22. kolo
02.02.2020 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla po vyřazení od Mirandésu jenom remizovala s Alavésem

Napravit šokující vyřazení z Copa del Rey se hráčům Sevilly nepodařilo. Celek z Andalusie doma pouze remizoval s Deporitvem Alavés, což zároveň znamená, že přepustil třetí místo Getafe. Boj o pozice zaručující Ligu mistrů se tak nadále dramatizuje, jen s minimálními odstupy jsou na pátém respektive šestém místě Valencia nebo Atlético.

Kouč Julen Lopetegui musel v týdnu vysvětlovat fanouškům nečekané vyřazení od Mirandésu a jako omluvu chtěl nad Alavésem zvítězit. Domácí určitě byli v roli favorita, na druhou stranu Deportivo se nechce namáčet v sestupovém pásmu a z Andalusie chtělo body.

Sevilla chtěla a také vstoupila do utkání aktivně, ale narážela na zásadní problém - dobře zformovanou obranu Deportiva. Domácí si s taktikou, kterou hosté aplikovali, jednoduše nevěděli rady a první poločas nenabídl jedinou vážnější šanci. Jestli se o Seville dá říci, že se směrem dopředu alespoň snažila, o hostech to tvrdit nelze. Divákům pak nezbývalo nic jiného, než doufat, že se obraz hry na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána změní.

Dopomoci k tomu mělo dvojí střídání, které Lopetegui nachystal na 52. minutu. Na trávník se podívala i nová posila z AC Milán Suso. A skutečně o tři minuty později měli Rojiblancos první možnost, po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle Koundé. Na úvodní gól se nakonec čekalo do 71. minuty, kdy se prosadili hosté. Brankář Vaclík hlavičku do malého vápna jen vyškrábl k nohám Josela a pro něho nebyl problém trefit odkrytou branku. Vedení Deportiva dlouho netrvalo, po ruce sudí nařídil pokutový kop a Lucas Ocampos srovnal.

V závěru už byla Sevilla lepší a snažila se rozhodnout, pokusy Susa ale Pacheco zvládl chytit a tím i udržel pro svůj tým cenný bod.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra FCS přesně o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele