22. kolo
02.02.2020 12:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Óscar Rodríguez v nastavení vystřelil Leganésu cenou výhru

Tři nesmírně důležité body vyválčil doslova za pět dvanáct Leganés. V domácím utkání s Realem Sociedad poměrně rychle prohrával, ale po změně stran srovnal a v páté minutě nastavení strhl vítězství na svojí stranu. Hrdinou dramatického okamžiku se stal Óscar Rodríguez a jeho úspěšný volný přímý kop.

Leganés se zároveň dočkal prvního ligového vítězství v novém roce. Real Sociedad byl na Estadio Municipal de Butarque favoritem, přeci jenom si brousí zuby na evropské poháry a od Leganésu je vzdálen na míle daleko. I když se Baskové pyšnili větším držením balónu, tak směrem dopředu to žádná sláva nebyla.

Hosté prakticky ze své jediné střely na branku vstřelili gól, avšak nepředbíhejme. Leganés začal aktivně a Braithwaite už v 7. minutě nechal vyniknout brankáře Remira. Neproměněná příležitost vyšla domácí draho, ve 20. minutě střílel z hranice šestnáctky Alexander Isak a to byla ona zmíněná jediná střela na branku. Real Sociedad se ujal vedení a na tahu byl logicky Leganés. Inkasovaný gól domácí lehce znervóznil a po zákroku na Januzaje místní příznivci trnuli, zdali sudí neodpíská pokutový kop. Neodpískal ho a i díky tomu skončil poločas jen jednobrankovým rozdílem.

Leganés se své chvíle slávy dočkal poprvé na začátku druhého poločasu. Centr Recia nedokázala obrana Basků účinně odvrátit a Kenneth Omeruo střelou k tyči vyrovnal. Následně byl k vidění velmi vyrovnaný obraz hry a žádná strana neměla vyloženě navrch. Až v nastavení Leganés vycítil šanci a svého soupeře přikoval v šestnáctce. Ve druhé minutě nastavení ještě neuspěl Carrillo ani na zadní tyči Recio, nicméně o tři minuty později přeci jen domácí stadion radostí explodoval. Óscar Rodríguez se postavil k poslední šanci zápasu a svůj volný přímý kop zakroutil nechytatelně do branky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele