystalo i Atlético a Álvara Moratu nahradil Thomas Lemar.

Necelých 78 000 diváků se dočkalo změny bezbrankového výsledku v 56. minutě. Ferland Mendy posunul balón rozeběhnutému Vinícusovi a ten jej adresoval na malé vápno zakončujícímu Karimu Benzemovi. Santiago Bernabéu se mohlo radovat, Real Madrid vedl v městském derby nad Atléticem 1:0. Veškeré snahy Colchoneros o vyrovnání vycházely vniveč. Nutno podotknout, že Atlético bylo směrem dopředu hodně bezzubé a brankář Courtois vlastně nemusel nic zásadního před svojí brankou řešit. V závěrečných minutách se tlak hostů zvyšoval, ale příznivci Colchoneros se žádné větší gólovky nedočkali, natož vyrovnání. Real Madrid zvítězil v městském derby 1:0 a na čele LaLigy má již šestibodový náskok. Pro Atlético je to další ztráta a klíčová čtvrtá příčka se vzdaluje.

Více informací k zápasu

Granada CF - Espanyol Barcelona 2:1

01.02.2020 13:00

Góly: 38. Darwin Machís, 46. Carlos Fernández - 27. Raúl de Tomás (pen.)

Situace Espanyolu je zase o něco složitější, katalánský celek prohrál v Granadě 1:2 a zůstane po tomto kole na posledním místě. Hosté sice na Nuevo Los Cármenes vedli, ale domácí dokázali do poločasu vyrovnat a po změně stran strhnout výsledek na svojí stranu. Rozhodující branku přitom vstřelil Carlos Fernández.

Pro Granadu je to vítězství po dvou neúspěšných kolech a rozhodně se nerodilo lehce. Espanyol byl odhodlán získat nějaké body a zlepšit své nelichotivé postavení. Začátek měli lepší domácí a nechybělo moc, aby se po centru z pravé strany prosadil hlavou Fernández. Granada měla v úvodu drtivou převahu, ale přišlo zaváhání: Duarte fauloval novou posilu de Tomáse a sudí odpískal hostům pokutový kop. Sám Raúl de Tomás nezaváhal, potvrdil po příchodu svojí dobrou formu a poslal Espanyol do důležitého vedení.

Espanyolu to však dlouho nevydrželo a zhruba o deset minut později byl stav vyrovnaný 1:1. Po diagonální přihrávce uklidil balón do sítě Darwin Machís, přičemž Lópezovi nasadil jesličky. Vyrovnání Granady bylo zasloužené, domácí tým byl v prvním poločase lepší a lépe vstoupil i do druhé půle.

Hned ve 46. minutě obrana Espanyolu zaspala, Carlos Fernández si navedl balón ke střele a přesnou ranou otočil výsledek. Hosté měli na vyrovnání spoustu času a v 63. minutě se mohl podruhé v zápase prosadit de Tomás, ale v pokračující akci (k nelibosti domácích) trefil jen tyčku. To byla vůbec největší šance hostů ve druhém poločase. I když Espanyol postupem času vyrovnal hru i co se držení balónu týče, vyrovnat nedokázal a na body tak nedosáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid22147140:1349
2.FC Barcelona22144452:2646
3.Getafe CF22116532:2039
4.Sevilla FC22116528:2139
5.Valencia CF22107533:2937
6.Atlético Madrid2299422:1536
7.Villarreal CF22104839:3034
8.Real Sociedad22104837:3034
9.Athletic Bilbao22710522:1731
10.Granada CF22931027:2930
11.CA Osasuna22610629:2828
12.Real Betis2277830:3428
13.Levante UD22821227:3426
14.Real Valladolid22510718:2425
15.Deportivo Alavés22661023:3224
16.SD Eibar22661021:3024
17.RCD Mallorca22531422:3818
18.CD Leganés22461218:3418
19.Celta Vigo22381117:3117
20.Espanyol Barcelona22361318:4015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (171)

Přidat komentář
CHONG

RdT

Reagovat
Kily

po třech zápasech je začátkem února nejlepším ligovým střelcem Espanyolu v sezoně

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

A to ešte smolne trafil tyč.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Israha

Granada

Reagovat
smazaný uživatel

Darwin zničil Espanyol

Reagovat
One-Real

Dalo se po tom prvnim polocase cekat nez jinyho?

Reagovat
Jordi Alba

To Atlético nemůže bejt ani jednou užitečný.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
valloire

vždyť bylo

Reagovat
ADM

Real Madrid have conceded just 13 goals after 22 LaLiga games this season, their best defensive total at this stage in the competition’s history.

Reagovat
Kokesh

S Thibem v bráně, kterého fanoušci Chelsea poflusali kdem mohli (a to samé dělají teď s Kepou) a někteří fanoušci RM mu stále nemohou přijít na jméno. Nádhera.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Ángel di María 22

Dneska MOTM Mendy, celkove fakt skvelej vykon korunovanej ackem a musim rict, ze jak se ze zacatku hledal, tak ty jeho vykony jdou dost nahoru.

Povinny 3 body doma

Reagovat
Kokesh

S ním v sestavě, 1005 minut a jen tři obdržené branky. Asi na něm fakt něco bude...

Reagovat
Israha

Tak. On (nebo resp. absence Marcela) má na těch málo obdržených gólech stejný podíl, jako Courtois.

Reagovat
Anacron

Valverde taky už klasicky super.

Reagovat
Ángel di María 22

ten taky

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Phillipinho

Lemarovo lemrovsky braneni opet zavinilo prohru jako pri golu Messiho na Wande.

Reagovat
Phillipinho

Po zraneni Moraty sla hra kompletne do kyte. Nejlepsi hrac byl clovek, co posledni dva roky hral v Cine

Reagovat
ADM

Co by si povedal, keby Lucha nahradil Ernesto?

Reagovat
ADM

Až tak ťa môj návrh šokoval?

Reagovat
Phillipinho

Jako myslis Ernesta misto Chola?

Reagovat
Anacron

21 zápasů v řadě bez prohry. Během těchto zápasů 9 obdržených branek a 47 vstřelených. Velká paráda. Ano hra nebyla vždycky ideální, ale oproti tomu co jsme tu měli loni a jak to vypadalo na začátku této sezony, je neuvěřitelný co s tím Zidane dokázal udělat. Jo má nějaké mouchy(kdo ne..), ale jasně dokazuje, že jeho první období nebyla žádná náhoda a štěstí jak někteří pořád dokola melou. Nicméně ty vstřelené branky jsou dost zavádějící. Navyšuje to pár střelecky nadmíru povedených zápasů a útok je tak rozhodně ta nejslabší část naší hry. Snad to Hazard zvedne.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

Reagovat
LAM

Jedinej kdo nemá letos slabinu je Live.Jsem zvědavej,jestli se letos nějak zaseknou.

Reagovat
Kily8

Ak bude Hazard hrať, ako do zranenia v Reale a Zidane ho bude stavať bez ohľadu na výkon, len preto, že bol najdrahšia posila, tak nebude dlho trvať a Real príde o 1. miesto. Áno jeho hra išla hore, ale stále sa trápil a nasilu chcel stále vymyslieť veľkú prihrávku a hlavne zbytočný dribling. Akoby hral nezapadal do hry. Naopak Rodrygo robil veci jednoducho a efektívne.

Reagovat
valloire

To je ale naprosto očekávaný. Nevěřit ZZ a myslet si něco o náhodě se nevyplácí.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Marca: Barcelona is close to close an agreement with Willian.

Reagovat
LAM

To už se píše dva roky.Sice by přišel zadarmo,ale zrovna jeho tady moc nepotřebujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Na fore chelsea uz oslavuju jeho odchod. To je fakt taky spatny ?

Reagovat
LAM

Těžko říct,nesleduju Chelsea v poslední době.Vim jenom,že ho kritizujou za přístup,takže třeba chce zmizet pryč,ale Brazilcům nad 30 vůbec nevěřim.

Reagovat
Kily8

Brazilci nad 30? To čo je za nezmysel? Aldair, Lucio, Dani Alves, Thiago Silva, Marcelo, Roberto Carlos, Cafú, Dunga...len v špičkových kluboch ich boli desiatky. Áno sú hráči, ktorí žiarili, ako teenageri a potom mali problémy, ale sú Brazílčania, ktorí začinajú oslňovať v neskoršom veku. Thiago, Firmino... A hodnotiť všetkých podľa 3-4 hráčov. Kde je nemecké prasátko, čo rozhodlo MS v predĺžení, Thomas Muller mesiace nedal gól a sedel v svojom klube? Ale nebudem preto hovoriť, že neverím nemcom po 30-ke. Fenin, Pilař, Kadlec....

Reagovat
Gazdo

Tych co si vymenoval su obranci. Vacsinou to tak byva ze utocnici a obranci su rozdielne povahy

Reagovat
Luis_Figo

presne to som chcel napisat, vsetci kreativni a utocni hraci po 30 isli rapidne dole. Navyse Marcelo neoplyva najlepsou formou

Reagovat
valloire

Zico

Reagovat
Luis_Figo

:D to si musel dobre zalovit v minulosti :D

Reagovat
valloire

na to nemusíš nic lovit, Zico je ta minulost

Reagovat
Uwe háže buly

To určitě ne, v Barce by mohl být kvalitní náhradník, ale víc asi ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Ve Španělsku ještě neskončil přestupák?

Reagovat
smazaný uživatel

Malo by sa jednat o prestup v lete, kedze mu koncom juna konci zmluva.

Reagovat
LAM

Mluví se o létě kdy by mohl přijít zadarmo.

Reagovat
LAM

Real vyhrává,ale výkony hodně šťastný.Proti Seville jim pomohl zvláštní výrok rozhodčího a teĎ dvě těsný výhry 1:0.Hlavně dneska si to prohráli Atleti sami,když nedokázali proměnit ani jednu z těch 100%šancí v prvnim poločase.

Uvidí se v únoru a hlavně v březnu.Real poslední dobou velmi dobře brání,ale útok dost slabota.My jsme v tomhle přesně naopak.Hlavně bude důležitý trochu hráče nakopnout,protože motivace v lize letos není moc veliká.

Reagovat
CHONG

Motivace v lize letos moc velká není Tak to rozpusťte celý klub, protože jestli nemáte motivaci v lize, tak nechápu, proč dál existovat...

Reagovat
LAM

Po dvouch výhrách?Úplně normální věc.

Nejlíp v lize hraje vždy po tom co se liga nevyhrála a podobný to bylo i ve třetí sezoně pod Luchem když se hrálo po dvouch výhrách.Stejně jako City letos třeba.

To není jako v LM kde se můžeš soustředit na pár zápasů,ale je třeba hrát konstantně celou sezonu.Ale to by jsi pochopil kdyby Real tu ligu vyhrál dvakrát za sebou.

Reagovat
CHONG

Já Real nesleduju od včerejška, takže o dvou výhrách v lize za sebou něco vím Každopádně prohlásit, že v lize není motivace je buď alibismus nebo demence. Příklad se City taky úplně mimo, tam to není o žádné ztrátě motivace, ale o tom, že se Live letos splašily čakry...

Reagovat
LAM

Ne.Rozdíl je v City,kteří letos hrajou o dost hůř a často ztrácejí.City v minulých dvouch letech neztráceli skoro vůbec.

Pokuď vyhraješ ligu z posledních 10 let 7krát,tak prostě nebudeš do všech zápasů šlapat,jako tým co to vyhraje jednou za uherák.Na tom není nic zvláštního.

Reagovat
Kixi Syhimour

I kdyby City hráli jako v sezóně 2017/18, taky by stejně byli v live tabulce za námi.

Reagovat
redyyz

najlepsi nazor ohladom straty motivacie, co som za dlhu dobu zaznamenal

Reagovat
valloire

Soustředit se můžeš jak chceš, ale když nejsi šampion a uděláš chybu, letíš.

Reagovat
Foppy

Zní mi to jako klasický chystání půdy pro případné druhé místo

Reagovat
smazaný uživatel

"Real vyhrává,ale výkony hodně šťastný..."

Tuhle pisnicku jsem slysel po zlatem hattricku.

Reagovat
valloire

je to oblíbený hit hochů vod moře

Reagovat
Luis_Figo

asi tak, navyse Zidanove takticke tahy hovoria za vsetko. ale debili nevidia. Atletico sme doma neporazili 8 rokov...v lige

Reagovat
Raul=Real

Nam ale pride do ofenzivy Edenik, takze utok pojde hore na vasej defenzive sa ale nic nezmeni

Reagovat
smazaný uživatel

První gol Sevilly sice byl minimálně na diskuzi, na druhou stranu pak jí byl uznaný gol, který neměl platit. (hra rukou na zemi útočícího hráče při útočné akci). Tak když zmiňuješ jednu věc, tak příště zmiň i tu druhou

Ale s druhým odstavcem souhlasím, my jsme letos v obraně jako skála, což za dobu co Realu fandím jsem neviděl. Ale chybí nám útok. Ale snad se s příchodem Hazarda trochu zlepšíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Caseho faul za stavu 0:0 je uz takova klasika, ze se ani nezminuje

Reagovat
LAM

Opravdu zvláštní,že jí nenařídil.Jasně si na něj lehl.

Reagovat
Kokesh

Když se na to dívám zpetně, asi bych ji taky písknul. Case ho chtěl předskočit, ale byl v souboji pozdě, i když ramenem se před nej "zkušeně" dostal...a Morata se skácel jak domeček z karet. Ale asi jo....

Reagovat
valloire

nic se pískat nebude

Reagovat
Foppy

Myslím si, že Moratův domeček rozhodl o tom, že to VAR nechal být...

Reagovat
Phillipinho

Penalta no

Reagovat
Pharrell

asi jj

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal vůbec někdy redku? S jeho stylem hry by jich měl mít mnohem víc než Ramos. U něj mám problém najít čistý zákrok.

Reagovat
technecium

CAsemiro hlavně nedostává ani žlutý. To se to pak vyhrává zlatej hattrick

Reagovat
valloire

jj, to je hlavní důvod hattricku

Reagovat
ADM

Je to možné, pretože keby vyletel proti Bayernu ... hmmm...

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

Měl asi vyletět, nicméně po faulu na Vidala, kterej už dávno neměl bejt na hřišti.. Tak nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zlatej hattrick vyhrála Barcelona v roce 2016.

Reagovat
technecium

2015

Reagovat
valloire

ani neví rok, co to máte za draft?

Reagovat
technecium

Ty zas nevíš, kolik dal Zico gólů z primaku, to si nevyberes

Reagovat
valloire

já vim fšechno 101

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, tu sezonu potom hráli snad ještě líp.

Reagovat
valloire

Tomu říkáš zlatej hattrick?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak není to v jednom zápase přesně dle definice, ale určitě to má významu blíž než ten tvůj paskvil.

Reagovat
Whitemedia

Atletico's pre­sident Cerezo to Movistar Futbol about Cavani:„I think it's a shame about the situation of some players with their relatives & their representatives. It's outrageous. We're not here to be robbed or do anything strange.“ There's talk that an €18m agent fee was asked

Neuvěřitelný, co si někteří dovolí..

Reagovat
Phillipinho

Sileny...

Reagovat
Whitemedia

Když si člověk vezme, že PSG nestačilo €15m, samotný agent si řekl o €18m a pak je tu tedy konečně samotný Cavani, který si taky řekne o pořádnou sumu.. to už je řádná pálka u 33letého hráče s půlroční smlouvou.. v létě odpadne ta platba PSG, ale i tak to bude opět šílený přestup, nešel bych do toho..

Reagovat
Phillipinho

Jeste k tomu se celou dobu pise, jak chce hrat jeste na nejvyssi urovni a jedine do Atletica. Pritom s platem pry dolu nijak moc nechtel, porad by bral neco pres 10 mega euro rocne, coz je po odchodu Griezmanna nejvetsi gaze v Atleticu. Podle me to v lete nevyjde a pisou o tom i oba madridsky deniky, ze Cavani neprijde pravdepodobne ani v lete.....

Reagovat
Gazdo

Tak Cavani je debil to sa dlho vie. Ale ako ten poplatok pre agenta

Reagovat
smazaný uživatel

Co vam na to poviem chalani. Mozno troska politicky, ale zijeme v dobe velkych a zvacsujucich sa socialnych nerovnosti. A na futbal to tiez dost dolahlo, viac ako v minulosti.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kokesh

Toni fakt taktické střídání. Nechápu.

Reagovat
Ángel di María 22

Zizou potreboval udrzet behavou zalohu, kde zaroven vsichni umi branit a proste videl, ze bez kridel fotbal hrat nejde,tak byl Isco i Toni logickou volbou na zmenu, no.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja som skor cakal dolu Modrica Ano, je sice behavejsi ako Toni ale pre hru by to malo podla mna minimalne rovnaky vplyv. Tam slo hlavne o to nasadit oatre kridla. Snad zlsa za to Toni neurazi

Reagovat
Luis_Figo

ja skor predpokladam ze Toni bude hrat zaklad v najblizsom zapase a Luka nie

Reagovat
Israha

Ten Espanyol se s takovou nezachrání...

Reagovat
Phillipinho

Predpokladam, ze si Real pravdepodobne Oscara nenecha a bude ho chtit zpenezit. Ale zajemci by chybet nemeli. Skvelej hrac s exkluzivni kopaci technikou. Ten primak v 93 minute stal za to

Reagovat
Ed_Hazard

Mohol rozhodnúť už v 85. min pri strele z vnútra 16tky. On sa celkovo velmi často dostáva do dobrých pozícií a zakončenia. Bol by určite spestrením aj pre nás, na rozšírenie kádru velmi zaujimavý hráč. Škoda, že ZZ pravdepodobne ani nevie, že existuje

Reagovat
Malresi

Určite o neho bude záujem. Je to naozaj asi jediná svetlá stránka tejto sezóny Leganés. Do Realu sa asi nevráti a my si ho pravdepodobne nebudeme môcť dovoliť, zvlášť ak sa vypadne.

Reagovat
CHONG

Leganés

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CHONG

RSSS jsou přímým konkurentem Getafe v boji o evropské poháry a zároveň nechci přijít o Derbi del sur de Madrid, za mě není o čem

Reagovat
Malresi

Reagovat
Messiáš

Okurky hezky zabojovaly. Škoda, že Betis neurval výhru na Eibaru. Boj o záchranu bude ještě dost zajímavý

Reagovat
Malresi

Takto sa bojuje o záchranu kurva ! Toto môže byť veľká psychická vzpruha, poraziť doma silné Socky a ešte k tomu víťazným gólom z poslednej minúty. Ak je na tejto sezóne niečo pozitívne, tak sú to výkony Oscara. Ten určite pôjde do lepšieho klubu, je to len otázka času.

Reagovat
CHONG

U (nakonec správně neuznaného) gólu Williamse mi teda trochu zatrnulo, ale jinak moc příjemné překvapení, hladké (relativně) vítězství na San Mamés jsem úplně nečekal.

Tohle se mi možná vrátí jako bumerang, ale čím dál tím víc začínám věřit, že bychom ten Ajax nakonec mohli i vyřadit.

Vamos Geta!

Reagovat
Malresi

Mate skvelu formu to bude haluz, ak vam vyjde LM.

Reagovat
CHONG

Teď je forma dobrá, další tři zápasy máme Valencii, Barcelonu a Sevillu, tak uvidíme po tom

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to bude 9 bodů

Reagovat
CHONG

To jsme dva

Reagovat
Pharrell

3

Reagovat
CHONG

Já věřím v 6, domácí zápasy dáme, ten na NC bohužel asi ne...

Reagovat
Malresi

4

Reagovat
patas92

1

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ADM

To ja vám kludne doprajem 6 bodov ale 0 s Barcou

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Jordi Alba

Urvat tu LM namísto Atlética bych vám přál, ale ještě je dost času a reálně se asi o ta místa popere 6 celků.

Reagovat
CHONG

LM zní krásně, ale bojím se, že by to mohlo být kontraproduktivní tím, že by kolem Bordaláse začaly kroužit opravdu velké ryby a co si budeme, on tvoří minimálně 50% úspěchu Getafe, takže za mě hezky pátý nebo šestý flek, EL, setrvání Bordaláse a budu spokojený

Reagovat
Jordi Alba

J, tak ono samozřejmě i ta EL by pro Getafe byla dobrá, dali by tím najevo, že to prostě nebyla jedno sezóní euforie, jako u Espanyolu. Únor bude zlomovej, každej z tý šestky hraje buď Evropu nebo CdR, takže se ukáže jak na tom kdo je. Každopádně proti Ajaxu přeju postup.

Reagovat
Luis_Figo

bol som na poslednom zapase Getafe ked bojovali o LM. pekny zazitok aj atmosfera, mam doma aj sal :D

Reagovat
drussbarb

Pěkně

Reagovat
CHONG

Já myslel, že jsem jediný neresident Getafe, který tam kdy byl

Reagovat
Luis_Figo

no boli sme tam v ramci fanklubu, pozreli sme zapas Getafe, potom Real a nakoniec aj Castillu. Kazdopadne sme tam boli asi jedini cudzinci na stadione :)

Reagovat
CHONG

To věřím Já doufám, že v březnu stihnu Real, Getafe i Rayo.

Reagovat
Chazy

NFL - SUPER BOWL od 00:30

https://www.eurofotbal.cz/clanky/vamos-mroz-66873/?nocount=1#post11701277

Odkaz na naši diskuzi + je ten odkaz přímo na příspěvek, kde vysvětluju pravda. Jakože chápu, že je to v noci před pracovním dnem, ale zas není moc lepších argumentů pro sick day, homeoffice a nebo nafejkovanou omluvenku

Mělo by to být zajímavé. Na jedné straně Kansas City vedený mrožem, který je jedním z nejlepších koučů historie toho sportu, ale díky jeho tendenci všechno posrat v nejkritičtějších chvílích je zároveń koučem, co má historicky nejvíc vyhraných zápasů bez vyhraného Super Bowlu.

Na druhé straně San Francisco vedené o 21 let mladším trenérským miminem, co aktuálně platí za největší trenérský talent. Zároveň se jedná o dvě z nejstarších a nejvýznamnějších franchise v NFL.

Kansas je o útoku, vede je tento magor: https://youtu.be/W4fTSnAfKO8 Prakticky nemá fyzický limity, k tomu je chytřejší jak všichni ostatní. Výsledek hodně ovlivní to, jak moc se zblázní.

San Francisco zas má nejlepší obranu: https://youtu.be/xWK54tYbA9Q

Sorry za spam, ale zas.., je poslední zhruba do září

Reagovat
smazaný uživatel

tady neco na dobrou noc

https://i.imgur.com/hQzm2ZW.jpg

Reagovat
LAM

V útoku milion šancí.Tam jsem spokojenej,bohužel Messi měl dneska nepřesně seřízeno a Griezmann si zahrál na Suareze.

Opět přišlo klasický zvolnění ve druhym poločasu,z čehož už nemůžu asi tři roky.Snad se s tim časem něco udělá,na konci mohlo bejt zbytečně nepříjemně.

Reagovat
REPLIKATOR

Barca nezasloužená výhra, Levante mělo spoustu šancí, klidně mohla být remíza.

Reagovat
LAM

Nebo jsme spíš měli vyhrát tak 6:2 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas docela slušný, ve druhém zbytečná ztráta trpělivosti a z toho plynoucí docela znepokojivý počet šancí Levante. To se asi milému Setiénovi, posedlému absolutní kontrolou hry moc zamlouvat nebude. Fati výborný - v pohybu, na náběhy a presink je ten kluk skvělý a užitečný i v 17 (Valverde ho nevtáhl náhodou, ehm). Na de Jongovi je znatelný úpadek formy...a nebo je to jenom důsledek toho, že je po něm žádána větší kreativita? Občas volí docela zvláštní, unáhlená řešení, což ještě nedávno nedělal. Messimu to jaksi ne a ne spadnout do brány, ale přihrávka na první gól byla over the top, takhle to umí hladce načasovat přes třetinu hřiště jenom on.

Reagovat
ADM

Dnes som rozmýšlaš o tvojom komente pár dní dozadu, že na gólové šance si budeme musieť v tomto futbale asi hodne počkať. V systéme problém možno nakoniec nebude, ale v absencii Suareza. Messi a teda celý tím absolútne nie je schopný akceptovať Griezmanna a jeho pohyb.

Reagovat
zidane78

Stale nechapem preco placete,ste iba 3b za realom resp.7 titulov za 10rok. ak sa nemylim.Kazdopadne chapem ze niektorim nedochadza ze casy Puyola,Xaviho a Iniestu su davno prec,a tim padom necakajte ze budete dominovat kazdy zapas. p.s.ak real neodpadne tak sa bude bojovat az do posledneho kola,takze neviem co chcete viac.

Reagovat
ADM

???

Reagovat
Jordi Alba

Tenhle je jeden z mých oblíbených, nepřispívá sice často, ale stojí to za to.

Reagovat
Gazdo

Wtf

Reagovat
Diego2

Reagovat
valloire

když nějakej lempl ztratí 20x mičudu, tak se nediv počtu šancí Levante

Reagovat
Phillipinho

Jsem zvedavej, jestli si Lucho na Euro troufne posadit Albu a dat do zakladu Gayu. Vykonnostne je mezi nima letos velkej rozdil. Alba sel podle me vykonama vyrazne dolu...

Reagovat
alcantara

Dostal zmluvu, uz ma splnene

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli jsem jediný kdo to vidí, ale není za výkony resp. horší hrou Barcelony v posledních pár letech hlavne Messi? Vždycky jsem ho stavěl vysoko nade všechny, a není pochyb že jako fotbalista je geniální, ale každej balón co má tak buď pozastavi nebo zkusí již sám do pěti hráčů... Občas samozřejmě pošle geniální přihrávku, ale jinak všechna přečíslení která smrdí gólem Messi táhne sam a na vápně zadrbe tím, že si to klasicky hodí na levou. A to je zápas co zápas co na tohle přesně koukám... Ostatní strachy hledají skoro jenom jeho a on to pak zadrbe. Tohle většinou stačí v La Lize, ale v LM pak hrozný výkon celého týmu který ceka jenom na Messiho je pak stopka. Ale co s tím...? Posadit Messiho je konec a vysvětlovat mu ze nemá solovat zrovna tak...

Reagovat
drussbarb

Já myslím, že zdaleka nejsi jediný, kdo to tak vidí, minimálně tě podpoří ten, jehož jméno se nevyslovuje

Chápu, že si to myslíš, ale vidím to přesně naopak, on i přihrávky uprostřed hřiště dává líp na nohu a rychlejší než ostatní, nabízí se do kombinace a je kreativní. To, že ztrácí míč je daní za to, že zkouší něco vymyslet, jeho přihrávky u pokutového území jsou jedinečné, koneckonců i včera zaznamenal dvě asistence

Reagovat
Kokesh

No konečně se tu aspoň i od pár fanoušků Barcelony uznává, jaké má i negativa...protože ty diskuze z řad minulých let spíš vypadaly, jako by kritika na něj nemohla ani existovat.

A ono podobných zápasů s přibývajícím věkem bude jen přibývat...

Reagovat
valloire

tak tak

Reagovat
drussbarb

Kritika? Spíš pozorování, dnes je to stále s náskokem nejlepší hráč světa...

Reagovat
ADM

Ronaldo, Messi, Suarez a v podstate kazdy nadpriemernejsi hrac maju pravidelne najviac strat lopt, a to uplne s prehladom. Prameni to z toho, kolko toho beru na seba. V utoku Barcelony to prave teraz aj chybalo par zapasov po zraneni Luisa. Je uz na trenerovi vysvetlit hracom, ze nemusia v kazdej sanci este hladat Lea. Keby to tak bolo dane systemovo, tak Leo nema tolko key passes, vytvorenych sancich, asistencii atd.. on tie lopty dava od nohy dost casto a rychlo (vo finalnej tretine ihriska), vcera to bol z jeho pohladu extrem. Strasne chcel dat gol

Reagovat
Gazdo

Tiez som nad tym nedavno rozmyslal a dosiel som k zaveru ze nie. Messi nie je problem barcelony respektive ak hej tak nie vlastnou vinou. On by bol stale uplna bestia (co stale sice aj je) keby mal spoluhracov co mu to v jednom kuse nenahravaju lebo Messi. A pritom mame dost hracov ktori by tam mohli vymyslat a tahat akcie. Toto musi vyriesit bud trener alebo si to hraci musia uvedomit sami. Lebo Leo sa stal v podstate obetou seba sameho a toho akym je dobrym hracom. A prirodzene ostatni hladaju najprv jeho a az potom sa snazia nieco vymysliet ak to nie je mozne dat Messimu. Vytvorili si z neho na ihrisku akusi modlu ktorej musia dat loptu a pritom by len stacilo aby ho brali ako jednoho z 11 hracov na ihrisku a ono by to razom vypadalo uplne inak. Nespravat sa na tom ihrisku tak ze to musi Messi nieco spravit ale kludne mozem aj sam. Fati je v tomto uzasny priklad (aj ked casto to so sebectvom prehana). Neboji sa, skusa, striela, dribluje, nabieha. To ze nema zatial na to kvalitu je pochopitelne lebo sotva oslavil 17. Tak isto Luis sa kolkokrat neboji sam vystrelit alebo nieco vymysliet i ked aj on hlada messiho viac ako je vhodne (ale tu je to sposobene skor kamaratstvom). Skratka Messi nie je problem. On skusa, tvori, striela, ma tah na branu a ako jeden z mala aj vali do tej sestnastky supera ked tam leti nejaka strela pre pripadnu dorazku (jeden z aspektov na ktorom treba u ostatnych sakramentsky zapracovat). Keby sa ostatni takpovediac nebali Messiho na co nemaju dovod tak by to mohlo byt uplne inak

Reagovat
valloire

těžký, když umíš jenom jednou nohou

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim to neni Messiho chybou, ze jde do plny.

Je to "zatim" systemovou chybou, kdy on neni zaclen do zadne taktice.

Za Pepka byl soucasti systemu a s Enriquem zase mel Neymara.

Takze ikdyz to dava porad na levo za Enriquem, tak tam byl Neymar a ten uz s tim poradi.

Ted tam nikdo nalevo neni tak kvalitni, tak to vypada jako prihravani ve zmatku. Obcas tam priletne J. Alba a z toho pekna akce, jinak bida.

Chybou ostatni treneru je, ze hrace jako Messi je nad systemem. Kdyz je to vynikajici hrac, tak musi zarit jeste vic ve fungujici systemu.

Kolik by golu nastrilel Messi, pokud by hral misto Salaha pod Kloppovo systemu ?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by si to neházel, na levou, když to umí nejlíp na světě? Fakt geniální úvaha, bravo.

Reagovat
Kily8

Ja som to už písal dávno, robil som podrobný rozbor hry Barcelony, ale nedá sa o tom diskutovať vecne, lebo akákoľvek kritika Messiho je neprípustná a fanatický uctievači Messiho len urážajú. Messi robí individuálny šport, v kolektívnom športe. Messi je jediná megahviezda, bez ktorého má jeho klub lepšie štatistiky, ako s ním. messi bol najlepší hráč, keď hrával krajného záložníka, jeho spolupráca s D. Alvesom bola famózna. Problém bol, keď sa presunul na stredného útočníka a ešte vačší, keď na špílmachra. To, že v modernom futbale to je jediný hráč, ktorý absolútne nepomôže pri defenzíve, alebo presingu je jedna vec, ale on nedokáže meniť rytmus hry, ako Modrič, ako to vedel Xavi, Iniesta, Ronaldinho, nedokáže zrýchliť hru jednou prihrávkou, vždy musí hru zdržať driblingom a snaží sa dostať do zakončenia sám, všetky jeho prihrávky sa nesnažia pripraviť šancu pre spoluhráča, ale sú v očakávaní, že sa lopta nakoniec vráti k nemu na zakončenie(s jedinou výnimkou a tou sú 2-3 klučky a potom prihrávka ľavačkou na lavé krídlo). preto tam stredný útočník nemôže byť produktívny a problémy tam majú hráči ako Suarez, Ibrahimovič, D. Villa, preto mali v Argentínskej repre problémy Icardi, Higuain... Messi takých hráčov nemá rád, ktorí sami zakončujú, on potrebuje pripravovať lopty pre seba. Ja som hneď po odchode Neymara povedal, že Suarez bude mať problémy. A Messihi nemôže tréner vystriedať, ani keď "nabehá" za zápas svojich 5 km, lebo mu hrozí vyhadzov, ako Enriquemu, ktorý potom po 4 zahodených penaltách odpovie novinárom, že je jedno koľko penált Messi zahodí, bude ich kopať vždy. Tata Martino mal dni spočítané, keď chcel Messiho vrátiť na čiaru, kde je bezkonkurenčný, ale tam by už každá lopta nešla na neho, ako je zvyknutý. Pamatáte aký futbal hrala Barca, keď bol Messi zranený? Neymar a Suarez excelovali a mali 5 bodový nadskok pred Realom. Keď sa Messi vrátil, Barca nádskok stratila a hra sa vrátila do svojich šmodrlichacích kolají.

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
Messiáš

První poločas ušel, druhý znatelně horší. Ter Stegen nás dost držel. Snad se to do LM a El Clasica zlepší, protože tohle by lepší tým potrestal. Zároveň musíme zapracovat na proměnování. Bylo tam ale i dost pozitiv, suprově hrál Semedo a jsem rád, že se zlepšuje Griezmannova pozice v týmu a je více v kombinaci.

Reagovat
Gazdo

Semedo nie je zly futbalista. Ja si ale myslim ze je nevhodny do postupneho utoku akym hra barcelona. Bolo to aj vcera vic krat vidiet ze spoluhraci mu chceli nahrat s tym ze im nahra spat a on miesto toho smer superova polovina ihriska. Za mna je to super lebo ja mam rad priamociary futbal a mysilm ze styl barcelony sa musi trochu vyvinut ak chceme byt uspesni. Ale uvidime co bude chciet hrat Setien po pripade neskor Xavi. Ak budeme hrat futbal na milion prihravok a drzanie lopty tak do takeho futbalu ani Semedo ani Dembele nie su. Dufam ze Setien z toho spravi viac priamociary futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Semedo a Dembele sa nehodili do Valverdeho Barcy. Setien hra inak.

Reagovat
ttopi

Messi před tím druhým gólem Tohle umí fakt nejlíp. Pak dlouho nikdo..

Reagovat
valloire

normální přihrávka...doleva možná, doprava ani hovno

Reagovat
ttopi

MYslím celou tu jeho práci od převzetí balónu ty přihrávko

Reagovat
valloire

Jo jasně, ale hází to nalevo, furt nalevo, protože pravou si není jistej a tak doprava ani lejno

Reagovat
ttopi

To je spíš tím, že ten míč přejímá častěji na pravém křídle. A jestli se o Robbenovi říká, že ikdyž víš, že udělá kličku, tak tomu stejně nezabráníš, tak u Messiho to platí dvojnásob

Reagovat
valloire

dobrej hráč to umí i opačně

Reagovat
ttopi

Ano, Messi je toho důkazem

Reagovat
valloire

no ale nedělá to

Reagovat
remeslnik

Ale dělá. Dokud tam byl Griez, tak tam nenahrával skoro vůbec. Jakmile tam byl ke konci zápasu Roberto, tak mu tam během pár minut poslal do běhu minimálně tři míče.

Reagovat
valloire

doprava nevěřim

Reagovat
remeslnik

Já si spíš myslím, že je víc pravdy na tom, že je "kabina (hlavně Leo) vs. Griez", než že ne.

Reagovat
valloire

doprava Leo nenahrává většinou vůbec, s kabinou to nemá co dělat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele