22. kolo
01.02.2020 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid brankou Ünala porazil Mallorcu

Mallorca naprosto nezvládla utkání na domácí půdě a přenechala všechny tři body Realu Valladolid. Ten naopak přijel skvěle připraven a k výhře mu stačila jediná branka. Tu měl v 55. minutě na svědomí mladý útočník Enes Ünal.

Real Valladolid vůbec nepůsobil zastrašeně, naopak se od prvních chvil nebál hnát do útoku, kdykoli to bylo třeba. Zároveň nezapomínal na přesnou obranu, která sklapla kdykoli, kdy jen hrozil brejk domácích. Toni Villa se postaral o první zajímavější střelu, ale nakonec mířila těsně vedle tyče.

Zakončení Daniho Rodrígueze ve 28. minutě bylo výtečné a míč nakonec zapadl do sítě, nicméně dle všeho se nahrávající hráč již ocitl mimo hrací plochu. Sudí si ještě nechal zkontrolovat celou situaci a nakonec opravdu pokazil radost fanoušků Mallorky. Ze střední vzdálenosti se prezentoval solidní střelou Salva Sevilla, ale ani on neměl správně seřízená mířidla. První polovina rozhodně nenabídla moc dobrou podívanou a fanoušci museli doufat, že po změně stran se jejich šance na oslavu vstřelené branky zvýší.

Pravdou je, že první minuty druhé půle přineslo alespoň nějakou akci. Hráč se slavným příjmením Guardiola se prezentoval velmi tvrdou ranou, která však nakonec opět zamířila mimo. Přesnost dnes nebyla předností ani jednoho týmu. Nepříliš pohledné utkání nakonec rozhodla jediná branka, kterou měli na svědomí hostující hráči.

Deset minut po změně stran se balon dostal ke Guardiolovi, který si pořádně rozmyslel, kam pošle míč. Měl na to dostatek času, protože k němu nikdo z domácích hráčů nedorazil dostatečně včas. Guardiolův pas nakonec zamířil před bránu, kde jej našel Enes Ünal. Mladý střelec nebyl dostatečně hlídán a nastavil hlavu do správného úhlu, aby poslal míč přesně do sítě!

Mallorca potřebovala nový impuls, pokud se chtěla dočkat bodů, a ten měl představovat mladý talent Takefusa Kubo. Po jeho centru se dostal k hlavičce Ante Budimir, ale dnes mu nebylo přáno. Jeho zakončení opět zamířilo mimo. Nešťastníkem posledních minut utkání se mohl snadno stát Herrera, který tečoval bombu Valjenta tak, že měl brankář Masip plné ruce práce, aby jeho zakončení vyrazil aspoň na roh.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udělali Valencii a měli by prohrát s Valladolidem?Ted se ukáže, jak to bylo. Takových případu je.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen zlehounka .

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele