22. kolo
01.02.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia porazila po Barceloně i Celtu Vigo, rozhodl Soler

Další tři body si na své konto připsala Valencia. Před týdnem doma porazila slovutnou Barcelonu a tentokrát skolila houževnatou Celtu Vigo. Diváci na stadionu Mestalla viděli jen jeden gól, který vstřelil čtvrthodinu před koncem Soler.

Valencia má dobrou formu a v sobotu večer se očekávalo, že porazí o záchranu bojující Celtu Vigo. Právě fakt, že hosté hrají o záchranu mohl vést k podcenění. Celestes sehráli na Mestalle zcela vyrovnanou partii, ale domácím nakonec kvůli své neproduktivitě stejně podlehli.

Zcela vyrovnané držení balónu a dokonce častější střelba v podání Celty Vigo. Valencia to v žádném případě neměla jednoduché, nicméně už ve 3. minutě mohla vést, kdyby skvělý zákrok po střele Wasse nepředvedl Blanco. O několik minut později se uvedla i nová akvizice Florenzi, který přišel z římského AS. Italský obránce či záložník si seběhl na ideální pas, ale naneštěstí pro domácí trefil jen boční síť. Celta Vigo postupem času hru vyrovnala, ale větší šanci si v průběhu prvního poločasu nevypracovala. Svěřenci trenéra Celadese museli ještě před koncem poločasu střídat a zraněného obránce Ezequiela Garaye nahradil Mouctar Diakhaby. Nepříjemný zásah do sestavy však neměl hlubší následky.

V 53. minutě dohrál svůj debut i Florenzi a na hřiště se dostal Rodrigo. Valencia v tu dobu marně hledala recept na zformovanou obranu Viga. Domácí postupně zasypávali pokutové území Blanca centry a čtvrthodinu před koncem přišel jediný, rozhodující gól. Akci z levé strany hřiště nedokázali Celestes odvrátit, načež se z druhé vlny dostal ve vápně ke střele Carlos Soler a přesně umístěnou ranou rozhodl. V závěrečných dvaceti minutách se Vigo nedokázalo přeskupit a vytvořit si souvislejší tlak, takže na Mestallle prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rupli na Malorce, poté udělali Barcelonu. Ted by mohli rupnout s Vigem.

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele