15. kolo
30.11.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Real Betis slaví tři body na půdě Mallorky, rozhodla první půle

Real Betis dokázal především díky perfektní první půli vyhrát na půdě Mallorky a připisuje si do tabulky další důležité body. Ve druhé půli aktivnější domácí dokázali zásluhou Laga Júniora jen snížit.

Mallorca potřebovala vyhrát a na domácím trávníku se jí dlouhodobě daří. I na tuhle situaci se musel připravit Real Betis, který na tom v tabulce také není zrovna nejlépe. Dnes večer toužil konečně získat tři body a hned na úvod utkání za tím vykročil naprosto suverénně. Už ve čtvrté minutě se totiž Iddrisu Baba Mohammed dopustil ve vlastním vápně faulu a Real Betis po chvíli napětí kopal penaltu. K ní se postavil zkušený kanonýr Joaquín a nemýlil se - 1:0.

Real Betis byl jasně lepším týmem a několikrát domácí Mallorku zachránilo štěstí. Jako když obránce Valjent vykopával míč z brankové čáry, čímž zachránil svého brankáře od další branky. Přesto domácí začali vystrkovat růžky. Ve dvacáté minutě se postaral o velmi tvrdou a přesnou ránu Aleix Febas a brankář Joel Robles měl plné ruce práce s likvidací nebezpečí.

Ve 33. minutě se Real Betis dočkal další branky, která byla nakonec klíčová. Celou situaci měl na svědomí mladý Francouz Nabil Fékir, který získal míč u půlící čáry a protančil s ním kolem tří protihráčů. Navrch k tomu ještě zamířil přesně ke vzdálenější tyči a Real vedl o dvě branky.

První půle byla minulostí a v té druhé chtěl Real potvrdit své vedení. Jenže se mu to nedařilo. Dani Rodríguez totiž v 54. minutě upadl ve vápně po souboji s bránícím Guardadem a sudí si nechal celou situaci zkontrolovat s videem. K nařízené penaltě se postavil Lago Júnior a i když brankář Robles dokázal vystihnout směr, míči v cestě do brány už nezabránil - 1:2 z pohledu Mallorky.

Real mohl své vedení navýšit jen o chvíli později, jenže krásnou akci zastavil parádním zákrokem na brankové čáře vracející se obránce Fran Gómez. Lago Júnior měl v samém závěru na kopačce dokonce vyrovnání, jenže narazil na dnes parádního brankáře Roblese! Ten se v závěru vyznamenal i proti střele mladíčka Kuba a jeho zásluhou slaví Real Betis výhru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele