15. kolo
01.12.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Barcelona vyhrála v Madridu a vrátila se na první místo

Hráčům Barcelony se podařilo zvítězit na Wanda Metropolitano v Madridu a znovu se vrátili na první místo před konkurenční Real. Ostře sledovaný duel dlouho směřoval k nerozhodnému konci, ale Katalánce zachránil čtyři minuty před koncem Lionel Messi.

Byl to šlágr, jak se patří. Barcelona potřebovala na půdě Atlética Madrid vyhrát, aby v tabulce opět předskočila Real Madrid. Tři body potřebovalo i Atlético, aby se udrželo v kontaktu se zmíněnou dvojicí. A v neposlední řadě byl objektem zájmu Antoine Griezmann, bývalá opora Colchoneros v létě za velkého humbuku přestoupila do tábora Katalánců.

"Atleti" vstoupili do utkání s velkou chutí a po zpětné přihrávce si málem vstřelil vlastní gól Júnior Firpo, od kterého balón zamířil do tyče! Při Barceloně stálo velké štěstí a to i o několik minut později, kdy zakončení Hermosa fantasticky vychytal Ter Stegen. Hrál se dobrý fotbal, Barcelona však na větší šanci stále čekala. Těsně před přestávkou hlavičkoval z malého vápna Morata a byl to opět Ter Stegen, který uchránil Barcu před inkasováním. Až ve 43. minutě zahrozila Barca a hlavička Gerarda Piquého skončila na břevně!

Ve druhém poločase se hrálo hodně bojovné utkání a taktika vítězila nad pohledností. V 70. minutě přišel hodně kontroverzní okamžik a to k nelibosti "Atletů". Piqué zasáhl do břicha Moratu, aniž by trefil balón, ovšem sudí stoperovi Barcelony ukázal jen žlutou kartu. Kdyby byl Piqué vyloučen, obraz hry by se dost možná změnil. Ale na kdyby se nehraje a utkání mělo nakonec docela jiný průběh. Čtyři minuty před koncem si Lionel Messi narazil se Suárezem a přesnou ranou už po několikáté ve svém fotbalovém životě rozhodl zápas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
boryland

0:1...….Leo......

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele