22. kolo
02.02.2020 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Fati dvěma góly rozhodl o výhře Barcelony nad Levante

Rozdíl na čele LaLigy se po tomto víkendu nezměnil. Na výhru Realu navázala i Barcelona, takže oba celky od sebe dál dělí tři body. Utkání proti Levante rozhodl dvěma góly mladíček Anssumane Fati, jemuž pokaždé asistoval Lionel Messi. Barca měla i další příležitosti, ale nevyužila je a hosté v nastaveném čase prostřednictvím Rubéna Rochiny snížili.

Důležitější jsou pro tuto chvíli tři body, které drží Barcelonu v závěsu za Realem Madrid. Mnozí fanoušci možná očekávali větší kanonádu, ale je nutné si přiznat, že Levante mělo místy velké štěstí.

Barcelona poprvé zahrozila ve 14. minutě, Lionel Messi dostal na vápně přihrávku a pohotově vypálil, balón však zamířil vedle branky. Za chvíli byl Messi přesnější, ale dobře zasáhl Fernández. Do třetice pak Antoine Griezmann lehkým dloubáčkem netrefil zařízení. Barcelona byla lepší a gól takříkajíc visel ve vzduchu. Diváci na Camp Nou se dočkali přesně po půlhodině hry. Messi kolmicí vysunul mladičkého Anssumaneho Fatiho a ten procedil balón mezi Fernándezovými nohami do sítě. Pak uběhly dvě minuty a Messi znovu adresoval Fatimu přihrávku, přičemž i napodruhé mladík mířil přesně. Během dvou minut si tak Barca zařídila dvoubrankový náskok a měla i další příležitosti. Tu největší napálil Semedo do břevna a na sklonku poločasu selhal ve velké šanci před brankou Griezmann.

Krátce po změně stran byli Katalánci znovu blízko třetímu gólu, ale Messimu střelu zachytili na brankové čáře a Busquets branku překopl. Až v 53. minutě přišla první příležitost hostů a ter Stegen musel do akce. Proti střele dobře zasáhl a dorážku pak José Luis Moráles poslal nad branku. Levante se osmělovalo čím dál více a ter Stegen musel několikrát prokázat svůj um. V 67. minutě vytěsnil střelu Hernaniho nad břevno. Šance měli jak domácí, tak i hosté. Skóre se na Camp Nou ještě jednou změnilo a to ve prospěch Levante. Ve druhé minutě nastavení propálil vše, co mu stálo v cestě Rubén Rochina. Balón směřoval do středu branky a ter Stegen si jej při nejistém zákroku srazil do branky. Víc se však už nestalo, Barcelona vyhrála 2:1 a snížila náskok Realu na tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 MESSI

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
Nodi

Jak teď hraje Barca, nějaká změna?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele