LaLiga - souhrn 15. kola

29.11.2019, 23:00, aktualizováno 01.12.2019, 22:58
Komentáře a souhrny
Lionel Messi (© AFP)
Barcelona zvítězila na půdě Atlética Madrid a vrátila se o skóre do čela tabulky před Real Madrid, jenž přivezl všechny body z Alavésu. Dobrou formu potvrdila Sevilla, která si poradila s Leganésem, zatímco předchozí zaváhání odčinil Real Sociedad. Dalším klubem z popředí tabulky, který zvítězil, je Bilbao. Tři body mají také Valencia, Osasuna nebo Getafe...

Atlético Madrid - FC Barcelona 0:1

01.12.2019 21:00

Góly: 86. Lionel Messi

Hráčům Barcelony se podařilo zvítězit na Wanda Metropolitano v Madridu a znovu se vrátili na první místo před konkurenční Real. Ostře sledovaný duel dlouho směřoval k nerozhodnému konci, ale Katalánce zachránil čtyři minuty před koncem Lionel Messi.

Byl to šlágr, jak se patří. Barcelona potřebovala na půdě Atlética Madrid vyhrát, aby v tabulce opět předskočila Real Madrid. Tři body potřebovalo i Atlético, aby se udrželo v kontaktu se zmíněnou dvojicí. A v neposlední řadě byl objektem zájmu Antoine Griezmann, bývalá opora Colchoneros v létě za velkého humbuku přestoupila do tábora Katalánců.

"Atleti" vstoupili do utkání s velkou chutí a po zpětné přihrávce si málem vstřelil vlastní gól Júnior Firpo, od kterého balón zamířil do tyče! Při Barceloně stálo velké štěstí a to i o několik minut později, kdy zakončení Hermosa fantasticky vychytal Ter Stegen. Hrál se dobrý fotbal, Barcelona však na větší šanci stále čekala. Těsně před přestávkou hlavičkoval z malého vápna Morata a byl to opět Ter Stegen, který uchránil Barcu před inkasováním. Až ve 43. minutě zahrozila Barca a hlavička Gerarda Piquého skončila na břevně!

Ve druhém poločase se hrálo hodně bojovné utkání a taktika vítězila nad pohledností. V 70. minutě přišel hodně kontroverzní okamžik a to k nelibosti "Atletů". Piqué zasáhl do břicha Moratu, aniž by trefil balón, ovšem sudí stoperovi Barcelony ukázal jen žlutou kartu. Kdyby byl Piqué vyloučen, obraz hry by se dost možná změnil. Ale na kdyby se nehraje a utkání mělo nakonec docela jiný průběh. Čtyři minuty před koncem si Lionel Messi narazil se Suárezem a přesnou ranou už po několikáté ve svém fotbalovém životě rozhodl zápas.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Levante UD 4:0

01.12.2019 18:30

Góly: 54. Leandro Cabrera, 60. Jorge Molina (pen.), 67. Ángel Rodríguez, 78. David Timor

Getafe ve 14. kole ukázalo, že jeho zlepšené výsledky nejsou dílem náhody a s Levante nemělo po změně stran sebemenší slitování. Svěřenci populárního kouče Pepeho Bordaláse se prosadili v rozmezí pouhých čtyřiadvaceti minut čtyřikrát a sami udrželi čisté konto. Brankáře Aitora Fernándeze postupně překonali Leandro Cabrera, Jorge Molina, Ángel Rodríguez a David Timor.

Konečný výsledek je pro Levante až příliš krutý, protože hosté rozhodně nesehráli tak špatný zápas, jak by se podle skóre mohlo zdát. V prvním poločase zcela jasně ovládli statistiku držení míče (přes 60%), jenomže ke gólovému úspěchu to nevedlo. Po půlhodině hry mělo Levante obrovskou příležitost, když nejprve Rochinovu střelu obrana zablokovala na rohový kop a jeho následnou hlavičku fantasticky zlikvidoval Soría. To bylo v prvním poločase všechno, do druhé půle vstoupilo Getafe jako vyměněné a hráči Levante se nestačili divit.

V 54. minutě se poprvé měnilo skóre, na rohový kop si naskočil Leandro Cabrera a nekompromisní hlavičkou k tyči poslal madridský celek do vedení. O šest minut později odpískal sudí prohřešek proti pravidlům v pokutovém území, takže následovala penalta, kterou Jorge Molina bezpečně proměnil. Hrůzostrašný druhý poločas z pohledu Levante pokračoval a v 67. minutě zvyšoval už na 3:0 po dalším rohovém kopu Ángel Rodríguez.

Getafe se utrhlo ze řetězu a svému soupeři přichystalo ještě jeden zásah. Čtvrthodinu před koncem lišácky podstřelil zeď David Timor a brankář Fernández se nestačil divit. Brankář Levante měl v samotném závěru utkání ještě dva dobré zásahy a nakonec uchránil svůj celek před výraznějším skóre. I tak je konečný výsledek pro Levante hodně krutý.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - CA Osasuna 2:4

01.12.2019 16:00

Góly: 20. Marc Roca (pen.), 90+3. Jonathan Calleri - 46. Rubén García, 49. Ezequiel Ávila, 84. Moncayola, 90+2. Roberto Torres (pen.)

Situace Espanyolu v domácí soutěži začíná být kritická. Katalánci nedokázali navázat na slušné výkony z Evropské ligy a po další porážce zůstávají na nelichotivém předposledním místě. Domácím přitom nepomohla ani přesilovka, po vyloučení Roncaglii hrál Espanyol takřka celý druhý poločas v početní výhodě.

Pro příznivce Espanyolu je to hodně smutný pohled na ligovou tabulku. Loni barcelonský celek po dlouhé době vybojoval Evropskou ligu, ale boj na dvou frontách zatím nezvládá a nepomohla ani změna kouče, kdy Davida Gallega vystřídal Pablo Machín.

Hosté začali na Cornellá-El Prat hodně sebevědomě a už v páté minutě rozvlnil síť z jasného ofsajdu Ávila. Branka pochopitelně neplatila, ale bylo to důrazné varování směrem k domácí defenzívě. V 18. minutě se o slovo přihlásil i Espanyol a po faulu v šestnáctce zahrával pokutový kop. Marc Roca zachoval velký klid, penaltu s přehledem proměnil a domácí vedli 1:0. Před koncem prvního poločasu přišla pro Espanyol první kritická chvíle v tom smyslu, že velkou šanci na odskočení promarnil Pedrosa, který zblízka trestuhodně přestřelil branku.

Osasuna to nakonec potrestala, byť až krátce po změně stran. Ve 46. minutě odcentroval na zadní tyč Estupiňán a Rubén García nekompromisní hlavičkou srovnal. Hned o čtyři minuty později zasadil domácím další úder Ezequiel Ávila, ale musíme podotknout, že po obrovské chybě Espinosy. Jeho ztráta balónu byla fatální a Ávila si před Lópezem hravě poradil.

Hosté to však neměli mít jednoduché a dvě minuty po obrátce přišli o vyloučeného Facunda Roncagliu. Ten uviděl za postrčení Campuzana druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Espanyol byl ale v křeči a i v početní výhodě se mu směrem dopředu vůbec nedařilo. Osasuna i v nevýhodě dokázala zaútočit a López musel zasáhnout po šanci Ávily.

V 84. minutě vyrobili Katalánci další velkou hrubku a Jon Moncayola byl při postupu na Diega Lópeze nekompromisní a střelou na přední tyč zvýšil na 3:1. Frustrovaný domácí celek inkasoval ještě jednou. Rychlý kontr Ávily přerušil faulem v šestnáctce a Roberto Torres z penalty zvýšil na 4:1. Ve třetí minutě nastavení se sice Espanyol dočkal gólu, ale Jonathan Calleri už pouze korigoval.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Granada CF 2:0

01.12.2019 14:00

Góly: 41. Raúl García (pen.), 83. Yuri Berchiche

Raúl García a Yuri Berchiche stáli u zrodu vítězství Athleticu nad Granadou 2:0. Domácí se bodově dotáhli na jiný baskický celek Real Sociedad a páté místo jim patří jen vinou horšího skóre. Granada byla domácím dlouho vyrovnaným soupeřem, ovšem v zápase si nedokázala vytvořit tolik nebezpečných šancí, jak by asi potřebovala.

Granada představovala velice nebezpečného soupeře, který byl schopný na San Mamés překvapit a koneckonců úvodní minuty to i potvrzovaly. Rána Antonia Puertase z jedenácté minuty byla nepříjemně skákavá, ale naštěstí pro domácí skončila těsně vedle. Poté se dlouho nic zajímavého nedělo, až do 37. minuty, kdy si nedovolený zákrok ve vlastní šestnáctce připsal Domingos Duarte, takže Athletic měl k dispozici pokutový kop. Raúl García v prvním momentu selhal, Silva jeho ránu vytěsnil, nicméně brankář Granady nestál na brankové čáře a celá situace se tak musela opakovat. Při druhé exekuci už si García vedl dost suverénně, Silva zůstal stát a Athletic vedl 1:0.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti ještě skromnější a spíše než zábava to byl litý boj. A to doslova, protože hlavní arbitr zápasu byl po změně stran nucen pětkrát vytáhnout žlutou kartu. Každopádně Granada si nedokázala vytvořit byť jen jedinou možnost na vyrovnání a v závěru zápasu inkasovala druhý gól, který definitivně rozhodl. Lópezova přihrávka došla až na malé vápno, kde dobíhající Yuri Berchiche bez problému zakončil. Athletic zvítězil 2:0 a drží se v kontaktu s Ligou mistrů, na pátém místě tabulky má stejný počet bodů jako jeho velký rival Real Sociedad.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - CD Leganés 1:0

01.12.2019 12:00

Góly: 63. Diego Carlos

Tak trochu nenápadně se vrátila do boje o titul Sevilla. Tým trenéra Julena Lopeteguiho porazil jedinou brankou Leganés a na vedoucí duo Barcelona - Real Madrid ztrácí jen jeden bod. Pro Los Rojiblancos to byla čtvrtá výhra za posledních šest kol. Leganés zůstává po porážce v Andalusii na posledním místě.

Sevilla ve čtvrtek výhrou nad Karabachem 2:0 stvrdila postup fo playoff Evropské ligy a formu si udržela i do následujícího ligového zápasu s Leganésem. Domácí byli favoritem, o tom nebylo pochyb, avšak čekal je odhodlaný soupeř, který nutně potřeboval bodovat.

Začátek zápasu byl opatrný a hosté museli už po pěti minutách poprvé střídat. Zraněného Dimitrise Siovase nahradil Kévin Rodrigues. Rozhodně to z obou stran nebyla žádná zábava a trochu vzrušení přinesla až v 18. minutě hodně nepřesná Nolitova hlavička. Krátce na to byl o dost nebezpečnější hlavičkový pokus de Jonga a Cuéllar už se musel na zadní tyči natahovat. A do třetice hlavičkovaná v podání Vázqueze skončila na dobře postaveném obránci. Sevilla přebírala otěže zápasu a stupňovala svůj tlak. Po Navasově rychlém brejku zakončoval patičkou těsně vedle Luuk de Jong. Před koncem prvního poločasu byl opět vidět de Jong, jeho tlumená rána tentokrát skončila v brance, avšak sudí odmával ofsajd a radost domácím pokazil.

Sevilla všechny své příležitosti v prvním poločase zahodila a málem toho mohla litovat. Leganés totiž hned z kraje druhé půle zahrozil a proti Rodriguesovi musel zasáhnout Tomáš Vaclík. Český brankář jinak nic vážnějšího řešit nemusel, protože se po většinu času hrálo před Cuellárem. Rodrigues měl ještě jednu dobrou možnost, když zkoušel zastříhat nůžkami, ovšem vedle.

Rozhodující moment zápasu přišel v 63. minutě, kdy Banega poslal do vápna načechraný centr, ten nadělal obraně Leganésu velké problémy a ve vzniklém zmatku procpal balón do sítě Diego Carlos. Sevilla měla i další příležitosti, ale druhý gól už přidat nedokázala. Leganés byl nejblíže vyrovnání minutu před koncem, když En-Nesyri hlavičkoval těsně nad Vaclíkovu branku. Ještě v nastavení domácí přečkali závar a pak už se mohli radovat z dalších třech bodů.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF 2:1

30.11.2019 21:00

Góly: 49. Rodrigo, 70. Ferrán Torres - 54. André Zambo Anguissa

Valencia prožila báječný večer, když na Mestalle v ofenzivně laděném utkání porazila velkého rivala Villarreal 2:1. První poločas i přes pokutový kop Žluté ponorky žádnou branku nepřinesl, zato po změně stran už Valencia udeřila. Nejprve se prosadil Rodrigo a po Anguissově vyrovnání vstřelil rozhodující gól Ferrán Torres.

Domácí se ocitli v zajímavé možnosti už po třech minutách, Gómez ale v dobré pozici netrefil. Na druhé straně byl obrovsky blízko vstřelenému gólu Moreno. Ve vlastním vápně hodně nešikovně zasáhl Mangala a sudí odpískal Villarrealu pokutový kop. Moreno ale selhal, Cillessen vystihl směr jeho střely a udržel nerozhodný stav.

Další možnost přišla po půlhodině hry, Parejo vysunul Rodriga a ten vstřelil gól, který však sudí vzápětí neuznal. Na vině byl ofsajd, který byl ale opravdu milimetrový. Valencia byla s výjimkou pokutového kopu nebezpečnější, Villarreal disponoval větším držení balónu.

První poločas sice branku nepřinesl, ale hned na začátku druhé půle se ho diváci na Mestalle dočkali. Gómezův centr zprvu Rodrigo nezasáhl, avšak balón nadělal takovou paseku, že ho minul i povyběhnutý Asenjo a Rodrigo ho mohl před prázdnou brankou dostihnout a doklepnout do branky. Poměrně šťastné vedení Valencia dlouho neudržela a o pět minut později srovnal na 1:1 povedenou ranou k tyči André Anguissa.

Začátek druhého poločasu měl velké grády a šance střídala šanci. Asenjo předvedl výtečný zákrok po hlavičce Rodriga a jen těsně vedle mířil na druhé straně Chukwueze. Sedmdesátá minuta už byla zase gólová. Pěknou kombinační akci zakončil uvnitř šestnáctky nehlídaný Ferrán Torres a Valencia podruhé v zápase vedla.

Žlutá ponorka měla na vyrovnání zhruba 25 minut, během kterých sice několikrát vystřelila, ovšem mimo tyče. Snaha se Villarrealu upřít nedala, ale závěr zápasu se Netopýři rozhodli ubránit a to se jim také nakonec povedlo. Derbi de la Comunitat patří Valencii, ta na Mestalle zvítězila 2:1.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Betis 1:2

30.11.2019 18:30

Góly: 55. Lago Júnior - 7. Joaquín (pen.), 33. Nabil Fekir

Real Betis dokázal především díky perfektní první půli vyhrát na půdě Mallorky a připisuje si do tabulky další důležité body. Ve druhé půli aktivnější domácí dokázali zásluhou Laga Júniora jen snížit.

Mallorca potřebovala vyhrát a na domácím trávníku se jí dlouhodobě daří. I na tuhle situaci se musel připravit Real Betis, který na tom v tabulce také není zrovna nejlépe. Dnes večer toužil konečně získat tři body a hned na úvod utkání za tím vykročil naprosto suverénně. Už ve čtvrté minutě se totiž Iddrisu Baba Mohammed dopustil ve vlastním vápně faulu a Real Betis po chvíli napětí kopal penaltu. K ní se postavil zkušený kanonýr Joaquín a nemýlil se - 1:0.

Real Betis byl jasně lepším týmem a několikrát domácí Mallorku zachránilo štěstí. Jako když obránce Valjent vykopával míč z brankové čáry, čímž zachránil svého brankáře od další branky. Přesto domácí začali vystrkovat růžky. Ve dvacáté minutě se postaral o velmi tvrdou a přesnou ránu Aleix Febas a brankář Joel Robles měl plné ruce práce s likvidací nebezpečí.

Ve 33. minutě se Real Betis dočkal další branky, která byla nakonec klíčová. Celou situaci měl na svědomí mladý Francouz Nabil Fékir, který získal míč u půlící čáry a protančil s ním kolem tří protihráčů. Navrch k tomu ještě zamířil přesně ke vzdálenější tyči a Real vedl o dvě branky.

První půle byla minulostí a v té druhé chtěl Real potvrdit své vedení. Jenže se mu to nedařilo. Dani Rodríguez totiž v 54. minutě upadl ve vápně po souboji s bránícím Guardadem a sudí si nechal celou situaci zkontrolovat s videem. K nařízené penaltě se postavil Lago Júnior a i když brankář Robles dokázal vystihnout směr, míči v cestě do brány už nezabránil - 1:2 z pohledu Mallorky.

Real mohl své vedení navýšit jen o chvíli později, jenže krásnou akci zastavil parádním zákrokem na brankové čáře vracející se obránce Fran Gómez. Lago Júnior měl v samém závěru na kopačce dokonce vyrovnání, jenže narazil na dnes parádního brankáře Roblese! Ten se v závěru vyznamenal i proti střele mladíčka Kuba a jeho zásluhou slaví Real Betis výhru.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - SD Eibar 4:1

30.11.2019 16:00

Góly: 25. Robin Le Normand, 47. Mikel Oyarzabal, 57. Willian José, 80. Martin Ødegaard - 35. Papakouli Diop

Real Sociedad se rychle oklepal z porážky od Realu Madrid a na domácí Anoetě přejel Eibar čtyřmi brankami. Brankáře Dmitroviće překonali čtyři různí střelci, v prvním poločase to byl Robin Le Normand a po změně stran svůj příspěvek přidaly obvyklé opory Mikel Oyarzabal, Willian José a Martin Odegaard.

Domácí se tak dál drží v kontaktu se špičkou a minimálně do nedělního večera postoupili na čtvrté místo, které pochopitelně znamená Ligu mistrů pro příští rok. Naopak další porážku schytal Eibar a sestupové pozice se mu nebezpečně přiblížily.

Kouč domácích Imanol Alguacil musel už v deváté minutě výrazně sáhnout do sestavy a vyndat z ní zraněného Elustonda, jeho místo zaujal Robin Le Normand a byl to právě čtyřiadvacetiletý obránce, na kterého dopadl centr Ödegaarda a brankář na jeho hlavičku nedokázal zareagovat. Ve 34. minutě mohl Ödegaard zvyšovat už na rozdíl dvou branek, ale zpětnou přihrávku Portua poslal vedle a hosté vzápětí udeřili. Vyrovnávací trefě předcházela chyba v rozehrávce, kterou spáchal Merino, v první fázi Gargalla zachránila tyčka, ale dorážka Papakouliho Diopa už skončila v síti. V závěru prvního poločasu se ještě mohly dít věci, kdyby si Charles nezpracoval balón rukou, šel by Eibar do šaten jako vedoucí tým.

Real Sociedad se dostal znovu do vedení hned na začátku druhého poločasu. V pokutovém území se dostal k odraženému balónu Mikel Oyarzabal a Dmitrović se natahoval marně. V 58. minutě už domácí zvyšovali na 3:1, Eibar nedokázal odvrátit balón a Willian José za obranou chladnokrevně zakončil. Eibar se už do hry nedostal a deset minut před koncem stanovil konečné skóre nádhernou střelou do šibenice Martin Ödegaard.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Madrid 1:2

30.11.2019 13:00

Góly: 65. Lucas (pen.) - 52. Sergio Ramos, 69. Daniel Carvajal

Minimálně do nedělního večera se na první místo posunul Real Madrid. Bílý balet zvládl výlet do Baskicka a nad Deportivem Alavés zvítězil 2:1. Všechny branky na Mendizorrotze padly až po změně stran. Jako první udeřil Sergio Ramos, načež Depor ještě dokázal zareagovat a vyrovnat prostřednictvím pokutového kopu Lucase Péreze. Poslední slovo měl ovšem Dani Carvajal a to pouhých pět minut po vyrovnávací brance.

Real Madrid dobře věděl, že utkání v Baskicku musí zvládnout za tři body. Barcelona totiž hraje v neděli večer těžké utkání na Atléticu Madrid, kde samozřejmě může a nemusí získat. Hosté začali velmi dobře a brankáře Pacheca už po deseti minutách zachránila po tečované hlavičce Garetha Bala tyčka. O několik minut později zase Carvajal posunul balón na Isca, který z hranice pokutového území přestřelil branku. Nebyl to jediný Iscův pokus a rozhodně ne jediný Pachecův zásah. Real Madrid odstřeloval pokutové území Alavésu, jenomže v prvním poločase se kýžené branky nedočkal.

Zidaneho parta nepřestávala věřit a po změně stran už aktivita přinesla ovoce. V 52. minutě zakroutil balón do vápna Toni Kroos a Sergio Ramos ze vzduchu zajistil Realu vedení. Deportivo se prakticky k ničemu nedostávalo, přesto Real dovolil vyrovnání. Hrdina předchozího okamžiku Sergio Ramos si ve vápně počínal nedovoleně, když loktem srazil útočníka Josela a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Lucas Pérez poslal Courtoise na opačnou stranu a Estadio Mendizorrotza se mohl radovat z vyrovnání na 1:1.

Nebylo to však na dlouho. O pět minut později přišel do malého vápna Basků centr z pravé strany, Isco hlavičkoval do skvělého Pacheca respektive do tyče a dorážející Daniel Carvajal měl snadnou úlohu. Alavés se už na další vyrovnání nezmohl a Realu podlehl těsně 1:2.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Valladolid 0:0

29.11.2019 21:00

Góly: -

Celta byla doma daleko aktivnějším týmem než Real Valladolid a několikrát se dostala do velké šance. Jenže co z toho, když ani jednu ze svých pokusů neproměnila v potřebný gól. Real Valladolid se proto vrací domů s bodem.

Celta Vigo si dala za cíl udělat všechno pro to, aby se co nejdřív dostala z pásma sestupu. V páteční předehrávce proto vyzvala na domácí půdě k tanci Real Valladolid, který také není od propasti posledních tří míst zcela zachráněn. A domácí tým byl od začátku jasně aktivnějším týmem, třebaže mu trvalo dlouho, než se dokázal probít do větší šance. Lobotkův pas ještě Santiago Mina nezachytil.

Zkušený obránce Hugo Mallo ale o minutu později nahrál na Minu mnohem přesněji a vyslal ho do šance. Těžko říct, zda Mina centroval., nebo jestli tak dokonale mířil. Každopádně se jeho pokus snášel velmi nebezpečně na bránu stráženou Masipem a trefil nakonec jen břevno za jeho zády! Brankář Masip musel o chvíli později vyrážet další nebezpečnou ránu, kterou jeho směrem vyslal zkušený kanonýr Iago Aspas. Následný rohový kop napálil Pione Sisto opět na Masipa a ten se znovu musel činit.

Pět minut před koncem první půle hosté chybovali v obraně a z toho mohl těžit Iago Aspas. Ten se dostal do úniku a dokonce i ke střele, ale tu nezvládl a vylámal si zuby na brankáři Masipovi, který odrazil míč mimo.

Rovněž domácí brankář Álvarez se musel mít na pozoru, když ho v 50. minutě vyzkoušel tvrdou hlavičkou Karim. Jeho zakončení však zamířilo těsně vedle tyče. Na opačné straně neuspěl ani domácí Santiago Mina, křížná střela po zemi však skončila mimo Masipovy branky.

Dalším hráčem, který se osmělil ke střele z větší vzdálenosti, byl opět Sisto. Ani po hodině, když už ve Vigu silně pršelo, se ale nepotkal s přesností. Poslední šancí na změnu skóre se stala 90. minuta a v ní akce Santiaga Miny. Mladý útočník si naběhl na pas od Fernándeze a technickou střelu namířil těsně nad bránu!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona14101336:1631
2.Real Madrid1494130:1131
3.Sevilla FC1593319:1430
4.Real Sociedad1582526:1826
5.Athletic Bilbao1575317:926
6.Atlético Madrid1567216:1025
7.Getafe CF1566323:1624
8.Valencia CF1565422:2123
9.CA Osasuna1557321:1722
10.Granada CF1563620:2021
11.Levante UD1562718:2120
12.Real Betis1554619:2519
13.Villarreal CF1553728:2418
14.Deportivo Alavés1553717:2018
15.Real Valladolid1546514:1818
16.SD Eibar1543815:2715
17.RCD Mallorca1542914:2314
18.Celta Vigo1534810:2013
19.Espanyol Barcelona15231010:289
20.CD Leganés1513118:256

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (242)

Přidat komentář
Zark

https://youtu.be/852LMZhpYbY

toto byl fotbalista

Reagovat
el Principito

takovej lepší Paco Alcacer

Reagovat
wyqinac

kvuli nemu fandim realu, utok Raul - Ronaldo byl jeden z nejlepsich ever aspon za me..

Reagovat
Zark

a obrovsky sympatak, takovi dneska chybi

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Majk91

Včera klasika. Ak nedá gól Aspas, tak ho nedá nikto. Takú závislosť na jenom hráčovi vidieť snaď len v Barcelone s Messim. Mina mal v druhom polčase niekoľko tutoviek a ani jednu nepremenil, samostatný nájazd nezakončil a minútu pred koncom keď mu to tam pekne naservírovali do šestnástky, tak borec netrafil ani bránu. Škoda, mohli byť 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná zostava a strašný zápas , toľko možnosti ako použiť mladých a rýchlych hráčov a on dá 4och pomalých zaloznikov a to neustále opomenutie jovica je des. Toto je ta evolúcia ?! Chvála bohu za 3 body

Reagovat
valloire

Zidane ven

Reagovat
misinho7

podla mna zostava dobra, len Bale nemal hrat ten je tam totalne zbytocne...a Valverdeho chcel asi setrit... A toho Jovica je mi strasne luto, Karim sice hraje dobre a ma formu ale mal by niekedy aj on sediet..strasna skoda ze takto zabijeme Jovica, o rok pojde prec

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Valverde taky potřebuje odpočinek, hraje náročným stylem. Základní sestava nebyla zlá, ale Baleovi a Benzemovi to nešlo absolutně podle mě. Oba měli jít v půlce dolů a naskočit mohl Jovič s Rodrygem. Marcelo se mi taky dneska nelíbil. Isco dnes asi nejlépe. Joviče je mi trochu líto, s toudle minutáží co Jovič dostal mohl dostat Mariano a nemuseli jsme kupovat útočníka.

Reagovat
Kenneth

Bale hlavně nemá v našem týmu co pohledávat. Ještě směšnějsí mi to přijde v kontextu s tím co předváděl Zidane v létě.

Reagovat
vilp

Jović by tam dnes byl na hovno.

Reagovat
Kokesh

Vidal kašpárek. Tohle se vždy vrátí jako bumerang.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál tvůj tým, a ty se stejne vyjadřujes k Barceloně. To už je prostě nemoc.

Reagovat
RealC.F.

Co to tady vykládáš? Tvoje sračky o ostatních klubech tu trpíme už tolik let, tak se nevyjadřuj, když to sám děláš

Reagovat
smazaný uživatel

Venuju se v drtivé většině barce. A ano, Real jako hlavnirival mě též zajímá.

Reagovat
valloire

Jsem to prve přehlídl, ale jirko barca s malym a Královský klub s velkym? Co to jako jeeee? U nás by to bylo na kárnou komisi. Důtka by tě neminula.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

pokrytec, nic víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
misinho7

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Kenneth

Hrozně Kokeshe nezvládáš.

Reagovat
smazaný uživatel

to ne no. Špatně se mi dívá na to, jak degraduje jeho inteligence.

Reagovat
valloire

a tahleta inteligence....ta se pozná podle toho, že by vám měl přitakávat?

Reagovat
smazaný uživatel

prej jsi vyhrál dementa roku, je to pravda ? kdybych hlasoval, určitě jsi můj favorit !

Reagovat
smazaný uživatel

Ten to vyhrává každý rok, ne?

Tady je důvod: https://www.google.com/search?q=valloire+site%eurofotbal.cz

Reagovat
smazaný uživatel

hodilo to asi špatnej odkaz, resp. nechtěl jsi odkázat přímo na nějakej jeho výser z huby, resp. prstů v diskuzi ? Já jeho názory znám, hlavně politický a to mi bohatě stačí o obrázku, co je zač.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou všechny výsledky, kde se na ef vyskytuje slovo valloire. Dobrý čtení na záchod.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Dayman

Aleix Vidal

Reagovat
Kenneth

Jinak Joselu ještě větší nezvládačka. Ten se dneska předvedl.

Reagovat
The Krupy

Real titul

Reagovat
RealC.F.

Snad jo

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo co?

Reagovat
Pharrell

Snad

Reagovat
Kenneth

Jinak doufám že až se vrátí Odegard, Hakimi tak tu Zidane už nebude. Přestavbu týmu musí udělat někdo jinej, Zidane je toho evidentně totálně neschopnej.

Reagovat
Mercury

Ty bys to mohl vzit, prestavbu Busquetse na Pedra jsi zvladl na vybornou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi jsou kecy typu - "musi to zvladnout nekdo jiny".

Proc si nenapises rovnou jmeno, ktery si prejes jako nahradu za Zidana. At vime o cem mluvime.

Ja letos se divim, ze ten vitr, ktery fouka vetsinou u mori ted dofouknul i k vam. CHONG se muze zblaznit ze Zidana a ted se pridava dalsi jako ty.

Pak jsou dalsi nejlepsi kecy typu " je uplne neschopny ", ale jenom uz nenapisou v cem teto neschopnosti spociva. Tohle neni FIFA2020, abyste ti hraci presouvali a klikali jak loutky.

Navic jsou tu stale starsi hraci, hraci co drzi kabinu a tem se take musi s podrzet ikdyz 100% top vykony uz nedaji ve vsech zapasech. Pak jsou hraci typu Bale, zranene Asencio, nekonzistentni Isco, Modrice atpod.

Az se vrati Odegaard, tak je tam porad 50%, ze to nezvladne jako jakykoliv nove prichozi hraci. I takovy hraci jako Griz, Couts jsou uplne v prdeli v Barcelone.

Ach jo....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona by zajtra mohla pustiť perie...

Reagovat
Gazdo

kludne

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CHONG

Viděl jsem jenom do sedmdesáté minuty, ale nepředpokládám, že se pak obraz hry nějak změnil. Dívat se na to moc nedalo, ale tři body z těžkého venkovního zápasu jsou fajn. Co se týče sestavy, tak potěšil Areola a Militao (i když u něj je prostě smutek, že dostane šanci jenom v momentě, kdy se zraní Pat nebo Mat), zklamal Bale (tím se ZZ shazuje) a samozřejmě Jovič, toho fakt neskutečně zabíjíme, jinak ke střídání asi škoda slov. Moc se mi líbil Isco a nějak moc nevím, co říct k Ramosovi, gól super, k tomu je dobrej, ale v obraně trága, minulé kolo školácká chyba, v LM výlet dopředu, zakončený protiútokem soupeře a tohle kolo pro změnu dva penaltové zákroky, takže buď posunout na hrot nebo poslat do Číny

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak někdo tady může psát ať jde Zidane pryč My konečně zase vyhráváme, hrajeme poslední dobou hezkej fotbal a někteří tady píšou, že doufají, že ZZ bude příští rok pryč. To fakt nechápu. Dnešní zápas těžkej, takový výhry přesně potřebujeme, protože to dělá tituly tyhle těžký, ubojovany zápasy. Taky bych rád viděl hrát Jovice, Rodryga, Viniciuse, atd, ale nejsme ve fife chlapi.

Reagovat
technecium

Liga je z různých důvodů vyrovnaná a my fanoušci na to nejsme zvyklí, to je všechno.

Reagovat
Kenneth

Rodrygo předvěde několik skvělých výkonů a odměna? Lavička. Kdo hraje místo něj? Ko..t který plivnul celému klubu do ksichtu. Dále minimální nasazování Militaa, Joviče. Pozitivum je že nahradil Modriče Valverdem a že se nám vrací mentalita šampiona, kdy se neposereme z toho když prohráváme.

Reagovat
smazaný uživatel

Rodrygo je mlady nemuzes ho nasazovat pokazdy.

Koukni na Wengera, jak nadavali v obdobi, kdy zkurvil nekolik nadejny talenty. A zatezovani mladiku neni dobre a ti od mladi neberou bezne rustovy hormony na predpis za desetisice Euro.

Modric je mimo od dob co odehral 2 dobre zapasy na MS a cele podzim, jaro pred MS byl mizerny. Mel jit do Interu hned, ale musel ho podrzet Perez, aby jemu foukli cinknute GB.

Milita a Jovic jsou stale pod level, ktery by melo byt na zaklad v Realu.

Jinak v Realu tam nemate jedineho, kdo by se nebal vyrovnani na 1-1 po odchodu CR7. Je to uplne bez vitezne mentalitu. Jediny kdo muze tuhle mentalitu pozvednout je Ramos, tak ten bohuzel vykony podobne vykony Modric si tuhle mentalitu pozvednoit nemuze a tuplem v teto sezonu uz vubec ne.

Bale at chces nebo ne, tak svy si odehraje a nebyt tycku v LM, tak bys tu na nej nedaval. Ikdyz bych ho vykopl rovnou do Afganskeho ligu, tak on vykony ma porad lepsi, nez jakykoliv hraci na jeho pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s názorem na Rodryga, je stále mladý a nemůže hráč vše. K tomu se musí udržovat více hráčů ve hře a ve formě, aby se dalo hrát ve více soutěžích na plno.

Ale u Modriče se trochu pleteš, a i když byl Modrič po MS 2018 dost mimo, posledních několik zápasů zas chytil formu. Není to nejlepší záložník světa, ale odehrál letos dost dobrý zápasy. K tomu ho pomalu vytlačil Valverde, ale Modrič může být stále platný do rotace v rámci širšího kádru. Militao vždy když nastoupil hrál dobře, bohužel mu ZZ nedal moc prostoru. Prostor nedostal ani Jovič, což mě osobně trochu mrzí, nadruhou stranu forma Benzemy je letos dost luxusní.

Odchod CR zabolel, protože chuť vyhrávat trochu opadla (částečně taky i přesycením po zlatém hattricku v LM), ale jsme pořád v transformaci, která se nedá stihnout za jedno léto. Postupně se potřebujeme zbavit starší gardy a nahrazovat je mladšíma verzema, kteří jsou hladový po úspěších. (viz Valverde)

Bale ať je kvalitní jak chce, včera po hřišti chodil jak duše bez těla, bez jakkýhokoliv zájmu, a s tím, jaký byly až už i mediální pranice, to neprospívá aby u nás hrál. Když chce je dobrej, ale problém je, že v Madridu asi nechce, a proto ho nechceme ani my (fanoušci). A to ho pak přehraje i mladík Rodrygo. Jeho tresnák proti PSG by toho moc neřešil, postup byl za toho stavu jistej, první místo ve skupině v nedohlednu.

Reagovat
valloire

mít Luku jako žolíka...fantazie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on Zidane tam na CB krome Militao zkousel hodne variantu, ale bohuzel Ramos neni stale na rotaci a Varane zase neni uplne stabilni, aby stihal pokryvat mladsiho hrace. Driv tam byl Nacho jako CB nahradu za Ramose, ale.to se neosvedcilo. Tam bude hodne problematicke odstrihnout Ramose od CB az prijde cas. To same bylo problem s Ikerem na brankarovi pozici.

Modric byl spatny cely sezonu pred MS. Tesne pred SF LM se zvedl a zacal mit trochu formu na MS2018. A podzim pred udelenim GB byl totalne mimo a od te doby je to spise hrace do rotace. Obcas poda dobre vykony, ale uz neni na spolehnuti. Takze prostor na uvolneni na CAM tam bude. Proto Zidane chtel Pogbu s tim, ze ma Kroose a Casemiro za jeho zada. To zatim nevychazi.

Mbappe hraje RWA povetsinou v PSG, takze s Hazardem a Karim by se nemuseli ustupovat v sestave.

S Balea vcera to nema smysl ani se zabyvat. Proto Zidane musi mit Rodrygo zdravy ted do rotaci i na jare a je jasne, ze Balea odejde ted na jarni prestupni okno.

Kdyz vidis, ze se da napsat tuny slov, jaky se musi resit problemy okolo toho, tak nemuzeme jednoduse vse hodit na Zidana. A muzstvo je ve fazi, kdy se prebuduje, ale nemuze vyhodit byvale stalice v kabine a v zakladni jednactce. Tohle je proste prechodny rok a to doslovne se to musi proste prezit a cekat na dalsi sezonu.

A bude s zazrakem, jestli Zidane da ligu. Letos LM bude maximum asi ctvrtfinale. Zalezi na dalsi leto, jestli se mu podari Pogbu i Mbappe.

Pak ho budu pranyrovat za kazdou kravinu. Jestli, ale dalsi leto neudela zasadni kroky k sestave, tak to bude problem.

Protoze za 2 roky bude muset resit Ramose a Marcelo. A to bude bolestne a tezke najit nahradu.

No proste uvidime....

P.S. Nechci Mbappe kvuli Rodrygovi, ale ZZ ho tam asi dotahne

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, mě přišel že Modrič si celé jaro před MS vedl dobře, na podzim jsme totiž byli na ručník všichni. Ale asi souhlasím, že asi úplně TOP výkony měl spíš ten rok - dva předtím. Tzn 2016 kdy jsme vyhráli LM a pak 2017 kdy jsme vyhráli double. A řešit GB, nevím, asi bych mu ho taky uplně nedal, ale vítězové se dají spochybnit skoro každý rok, až na výjimky.

Pogbu ZZ chtěl, což jsem schvaloval, ale pokud si Valverde udrží momentální fazónu, není potřeba Pogbu přivádět. Valverde je totiž mladší a levnější verze právě Paula (tzn Box-to-box záložník), možná mírně horší, ale stále s velkým potenciálem. K tomu Pogba by nás stál velký prachy (United prý chtějí 150m), což se mi opravdu nelíbí, a vůbec není garance, že se mu zas za 2 roky nebude chtít odcházet i od nás. Takže snad od tohoto nákupu upustí, protože se nám velmi dobře rozehrává Odegaard a stále máme Cebu na hostování a Modriče do rotace. Spíš bych se poohlédnul na někoho do rotace s Casemirem.

Mbappého bych tu viděl rád, ale podmínka je, že nesmí prodloužit. V létě 2020 ale jeho příchod je nereálný, to bychom museli dát na stůl pravděpodobně 300m+, spíš bych byl pro příchod v 2021 (kdy bude mít do konce smlouvy) by se za nějakej rozumnější peníz přivést mohl. (cca 150m?), k tomu by zrovna 2021 mohl odejít i Benzín a ikdyž Mbappé hraje převážně RW, určitě by se i na hrotu neztratil, a výhodou by toho bylo i nezabrání postu pro Rodryga/Asensia/Brahima.

Co se pak týká náhrad za Marcela a Sergia. Osobně asi s odchodem Marcela počítám už po letošní sezoně, a myslím, že je to ideální čas. Jeho výkony už nejsou konzistentní a hlavně za něj máme dokonce až 3 varianty: Mendyho, Reguilona a Hakimiho.

Odchod Ramose bude horší, protože neodejde jen velmi dobrej stoper, ale kapitán, hecíř a motivátor. Myslel jsem, že jeho roli zaujme Varane, ale ten na to uplně není, takže tam vidím do budoucna asi největší hrozbu. I když duo Varane-Militao nemusí být zlé, minimálně jednoho stopera najít musíme. Nacha beru jako ideálního 4týho stopera ještě na pár let.

Reagovat
valloire

jaký furt cinknutý GB?

Reagovat
smazaný uživatel

sorry "zaslouzeny" *

Reagovat
smazaný uživatel

Jak někteří? Vždyť to je jen jeden výkřik do tmy. Souhlasím, že za poslední měsíc se opravdu udělal pokrok, jsou to bodový výsledky, často i s čistým kontem, dokonce i předvedená hra se zlepšuje (proti PSG krása). Ale je tam stále plno prostoru pro zlepšení. Naštěstí Barca těch bodů letos taky už poztrácela plno, takže naše situace v tabulce je momentálně velmi dobrá. ZZ asi není uplně ten ideální trenér na nějakou přestavbu, jeho přednosti jsou jinde, ale určitě musí zůstat do konce sezony, a pak se uvidí, jestli je jeho působení OK a jestli je tam vidět nějaký cíl ke zdárnému konci. Včera to byl velmi náročnej zápas, a hlavní jsou tři body. Jen z čeho mám trochu obavy, je že pokud ti hráči nebudou dostávat pravidelnější rotaci, nemůžeme se pak divit, že nepodaj dobrý výkony. Rozhodně bude potřeba vyřešit situaci na křídlech, kdy máme moc hráčů a někteří by asi potřebovali jít hostovat někam v rámci La Ligy, a to asi nejlépe už v lednu. (asi to vyjde na Brahima a Viniho)

Reagovat
CHONG

Reagovat
Smreky

Pique druhú žltú nedostane za svoj zakrok kde prerušil Moratu, či sa ho dotkol či nie.... proste ho prerušil.... ale v následnom zákroku Felipeho na Artura, kde Felipe čisto odobral loptu už žltá karta je nerozumiem...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť se Moraty ani nedotkl. Artura tam prostě podrazil.

Reagovat
celeb

Arthur sa posmykol tesne pred tym. Faul to nebol. Ako to co predvadzal Lahoz bolo kazdopadne na licenciu. Poskodil oba timy, piskal ako dement, daval karty ked nemal a naopak. Napr. ten posledny zakrok na Piqueho v sklze, nohami napred a stuplami do kolena bola jasna cerverna. VAR zas v ofsajde vdaka rychlemu rozohratiu.

Reagovat
Smreky

Súhlasím že to nebol faul a rozhodca pískal dosť blbosti...

Reagovat
Smreky

neviem, keby nezdvihne Morata nohy tak ho sekne ako nič... arturovi čisto vypichol loptu a dostal za to ešte kartu... neviem divne rozhodnutia

Reagovat
smazaný uživatel

A nepísklo se nejdřív Messimu to postrčení zezadu?

Reagovat
netopier

Ak by sa to malo takto brať, tak by sa pri každom náznaku súboja filmovalo a vylučovalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Lahozovy standardy ještě pískal dost dobře. V posledním zápase, co si ho pamatuju dal na konci zápasů 2 červený, protože mu Dembelé řekl, že je špatnej rozhodčí.

Reagovat
Smreky

Reagovat
smazaný uživatel

GOAT opäť rozhodol on je neuveriteľný proste.

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom prakticky z ničeho to celý sám vytvořil i zakončil. Na něj se bude vzpomínat ještě dlouho po konci jeho kariéry.

Reagovat
cristiano.K.

hodně dobrý zápas, i když jen jeden gol

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdý, odedřený zápas s dobrým koncem Příliš ale nesdílím nadšení z Firpa - ve větších vyhrocenějších zápasech jako dnes je jeho hra děsivě nepředvídatelná, trnul sem pokaždé když byl u míče a pokaždé, když jej se žlutou kartou chtěl rukama vybojovat

Reagovat
smazaný uživatel

On a Raketa dneska strašný.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se obávám, že na to nemá, ani jako dvojka...

Reagovat
celeb

Povedzme si na rovinu. S tymito krajnymi bekmi nemame sancu uspiet v LM. Pritom jeden z lepsich zapasov Roberta, ale aj tak je vidiet, ze nevie v predu co s tou loptou a len sa jej zbavuje. Firpo bol hrozy, den blbec, ale mal uz aj dobre vykony. Kazdopadne tam by tom mal este par rokov vykryt Alba. Ta 2. strana je stale problematicka. Semedo je Iepsi nez Roberto, ale to by malo stacit akurat tak na lavicku. Potrebujeme niekoho, kto sa Alvesovi aspon zdaleka priblizi ak chceme byt uspesni v LM.

Reagovat
ADM

Alves hlavne mal takú mentalitu víťaza vo veľkých zápasoch, ktorej sa mimo Lea rovná aktuálne asi len MAtS.

Reagovat
celeb

zdaleka nie len to. Dani bol Messiho dvorny nahravac s desiatkami asistencii, navyse mal vybornu strelu a bol aj silne golovy. Roberto ....what?

Reagovat
smazaný uživatel

Roberto má skvělý zpracování a přihrávky. Kdyby se nebál trochu zariskovat a projít dopředu přes jednoho hráče, tak je top bek. Škoda, že to vždy hraje dozadu na jistotu. V tomhle je Semedo daleko před ním.

Reagovat
celeb

Roberto a istota vzadu je dobry oxymoron. Je pomaly, nestiha sa vracat a navyse cez neho odcentruje kazdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem přihrávky dozadu. V obraně má mezery.

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

btw - myslíte, že to Leo zítra vyhraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Dával bych tomu 85% že vyhraje on.

Hodně indicií tomu nasvědčuje. Na předávání jede s celou famílií a má se tam chystat i delegace vedení z Barcelony.

Reagovat
celeb

zlozime sa na snajpra, co by nas zbavil Valverdeho?

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

o co jde?

Reagovat
smazaný uživatel

GB

Reagovat
smazaný uživatel

to uz? vzdycky je v lednu

Reagovat
ADM

Už nie..

Reagovat
Rox

Kurz 1,10 tak snad jo

Reagovat
ADM

Veľa vecí tomu nasvedčuje .. najprv na neho padli kurzy, potom sa už zrazu na neho ani nedalo staviť .. ale moc sa mi tomu nechce veriť, že tých novinárov presvedčil v dobe, ked bol v podstate zranený

Reagovat
smazaný uživatel

jakto, že se to tak otočilo najednou? ještě před měsícem byl s přehledem nejnižší kurz na VvD, ne?

Reagovat
valloire

vítr vane vod moře

Reagovat
smazaný uživatel

zkus to česky

Reagovat
smazaný uživatel

Potom ale Messi porazil Virgila v The Best a logicky na něj kurz začal klesat.

Reagovat
ttopi

Neřekl bych, že to bylo úplně tím. Už po The Best se totiž psalo, že dle novinářů by to vyhrál spíše VVD a jelikož v GB hlasuje novinářská obec, dalo se trochu předpokládat, že ten trend by nahrával spíše VVD. Na Messiho to začalo podle mě padat až vlivem těch různých "úniků" a toho, že zástupci France football byli viděni v Barceloně, atd...

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
patas92

Vzhledem k tomu, že Ronaldovi narychlo uspořádali předání ocenění pro nejlepšího hráče Seria A na stejný termín, tak bych řekl, že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

bych čekal že to dostane ten italského týpek Quablblabla...Nevím jak se jmenuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Quagliarella

Reagovat
smazaný uživatel

Taky dostane. Tuhle cenu si uspořádal sám Ronaldo a taky si ji sám předá.

Reagovat
PP

Soukup stajla!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Generalní Gladiator

to si vymejšlíš co?

Reagovat
patas92

Minimálně si nevymýšlím to, že v pondělí proběhne nějaký galavečer, kde Ronaldo dostane cenu pro MVP.

Reagovat
ttopi

Takže Ronaldo nebude ani na vyhlášení GB?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos tam nebude, nebyl tam s Messim ani loni kdy vyhrál GB Modrič. Nevím jestli je to tím, že fotbalisti nechtějí jezdit když ví, že nevyhrají, a nebo už to není tak prestižní.

Reagovat
Generalní Gladiator

Není prestižní

Reagovat
ttopi

Už to někde čtu, že tam asi nebude. V tom případě ví, že nevyhraje, protože zrovna on by ničemu jinýmu přednost před převzetím zlatého míče nedal. Tak teď kdo - král Leo, nebo VVD?

Reagovat
Generalní Gladiator

Tohle je leova asi poslední šance, virgil ať to shrábne klidně příští rok.

Reagovat
ttopi

KDyž to VVD vyhraje dneska, nebudu namítat nic. Sezonu měl fakt povedenou a v klíčových bojích v LM se mu dařilo. To samé očekávám od fanoušků Liverpoolu, pokud to dostane Messi. Individuálně měl fantasticou sezonu, to se nedá taky popřít.

Reagovat
smazaný uživatel

To moc od fanusku LFC necakaj ja to ale tiez mam tak prajem to Virgilovi, ale Messi mal uzasnu sezonu. Virgilovi chybalo vyhrat tu PL no. A niekde uz bola aj expreska tusim, ze Messi vie o tom, ze to vyhral

Reagovat
ttopi

Tak reakce sázkovek, kde kurz na MEssiho klesal k 1,1 a někde to vypli úplně, o něčem svědčí. Ale jsem již poučený z minulých let, že tyhle spekulace a "zaručený" zprávy španělských deníků se občas ukážou jako nepravdivé.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi spolu s VVD byli letos nejlepší a ať by to vyhrál jeden nebo druhý nikdo nemůže nic namítat. A ikdyž často španělské deníky vaří z vody, tady asi budou mít pravdu, kterou podporují i změny u sázkovek. Né, že bych to Messimu nepřál, ale prostě k tomu ofenzivní hráči vždy mají blíž, protože prostě goly jsou víc vidět. Viz Ter Stegen, kterej podle mě je kouzelník a nechápu co všechno dokáže vyčapat a kolik bodů Barce zachránil, i když to není tak vidět. A pak pravděpodobně nebude ani do TOP 5, ikdyž já osobně bych ho klidně dal i do TOP 3 s Messim a VVD.

Reagovat
ttopi

Jasně. Ale taky nesmíš zapomenout, že ta Messiho čísla z předešlé sezony nejsou úplně "normální". Nejlepší střelec LM, Evropy, nejlepší asistent a spousta dalších individuálních ocenění ho opravňují k zisku GB.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale říkám, goly a asistence jsou prostě vidět víc. VVD sice podobná čísla v tědle ohledech nemá, ale zato má skvělá čísla v defenzivních činnostech, který prostě nejsou tak atraktivní. Tím nechci snižovat Messiho čísla a kvalitu, a GB si asi zaslouží, jen říkám, že je to u ofenzivních hráčů takové víc na očích.

Reagovat
ttopi

Hele, kdyby dal Messi třeba o 10 branek méně, měl by VVD určitě větší šanci. Navíc skončí nejspíš 2. na světě, takže prohlásit, že je nedoceněnej se rozhodně nedá. Messi měl nadprůměrnou sezonu oproti běžným zvyklostem (jasně, poslední roky jsou ta čísla Messiho a Ronalda jakoby "normální"), ale věř, že zase nastanou chudší roky, kdy nejlepší střelci tolik branek mít nebudou.

Stačí se podívat na George Weaha s jakým "počinem" vyhrál GB

Reagovat
smazaný uživatel

Já vůbec nechtěl prohlásit, že je nedoceňěnej, jen to, že obecně jsou prostě ofenzivní hráči víc na očích. Jo, 2. místo je skvělý, ale prostě výhra je výhra. Co mě děsí, že éra dvou mimozemšťanů se blíží ke konci a jsem zvědavej jestli se k nim někdo bude přibližovat, a dělat nám radost.

Reagovat
ttopi

Už jsem někde psal, že když vévodil tabulkám LM Raúl, říkal jsem si, že to dlouho nikdo nepřekoná. Pak přišli tihle 2 kluci a je vymalováno. Navíc Raúla dohánějí i další hráči. Čísla těch 2 jsou vyjímečná, dlouho to podle mě nebude. Ale určitě se někdo zase vyloupne.

Reagovat
Generalní Gladiator

Nechce se to hledat,ale starej formát LM,míň zápasů?

Reagovat
ttopi

No, taky tam byly roky, kde byly OF skupiny a tedy každej tým měl garantovaných 6 zápasů navíc, takže +/- je to asi nastejno.

On ten Raúl má tuším 0,5 g/z, což není zas tak úchvatné, ale tím, že hrál většinu času za Real, tak měl dost zápasů na to, aby těch svých 71 (nakonec v součti i se Schalke) dal.

Ale i tak jsem myslel, že ho jentak někdo nepřekoná. Samozřejmě je furt 3., takže když odmyslíme ty 2 ufouny, tak je furt nejlepším střelcem LM

Reagovat
valloire

A s jakým počinem? Copak o tom roce víš, že napíšeš počin.

Reagovat
ttopi

Počin v uvozovkách...

Reagovat
valloire

no právě

Reagovat
smazaný uživatel

No podle nejakyho toho leaknutyho dokumentu skoncil az ctvrtej, takze ani nema duvod tam bejt. Vzdycky se zve jenom top 3.

Reagovat
ttopi

Viděl jsem. Ale to si mohl klidně někdo vymyslet, dneska tohle dokáže vyrobit 10letý dítě. Jinak s tím Salahem před Ronaldem bych i souhlasil, Egypťan měl skvělý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě měl letos Salah horší rok než loni, a mrzí mě, že třeba Mané, kterej je na tom pro mě stejně nedostává tolik pozornosti. CR letos na TOP 3 nemá, a i když mu to v Repre šlape pěkně, Juve tolik ne, hlavně po angažování Sarriho.

Reagovat
smazaný uživatel

V repre mu to šlape jen proti týmům, jejichž nejlepší hráči nemají ani na 3. anglickou ligu. Navíc tam má skvělou zálohu i beky, kteří mu tam sypou jednu přihrávku za druhou. V Juve je jasně vidět, že jeho výkonnost nesmírně klesla. Celou hru má postavenou na fyzických vlastnostech a když mu věkem přirozeně klesají, tak je těžký změnit způsob hry.

Udělal by nejlíp, kdyby šel do MLS. Tam by neměl vůbec konkurenci a marketingově by mu to taky pomohlo.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Do Ameriky z pochopitelných důvodů odejít nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, to mi nedošlo. Nedomyslel to při tom znásilnění...

Reagovat
valloire

Messi nedal gola Kataru ani Venezuele na Copě. Ronaldo nemůže za soupeře, nicméně dal v posledních 6 kvalifikačních duelech 11 golů a bylo tam Srbsko a Ukrajina. Vosle.

Reagovat
smazaný uživatel

Venezuela je silný tým. Navíc to je soutěž, kde hrají jen kvalitní týmy proti kvalifikaci, kde hrají i amatéři.

Reagovat
valloire

indijáni jak vyšitý, za opaskem čerstvý skalpy

Reagovat
smazaný uživatel

To je jeden z důvodů, proč z nich jde takový strach. Nikdo přece nechce dostat po hlavě tomahawkem.

Reagovat
valloire

a co teprv palcátem, ty jsi adept

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase parketa těch Ronaldových oblíbených domorodců z Faerských Ostrovů. Indiáni jsou vyspělí.

Reagovat
Baronne

Klasickej Pelého soupeř

Reagovat
valloire

to byli samý mistři světa

Reagovat
Baronne

Samej křovák nebo študent

Reagovat
valloire

mistři světa

Reagovat
Rattlesnake

Roberto dneska, ale skvělý. vůbec od zranění Semeda ho skoro nepoznávám. snad mu to vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

No neodpustil si tú svoju klasiku ktorú vyvedie každý zápas .. krátka spätná lopta, po ktorej sa Piqué zranil

Reagovat
celeb

7x zadrbal vyborne vysunutie za obranu, 1x nahral Messimu patickou (uznavam). Ak ma byt toto skvely vykon, tak si zacal fandit Barce asi uz potom, ako Dani Alves odisiel.

1. polcas hral dobre v obrane, 2. uz moc roboty vzadu nemal a len vracal lopty spat na Piqueho, Messiho, zaloznikov.

Ano, jeho nadpriemerny vykon, staci to vsak na LM?

Reagovat
Rattlesnake

teď ti něco povím a možná tě to šokuje.

obránce jako byl Alves barca už nikdy nedotáhne. NIKDY! chápeš?

nemá cenu říkat jak všichni sajou protože na Daniho laťku nemaj. to je vo hovně. předstírejme, že Dani za barcu nikdy nehrál a hodnoťme ty RBčka podle toho.

Reagovat
Generalní Gladiator

doufám proboha,že nikoho v barce jednou nepadne hledat novýho messiho

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo by nějaký gólový křídlo (Fati), který dá 20 gólů v lize za sezonu. Pak by se to dalo trochu brát jako "náhrada", i když Messiho nikdo nikdy nenahradí.

Reagovat
celeb

Hlavne sa ukludni. Pisal som "aspon zdaleka priblizit". Roberto je zaloznik, z ktoreho sme raz v zufalstve spravili beka. Ten rok (a aj ten dalsi) hral dobre v podstate na kazdej pozicii - nas wonder univerzal. Odvtedy sa to len a len zhorsuje. Minuly zapas proti BVB mal cely dobry, teraz mal dobry polcas. Zvysok sezony - otras.

LFC mal hodnotenych oboch bekov ako najlepsich za minulu sezonu. Ak chceme aby Messi znovu zdvihol usatu trofej v Barce, potrebuje niekoho, kto je lepsi smerom dopredu aj dozadu.

Inak bek podobnych kvalit je (teda az do minulej sezony bol) aj Jordy ALba. Takisto Messiho dvorny nahravac, takisto vie aj zakoncit a dat gol. V ofenzive horsi od Alvesa, ale zato lepsi v defenzive. Tuto sezonu neratam, aj tak je stale zraneny + pod Valverdem sa vsetko nakoniec zoserie, vid Busquets.

Reagovat
Rattlesnake

i já sám jsem na Roberta měl kecy a to několikrát tuhle sezónu, ale co je zraněnej Semedo tak zkrátka šel s výkony hodně nahoru a není potřeba se do něj momentálně trefovat.

mimochodem ta pravá strana má velikej příslib právě v Semedovi, který pomalu a jistě dozrává a letos se mi hodně líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Alves patří mezi 3 nejlepší pravý beky historie, pro mnohé je i nejlepší. Podobnýho hráče už asi neseženeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam dneska předváděl Stegen?

Masakr.

Oblak taky blázen.

Reagovat
Rattlesnake

tohle je ale úplně mimo realitu.

https://www.youtube.com/watch?v=3oDbvCZCcZ4

Reagovat
smazaný uživatel

Tam měl i velký štěstí.

Jestli ho nedají Skopčáci brzo do branky, tak jim normálně jebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi a Ronaldo mezi brankáři.

Reagovat
puji

Messi po meczu: "Jeszcze jakieś pytania? Bo spieszę się do Paryża odebrać szóstą Złotą Piłkę" :)

Reagovat
ADM

Nič nenasvedčuje tomu, že by to povedal.

Reagovat
puji
Reagovat
celeb

co takto si precitat aj legendu, co tie lopty znamenaju?

Reagovat
ADM

Co to ma spolocne s tym, o com diskutujeme?

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen - Grimaldo, Lenglet, Pique, Semedo - De Jong, Arthur, Guendouzi - Neymar, Griezmann, Messi

Neto, Alba, Todibo, Alena, Olmo, Oyarzabal, Fati

OUT: Umtiti, Rakitic, Vidal, Dembele, Suarez, Busquets

IN: Neymar, Guendouzi, Oyarzabal, Grimaldo, Olmo

Reagovat
Smreky

Guendouzi pobavilo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pantondavo

VALVERDE IN

Reagovat
ttopi

Ten Messiho gól nechápu. V rychlosti, po narážečce, to šoupne k tyči za skvělého Oblaka, jakoby nic

Reagovat
mayday

Až tak zvláštní to není.

Reagovat
Spalovač šancí

U Messiho

Reagovat
mayday

Tys nikdy takovej gól nedal?

Reagovat
ttopi

Reagovat
mayday

Já třeba jo Sice v nesrovnatelné rychlosti, ale v poměru schopnosti/výsledek to bylo podobný

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
ADM

Na tak mokrom ihrisku to nebude uplna pohodicka.

Reagovat
valloire

nikdo nikdy nic podobnýho nedal

Reagovat
mayday

Já si dělám samozřejmě tak trochu prdel. Ale ty předpokládám taky.

Reagovat
valloire

no jistě

Reagovat
ADM

Leo sa po vcerajsku stal hracom, ktory Atleticu nastrielal najviac golov v celej ich 116 rocnej historii. Dokopy uz 30 golov

Reagovat
Phillipinho

Messi je trida Na mokrym travniku vede mic jako kdyby se nechumelilo a pak jeste takovy presne zakonceni...Krome nej vyborny Arthur. Nelibil se mi Junior ani De Jong, kterej se s tim mazli moc.

Jinak Atletico asi nejlepsich 25 minut v sezone, skvely nasazeni. Bohuzel nejsou schopny dat gola a bez tech se bude bodovat jenom tezko. Jinak posadit vybornyho Lodiho a nacpat tam Saula je jeden z nejhorsich Cholovo tahu. Uplne tim levou stranu odepsal a jeste pres ni dostal rozhodujiciho gola. Pak ho tam soupnout v 87 minute to bylo snad jeste trapnejsi rozhodnuti. Herrera nejlepsi stredni zaloznik a samozrejme jde ze hriste. A Koke se Saulem hrajou kazdej zapas 90 minut, pricemz hlavne Kokeho prinos je naprosto nulovej. V zivote jsem nevidel vetsi protezovani hracu nez co dela Cholo. Vzpamatuj se uz nebo to letos spatne dopadne

Reagovat
ADM

Frenkie pride z Ajaxu, ktory mal prechod do utoku na urovni Poolu pomaly, a u nas nie je schopny zrychlit hru raz za zapas

Reagovat
smazaný uživatel

to je systemem

Reagovat
CHONG

No jo no, v tomhle je ten největší rozdíl, Barcelona má na rozdíl od Realu dva kurevsky rozdílové hráče, a když je jeden z nich schopný dát 50+ gólů a k tomu kopu asistencí za rok a druhý zase všechno chytí, tak je těžké se s tím měřit

Ale zase z veselejšího soudku, Getafe jenom bod za Atlety, na to se dívá moc hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
celeb

Inak nechapem to neustale stahovanie Artura z hry a caste nenasadenie do zakladu. Je to nas najlepsi zaloznik, ale Valverdmort ma s nim zda sa nejaky osobny problem. Rozmyslal som, ci nie je zraneny, ale za repre zvlada plnu zataz, z travnikov ochadza v plnej sile, ked ostane do konca, tak ma nabehanych najviac km.

Uz aby ten pseudotrener konecne vypadol.

Reagovat
smazaný uživatel

Stáhnutí v 70. minutě za Vidala proti týmu jako je Atletico se dá pochopit, i když by mohl někdy místo něj stáhnout Frenkieho, aby se to trochu protočilo. S tím základem máš pravdu.

Reagovat
celeb

ale vsak o tom stale rozpravam(pardon pisem). On stahuje toho najlepsieho zaloznika. Ze tam siel Vidal (ktory zas nemal svoj den) je OK. Ale ze tam ostal Ivan so zltou kartou?? Najhorsi z 3 zaloznikov, ktory ma zltu kartu ostane a ten najlepsi strieda?? Toto nedokazem pochopit.

Reagovat
Generalní Gladiator

Link na zlatej míč?

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych potřeboval

Reagovat
Dr. Admess

Taky bych potřeboval. Se divím, že to nedává ani Eurosport..

Reagovat
smazaný uživatel

je to jen na digi...

Reagovat
Dr. Admess

Ten zrovna nemám, no.

Reagovat
smazaný uživatel

ja to odmietam sledovat tie dlhe 3 hodiny, aby som sa dozvedel ci Messi ci VVD.

Reagovat
Dr. Admess

MAtS - 24th

Lloris - 23th

Reagovat
el Principito

Reagovat
ADM

Reagovat
Gazdo

Reagovat
celeb

stream?

Reagovat
Dr. Admess

Stream bude od 20:30. Aspoň co jsem pochopil.

Reagovat
Dr. Admess

Simeone k Messiho gólu:

https://twitter.com/BU_Videos/status/1201554700216209408

Za uznání.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

borec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Reagovat
celeb

Reagovat
CHONG

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard ani De Jong nie sú v TOP 10, vyzerá že tie uniknuté výsledky budú asi fake.

Reagovat
marke7

To se dalo čekat. Bude to napínavé

Reagovat
Dr. Admess

tak na sport365.live že budou streamy až od 20:30.

Tak kdy to začíná?

Reagovat
smazaný uživatel

ještě na jednom zprostředkovateli streamů to bylo od 20:30

od 30-10 místa by to mělo být jen na netu. Ale už vyhlásili 11 místo tak nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Mahrez pred Sterlingom je vtip?

Reagovat
Dr. Admess
Reagovat
smazaný uživatel

Reportér : "Cristiano Ronaldo tu dnes večer není, o jednoho soupeře méně."

Van Dijk : "Byl to vůbec soupeř?"

Reagovat
el Principito

Reagovat
Gazdo

Tak Sterling ma podpisat s Nike. Srat na Ronalda

Reagovat
Dr. Admess

Už to frčí.

Reagovat
patas92

Máš nějaký anglický stream?

Reagovat
Dr. Admess

Hebrejštinu.

Reagovat
patas92

Já mám jenom rusy

Reagovat
Dr. Admess

Drogba si to evidentně užívá.

Reagovat
celeb
Reagovat
Dr. Admess

Hmm, Lewa osmej.

Nemá letos náhodou nějaký rekordy v gólech?

Reagovat
ADM

Stále menší škandál než Mahrez pred Sterlingom a Stegen za Llorisom

Reagovat
celeb

Lloris nemehlo je nevysvetlitelny, ale Mahreza este ako tak chapem - kvoli vyhre Alzirska v APN.

Cele je to vsak viac rebricek sympatii ako nejake erudovane hodnotenie kvality.

Reagovat
Dr. Admess

To je fakt. Hlavně ten MAtS, no, chudák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dr. Admess

S Allisonem problém nemám.

Reagovat
celeb

Bohatstvo, ale tie zabery su, akoby to ti dvaja moderatori vyberali a strihali. 2-3 kratke klipy ku kazdemu hracovi, ak sa hrac spomina castejsie, tak sa opakuju ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam

Reagovat
Dr. Admess

Meeeeeeessi

Reagovat
ttopi

Tak a je to potvrzeno. GOAT debata muze byt uzavrena.

Reagovat
celeb

Strateni v preklade.

Reagovat
roman1978

Reagovat
roman1978

Zatím ani expreska

Reagovat
Generalní Gladiator

každej to ví

Reagovat
smazaný uživatel

Ronalda musí roztrhať od zlosti. Ani v prípade úspechu Juve v LM už Zlatú Loptu už zrejme nedostane, to už skôr Dybala.

Reagovat
valloire

což je píčovina jak mraky ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo? Dybala je súčasnosti hlavný ťahúň Juve.

Reagovat
valloire

píše se snad rok 2020?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, lenže keď si porovnáme ich vek tak je pravdepodobné že nastolený trend bude pokračovať.

Reagovat
valloire

Nebyl bych si tak jistej. Vyřazovačka PO LM chce nějaký zkušenosti a nikdo na světě jich nemá tolik jako CR.

Reagovat
celeb

Mohli tam aspon vybrat tento za 2019 https://youtu.be/oZpjx9SXKJU?t=129 . Potom priamy kop proti LFC a volej na Seville napr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele