15. kolo
01.12.2019 16:00 CET
2 : 4
(1:0)

Reportáž

Espanyol nezvládl další zápas a Osasuně podlehl 2:4

Situace Espanyolu v domácí soutěži začíná být kritická. Katalánci nedokázali navázat na slušné výkony z Evropské ligy a po další porážce zůstávají na nelichotivém předposledním místě. Domácím přitom nepomohla ani přesilovka, po vyloučení Roncaglii hrál Espanyol takřka celý druhý poločas v početní výhodě.

Pro příznivce Espanyolu je to hodně smutný pohled na ligovou tabulku. Loni barcelonský celek po dlouhé době vybojoval Evropskou ligu, ale boj na dvou frontách zatím nezvládá a nepomohla ani změna kouče, kdy Davida Gallega vystřídal Pablo Machín.

Hosté začali na Cornellá-El Prat hodně sebevědomě a už v páté minutě rozvlnil síť z jasného ofsajdu Ávila. Branka pochopitelně neplatila, ale bylo to důrazné varování směrem k domácí defenzívě. V 18. minutě se o slovo přihlásil i Espanyol a po faulu v šestnáctce zahrával pokutový kop. Marc Roca zachoval velký klid, penaltu s přehledem proměnil a domácí vedli 1:0. Před koncem prvního poločasu přišla pro Espanyol první kritická chvíle v tom smyslu, že velkou šanci na odskočení promarnil Pedrosa, který zblízka trestuhodně přestřelil branku.

Osasuna to nakonec potrestala, byť až krátce po změně stran. Ve 46. minutě odcentroval na zadní tyč Estupiňán a Rubén García nekompromisní hlavičkou srovnal. Hned o čtyři minuty později zasadil domácím další úder Ezequiel Ávila, ale musíme podotknout, že po obrovské chybě Espinosy. Jeho ztráta balónu byla fatální a Ávila si před Lópezem hravě poradil.

Hosté to však neměli mít jednoduché a dvě minuty po obrátce přišli o vyloučeného Facunda Roncagliu. Ten uviděl za postrčení Campuzana druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Espanyol byl ale v křeči a i v početní výhodě se mu směrem dopředu vůbec nedařilo. Osasuna i v nevýhodě dokázala zaútočit a López musel zasáhnout po šanci Ávily.

V 84. minutě vyrobili Katalánci další velkou hrubku a Jon Moncayola byl při postupu na Diega Lópeze nekompromisní a střelou na přední tyč zvýšil na 3:1. Frustrovaný domácí celek inkasoval ještě jednou. Rychlý kontr Ávily přerušil faulem v šestnáctce a Roberto Torres z penalty zvýšil na 4:1. Ve třetí minutě nastavení se sice Espanyol dočkal gólu, ale Jonathan Calleri už pouze korigoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele