15. kolo
01.12.2019 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Seville stačila na vítězství jediná branka, Leganés skolil Diego Carlos

Tak trochu nenápadně se vrátila do boje o titul Sevilla. Tým trenéra Julena Lopeteguiho porazil jedinou brankou Leganés a na vedoucí duo Barcelona - Real Madrid ztrácí jen jeden bod. Pro Los Rojiblancos to byla čtvrtá výhra za posledních šest kol. Leganés zůstává po porážce v Andalusii na posledním místě.

Sevilla ve čtvrtek výhrou nad Karabachem 2:0 stvrdila postup fo playoff Evropské ligy a formu si udržela i do následujícího ligového zápasu s Leganésem. Domácí byli favoritem, o tom nebylo pochyb, avšak čekal je odhodlaný soupeř, který nutně potřeboval bodovat.

Začátek zápasu byl opatrný a hosté museli už po pěti minutách poprvé střídat. Zraněného Dimitrise Siovase nahradil Kévin Rodrigues. Rozhodně to z obou stran nebyla žádná zábava a trochu vzrušení přinesla až v 18. minutě hodně nepřesná Nolitova hlavička. Krátce na to byl o dost nebezpečnější hlavičkový pokus de Jonga a Cuéllar už se musel na zadní tyči natahovat. A do třetice hlavičkovaná v podání Vázqueze skončila na dobře postaveném obránci. Sevilla přebírala otěže zápasu a stupňovala svůj tlak. Po Navasově rychlém brejku zakončoval patičkou těsně vedle Luuk de Jong. Před koncem prvního poločasu byl opět vidět de Jong, jeho tlumená rána tentokrát skončila v brance, avšak sudí odmával ofsajd a radost domácím pokazil.

Sevilla všechny své příležitosti v prvním poločase zahodila a málem toho mohla litovat. Leganés totiž hned z kraje druhé půle zahrozil a proti Rodriguesovi musel zasáhnout Tomáš Vaclík. Český brankář jinak nic vážnějšího řešit nemusel, protože se po většinu času hrálo před Cuellárem. Rodrigues měl ještě jednu dobrou možnost, když zkoušel zastříhat nůžkami, ovšem vedle.

Rozhodující moment zápasu přišel v 63. minutě, kdy Banega poslal do vápna načechraný centr, ten nadělal obraně Leganésu velké problémy a ve vzniklém zmatku procpal balón do sítě Diego Carlos. Sevilla měla i další příležitosti, ale druhý gól už přidat nedokázala. Leganés byl nejblíže vyrovnání minutu před koncem, když En-Nesyri hlavičkoval těsně nad Vaclíkovu branku. Ještě v nastavení domácí přečkali závar a pak už se mohli radovat z dalších třech bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ještě nejsou Vánoce- 1,55??

Reagovat
Elmas

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele