22. kolo
02.02.2020 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Getafe je po vítězství v Bilbau třetí

Už na třetí místo poskočilo madridské Getafe. Svěřenci Josého Bordaláse zvítězili na San Mamés 2:0, když se trefili v obou poločasech. Getafe nejprve poslal do vedení Damian Suárez a po změně stran zvýšil z pokutového kopu Jaime Mata. Hosté vyhráli na San Mamés poprvé po takřka osmi letech.

Getafe se veze na vítězné vlně a na nepopulární půdě v Baskicku to znovu potvrdilo. Athletic měl místy drtivou územní převahu, v celém utkání přes 70% držení míče, ale nebylo mu to nic platné. Madridský celek byl zkrátka efektivnější a díky dvěma gólům si vítězství zasloužil.

Hosté si také vytvořili první příležitost, ve 3. minutě se dostal k hlavičce Mathias Oliveira, branku domácích ale přestřelil. Posléze to nebyla zrovna ideální podívaná, k vidění nebyly žádné šance, přesto došlo na změnu skóre. Ve 36. minutě se šikovně prosmýkl mezi dvěma obránci Damian Suárez a přesnou střelou k tyči zařídil hostům vedení. Athletic mohl do šaten srovnat, ale Iňaki Williams nejenže napálil tyč, ale ještě mu byl máván ofsajd.

Druhý poločas začal pořádně zostra, Getafe chtělo co nejrychleji vstřelit druhý gól a to se nakonec podařilo. Simón sice zprvu uchránil domácí před inkasovaným gólem, ale ve vápně došlo k hraní rukou (Lekue), což si sudí ověřil u videa a odpískal pokutový kop. Jaime Mata ho s naprostým přehledem proměnil a hosté už byli třem bodům velice blízko.

Netrvalo to dlouho a Getafe mohlo vstřelit i třetí gól. Jaime Mata hlavičkoval uvnitř vápna úplně sám, ale netrefil. V 68. minutě přichystali Baskové hned trojí střídání, ale kýženou branku i přes velké šance nedali. Ibai v té největší orazítkoval brankovou konstrukci. Getafe zvítězilo na San Mamés 2:0 a poskočilo na třetí místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele