LaLiga - preview 15. kola

29.11.2019, 08:45, aktualizováno 01.12.2019, 08:45
Previews
Real Madrid v sobotu vyhrál a nyní je na tahu Barcelona, kterou čeká těžký test na půdě Atlética Madrid. Sevilla je velkým favoritem souboje s Leganésem, Espanyol je v krizi a hodně by mu pomohl triumf nad Osasunou. Athletic hostí Granadu, Getafe bude měřit síly s Levante...
Sevilla FC - CD Leganés  (neděle 12:00)
Leganés se před pár lety natrvalo usadil v Primera Division a rád by pokračoval v překvapování předních španělských klubů. Tato sezona mu ale zatím moc nevychází a Leganés je nejposlednějším týmem v celé lize. Nedělní klání navíc bude náročné z toho důvodu, že cestuje do Sevilly.

Žádný celek v celé LaLize nenasbíral za doposud odehraných 14 kol tak málo bodů jako Leganés. Ten jich získal jen šest a vyhrát se mu povedlo jen jednou. Logicky se tak potýká s posledním místem a jeho ztráta na záchranu se s každým dalším kolem zvyšuje. Už osm bodů ho v tuto chvíli dělí od 17. Mallorky, což je shodou okolností právě ten jediný soupeř, kterého letos dokázal Leganés porazit.

Naposledy si na Leganésu pochutnala Barcelona, i když vůbec nezačal utkání špatně. Ve dvanácté minutě ho totiž poslal do vedení Youssef En-Nesyri a celých 40 dalších minut trvalo favoritovi, než dokázal srovnat. Pak už ale byla jen otázka času, kdy začne pálit ostrými. Nakonec z toho byla jen těsná porážka 1:2. Ono se není moc čemu divit, když se "pyšníte" nejhorší obranou (24 gólů) i nejhorším útokem ligy (jen osm branek).

Proti Seville nemá Leganés úplně špatnou bilanci a umí svého soka i pěkně potrápit. Sevilla se z výhry radovala naposledy před více než dvěma lety a v posledních třech duelech vyhrál Leganés hned dvakrát. Zvlášť nepříjemné není Leganésu ani prostředí stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána, kde domácím naposledy nasázel bez potíží tři branky.

Letošní Sevilla je ale úplně někde jinde. Daří se jí v podstatě všechno, na co sáhne. Baví diváky, její hra má jasnou tvář a stoupá tabulkou. Před 15. kolem je na luxusní třetí příčce a na záda se jí dívá jak Atlético, tak i Valencie, čili obvyklí podezřelí v honbě za bronzovou pozicí.

To, jak špatně se vám ze zápasu odchází s vědomím, že jste prohráli, už fanoušci hodně dlouho nezažili. Naposledy jim tyhle nepříjemné chvíle připravila Barcelona na začátku října a od té doby se Seville daří sbírat bod za bodem. Poslední čtyři soutěžní duely vyhrála a v minulém kole LaLigy se jí to povedlo i s čistým kontem. Byl to Real Valladolid, kdo nedokázal překonat obranu Sevilly.

Tohle utkání mělo i své negativní stránky a jednou z nich byla červená karta v závěru pro Lucase Ocampose. Tento incident musí trenéra Julena Lopeteguiho mrzet o to víc, že výsledkem je stopka na tři zápasy. Zkušený trenér kromě toho musí najít způsob, jak co nejlépe promíchat sestavu, protože většina hráčů má v nohách duel Evropské ligy s Karabachem, který domácí Sevilla zvládla poměrem 2:0.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Jesus Navas, Diego Carlos, Koundé, Reguilon - Banega, Fernando, Jordan - Oliver Torres, De Jong, Nolito
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Silva, Siovas, Awaziem, Tarin, Bustinza - Oscar Rodriguez, Ruben Pérez, Recio - Braithwaite, En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.21 - 7.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Granada CF  (neděle 14:00)
Ve zcela rozdílných formách se nacházejí Athletic a Granada. Zatímco domácí už čtyři zápasy nenašli přemožitele, hosté jsou na tom přesně naopak. Oba celky na sebe narazí po dvou letech, ale utkání výrazného favorita nemá.

Athletic se střetl s Granadou naposledy v sezoně 2016/2017 a v obou případech slavil tři body. Minulé sezony Baskům nevyšly podle představ a až letos Athletic znovu usiluje o evropské poháry. Povedl se mu začátek a daří se mu i aktuálně. Od konce října vyhrál ze čtyř zápasů třikrát a v tabulce se posunul na páté místo, jen s dvoubodovou ztrátou na čtvrté Atlético Madrid. Hlavním cílem Athleticu nadále zůstávají evropské poháry a i proto by měl domácí zápasy zvládat, utkání s Granadou nevyjímaje. Dokáže zvítězit a připsat si třetí výhru v řadě?

Granada měla výborný začátek a v jednu chvíli dokonce celé soutěži vévodila. První místo ale dle očekávání neudržela a od konce října se dostala do menší výsledkové krize, v jejímž důsledku klesla na osmé místo. Nazaríes se sice povedlo zastavit sérii porážek cennou remízou 1:1 s Atléticem Madrid, ale jeden bod ze čtyř zápasů je samozřejmě málo.

Postavení v první polovině tabulky je pro nováčka z Granady stále velkým úspěchem a i když všechno hovoří pro Athletic, nebude hostující tým na San Mamés bez šance. Koneckonců v historii už tam vyhrát dokázal, před pěti lety dobyl San Mamés brankou Jhona Córdoby a před osmi zase gólem Iňiga Lópeze.

Athletic nebude moci nasadit své útočné eso Aritze Adurize i Ikera Muniaina. Ztráty hlásí i Diego Martínez, Granada vyrukuje na Basky bez Neydera Lozana, Germana Sáncheze a Adriána Ramose.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yuri, Álvarez, Martínez, Capa - Dani García, López - Córdoba, Sancet, Williams - Raúl García
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Díaz, Martínez, Duarte, Quini - Herrera, Azeez, Montoro - Puertas, Soldado, Vadillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.44 - 5.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - CA Osasuna  (neděle 16:00)
Na stadion Cornellá-El Prat zavítá Osasuna, která v minulém kole vůbec poprvé před vlastním publikem ztratila všechny body. Venku se hostům z Pamplony daří tak napůl, vyhráli totiž jen jedno utkání, na druhou stranu hned čtyřikrát remizovali. Espanyolu se vůbec nedaří, ale po postupu v Evropské lize se může více koncentrovat na domácí soutěž.

Espanyol remízou s Ferencvárosem stvrdil svůj postup do jarních bojů Evropské ligy, ale teď se musí soustředit na domácí soutěž, kde jsou jeho výsledky hodně za očekáváním. Katalánce čeká nevyzpytatelná Osasuna a to rozhodně nebude snadné utkání. Oba týmy se spolu utkaly před dvěma lety a Espanyol byl úspěšnější. Vyhrál jak na Cornellá-El Prat 3:0, tak i v Pamploně 2:1.

Současná ligová forma Espanyolu je mizerná, Katalánci vyhráli jen dva zápasy. Už po osmém kole byl odvolán trenér Gallego a jeho nástupce Pablo Machín není o moc úspěšnější. Zvítězit dokázal za šest kol jen jednou. K dobru ale může přičíst již zmíněný postup do jarních bojů Evropské ligy.

Domácí potřebují v zápase s Osasunou tři body, ale čeká je hodně nevyzpytatelný soupeř, který v sezoně zatím prohrál jen třikrát. Naposledy před týdnem s Athleticem a šlo o vůbec první domácí porážku v sezoně.

Oba tábory hlásí několik zraněných či jinak absentujících. Trenér Pablo Machín musí oželet starty Piattiho, Nalda, Ferreyry, Javiho Lópeze a Matiase Vargase. Jeho protějšek zase nemůže počítat s triem Kike Barja, Aridane Hernández a Rubén Martínez.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Calero, David López, Espinosa - Pedrosa, Sánchez, Roca, Gómez - Darder - Calleri, Lei
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, García, Roncaglia, Estupiňán - Torres, Brašanać, Sanjurjo, García - Avila, López
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.29 - 3.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Levante UD  (neděle 18:30)
Getafe se rozehrálo k dobrým výkonům a i v této sezoně útočí na evropské poháry, popřípadě umístění v TOP 4. Svěřenci Josého Bordaláse si vedou dobře i v Evropské lize, kde po výhře nad Trabzonsporem usilují o postup do jarní fáze. Getafe se v neděli střetne s Levante, jehož výsledky také budí respekt.

Azulones vyhráli na hřišti Trabzonsporu 1:0 a v posledním kole budou bojovat o postup v přímém souboji s ruským Krasnodarem, přičemž jim k postupu postačí i remíza. Tým trenéra Josého Bordaláse zabral včas a po matném začátku zase připomíná ten tým, který loni do posledního kola bojoval o Ligu mistrů a obsadil slušné páté místo. Madridský celek sice poslední dvě ligová kola nevyhrál, pouze remizoval, ale od října ho dokázala skolit jen Sevilla.

Zdá se, že Levante cestuje do španělské metropole v nevhodný čas. Není to úplně pravda, protože i forma valencijského celku stojí za to. Tři výhry ze čtyř zápasů jsou jasnou vizitkou, že Getafe nečeká snadný soupeř. Koneckonců Levante je v tabulce od Getafe vzdálené jen jeden bod.

Příznivci obou táborů doufají, že tentokrát uvidí více branek, než tomu bylo v minulosti. Loni padl ve dvou zápasech jen jeden gól - v Madridu a radovalo se překvapivě Levante. To koneckonců vyplenilo Coliseum Alfonsa Péreze dvakrát v řadě stejným výsledkem. Podaří se to valencijskému celku i potřetí?

José Bordalás musí řešit jednu velkou nepříjemnost, k dispozici totiž nebude Jaime Mata. Autor vítězné branky proti Trabzonsporu si odpykává karetní trest. A není to jenom Mata, kdo bude scházet. Ze stejného důvodu nebude hrát ani Mauro Arambarri, zatímco Markel Bergara je zraněný. Ještě více absencí počítá Paco López, na marodce Levante zůstávají Rober Pier, Erick Cabaco, López, Postigo a Melero. Aby toho nebylo málo, tak kvůli trestu nenastoupí ani Campaňa.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Nyom, Dakonam, Cabrera, Suárez - Cucurella, Timor, Maksimović, Jason - Rodríguez, Molina
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Miramón, Vezo, Duarte, Clerc - Bardhi, Vukcević, Radoja, Rochina - Mayoral, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.83 - 5.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - FC Barcelona  (neděle 21:00)
To nejlepší si španělská soutěž schovala až na nedělní večer. Atlético Madrid přivítá na Wanda Metropolitano vedoucí Barcelonu. Utkání je o to pikantnější, že ve službách Katalánců působí francouzský mistr světa Antoine Griezmann, dlouholetá opora Atletů. Griezmann se stal pro nepřesvědčivé výkony terčem kritiky, dokáže se proti svému bývalému zaměstnavateli prosadit? A jak jej v Madridu přivítají fanoušci?

Barcelona slaví 120 let existence klubu. Katalánský celek spatřil světlo světa 29. listopadu 1899 a od té doby se stal několikanásobným šampionem Španělska i Ligy mistrů. V době výročí čeká Barcu těžký zápas na půdě Atlética Madrid. Velká pozornost je přitom upřena na útočníka Griezmanna, který před sezonou přestoupil z Madridu do Barcelony. Jaké bude přijetí neprozradil ani záložník Koke: "Lidé mají různé názory a vy je musíte respektovat. Nechám si to pro sebe. Uvidíme co se stane, my se však soustředíme na hru."

Atlético v týdnu prohrálo další zápas s Juventusem a o postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů bude muset ještě bojovat. Ve španělské soutěži je situace podobně ošemetná, Rojiblancos sice prohráli jen jednou, ale na svém kontě mají vysoký počet remíz a na svého soupeře ztrácejí tři body (Barca má ještě jedno utkání k dobru). Kouč Diego Simeone velkého počtu nerozhodných výsledků lituje, stejně jako další ztráty na půdě Granady (1:1), kde jeho tým vedl.

Úspěšnější byla na poli Ligy mistrů Barcelona, která si po výhře 3:1 nad Dortmundem definitivně zajistila postup do vyřazovací fáze. Navzdory velké kritice kouče Ernesta Valverdeho se týmu daří naplňovat to, co si před sezonou předsevzal. Postoupil do osmifinále Ligy mistrů a je v čele LaLigy.

Pochopitelně herní projev není zdaleka takový, jak by si náročný fanoušek Barcelony představoval. Před týdnem Barca herně znovu nepřesvědčila, ale utkání proti Leganésu dokázala otočit a vyhrát 2:1, čímž se udržela na čele před dotírajícím Realem Madrid.

Absence Vršaljka, Saviće nebo Costy není pro Diega Simeoneho ničím novým, jejich start je proti Barceloně vyloučen. Minimálně nejisté zůstává nasazení Giméneze. Barcelona na delší dobu přišla o křídelníka Dembélého, který v utkání s Dortmundem utrpěl svalové zranění, mimo hru je i Semedo a vykartovaný středopolař Busquets.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Lodi, Hermoso, Felipe, Trippier - Koke, Partey, Ňíguez, Félix - Correa, Morata
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Firpo - Vidal, de Jong, Arthur - Messi, Griezmann, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.31 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo Alavés - Real Madrid  (sobota 13:00)
Real Madrid v týdnu remizoval s Paris Saint-Germain a s jistotou se může těšit na další fázi prestižní Ligy mistrů. Moc času na oddech ale nemá, neboť se už v sobotu odpoledne postará o výjezd do Alavésu. Naposledy ho tam ale nečekalo nic příjemného.

Osmé kolo LaLigy v minulém ročníku a datum 6. října 2018. To pro Real nebylo zrovna šťastným obdobím, naopak Deportivo Alavés zaznamenalo ojedinělý úspěch. Poprvé za dvacet let v rámci nejvyšší španělské soutěže se totiž domácímu Deporu povedlo svého slavného soka z Madridu porazit a poslat ho domů s prázdnou. Kromě toho, že proti "Bílému baletu" domácí udrželi čisté konto, byli nadmíru efektivní.

Šancí neměl moc, ale dokázal je výtečně proměnit. V páté minutě nastavení se totiž prosadil Manu García a stal se na chvíli nesmrtelným. Dát vítězný gól Realu před domácími fanoušky v nastavení, to je asi sen každého fotbalisty. A García na to taky rád vzpomíná. Před sobotním duelem si totiž povídal s redaktorem klubových stránek.

"Velmi dobře si na ty pocity pamatuji, samozřejmě to ve mně hodně rezonuje i po takové době. Pro mě to byl jedinečný zážitek a nikdy na to nezapomenu. Prosadili jsme se v posledních vteřinách hry a o to byly naše pocity silnější. Kdo říká, že bychom to teď nemohli zopakovat? Před rokem jsme taky nebyli zrovna favority, ale dokázali jsme parádní věc. Třeba se nám to s vypětím všech sil povede znova."

Deportivo Alavés se potácí kolem posledních pěti míst a moc nerado by spadlo ještě níž. Poslední dobou pro to dělá, co může. V minulých dvou duelech se mu povedlo vyhrát a dokonce se zajímavým skóre 5:0. Pro Depor by proto mohla nastat vhodná doba k poražení "Bílému baletu" právě teď.

Slavný Real navíc bude unaven po náročném utkání Ligy mistrů, v němž cestoval do Paříže. I přesto, že měl už před zápasem postup do další fáze zajištěn, výsledek ho musel mrzet. Nad svým sokem totiž ještě deset minut před koncem utkání vedl, jenže pak stačila chvíle nepozornosti a PSG vyrovnalo na konečných 2:2. Souboj velikánů každopádně nabídl parádní podívanou.

V LaLize je situace obdobně růžová. Real Madrid se dokázal usadit na druhém místě i přes pomalejší začátek a bodově drží krok s Barcelonou. Právě s katalánským rivalem jej navíc ještě čeká odložené El Clásico, takže se může od svých pronásledovatelů ještě víc vzdálit. V posledních dvou duelech Real nasázel sedm branek a dostal jen jedinou, když v minulém kole překonal jeho obranu Real Sociedad. Merengues ale dokázali utkání otočit a teď se těší na další tři body.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Ximo Navarro, Rodrigo Ely, Rubén Duarte - Vidal, Wakaso, Pina, Burke - Joselu, Lucas Pérez
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Valverde - Isco, Benzema, Bale
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.98 - 4.86 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - SD Eibar  (sobota 16:00)
V sobotu odpoledne čeká Eibar hodně nemilá povinnost. Dostavit se k utkání 15. kola LaLigy na stadion Anoeta. A tam se Eibaru moc nechce, protože v posledních dvaceti letech se domů nevracel ani jednou jako vítěz.

Stadion Anoeta je pro Eibar opravdovým prokletím. Místem, kam se mu nikdy nechce a důvod je naprosto jasný. Nevyhrává na něm. Za posledních dvacet let se mu to nepovedlo ani jednou, byť celkově má zápasy s La Realem naprosto vyrovnané. Oba týmy za tuto dobu zvítězily čtyřikrát, body se dělily v dalších šesti případech. A když jsme u těch statistik, tak ještě doplňme, že branek v těchto zápasech moc nepadá. Více než tři padly jen dvakrát.

Lepší výchozí pozici má před utkáním jednoznačně Real Sociedad. Kromě toho, že má výhodu domácího prostředí, se taky na svého protivníka dívá z patřičné výšky. Dělí je totiž od sebe osm bodů. La Real se umístil na šesté příčce, což je pro něj menší zázrak. Když by se mu povedlo ustálit svoji formu, pak by mohl být mnohem výš.

Jenže Real Sociedad na každé dobré utkání vypotřebuje dvě horší. V posledních deseti kolech se mu povedlo vyhrát jen pětkrát. Minule dobře začal, když proti favorizovanému Realu Madrid velmi brzy vedl o jednu branku Williana Josého, ale ani to nestačilo. Favorit utkání otočil, nasázel soupeři tři góly a bral stejný počet bodů.

Mladý záložník Igor Zubeldia před utkáním s Eibarem prohlásil: "Chtěli bychom se co nejdřív oklepat z poslední porážky, která nás hodně mrzí. Mohli jsme některé věci udělat jinak, například se tolik nesoustředit na soupeře, ale hrát svoji hru. Zkusíme to proti Eibaru s plným vědomím, že jsme doma a že se nám tam daří."

Eibar má poslední dobou celkově velké potíže střílet góly. Jen za minulé dva duely jich dostal šest a sám nedal ani jeden. Nepomohlo mu ani to, že v obou případech měl výhodu domácího prostředí. I proto se teď nachází až na 16. místě s náskokem pouhých tří bodů na sestupové pásmo.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Llorente, Aritz, Zaldua - Merino, Zubeldia, Odegaard - Oyarzabal, William José, Portu
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Ramis, Paulo, De Blasis - Diop, Escalante - Inui, Orellana, Pedro Leon - Sergi Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.81 - 5.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - Real Betis  (sobota 18:30)
Sobotní podvečer bude ve Španělsku patřit duelu mezi domácí Mallorkou a hosty ze Sevilly. Jejich poslední dva střety patřily do španělské Segundy a od té doby udělaly oba týmy velký pokrok. Vrátit se do ní nechtějí, ale blíž k sestupu má v tuto chvíli právě domácí nováček.

Na Estadio Iberostar ve městě Palma de Mallorca se v sobotu večer střetnou dva týmy, jejichž zápas v sobě bude mít hodně velký náboj. Oba od sebe sice na mapě dělí téměř 950 kilometrů, ale v tabulce už k sobě mají hodně blízko. Pouhé dva body jsou to, co má Real Betis k dobru oproti domácí ekipě. V případě výhry se tak domácí celek může dostat před svého soka a tím pádem i mimo sestupové potíže.

Těch má zatím plnou hlavu. Předvádí totiž zcela nevyrovnané výkony a na jeden dobrý zápas připadají tři špatné, ve kterých se musí obejít bez bodů. Zatím jich má na kontě jen 14 a z velké části za to může její neproduktivní útok. Tomu se zatím povedlo dát jen 13 branek, což je třetí nejnižší číslo v celé lize. Že jsou v útoku problémy, to si uvědomuje i střelec jediné branky z minulého kola, v němž Mallorca prohrála s Levante.

Zkušený záložník Daniel Rodríguez před zápasem zmínil: "Poslední dobou jsme se trochu zlepšili a jen dvakrát z pěti případů jsme nedali ani jednu branku. Problém je, že když už ji dáme, dostaneme velmi rychle další a na tu už nedokážeme odpovědět. Tyto situace nás sráží na kolena a my musíme brzy přijít na to, jak je řešit. Máme problémy ukončit zápas, i když si třeba vytvoříme dost šancí. Jsme v zakončení příliš zbrklí."

Proti Mallorce se postaví Real Betis, který také už zažil mnohem lepší sezony. V té aktuální mu patří až 15. příčka a velké potíže mu dělá především obrana. Spolu s Espanyolem a Leganésem je to právě Real Betis, kdo dostal nejvíc branek, už 24. Minule však překvapil výhrou 2:1 nad favorizovanou Valencií.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Gámez, Raíllo, Valjent, Sastre - Sevilla, Baba, Febas - Lago Junior, Budimir, Dani Rodriguez
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Feddal, Bartra, Mandi - Moreno, Guardado, Canales, Emerson - Joaquin, Fekir - Loren
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.32 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Villarreal CF  (sobota 21:00)
Sobotní program 15. kola LaLigy zakončí velmi atraktivní duel dvou týmů, které se spolu tradičně perou o pohárové pozice. V nich teď figuruje jen domácí Valencia a před Villarrealem se otevírá šance ukázat, že k boji o poháry má letos také co říct.

Valencia má na Villarreal velmi dobré vzpomínky, které se netýkají nutně jen španělského fotbalového prostoru. Oba kluby se proti sobě postavily také ve čtvrtfinále Evropské ligy letos v dubnu. A oba zápasy ovládla Valencia, která s celkovým skóre 5:1 nakonec postoupila do další fáze. Jinak má s Villarrealem odehráno opravdu množství zápasů a souboje těchto dvou týmů vždy patřily mezi ofenzivní podívanou s často vyrovnaným výkonem na obou stranách.

Poslední tři utkání v řadě ale vyhráli Netopýři, kteří budou favoritem i tentokrát. A to přesto, že za sebou mají poměrně náročné utkání Ligy mistrů. V něm se pořádně zapotili, protože proti londýnské Chelsea doma ještě deset minut před koncem prohrávali o gól. Pomohlo jim ale obrovské štěstí univerzála Wasse, jehož centr zapadl za chybujícího brankáře Kepu, takže Los Che mohli slavit bod.

Stále se tak drží na třetí příčce s tím, že musí v posledním utkání bodovat. Teď se ale zaměřují na utkání LaLigy, které je čeká v sobotu večer na Mestalle. Letošní sezona jim moc nevychází a teď je ideální čas to zlepšit. Los Che jsou daleko od pohárových příček, patří jim až desáté místo s dvaceti body na kontě. Minulé kolo jim také moc radosti nepřineslo, protože Netopýři jen remizovali s Realem Betis, který má navíc ještě větší potíže.

A záložníka Daniho Pareja prohra v nastavení moc mrzela. "Utkání s Chelsea jsme zvládli, jak nejlépe to šlo, takže jsme na chvíli mohli zapomenout na to, jak moc se nám v lize nedaří. Máme na to, abychom hráli o poháry, ale nedaří se nám. Musíme přenést ten náboj z Ligy mistrů i do utkání v lize, což je zatím problém. Mrzí nás, že jsme minule dostali gól až v nastavení a nedokázali proměňovat naše šance lépe."

Proti Villarrealu by to jeho týmu mohlo jít lépe. Žlutá ponorka je totiž jen stínem týmu, který dřív proháněl mnohem větší a kvalitnější kluby v pohárech. Někdejší pohárový účastník se v posledních sezonách trápí.

Od loňského zklamání se současný stav ve Villarrealu moc neliší a trenér Javi Calleja se opět několikrát ocitl v hledáčku kritiků. V posledních deseti zápasech vyhrála Žlutá ponorka jen čtyřikrát a aktuálně sídlí až na dvanáctém místě. Už ve dvou minulých kolech prohrála a v obou dostala shodně po třech brankách. Aktuálně čeká na výhru už 4 zápasy.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Gayá, Gabriel Paulista, Garay, Wass - Vallejo, Coquelin, Parejo, Soler - Rodrigo, Gameiro
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Quintillà, Pau Torres, Albiol, Rubén Peña - Cazorla, Anguissa, Moi Gómez - Ekambi, Moreno, Chukwueze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.73 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Real Valladolid  (pátek 21:00)
Celta Vigo v posledním kole dokázala překvapit své fanoušky výhrou nad favorizovaným Villarrealem a v páteční předehrávce by na tomto výkonu moc ráda stavěla. Na stadion Balaídos se dostaví Real Valladolid, pro něhož nejsou poslední dny zrovna příjemné.

Celta Vigo minule ukončila sérii pěti nešťastných porážek v řadě a konečně si připsala tři body. A čekal to asi málokdo, protože jejím soupeřem byl nepoměrně kvalitnější a zkušenější tým Villarrealu. Ještě dvacet minut před koncem sice svítilo na světelné tabuli skóre 1:1, jenže pak se v dresu hostí prosadilo hvězdné jméno - Iago Aspas. A protože stejný hráč korunoval v nastavení své perfektní vystoupení, Celta brala tři body.

Ty jí nepomohly z nechtěné propasti týmů, které se budou prát o záchranu, neboť Celta je stále až na 18. místě se ztrátou dvou bodů na 17. Mallorku. Ale pro sebevědomí hráčů jsou velmi důležité. To si uvědomuje Pione Sisto, střelec gólu na 1:0 do sítě Villarrealu.

Před páteční předehrávkou 15. kola Sisto zmínil: "Nejsme v ideální situaci a ztratili jsme už hodně bodů. Ale ukázali jsme, že se nevzdáváme. Utkání s Villarrealem nás nabilo pozitivní energií a odvahou, která nám po té nepříjemné sérii porážek už scházela. Teď si opět věříme a doufáme, že dokážeme podobný výkon zopakovat na domácí půdě proti Realu Valladolid."

To by Celtě hodně pomohlo a její výhra není úplně nereálnou věcí. Zvlášť, když se podíváme do historie vzájemných zápasů. Real Valladolid rozhodně není tým, který by do Galicie jezdil nějak extrémně nadšený. Jako vítěz se totiž vracel domů jen jednou za posledních 20 let!

Že by se mu teď nějak dařilo, to se taky říct nedá. Valladolid vyhrál v minulých deseti kolech jen třikrát a poslední dvě kola pro něj skončila porážkou. Minule nestačil na Sevillu i přes dobrý výkon, o čemž rozhodla jediná branka úspěšného penaltového střelce Évera Banegy. I proto spadl Real Valladolid až na současnou 14. pozici s tím, že od Celty jej dělí pět bodů.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Olaza, Aidoo, Araujo, Mallo - Pape Cheikh, Lobotka, Rafinha - Denis Suárez, Aspas, Sisto
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Martinez, Salisu, Olivas, Moyano - Villa, Michel, Alcaraz, Plano - Sandro, Sergi Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.72 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona1391335:1628
2.Real Madrid1384128:1028
3.Sevilla FC1483318:1427
4.Atlético Madrid1467116:925
5.Athletic Bilbao1465315:923
6.Real Sociedad1472522:1723
7.Getafe CF1456319:1621
8.Granada CF1463520:1821
9.Levante UD1462618:1720
10.Valencia CF1455420:2020
11.CA Osasuna1447317:1519
12.Villarreal CF1453627:2218
13.Deportivo Alavés1453616:1818
14.Real Valladolid1445514:1817
15.Real Betis1444617:2416
16.SD Eibar1443714:2315
17.RCD Mallorca1442813:2114
18.Celta Vigo1433810:2012
19.Espanyol Barcelona142398:249
20.CD Leganés1413108:246

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (305)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele