15. kolo
30.11.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Derbi de la Comunitat ovládla Valencia, Villarreal porazila 2:1

Valencia prožila báječný večer, když na Mestalle v ofenzivně laděném utkání porazila velkého rivala Villarreal 2:1. První poločas i přes pokutový kop Žluté ponorky žádnou branku nepřinesl, zato po změně stran už Valencia udeřila. Nejprve se prosadil Rodrigo a po Anguissově vyrovnání vstřelil rozhodující gól Ferrán Torres.

Domácí se ocitli v zajímavé možnosti už po třech minutách, Gómez ale v dobré pozici netrefil. Na druhé straně byl obrovsky blízko vstřelenému gólu Moreno. Ve vlastním vápně hodně nešikovně zasáhl Mangala a sudí odpískal Villarrealu pokutový kop. Moreno ale selhal, Cillessen vystihl směr jeho střely a udržel nerozhodný stav.

Další možnost přišla po půlhodině hry, Parejo vysunul Rodriga a ten vstřelil gól, který však sudí vzápětí neuznal. Na vině byl ofsajd, který byl ale opravdu milimetrový. Valencia byla s výjimkou pokutového kopu nebezpečnější, Villarreal disponoval větším držení balónu.

První poločas sice branku nepřinesl, ale hned na začátku druhé půle se ho diváci na Mestalle dočkali. Gómezův centr zprvu Rodrigo nezasáhl, avšak balón nadělal takovou paseku, že ho minul i povyběhnutý Asenjo a Rodrigo ho mohl před prázdnou brankou dostihnout a doklepnout do branky. Poměrně šťastné vedení Valencia dlouho neudržela a o pět minut později srovnal na 1:1 povedenou ranou k tyči André Anguissa.

Začátek druhého poločasu měl velké grády a šance střídala šanci. Asenjo předvedl výtečný zákrok po hlavičce Rodriga a jen těsně vedle mířil na druhé straně Chukwueze. Sedmdesátá minuta už byla zase gólová. Pěknou kombinační akci zakončil uvnitř šestnáctky nehlídaný Ferrán Torres a Valencia podruhé v zápase vedla.

Žlutá ponorka měla na vyrovnání zhruba 25 minut, během kterých sice několikrát vystřelila, ovšem mimo tyče. Snaha se Villarrealu upřít nedala, ale závěr zápasu se Netopýři rozhodli ubránit a to se jim také nakonec povedlo. Derbi de la Comunitat patří Valencii, ta na Mestalle zvítězila 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele