15. kolo
30.11.2019 16:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad nastřílel Eibaru čtyři góly

Real Sociedad se rychle oklepal z porážky od Realu Madrid a na domácí Anoetě přejel Eibar čtyřmi brankami. Brankáře Dmitroviće překonali čtyři různí střelci, v prvním poločase to byl Robin Le Normand a po změně stran svůj příspěvek přidaly obvyklé opory Mikel Oyarzabal, Willian José a Martin Odegaard.

Domácí se tak dál drží v kontaktu se špičkou a minimálně do nedělního večera postoupili na čtvrté místo, které pochopitelně znamená Ligu mistrů pro příští rok. Naopak další porážku schytal Eibar a sestupové pozice se mu nebezpečně přiblížily.

Kouč domácích Imanol Alguacil musel už v deváté minutě výrazně sáhnout do sestavy a vyndat z ní zraněného Elustonda, jeho místo zaujal Robin Le Normand a byl to právě čtyřiadvacetiletý obránce, na kterého dopadl centr Ödegaarda a brankář na jeho hlavičku nedokázal zareagovat. Ve 34. minutě mohl Ödegaard zvyšovat už na rozdíl dvou branek, ale zpětnou přihrávku Portua poslal vedle a hosté vzápětí udeřili. Vyrovnávací trefě předcházela chyba v rozehrávce, kterou spáchal Merino, v první fázi Gargalla zachránila tyčka, ale dorážka Papakouliho Diopa už skončila v síti. V závěru prvního poločasu se ještě mohly dít věci, kdyby si Charles nezpracoval balón rukou, šel by Eibar do šaten jako vedoucí tým.

Real Sociedad se dostal znovu do vedení hned na začátku druhého poločasu. V pokutovém území se dostal k odraženému balónu Mikel Oyarzabal a Dmitrović se natahoval marně. V 58. minutě už domácí zvyšovali na 3:1, Eibar nedokázal odvrátit balón a Willian José za obranou chladnokrevně zakončil. Eibar se už do hry nedostal a deset minut před koncem stanovil konečné skóre nádhernou střelou do šibenice Martin Ödegaard.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele